Не можеш да живееш в СВЕТА в безего състояние. Това искам да кажа. Защото този свят е ЕГО свят. Този свят е структуриран на база на личностите и тяхната ейерархия. Можеш да си позовли без его състояние когато си сам или вдънгори тилилейски...за това духовно търсещите доста често хващат гората.
В света ако искаш да си в това състояние трябва да си или клошар, както каза Спорт-Здраве или....да ползваш прикритие, т.е. личност, но само за удобство, т.е. да играеш роля - ролята на специалист по едищо си, на баща, на съпруг, на...нещо си..свързан си с хора във всяка една от тези структури и никой няма да те остави ей така просто да се рееш в безЕГОсъстояние....
Пак поставяш въпроса чисто теоретично и генерално. А аз си мислех, че си говорим за ПОСТИГНАЕТО на намаляване на егото. Което се извършва с конкретни малки стъпки.
А тези малки стъпки могат да се извършват и в материалния свят.
Причината да се хваща гората не е игрането на роли, а единствено и само изкушенията и разсейването.
Никой никога поначало не те е карал да влизаш в ролята на "специалист", "баща", "майка" и тн.
Ако някой ме запита кой съм аз, първото нещо, което ще ми хрумне, е че аз съм всичко друго но НЕ И "програмист", или пък "син". Самоидентификацията с тези етикети изобщо не е необходима. И никой никога не ни е задължавал да я ползваме. Ползват я хората, които обичат да се обръзват със самоидентификацията и с егото.
Спорт и здраве бърка тука, с тези роли, а и ти сляпо го последва.
Ако някой нещо конкретно ви поставя в някакви рамки, съпруг, семейство, родители, баби, дядовци, да се освободите, това е ЛИЧНО ВАША отговорност. Аз например съм се борил и продължавам да се боря с такива заробвания. Но считам това като просто един от многото проблеми, с който човек трябва да се справя в света.
Да генерализирам, да се превръщам в жертва, която играе роли, да ходя в гората, не съм си и помислял ...
Професията и специализацията са единствено за да ти изкарват пари и край. Те изобщо не е необходимо да ти служат за самоидентификация, и влизане в "роля".
Също и хобита, интереси, изкуства. Те служат да те развиват, но е безумно да влизаш в "роля" и да казваш: "Аз съм майстор по бойни изкуства".
Напротив!
Именно чрез практиките за които говори Спорта и Здравето, подобни на които и аз практикувамт от време на време, се получава ОСВОБОЖДАВАНЕ, именно от тези РОЛИ. И тогава целия ти живот потръгва по-леко, като с магия. Няма страх, няма срам, няма двойно мислене. Просто СИ тук и сега. И ти е леко, и става неусетно когато правиш каквото и да е, както в решаването на проблеми и усилията, така и в забавленията.