Trandev,
уважение и респект за знанието и старанието.
Мисълта ми беше, че не са много летателните средства, самолетите, които могат и ефективно летят в стратосферата. Освен това едва ли е ефективно точно там да се пръскат евентуалните химикали. Но знае ли се до къде са стигнали мрачните проучвания и реализации на пагубните проекти?
За Mind-control... ако е ефективен едва ли обекта на въздествие би се усетил. Не всички хора са податливи на внушения от един и същ тип. Затова има хора,които усещат и такива които не усещат манипулацията. Това в никакъв случай не води до извода, че неусещащите са жертви. Вероятно е да не са податливи на конкретното въздействие. При трезво наблюдение, самонаблюдение и анализиране на отчетените реакции може с приближение да се допусне или отхвърли евентуалния пробив или опита за такъв.
HAARP и подобните на него системи не са само и единствено за Mind-control. Както споменах и в друга тема, според руски военни, подобни системи са изключително ефективни не само при засичанито но и при контрола на литящи обекти от типа НЛО. А вероятно не само НЛО. Щом те го знаят и говорят по телевизионни предавания, как мислите, дали и руснаците ползват такива?

Ако това им твърдение е верно, то поздзираната договореност между стопаните на НЛО и земни служби, правителства, самообявилите се за елит и подобни частни корпоративни банди става още по вероятна. Дори бих казал наложаща.
Ако няма някаква договорка, то често наблюдаваните от мен и други хора светлинни летящи обекти биха били съпровождани и с фоерверки, т.е щяхме да сме свидетели и на конфликти. А такива изглежда са много кът.
Да се върна за малко на контрола и възможния начин да бъде предотвратен.
От прочетени наскоро матириали (непубликувани) клоня към извода, че знанието и по-скоро разбирането на истините, но дълбоките истини на мирозданието, водят до освобождение от множество манипулативни техники и практики. Не казвам всички.
При условие, че инфото ми е коректно, щом вай-ги и техните рожби дро-ид са се осъзнали и направили всичко възможно да коригират причинените от тях проблеми, то осъзнаването и разбирането имат нужната сила и истинност.
За споменатите вай-ги и дро-ид ще пиша друг път и в друга тема, ако преценя че си заслужава, и че инфото е коректно. Не ме насилвайте за да не пиша евентуално още глупости.