Автор Тема: Добър човек  (Прочетена 22650 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен ARRI

• Доста Писал
  • Публикации: 1 515
Re:Добър човек
« Отговор #30 -: Юли 25, 2010, 18:43:11 pm »
Цитат
С любов,с доброта или с яд и злоба?
Ами по възможност с любов и доброта да го "напляскаш" ;)а ако не си в състояние, по добре е да избягаш не е срамно.

old4,разбирам те.Ама тази опция,която ти предлагаш,за съжаление е само на хартия.В животът,постъпваме по другият начин :(.Дори и за момент,да се отдръпнем в ъгъла,стоим и кроим планове за отмъщение........Няма човек,който да не си представя,как размазва противника.Факт.Ако някой твърди обратното,или е популистко изказване или се прави на добричък :yes:.
ЖИВОТЪТ  НА   БОГОВЕТЕ   Е  СЛЯПАТА  ВЯРА  НА  ОНЕЗИ, КОИТО  ИМ  СЕ  КЛАНЯТ !Тери Пратчет

Неактивен konstantin2007

• Много Писал
  • Публикации: 2 256
« Отговор #31 -: Юли 25, 2010, 18:46:49 pm »
Арри,от това да си представяш,до това да го извършиш..знаеш колко голяма разлика има....

Неактивен ARRI

• Доста Писал
« Отговор #32 -: Юли 25, 2010, 18:56:18 pm »
Арри,от това да си представяш,до това да го извършиш..знаеш колко голяма разлика има....

Мисълта ми е,че понякога и в мислите си,сме лоши.Оставяме на страна,че понякога си постигаме целите,които си поставяме.Дори и най-лошите.Такива сме.Не отричай.Няма смисъл да се лъжем.На думи всички сме добри,а на дела......?
ЖИВОТЪТ  НА   БОГОВЕТЕ   Е  СЛЯПАТА  ВЯРА  НА  ОНЕЗИ, КОИТО  ИМ  СЕ  КЛАНЯТ !Тери Пратчет

Неактивен old4

• Доста Писал
  • Публикации: 1 023
« Отговор #33 -: Юли 25, 2010, 19:02:34 pm »
Нали казахме че добър човек е този който не таи злоба в сърцето си!
Съжалявам old4, съществува забрана, която не ти позволява да публикуваш или изпращаш лични съобщения

Неактивен ARRI

• Доста Писал
« Отговор #34 -: Юли 25, 2010, 19:08:53 pm »
Нали казахме че добър човек е този който не таи злоба в сърцето си!

OffTopik

О'кей.Да го наречем,спортна злоба.В сърцето ни е :).

Неактивен алибаба

• Пишещ
  • Публикации: 794
« Отговор #35 -: Юли 25, 2010, 19:18:54 pm »
Това изобщо не е вярно. Ако някого са го наранили лошо, да речем в детството той съвсем естествено ще таи злоба в сърцето си. Виновен ли е той? Лош човек ли е? Не е.
Той е наранен човек и е напълно естествено да изпитва подобни емоции.
Обаче ако спре дотук и започне да си връща наляво и надясно заради това, което някога някой му е сторил - тогава вече става лош човек. Защото самият той ще нарани други хора, които не са виновни за неговатадрама.
Може да направи и друго. Да преосмисли всичко и да осъзнае, че който и да го е наранил....го е направил поради своята некадърност, ъпотия, несъзнателност и пр. И тогава ще осъзнае, че ако той постъпва по същия начин по нищо не се отличава от същите тези, към които таи злоба. Той може да вземе решение, че няма да се остави да е толкова тъп и ще поеме отговорност за своите постъпки, които вече нямат нищо общо с това какво на него са му направили.
Така, че въпроса опира до съзнателност и безсъзнателност.
Ако просто не се замисляш и не поемаш лична отговорност за делата си, а само реагираш не си лош, а безсъзнателен и постъпките ти са по-скоро инстинктивни реакции.
Ако обаче си преосмислил нещата, наясно си и пак избираш да причинаваш гадости на хората, да речем защото това ти доставя някакво перверзно удоволствие....е чак тогава може да се каже, че си лош.
Но аз мисля, че много малко хора наистина са такива. По-скоро това са болни хора, отколкото лоши. Чалнати са в главата.

Неактивен konstantin2007

• Много Писал
« Отговор #36 -: Юли 25, 2010, 20:08:05 pm »

Мисълта ми е,че понякога и в мислите си,сме лоши.Оставяме на страна,че понякога си постигаме целите,които си поставяме.Дори и най-лошите.Такива сме.Не отричай.Няма смисъл да се лъжем.На думи всички сме добри,а на дела......?

