Принципа мисля че е следният. Когато е сухо и няма вероятност за валежи, не ръсят аерозоли, понеже докато паднат на земята, няма да са върху населените места, където живеят хора - вятъра ще ги разнася и разпръсва и много малка част ще попадне над хората. Не знам дали забелязахта, целият Юли месец беше без дъжд и съответно почти нямаше самолети. Когато вали или се очертава в близките дни да вали, пускат аерозолите, понеже веднага падат с дъжда и усляват да улучат населените райони.
Освен да ги наблюдавате, вземете по един компас-ключодържател или подобен и следете посоката по която прелитат. Някой път шарат, но в повечето случаи и особено в малките населени места посоката е една и съща - идват от югоизток и отиват на северозапад.
Нека всеки да пише (след достатъчно наблюдения) каква е посоката в която прелитат. По-нататък може да ни послужи да извадим някоя взаимовръзка от това.
Пък и не е лошо когато ги видите да пръскат да си представяте, че пред самолета се отваря една дупка и той изчезва в нея и разни подобни. След като горе в Астрала или някъде под него, този номер действа и ги отсвирвам всички самолети някъде в небитието, все си мисля че току виж и тук проработи тоя номер.