Автор Тема: Някои интересни факти и нововъведения в областта на Технологиите  (Прочетена 222869 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Gil-Galadh

• Много Писал
  • Публикации: 2 983
  • V to the A to the D-E-R
    • chigot.blogspot.com
-Какво е дзен?  -Fire-water burn на Bloodhound gang chigot.blogspot.

IYI

• Гост
Не се съмнявайте това е далеч по-малко от това, което Българите дадаха на Света като изобретения!
За да говориш с извънземните е необходимо да знаеш Българският език  :)

Неактивен asdfghjkl

• Много Писал
  • Публикации: 2 780
  • Невъзможно е нищо
Повече информация, моля! :)
Oh, look at you... Look at you! Stop trying to control everything and just LET GO! LET

Неактивен rPaguHaP

• Четящ
  • *
  • Публикации: 177
Не се съмнявайте това е далеч по-малко от това, което Българите дадаха на Света като изобретения!
За да говориш с извънземните е необходимо да знаеш Българският език  :)
Аз като го знам за 4 ще мога ли да си говоря с тях ?  :P
И от кога са извънземни ? До колкото разбирам от другите теми те отдвана ни населяват  :D
"Всеки от нас е една градина, а градинарят в нея е нашата воля" Уилям Шекспир

IYI

• Гост
Градинаре..., хе-хе-хе шега!

Неактивен H.

• Много Писал
  • Публикации: 8 652
  • In Lies We Trust...
Хахаха IYI - :P :P - ;D

IYI

• Гост
300 ГОДИНИ БЪЛГАРИ ЩЕ СЕ РАЖДАТ ПОВЕЧЕ ОТ ГЕНИИ И ЩЕ ДАДАТ МНОГО НА СВЕТА!- и като помислим за "Програмата на Ционският конгрес", това предсказание си е чиста истина!А що се отнася до тези копелета от конгреса са си чисти дърти извратени дегенерати, които боледуват от най-страшните психически болести!-Колко "жалко" че ще се оттечат като мръсна вода в канала!
« Последна редакция: Август 17, 2006, 22:59:19 pm от IYI »

Неактивен rPaguHaP

• Четящ
  • *
  • Публикации: 177
Нии сме българи - никой не може да ни спре ако решим твърдо да направим нещо - винаги има начин, винаги има решение... май искат да се ядосаме най-накрая и да покажем на света кой кой е...   :D
"Всеки от нас е една градина, а градинарят в нея е нашата воля" Уилям Шекспир

Tangrata

• Гост
Изобретението е защитено с патент № 63704 от 4.10.2002 г. Инж. Койчо Митев е патентен експерт, лицензиран оценител на права на интелектуална и индустриална собственост и други фактически отношения. Завършил е Техническия университет в Братислава със специалност “Надземно строителство”. Консултант и преподавател по интелектуална собственост към Русенския университет. С него можете да се свържете на е-mail [email protected].

Хайде по-кротко с еуфорията.

Няма нищо толкова оригинално в тази идея. Точно същата ми е идвала на ум и на мен (а и далеч не само на мен), и то много отдавна, но с тая разлика, че не съм си направил труда да я опиша в патент.
Човека не е някакъв корифей в инженерните науки, а просто е спец. по патентите.
Проблемите по изработването на такова устройство са чисто технически ( не въпрос на идея)
И по тях се е работило много през последните години.

Някои от тях:
Гласово разпознаване (speech to text)
Възпроизвеждане на реч: (т.е. text to speech)
Автоматичен компютъризиран превод между езици(text to text)
Като се обединят тези 3-те + подходящата база данни (речници + граматика + предварително записана реч на хора)
ето ти го и изобретението.

Както казах по всяка една от тези точки се работи МНОГО през последните години и непрекъснато се развива.
До този момент подобен преводач не е бил възможен, не поради липсата на идея, а поради недостатъчното развитие на горните точки.
Въпрос на време е те да се доразвият достатъчно (както казах, много се работи по въпроса в момента)
и да се появи възможност за подобен обединен преводач.

