Автор Тема: Chemtrails & HAARP  (Прочетена 968078 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен ultrafutur

• Много Писал
  • Публикации: 2 786
  • Amor vincit omnia
Re: Chemtrails & HAARP
« Отговор #375 -: Февруари 14, 2008, 10:40:02 am »

А иначе конспирацията е добре подкована - етерни ледове, фотонни пояси, електромагнитни микро-мега лъчения...чак ми се ще да изръшкам цялата тема да събера всички бисери. Това е терминология, която е ясна на много малко хора, и за да се оборят всичките простотии от един човек сигурно ще са необходими 10-ина висши в няколко различни области. Същевременно вие ги използвате като едва ли не даденост, която на всеки е ясна. Е аз в мойта област за самолетите конкретно се постарах каквото мога да разясня, а ако тук цъфнат биолог и физик и т.н. съм сигурен че и другите аргументи ще бъдат развенчани като chemtrail разпръскващия самолет по-горе.

Иначе тук има доста интелигентни хора, очевидно с доста свободно време в ръцете си. И ме е много яд, че вместо да хванете да научите нещо наистина полезно и интересно обикаляте и вярвате на сайтове на малоумници.

Не разбирам точно какво казваш с всички тези думи - че няма такова нещо като "chemtrails", че прекалено конспиративно се подхожда към всичко, или че всичко това, което говорим си има " логическо / научно " обяснение, и в този смисъл единственото, което правим, е да "ръсим бисери"... ?!?!?
За да не прозвучи казаното като препоръка на средностатистически чичка, който съветва младите умни момчета да се занимават с нещо по-практично от дрънкане из форуми за малоумници, какво предлагаш самия ти като алтернатива, и като поведение - да заспим вечен сън и да не си задаваме "конспиративни" въпроси, да не си губим времето с теория, а да се захванем с дела, или да прочетем малко "истинска наука"...???  
« Последна редакция: Ноември 15, 2010, 07:52:16 am от Mirotvorec »
musica universalis

Неактивен Jean-Luc Picard

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 351
  • Starfleet Captain
« Отговор #376 -: Февруари 14, 2008, 11:46:31 am »
ultrafutur, не става въпрос за това, че никъде няма странни и необясними все още неща. А за това, че не всичко около нас е такова. Човекът е навътре в авионещата, и все още не е чичка :). Не е добре да намесваш в спора  "истинската наука" и да я характеризираш като нещо едва ли не напълно заслужаващо отричане. Щото на нейна основа са създадени хиляди самолети, които летят и ги виждаме всеки ден. Докато на базата на "секретните разработки" все още има само мътни и размазани снимки на някакви неща, обявявани за какво ли не.
Не е правилно човек да не си задава въпроси и да стои на едно ниво. По тази причина и да стоиш на позицията "chemtrailovete са тайна разработка и точка" и да не се опитваш да еволюираш от тази позиция е също толкова лошо колкото да вярваш че, да речем земята е плоска :)

Неактивен ----------

• Доста Писал
  • Публикации: 1 581
« Отговор #377 -: Февруари 14, 2008, 15:14:00 pm »
jair, от името на всички в този Форум изказвам благодарност за твоята специализирана информация, която ние, като "не"специалисти в областта на въздухоплавателното дело няма как да знаем - за нас е интересно да научим нещо ново от теб! Същевременно обаче ще те поканя да прегледаш по-внимателно темата за Сhеmtrаils & НААRР, както и други достъпни източници на алтернативна информация, в които се повдигат много парливи въпроси и се предоставят доста сериозни "доказателства". /Поставям тази дума в кавички, защото самата нагласа на мисленето, че нещо трябва да се доказва, е грешка, изкуствено прилагана към "обективната реалност", която по принцип не работи с доказателствен инструментариум./ Твърдението, че не желаем да учим и просто държим на своето, е доста необосновано, защото от само себе си се вижда, че тъкмо внимателното наблюдение на реалността около нас, съчетано с любопитство и будност, е родило настоящата и много други теми за нещата такива, каквито не са точно по официално тиражираните новинарски версии... Има сериозна причина толкова много хора да идват тук и да четат, а някои от тях и да пишат!

