Автор Тема: Някои интересни факти и нововъведения в областта на Технологиите  (Прочетена 222893 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Oberon

• Гост
Ултра, едва ли са действали на този принцип. Виждал съм снимка на батерия, намерена в долината на реките Тигър и Ефрат, отпреди 4-5000 години, действала е на принципа на елктролита и графитната пръчка. Когато са сипали електролит е дала ток с напрежение 1,2 волта, ако помня правилно. Как са направили графита - никой не знае:)))

Като онова огледалце от династията Х ( хикс - че забрайх коя вече ), дето принцесата имала огледалце с вградени 1,5 милиона !!!! сребърни нишки , като кристална решетка  :P

Неактивен ultrafutur

• Много Писал
  • Публикации: 2 786
  • Amor vincit omnia
Това само подкрепя твърдението ми - кристални решетки или решетки от определени метали могат да породят свръхпроводимост и да генерират енергия...
Така в древни времена са познавали силата на алкохола, и несъмнено са я използвали не за това, за което днес се използва, а именно - къркане... ;) ;D :D
musica universalis

Неактивен AU

• Пишещ
  • Публикации: 851
3D измерението на IMAX идва в София     

Екраните на IMAX и образите на тях са до 18 метра високи и 24 метра широки – около четири и половина хиляди пъти по-големи от средния телевизионен екран. Екраните са почти плоски, с леко заоблени краища. Тази заобленост продължава отвъд полето на периферното зрение, поради което зрителното поле на гледащия се изпълва изцяло от образа на екрана. Амфитеатрално разположените места в киното (404 места) позволяват перфектен образ от всяко място в залата. Насладата за окото, която предлага IMAX, се допълва от невероятната, специално проектирана шестканална звукова система с високоговорители, разработени специално за IMAX, с мощност до 14 000 kW.

През първия месец от откриването си M-Tel IMAX София ще започне своята програма с излъчването на два триизмерни филма:

„В дълбините” (IMAX 3D) – Това е фантастична подводна вселена от корали, скали и полюшващи се водорасли, в която ще видим мъжката риба гарибалди, която смело защитава гнездото си, и грациозната морска звезда, която изяжда всичко по пътя си. Дивите брачни ритуали на сякаш безбройните сепии са навсякъде около нас. Хиляди блещукащи скумрии се вият и се стрелкат в синхрон в своя студен син свят.

„Т-Рекс. Назад към кредния период” (IMAX 3D) – Заснет със спечелилата “Оскар” широкоекранна IMAX технология, филмът прониква в хилядолетните мистерии и съживява динозаврите с изумително детайлен рисунък, безподобен реализъм, грандиозен мащаб и невероятното чувство, създадено от IMAX Experience.

Освен научнопопулярни филми с образователен характер в IMAX ще бъдат прожектирани и най-големите световни блокбастери – специално преработени за IMAX технологията.

не пропускайте да си промиете мозъка  >:(
http://www.mtelimax.com/

и разбира се , вижте връзките в сайта  :P

ЕЗК 

Eon

• Гост
Що да си промием мозъка?
Тука пък сега какъв в проблема.

Неактивен AU

• Пишещ
Що да си промием мозъка?
:)
 Според мен проблема е това , че ти набиват някаква изкуствена реалност , към която после се пристрастяваш , и забравяш истинските цветове в природата... >:(, а това какво ти правят със звуците на тялото е една друга тема  ???

ЕЗК 

Неактивен Alien

• Много Писал
  • Публикации: 6 658
  • WATCHER
Проблема обаче е че "истинските цветове в природата" ще се окажат накрая също от виртуален тип  :P както и цялата ни вселена  ;)

Неактивен AU

• Пишещ
Проблема обаче е че "истинските цветове в природата" ще се окажат накрая също от виртуален тип  :P както и цялата ни вселена  ;)
:o

сериозно ли мислиш така  ???

ЕЗК 

Неактивен Alien

• Много Писал
  • Публикации: 6 658
  • WATCHER

ЕЗК 

Аз лично от доста време считам че живеем във виртуална реалност само дето сега се появява и тезата че и по висшите светове към които се стремим са част от илюзията  :(
http://xeeatwelve.com/articles/twelve_universes_pentagons.html

Неактивен AU

• Пишещ

ЕЗК 

Аз лично от доста време считам че живеем във виртуална реалност само дето сега се появява и тезата че и по висшите светове към които се стремим са част от илюзията  :(
http://xeeatwelve.com/articles/twelve_universes_pentagons.html

определно не мисля така , но свободомислието си е валидно винаги    :)

ЕЗК 

Неактивен Mirotvorec

• Много Писал
  • Публикации: 3 789
  • Азъ, от Народа на Еднорога
    • http://silverunicorn.org/
И все пак 3Д има едно много голямо наказание, на което другите измерения не са подложени-завесата. Дори цялата вселена да е виртуална, то да живееш в 3Д със задачата да разрушиш завесата е далеч по-трудно, от колкото да бъдеш в 5Д и да имаш поглед и към другите реалности.
Ама то май въпросът вече е друг-ако всичко е виртуално, защо я играем тази игра?
Не мисли като човек!-Крион

Неактивен Gil-Galadh

• Много Писал
  • Публикации: 2 983
  • V to the A to the D-E-R
    • chigot.blogspot.com
Що да си промием мозъка?
 Според мен проблема е това , че ти набиват някаква изкуствена реалност , към която после се пристрастяваш , и забравяш истинските цветове в природата...

