Роднина ми прати линка с още няколко подобни за така наречените "химически следи" - понеже до 89-та година имам доста часове като летец прихващач миг 23mla / миг 21 пфм в летището в Габровница - общо взето работата на прихващачите е да стоят на пост при радистите и да имат пълна готовност ако има някакъв обект до 1 минута да е във въздуха и да се провери, опише, да се свържем с него ( винаги излитат 2 самолета ), ако е вражески ( разбирайте всякакъв но не Български ) да се придружи до базата за повече информация. Малко се отклоних от темата, всъщност имам доста неща за писане, но в някои други раздели, особено за прихващането на обекти и радистите.
По темата - "химическите" следи ги има от ужасно много време, единственото вярно в: "химически следи" е, че са следи. Понеже изчетох доста теми в интернет и доста хора се заблуждават и споменават една широко разпространена лъжа : " нормалните следи изчезват бързо след самолета" - абсолютна лъжа, лично на мен ми се е случвало излитаме сутрин,а следите остават чак до вечерта - е да ви кажа - не сме пръскали с нищо

- както се показаха снимки в темата на "кемтрейлс" от втората световна - е и тогава ли са пръскали? Не - просто обикновени кондензационни следи, които са същото нещо като облаците - облаците са следствие на конзация на отмосферната властност, самолетните следи - под влиянието на двигателя и завихрянето, които се получава.
Другото, което е - доста снимки са дадени от обикновени самолети, където се казва, че това са кемтрейлс - сега военни самолети ли пръскат само или всякакви? Ако е второто - защото явно да - няма как постоянно да минават военни самолети нали?
Граждански авиационни самолети няма как да "пръскат" каквото и да било - защото трябва да имат скрити резервоари - по тази логика всяко 1 летище трябва да участва в тази конспирация - зареждане - проверка - персонал. Значи са замесени - персонал + летци + радисти + механици + шофьори на дадения газ - откъде идва това, което пръскат? Как го пренасят до различните летища? Значи участват множество правителства? Като се замисли човек усеща колко много се съсипва самата "теория" за химическите следи, защото няма прости обяснения като например - военни или граждански самолети пръскат? - Как пренасят до летищата химикалите? Искам да ви кажа, че ако си пилот няма как да не знаеш, че под теб има няколко тона химикали, което трябва да ни води на мисълта, че всички пилоти са замесени в конспирацията? - по 2 или 3 пилота на самолет, а да не говорим, че всеки самолет минава преглед преди да излети, който се проверява от 3ма души.
А на някои снимки следите са с голяма гъстота заради честия брой преминаващи самолети - както казах - лично на мен ми се е случвало следите от моите пикирания и прелитания да си ги наблюдавам чак до вечерта.
Та това "пръскане" би въвлякло стотици, даже хиляди души в тази "конспирация", което разбирате е невъзможно - летците не ги извикват след като завършат на инструктаж как и кога да пръскат химикали.
При студено време, когато духаме с уста във въздуха, също се образуват такива "пари" - разбира се в миниатюрен размер, но начина на образуване е същия както при самолетите и не се чудете ако такива пари преобразуват в облаци - те са едно и също нещо - няма разлика между парите и облаците.