Цитат
Това е терминология, която е ясна на много малко хора и за да се оборят всичките простотии от един човек, сигурно ще са необходими 10-ина висши [образования] в няколко различни области. Същевременно вие ги използвате като едва ли не даденост, която на всеки е ясна.
Въпреки непрестижната и неакадемична среда, в която пишем, jair, уверявам те, че тук има много сериозни и задълбочени хора, чиято подготовка в областта на конспиративните проблеми и езотериката е повече от внушителна, а дългогодишният им и упорит труд се равнява на многобройни дипломи от ВУЗ. И това, че няма социално легализирани изражения на тази работа, не означава, че тя не е свършена и че не заслужава уважение. Ако се задълбочиш в теорията на конспирациите ще видиш и обяснение за това каква е причината толкова важни области да се потулват, осмиват и отричат! Няма да задълбочавам в този проблем, защото целият настоящ Форум е изразител на същото. Ще кажа само, че освен параноя и безделие, сред нас има и много неща, които разумният и наистина търсещ човек далеч няма да може да нарече "простотии". Друг е въпросът, ако на теб в официалната доктрина ти е удобно и предпочиташ статуквото да не бъде оспорвано!
Цитат
За да има надежда, че такова велико събитие щ

Неактивен P.E.A.C.E.

• Доста Писал
  • Публикации: 1 499
« Отговор #378 -: Февруари 14, 2008, 18:39:39 pm »
Накратко:
Темата не е "има ли такова животно като чемтрейлове"...

Неактивен jair

• Четящ
  • *
  • Публикации: 6
« Отговор #379 -: Февруари 14, 2008, 18:46:26 pm »

Не разбирам точно какво казваш с всички тези думи - че няма такова нещо като "chemtrails", че прекалено конспиративно се подхожда към всичко, или че всичко това, което говорим си има " логическо / научно " обяснение, и в този смисъл единственото, което правим, е да "ръсим бисери"... ?!?!?
За да не прозвучи казаното като препоръка на средностатистически чичка, който съветва младите умни момчета да се занимават с нещо по-практично от дрънкане из форуми за малоумници, какво предлагаш самия ти като алтернатива, и като поведение - да заспим вечен сън и да не си задаваме "конспиративни" въпроси, да не си губим времето с теория, а да се захванем с дела, или да прочетем малко "истинска наука"...??? 

Така като гледам разбрал си идеално, макар че си се опитал да предадеш известна доза ирония. Да, точно това имам предвид. Че, ако нормалните хора са скептични, то конспираторите трябва да сте три пъти по-скептични към всичко, което ви се предоставя за да може да филтрирате наистина ценната информация от тази на откачалниците. В тая тема, ако има един наистина стойностен аргумент, то той е удавен във море от празни бъртвежи и се губи. Приказката за лъжливото овчарче сигурно я знаеш...

flyDragon, благодаря ти и на теб за добрите думи. Иронията ти направо ще хване да избоде очите на някой, ама аз ще се направя че не я виждам просто защото ако се абстрахираме от нея си абсолютно прав! В тоя ред на мисли, ако искаш да ти доотворя очите посочи ми някой от сериозните аргументи, аз наистина се опитах да обърна внимание на всичко, което забелязах и което е в моята област. Може да има много причини, които да родят тая тема, моето мнение е че на първо място тия причини са незнание и параноя. И не че официалната доктрина ми е удобна, но както сигурно на теб ти е обидно, че поставям под съмнение теорията и на мен ми е обидно някой да поставя под съмнение цялото ми образование, само защото е видял някаква снимка с буренца в сайт с големи червени букви(това със снимката не е единствения повод естествено, темата бъка от подобни примери).

Пък, ако щете вярвайте...аз може и да съм някой от ония лошите, изпратени да дезинформират, нали знаеш.

