По-широка перспектива и разширен контекст.Това е
моя спекулация,която не задължава никого да я приеме.
Има едно изказване на Гурджиев,че човекът е храна за Луната.
Джемини ИИ каза че:
(цитат:)
"Значение на целия израз: Bhagavān Śrī Rājanīṣa
Взет заедно, целият израз представлява една наслоена почетна титла, следвана от личното име:
"Благословеният/Господ, Почтеният Владетел на владетелите/Луната"Това е силно изразена комбинация от санскритски термини, която натрупва почит и обожествяване. В популярния контекст, в който е използвано като прозвище на гуру, то има за цел да установи неговия статут като
божествена или просветена личност, достойна за най-висше преклонение.Академичните речници предоставят тези буквални и традиционни значения, които служат като добра основа за разбиране на първоначалния, обективен смисъл на думите, преди те да бъдат използвани в специфичен, съвременен духовен контекст."
(край на цитата)

Ако въведете на английски "ошо тъмната страна на просветлението" ,ще видите снимки на Ошо с поизпъкнали очи. полагащ ръце върху главите на фенове,които изглеждат някак екзалтирани.
Спекулативна теза: разни формации в Играта спазват правила,според които трябва да дават подсказки (повече или по-малко завоалирани) ,кои са,какви ги вършат и кои са техните представители/агенти на Земята.
В рамките на тази спекулативна теза ,моето
субективно и недоказано предположение е,че Ошо е нечий събирач на "лууш" от земните фенове,пращащ го на Луната (корпорацията-жътварка).
Знам че звучи шантаво.Нямам доказателства.
Но имам проверими доказателства,че Ошо използва манипулативно думата "медитация" в големия цитат по-горе.
Напомням,че това отклонение е с цел да помогне на начинаещи, проявяващи интерес към Щайнер,да избягваt неблагонадеждни тълкуватели.За мен Ощо е точно такъв.[ red flag ]
To be continued...