sidewinder,аз имам предвид "Живей всякаш няма да има утре,но живей също така всякаш ще живееш вечно".Знам,че има противоречие,но,ако погледнем реално и приемем,че няма прераждане-тогава,ако има-ние отказваме да си платим старите дългове,трупайки нови.Това,което имах предвид с нивите или дрехите в пералнята.Няма как преди да си прибрал една реколта,да сееш нова.Ще настане доста объркване и не знам докога така.Ако приемем другата хипотеза,че има прераждане-тогава пък някои хора-все ще се чудят и питат дали това,което сега правят е да (из)плащат старите дългове,или трупат нови.Затова според мен истината е някъде по средата и най-добре ни води вътрешня глас,а мисленето е само една част от него.

old4,ти можеш да вярваш или не в нещо,но това променя ли факта,че даденото нещо си съществува?!За любовта и добротата-съжалявам,но Ню Ейдж мисленето ми е леко странно.Няма Светлина без Тъмнина.За справедливостта-според кого или кой?!sidewinder е дал пример за убийството-и?!Какво ти е толкова неприемлив?!За Бог и 10-те Божи заповеди-да се смея ли,да плача ли?!Абе,old4,ако Бог толкова иска да му се спазват 10-те Божи заповеди ЗАЩО ни е дал свободния избор и правото да ги нарушаваме?!Замисли се! ;)А кой,кога и как ни наблюдава-

.Значи да живея един чужд живот,понеже Дядо Господ ме наблюдава?!Е и?!Къде ми отива изконното ми право още при създаването ми?!Тоест създаването на човека,а?!Или свободния избор,който междодругото отричаш и сега си дойдоха нещата на мястото,а именно защо отричаш някой неща.За тишината-съгласна съм,на прав път си.Но уви,постигналите го са малцина и го наричат "пустота".Хубаво е да има различни гледни точки.Инак става скучно.
Днес си това, което си правел преди, утре ще бъдеш това, което провиш днес. Това е основния принцип, който кове съдбата на хората. Но понеже този процес е разтеглен много във времето, той не се забелязва. Това, което наричаме предначертана съдба, всъщност ние сме я предначертали в миналото. sidewinder,ами,ако няма утре,днес,вчера?!Ако за някои просто ги няма тези неща?!Ако си просто това,което си?!Тогава какво правиме?!
Реинкарнират всички души до постигане на еволюционен апогей. Масов процес без ограничения. Периодично се потапяме в "Университета на изпитания и мъдрост". Усвояваме с преодоляване на трудности и трупане на опит онова, което по друг начин не можем да приемем в астралните и ментални полета.
Защо пък да не можем да приемем някои неща в астралните и ментални полета?!Дали само това е причината,за да се инкарнираме(ако се) или има,и още нещо?!