И да, ще продължа да чакам сериозните доказателства - "прочети пак темата и погледни "сериозните" сайтове не се приемат.

P.E.A.C.E, а каква е темата?

П.С. Капитане, чичка съм...от има няма 8 години имам племенница :)
« Последна редакция: Февруари 14, 2008, 18:49:39 pm от jair »

Неактивен P.E.A.C.E.

• Доста Писал
« Отговор #380 -: Февруари 14, 2008, 19:01:41 pm »
Никого от пишещите тук няма да убедиш, че чемтрейлс не съществуват, това ти го гарантирам на 100% ;)
Предполагам, че и теб биме те убедили трудно (или никак).

Аз например откъм "академични" познания съм може би най-беден от съфорумците и въпреки всичко съм поставял под "съмнение" въпросната тема много преди да се запозная дори с термина конспирация.

Дори едни най-елементарни наблюдения с невъоръжено око са достатъчи, за да се усети човек. Искам да допълня, че изобщо не поставям под съмнение и не успорвам твоите знания, дори напротив - смятам ги за истина. Именно там ти е грешката. Това че примерите които даваш са верни (а те са), не означава че 2те гледни точки немогат да съществуват паралелно (както е, според мен).
пийс  ;)
« Последна редакция: Февруари 14, 2008, 19:02:43 pm от P.E.A.C.E. »

Неактивен ultrafutur

• Много Писал
  • Amor vincit omnia
« Отговор #381 -: Февруари 15, 2008, 09:10:47 am »

Така като гледам разбрал си идеално, макар че си се опитал да предадеш известна доза ирония. Да, точно това имам предвид. Че, ако нормалните хора са скептични, то конспираторите трябва да сте три пъти по-скептични към всичко, което ви се предоставя за да може да филтрирате наистина ценната информация от тази на откачалниците. В тая тема, ако има един наистина стойностен аргумент, то той е удавен във море от празни бъртвежи и се губи. Приказката за лъжливото овчарче сигурно я знаеш...

Знам я много добре, и ти благодаря за проявения, определено стойностен скептицизъм !
Не съм се обиждал ни най-малко, още по-малко пък смятам някоя или друга теория за неопровержима.
Просто наблюдавам, и когато виждам съответствията тук-там, не мога да се правя на сляп, и да вярвам в добруването на това, в момента крайно извратено, изопачено, манипулирано общество... Не искам да наливам идеи в главата на никого, всеки сам има глава на раменете си, и сърце в гърдите, за да реши кое е, и кое не е (истинско, реално, ценно и т.н.).
А колкото до аргументите - ето няколко:
« Последна редакция: Ноември 15, 2010, 07:53:29 am от Mirotvorec »
musica universalis

Неактивен Jean-Luc Picard

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 351
  • Starfleet Captain
« Отговор #382 -: Февруари 15, 2008, 13:19:34 pm »
Първата снимка:
1. Какви точно са тези трансмитери.
2. Какво се предполага че правят.
3. Какви са доказателствата, че наистина правят това което се предполага че правят.

Не се заяждам изобщо. Принципно нямам навик да вярвам за разни неща ей така. И не, не смятам да се доверявам на сърцето си или на някакъв вроден усет. Просто някой да ме убеди искам. И ако може да не е с аргументи от типа "ама няма какво друго да е" :)

Втората снимка:
Това всичко може да е.

Третата снимка:
На пръв поглед доста убедителна: "Тоя пич пръска с нещо няма какво да е друго". Но помня, че някъде съм чел, че отходните газове на реактивните двигатели при определени атмосферни условия се виждат по този особен пушековиден начин. Като добавим и че очевидно следите излизат от реактивните двигатели и никак вече не е "убедително".