Арри..съвсем не го отричам.Но е едно да мислиш,а друго да го направиш!Преди няколко години най-добрата ми прятелка от детството,ме прецака много яко.Вече бяхме на по 25-6 г.и съвсем не бяхме деца.Както и да е..тогава мислех,че животът ми е свършил,искаше ми се да умра,ама преди това си мислех да платя на някой да я попретрепе едно хубаво..Хем го мислех сериозно,хем знаех,че не бива да го правя..Няма да изпадам в подробности за това какви планове на отмъщение кроях,но просто знаех,че не мога да го направя..Бях пълна със злоба и огорчение,но въпреки това,си знаех,че нямам сърце да го направя.След време се поуспокоих,но се молех да не я срещам,защото не знаех дали щях да успея да се въздържа..
Тва преди..6-7години някъде..Е,към днещна дата и простих,и отново имаме нещо като приятелство(разбира се,счупеното личи)..но..Честно казано,сега съм и благодарна,че ми даде възможноста да и простя..Да преживея тази пуста прошка..и да разбера какво облекчение е да излекуваш раните от предателството,като простиш.
Като се освободиш от злобата и яростта.Благодарна съм за урока който получих.Вече ми е много по-лесно да прощавам..
« Последна редакция: Юли 25, 2010, 20:09:38 pm от konstantin2007 »

Неактивен алибаба

• Пишещ
« Отговор #37 -: Юли 25, 2010, 20:15:16 pm »
А! Е за това говрех и аз!  :hi:

Неактивен ARRI

• Доста Писал
« Отговор #38 -: Юли 25, 2010, 20:32:27 pm »
Цитат
Честно казано,сега съм и благодарна,че ми даде възможноста да и простя..Да преживея тази пуста прошка..и да разбера какво облекчение е да излекуваш раните от предателството,като простиш.

А това,че можеш да прощаваш,направи ли те по-добър човек?Не мисля :yes:.По-скоро си и простила заради себе си,а не заради нея и предателството и.Нямала си сили да и отмъстиш,и си се примирила.А за да не изглеждаш слаба в собствените си очи,си си измислила номера с прошката ;).

Неактивен konstantin2007

• Много Писал
« Отговор #39 -: Юли 25, 2010, 20:48:11 pm »
Арри,бъркаш!Имах прекрасната възможност да отмъстя.Но нещо у мен,което беше по-силно от гнева и обидата,не ми разреши.И точно това ме направи поне на йота по-добра..

Неактивен mitko

• Доста Писал
  • Публикации: 1 832
  • Не прави това, което не искаш да ти се случва
    • профил
« Отговор #40 -: Август 02, 2010, 12:34:42 pm »
      "Истинската  прошка  е  да  забравиш"  Докат  не  забравиш  не   си  простила,  а  защо  не  забравяш!  Защото  има  нещо  което  те  човърка,  едно  звънче  което  казва:  "Внимавай  не  забравяй  болката" 
      Не  отмъщавам,  не  си  позволявам  обаче  да  забравям!  Човека  веднъж  засегнал  ме  не  го  допускам  до  себе  си  никога!  Не  съм  добър  човек!
"Въображението е по важно от знанието" Айнщайн

Неактивен old4

• Доста Писал
  • Публикации: 1 023
« Отговор #41 -: Август 02, 2010, 13:52:26 pm »
Не  отмъщавам,  не  си  позволявам  обаче  да  забравям!  Човека  веднъж  засегнал  ме  не  го  допускам  до  себе  си  никога!  Не  съм  добър  човек!
Да си спомняш мечката какво е казала ;)а дали си добър човек ..... нека другите да кажат!
Съжалявам old4, съществува забрана, която не ти позволява да публикуваш или изпращаш лични съобщения

Неактивен ДАВИД

• Четящ
  • *
  • Публикации: 105
« Отговор #42 -: Август 02, 2010, 19:42:36 pm »
      "Истинската  прошка  е  да  забравиш"  Докат  не  забравиш  не   си  простила,  а  защо  не  забравяш!  Защото  има  нещо  което  те  човърка,  едно  звънче  което  казва:  "Внимавай  не  забравяй  болката" 
"Прощавам , но не забравям!"- това е моята философия! Прощавам, защото нямам нужда да съдя, да отмъщавам, да се сърдя, да демонстрирам обидата си ( затова и не се обиждам) . Не забравям, защото ми е урок - водя си записки, един вид!
Бай Митко, ти си добър човек!!! :hi:
ИДВАМ ОТ МИНАЛОТО...ОТИВАМ В БЪДЕЩЕТО...

Неактивен алибаба

• Пишещ
« Отговор #43 -: Август 02, 2010, 20:18:03 pm »

"Човекът веднъж засегнал ме"...а не е ли по-точно, че ТИ СИ СЕ засегнал от нещо, което човекът е казал или направил? Както си се засегнал така можеш и да се отсегнеш. По собствена воля и личен избор.

Неактивен konstantin2007

• Много Писал
« Отговор #44 -: Август 02, 2010, 22:14:00 pm »
Ми..аз може и да съм глупачка..ама наистина забравям..Забравям,до степен,та понякога други ми припомнят"Бе ти гордост нямаш ли?Забрави ли кво стана?"...Според мен,ако човек не успее да забрави,значи още го боли и въщност не е простил..и тогава чувството на обида и болка продължава да си го яде и разяжда отвътре..

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27