Защо ти е истината? Да взе-ма да ти разправям, да речем, за дрипавите гащи на дядо Тодор или за смачканата калимявка на дядо поп? Или да ти разправям за нас, голи-голтаци, дето сме тръгнали, с коси на рамо и с просеник в торбата, да бием път цяла седмица до Тракия на коситба? Всичко това, приятелю, е истина. Ама защо ти е тая пуста истина?

- Ами тия чудновати работи, дето ми ги разправяш, защо ми са? - отговори Лазо.

-- Чудновати, но хубави! Слушаш, слушаш и се забравяш... И току виж, че чудноватото почва да ти се чини истина, потънеш в него и отидеш. Затова има приказки, затова са ги хората измислили. И песните са затова... да те измъкнат от истината, за да разбереш, че си човек.

Елин Пелин "Косачи"
-Какво е дзен?  -Fire-water burn на Bloodhound gang chigot.blogspot.

Неактивен AU

• Пишещ
И все пак 3Д има едно много голямо наказание, на което другите измерения не са подложени-завесата. Дори цялата вселена да е виртуална, то да живееш в 3Д със задачата да разрушиш завесата е далеч по-трудно, от колкото да бъдеш в 5Д и да имаш поглед и към другите реалности.
Ама то май въпросът вече е друг-ако всичко е виртуално, защо я играем тази игра?

защото сме живи , и утре можем да отидем да ни нахапят уличните кучета  :) ;), а после да отидем сред природата и да се изкъпем в някой поток, и да усетим миризмата на липите примерно   :o :P

ЕЗК 

Неактивен Jean-Luc Picard

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 351
  • Starfleet Captain
3D измерението на IMAX идва в София     

Екраните на IMAX и образите на тях са до 18 метра високи и 24 метра широки – около четири и половина хиляди пъти по-големи от средния телевизионен екран. Екраните са почти плоски, с леко заоблени краища. Тази заобленост продължава отвъд полето на периферното зрение, поради което зрителното поле на гледащия се изпълва изцяло от образа на екрана. Амфитеатрално разположените места в киното (404 места) позволяват перфектен образ от всяко място в залата. Насладата за окото, която предлага IMAX, се допълва от невероятната, специално проектирана шестканална звукова система с високоговорители, разработени специално за IMAX, с мощност до 14 000 kW.

През първия месец от откриването си M-Tel IMAX София ще започне своята програма с излъчването на два триизмерни филма:

„В дълбините” (IMAX 3D) – Това е фантастична подводна вселена от корали, скали и полюшващи се водорасли, в която ще видим мъжката риба гарибалди, която смело защитава гнездото си, и грациозната морска звезда, която изяжда всичко по пътя си. Дивите брачни ритуали на сякаш безбройните сепии са навсякъде около нас. Хиляди блещукащи скумрии се вият и се стрелкат в синхрон в своя студен син свят.

„Т-Рекс. Назад към кредния период” (IMAX 3D) – Заснет със спечелилата “Оскар” широкоекранна IMAX технология, филмът прониква в хилядолетните мистерии и съживява динозаврите с изумително детайлен рисунък, безподобен реализъм, грандиозен мащаб и невероятното чувство, създадено от IMAX Experience.

Освен научнопопулярни филми с образователен характер в IMAX ще бъдат прожектирани и най-големите световни блокбастери – специално преработени за IMAX технологията.

не пропускайте да си промиете мозъка  >:(
http://www.mtelimax.com/

и разбира се , вижте връзките в сайта  :P

ЕЗК 

Следвайки подобна логика, можем лесно да намерим "доказателства" че и всичко около нас е част от плана на велики зли сили. Изводът може би е да се затворим вкъщи и да не излизаме под предлог че все нещо някъде може да ни промие мозъка, да ни пороби или навреди. Но дори и наистина IMAX киното да е част от Плана на .... (моля попълнете по желание:), в което обаче изключително много се съмнявам, не мислите ли че е по-добре човек да отиде и види за какво става въпрос, за да може в един момент, когато му се наложи, да използва информацията от видяното ... :))

Кратък пример: върви си обикновен човечец през тъмен парк, и пред него моментално се материализира внушително същество с думите "жалък човеко, поклони ми се или ще те унищожа". И тук човекът с "непромития" от съвременни електронни забавления мозък ще тупне веднага коленца в тревата, ужасен, докато запознатият по-вероятно да се изсмее и да каже "хахаха ей гъзари вие сте като IMAX киното бе, я да ми се разкарате". По-нататъшният развой  на събитията е вече една друга тема :))))

Неактивен AU

• Пишещ

много добра история  :) , само дето най - вероятно простият човечец ще му каже , я да бягаш талъсъм, и ще го пребие с мотиката , а градското чедо само ще го пита , извинявай , тебе от къде те прожектират  ???

ЕЗК 

Неактивен heretic

• Четящ
  • *
  • Публикации: 28
Аз пък си мисля,че това ще е супер яко и със сигурност ще отида да го видя.Само за тези 14 kW  не ми се вярва много.Май май тези хора не са наясно с аудио мощностите :)

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27