Бонус въпрос:
Да приемем че такава секретна технология съществува: с изпускане на определени вещества в атмосферата може да се променя климата. Кой глупак би я демонстрирал с експерименти наляво и надясно - дори в небето над България. Ако има някъде война, ОК. Да ги поопърлим малко със светкавици да им дойде акъла. Но пък ей така за тоя дето духа? Искам някой да ми свърже всяка снимка на такава мрежа от "следи" с документирано последвало събитие на яка буря със светкавици, торнадо, градушка с жертви и разрушения, или граждански безредици предизивикани от "еуфорията"?

Неактивен SMSI-H

• Доста Писал
  • Публикации: 1 199
« Отговор #383 -: Февруари 15, 2008, 18:09:41 pm »
Jean-Luc Picard, бих искал да оборя скептицизма ти за третата снимка на ultrafutur. Следите, кито оставят самолетите в атмосферата се наричат инверсионни. За да останат следи в атмосферата са необходими определени климатични условия, влажност на въздуха, температура, електрично съпротивление, състав на въздуха, скорост на самолета, количеството на изгорените газове от двигателите му и т.н. Аз живея в град, над който преминава едното трасе от международните полети на самолетите над България и често виждам инверсионни следи, ообено при факта, че на средно на час над града ни преминават над 10 самолета в различни направления и на различна височина. Но често такива следи няма. Пак повтарям, те се появяват при определени условия. А когато ги има са при почти всички самолети, които летят на приблизително еднаква височина. Често при полети с голяма разлика във височината едни самолети оставят инерсионна следа, а други не. С една дума мога да направя разлика между обикновенна инверсионна следа, пръскане на торове и химически препарати от селскостопански самолет, който лети на максимум петнайсетина метра над посевите или овошките /такива също често виждам/ и това, което е на снимката. Това, което е на снимката Е СЯКАШ НА САМОЛЕТА МУ ГОРЯТ ДВИГАТЕЛИТЕ, но димът не е като от изгорели петролни газове с тъмен цвят И НЯМА НИЩО ОБЩО С ОБИКНОВЕННИТЕ ИНВЕРСИОННИТЕ СЛЕДИ, КОИТО СА БЕЛИ НА ЦВЯТ И ПОЧТИ ПРОЗРАЧНИ И НЕ ТАКА ПЛЪТНИ. Разликата е твърде съществена...

Неактивен jair

• Четящ
  • *
« Отговор #384 -: Февруари 19, 2008, 18:49:18 pm »
P.E.A.C.E., знам че няма да успея :) Но все пак ако успея да вкарам малко съмнения и ако може да се поконкурирам с немските сайтове с големите червени букви няма да е зле :) Иначе естествено, че всеки е способен да вярва на каквото реши...отделен е въпроса какъв е по-лошия mind control - тоя който го прилагат рептили, властващи и т.н. или тоя който го прилагат конспираторските сайтове...

Колкото до трите снимки с доказателства...ако това са сериозните аргументи не знам :)
1. Съвсем нормални неща, които може да са всичко...със ХААРП не съм запознат особено, но доколкото пише в уикипедията си е напълно легален несекретен проект на университета в Аляска за изследване на йоносферата, и въпреки че вие не го вярвате това ако ДОПУСНЕМ че наистина е вярно то не може ли тогава тия инсталации да са нормални? Да го кажа по друг начин - как тия кутии по стълбовете доказват или не доказват че има нещо нередно?

2. Тук снимката е прекалено малка за да се види каквото и да било. Пак не разбирам какво доказва или не доказва тая снимка?

3. Обяснението на SMSI-H е прилично...но само донякъде. Макар и да имаш понятие какви са следите едно е да ги гледаш от 10км от земята, друго е да си 1км фронтално срещу самолета. Един елементарен сърч в airliners.net показва доста самолети с подобни следи:

http://www.airliners.net/photo/Singapore-Airlines/Singapore-Airlines/0556245
http://www.airliners.net/photo/Unknown/Unknown/0569626
http://www.airliners.net/photo/SriLankan-Airlines-(Air/SriLankan-Airlines-(Air/0637287
http://www.airliners.net/photo/Unknown/Unknown/0556243&photo_nr=26&prev_id=1201833&next_id=0613921
http://www.airliners.net/photo/Unknown/Unknown/0613921&photo_nr=27&prev_id=0556243&next_id=0594281
http://www.airliners.net/photo/Northwest-Airlines/Northwest-Airlines/0289105&photo_nr=30&prev_id=1245674&next_id=NEXTID

Това е само извадено от първите 2 страници с резултати, ако се постарая сигурно мога още десетки подобни да намеря. Не са толкова рядко срещани, нали?