Просто въпросният инженер е решил да изпревари събитията и да регистрира патент, с цел някакви финансови дивиденти.

Това е същото, като да регистрираш за стотинки web адрес, с името ня някоя известна компания , и после да и го продадеш за хиляди долари. Което беше доста популярно по едно време.

п.с. и това с милионите евро се олива.
п.п.с. Има фирми с годишни традиции в разработването на (text to speech) i (speech to text) в Канада и щатите например.
Въпросния инженер дори и да има парите, няма да има техническата възможност - специалисти и натрупана информация да го реализира, освен ако не възложи почти изцяло проекта на въпросните фирми (или не сключи лиценз да им ползва разработките)
Преди около месец ходих в една от тези фирми на интервю за работа . Попрочетох малко за нея преди това, а на самото интервю ми разказаха и много вътрешна информация. Главата ми се замая. Едва ли не излизаше, че през десетките им сървъри минава целия телефонен трафик от Щатите, като са разделени по градове. Обясняваха ми тъкмо как фирмата им (която се занимава почти само с text to speech i speech to text) току що изкупила десетина фирми с подобна сфера на дейност и сега всичките работели заедно. Та за какво говорим. Хората не си поплюват.
« Последна редакция: Август 20, 2006, 17:37:54 pm от Tangrata »

Неактивен Alien

• Много Писал
  • Публикации: 6 658
  • WATCHER
Американската компания "Томпсън файненшъл", специализирала се в бързото разпространяване на икономически новини, използва "роботи-репортери", които пишат финансови информации. Компанията е толкова доволна от техните постижения, че планира да увеличи броя им, съобщи "Ню сайънтист".

Роботът-репортер всъщност е компютърна програма. Тя може да напише безгрешно информация за 0,3 секунди - много по-бързо от жив човек. Освен това не отсъства, не спори с редактора, не се оплаква и не обядва дълго с източници на информация.

Засега компанията е поверила на машините обработването на информацията за финансовото състояние на компаниите. Програмата взима предишните данни от базата на "Томпсън файненшъл" и прави анализ дали компанията има печалба.

Честито! Тази година финансовите новини , скоро и всички новини ще ни ги "измислят" машините!  >:(

Eon

• Гост
Все тая мен ако питаш. Дали ще ги правят хора или машини, така или иначе накрая пред публиката излизат пипнати тук там данни и не показват реалното състояние на компаниите.

Antonium

• Гост
Правилно много глупав народ има сред журналистите. ;)

Oberon

• Гост
Ми екстра, нали целта е ние да си седим в басейна и роботите да бачкат:)))
И после като се разбунтуват...айдеее във Валхала:))) Гил, аз съм уредил от Один да сме с теб в отделна сграда с много Валкирии:)))

Неактивен Gil-Galadh

• Много Писал
  • Публикации: 2 983
  • V to the A to the D-E-R
    • chigot.blogspot.com
Мерси,мерси...и медовина нали?
Иначе цялата история с тоя робот дето ще пише новини....май ще е генератор на рандом събития стил
"Клонират Азис","Буркан с мед уби човек" и т.н.Поне тогава ще сме напълно сигурни че по новините няма нищо вярно
-Какво е дзен?  -Fire-water burn на Bloodhound gang chigot.blogspot.

Oberon

• Гост
Мерси,мерси...и медовина нали?
Иначе цялата история с тоя робот дето ще пише новини....май ще е генератор на рандом събития стил
"Клонират Азис","Буркан с мед уби човек" и т.н.Поне тогава ще сме напълно сигурни че по новините няма нищо вярно

Хахахаха това ме разсмя искрено:))) Буркан с мед уби човек:) Хахахахаха
Или пък "Мечо Пух килнат с хедшот, докато слагал бомби-самоделки на медна основа в московското метро"
Ахахахаха
« Последна редакция: Август 24, 2006, 17:37:42 pm от Oberon »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27