Освен това са и абсолютно нормални, както казах вече плътността на следите може да варира в доста широки граници, в най-голяма зависимост от съдържанието на сяра в горивото. От там и броя на ледените кристали, които формират следата е различен - повече кристали-повече плътност.

Неактивен ultrafutur

• Много Писал
  • Amor vincit omnia
« Отговор #385 -: Февруари 19, 2008, 20:21:47 pm »

Бонус въпрос:
Да приемем че такава секретна технология съществува: с изпускане на определени вещества в атмосферата може да се променя климата. Кой глупак би я демонстрирал с експерименти наляво и надясно - дори в небето над България. Ако има някъде война, ОК. Да ги поопърлим малко със светкавици да им дойде акъла. Но пък ей така за тоя дето духа? Искам някой да ми свърже всяка снимка на такава мрежа от "следи" с документирано последвало събитие на яка буря със светкавици, торнадо, градушка с жертви и разрушения, или граждански безредици предизивикани от "еуфорията"?

Отговор на бонус въпрос: ( чувството ти за хумор ме впечатлява  :) )

Приемаме че такава технология съществува.
Глупакът обаче, в случая не е, който ръси "баницата", я който я яде сляпо... Не става въпрос дори за война.
Посредством влияене върху климата, се влияе още върху икономиката ( "глупаците" са принудени да купуват турски домати, гръцки картофи и краставици, румънски ябълки и кайсии, и изобщо, променя се геополитическата структура по места, с което се влияе на обществените процеси. Процесът се нарича секуларизация, или по-модерното "глокализация" - разбиване на части, стария термин на което е "разделяй и - по този начин - владей..."
Ето, това е моята теза, и ми е много интересно, с какви ли логични аргументи ще я обориш... ?
musica universalis

Неактивен P.E.A.C.E.

• Доста Писал
« Отговор #386 -: Февруари 20, 2008, 01:12:53 am »
Макар и да имаш понятие какви са следите едно е да ги гледаш от 10км от земята, друго е да си 1км фронтално срещу самолета
jair наистина си е друго, аз вчера докато си летях на 10тина метра от 1 самолет и ги гледах фронтално...
Странични ефекри от конспираторските брейнуош сайтове...

П.С.
Кажеш ли ми, че всеки ден повдигаш глава нагоре и се вглеждаш в небето, замечтан и заинтригуван, ще ме излъжеш.
Започни да го правиш, а колкото до чемтрейловете... да, виждат се с просто око.

Неактивен jair

• Четящ
  • *
« Отговор #387 -: Февруари 20, 2008, 12:04:04 pm »

10-ина метра? Че вие направо сте изправили косите на някое РВД, па и на автопилотите в самолетите :)
Добре де, аджеба, а с какво се характеризират тия чемтрейлове? Освен с безмерната вяра на конспираторите, че ги има?
« Последна редакция: Ноември 15, 2010, 07:54:08 am от Mirotvorec »

Неактивен P.E.A.C.E.

• Доста Писал
« Отговор #388 -: Февруари 20, 2008, 12:40:21 pm »
Знам, че много снимки станаха, ако прецените ги махнете.
Номер 5 е брутална просто.

Неактивен Vader

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 289
« Отговор #389 -: Февруари 20, 2008, 13:33:35 pm »
Чема на номер три прилича малко на няква енергиина решетка.
Brotherhood of the Intergalactic Federation of Bulgaria Bulgaria on three seas,mango to Saturn!

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27