Автор Тема: Свободният избор и съдбата  (Прочетена 102937 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен old4

• Доста Писал
  • Публикации: 1 023
Re:Свободният избор и съдбата
« Отговор #180 -: Юли 01, 2010, 15:53:49 pm »
А примера,който е дала алибаба за "минаването
Звездичке, знаеш ли какво означава примера на Алибаба? Означава че и да си скъсаш ..... от "свободен избор", съдбата си неможеш да я промениш ;D.
Ама вие не ме слушайте, правете си "свободния избор",човекът е най щаслив когато живее с илюзиите си ;).
Съжалявам old4, съществува забрана, която не ти позволява да публикуваш или изпращаш лични съобщения

Неактивен old4

• Доста Писал
« Отговор #181 -: Юли 01, 2010, 15:55:27 pm »
Съдбата на човека е затворена в бутилка, плуваща по руслото на река.

П.С. Степените на свобода се определят от пространството в бутилката. Размишлявайте малко и ще видите, че е така.
Абсолютната истина!!!
Съжалявам old4, съществува забрана, която не ти позволява да публикуваш или изпращаш лични съобщения

Неактивен Blue|_Star

• Пишещ
  • Публикации: 639
« Отговор #182 -: Юли 01, 2010, 15:59:15 pm »
А примера,който е дала алибаба за "минаването
Звездичке, знаеш ли какво означава примера на Алибаба? Означава че и да си скъсаш ..... от "свободен избор", съдбата си неможеш да я промениш ;D.
Ама вие не ме слушайте, правете си "свободния избор",човекът е най щаслив когато живее с илюзиите си ;).
old4,аз пък казвам,че докато човек мисли за "минаване" и кой как ще прецака/или го е прецакал-каквото ще да си скъса,той няма никаква отговорност,а за свобода ще има да "реве" още дълго време.Та,накрая ще почне да се задоволява с разни мисли,че нищо няма как да се промени.То,тогава да се чуди човек как хората все още живеем,а нямаме желание за едно дружно самоубийство?!Че то,така или иначе всичко е "предопределено",и аджеба що въобще живеем?! ;D А че някой иска да е посял нещо,а да жъне нивичката на съседа,който си е направил труда да си я изоре,да си махне плевелите,и бурените,че,и даже да си избере какво да засее-е,сорри,няма как да стане.Нищо без труд не става,туй е положението.Я,как става туй номера-че някой иска да мине другия,ама него да му правят само хубаво.Е,не става,сорка.Тъй че,ако затова имаш предвид,че няма свободен избор-немааааааа!К'вото си засел-това ще си и жънеш.Да си мислил като си сял,а не чак като видиш реколтата на съседа/съседите.Ама нищо-нали някои вярват в преражданията,у следващия живот.  :lol:
“Истинската съдба на човека е нещо, което обикновените хора не могат да схванат и няма да са в състо

Неактивен old4

• Доста Писал
« Отговор #183 -: Юли 01, 2010, 16:07:44 pm »
.......................................
Виж сега Звездичке, живота е много кратък,той трябва да се изживее човешки не дивашки, защото след това няма нищо.Всичко останало е илюзия и една голяма лъжа, и религия и езотерика, просто няма нищо, разбираш ли какво ти казвам, няма прераждане, няма духове, няма Богове, просто тишина, това е.
Затова трябва да изживеем живота си в добрина, любов и справедливост, за да остане нещо хубаво от нас на този свят, защото друг няма.

Неактивен sidewinder

• Доста Писал
  • Публикации: 1 834
« Отговор #184 -: Юли 01, 2010, 16:13:37 pm »
Днес си това, което си правел преди, утре ще бъдеш това, което провиш днес. Това е основния принцип, който кове съдбата на хората. Но понеже този процес е разтеглен много във времето, той не се забелязва. Това, което наричаме предначертана съдба, всъщност ние сме я предначертали в миналото.

Неактивен sidewinder

• Доста Писал
  • Публикации: 1 834
« Отговор #185 -: Юли 01, 2010, 16:25:24 pm »
.......................................
Виж сега Звездичке, живота е много кратък,той трябва да се изживее човешки не дивашки, защото след това няма нищо.Всичко останало е илюзия и една голяма лъжа, и религия и езотерика, просто няма нищо, разбираш ли какво ти казвам, няма прераждане, няма духове, няма Богове, просто тишина, това е.
Затова трябва да изживеем живота си в добрина, любов и справедливост, за да остане нещо хубаво от нас на този свят, защото друг няма.

Тази трактовка има малко консуматорски привкус. Точно това са постулати на илюминати - живейте живота си така, сякаш е за последно, консумиряйте до краен предел и не мислете за отвъдното. Разбира се, че има прераждане. Има не малко случаи на убити хора, които се прераждат отново и посочват начина и мястото на собственото им убийство. Физиката доказва - нищо на света не се губи.

Реинкарнират всички души до постигане на еволюционен апогей. Масов процес без ограничения. Периодично се потапяме в "Университета на изпитания и мъдрост". Усвояваме с преодоляване на трудности и трупане на опит онова, което по друг начин не можем да приемем в астралните и ментални полета.

« Последна редакция: Юли 01, 2010, 16:26:29 pm от sidewinder »

Неактивен old4

• Доста Писал
« Отговор #186 -: Юли 01, 2010, 16:35:33 pm »
Тази трактовка има малко консуматорски привкус. Точно това са постулати на илюминати - живейте живота си така, сякаш е за последно, консумиряйте до краен предел и не мислете за отвъдното. Разбира се, че има прераждане. Има не малко случаи на убити хора, които се прераждат отново и посочват начина и мястото на собственото им убийство. Физиката доказва - нищо на света не се губи.

Тук вече не си на прав път ;), ти познаваш ли някой такъв, или си чел в книжките?
Внимавай какво четеш тогава, защото Бог те гледа дали спазваш 10те му заповеди ;).
А привкуса е човешки не "илюминашки" и чети какво съм писал а не замервай с празни думи!

Неактивен Blue|_Star

• Пишещ
« Отговор #187 -: Юли 01, 2010, 18:28:01 pm »
sidewinder,аз имам предвид "Живей всякаш няма да има утре,но живей също така всякаш ще живееш вечно".Знам,че има противоречие,но,ако погледнем реално и приемем,че няма прераждане-тогава,ако има-ние отказваме да си платим старите дългове,трупайки нови.Това,което имах предвид с нивите или дрехите в пералнята.Няма как преди да си прибрал една реколта,да сееш нова.Ще настане доста объркване и не знам докога така.Ако приемем другата хипотеза,че има прераждане-тогава пък някои хора-все ще се чудят и питат дали това,което сега правят е да (из)плащат старите дългове,или трупат нови.Затова според мен истината е някъде по средата и най-добре ни води вътрешня глас,а мисленето е само една част от него. ;)
old4,ти можеш да вярваш или не в нещо,но това променя ли факта,че даденото нещо си съществува?!За любовта и добротата-съжалявам,но Ню Ейдж мисленето ми е леко странно.Няма Светлина без Тъмнина.За справедливостта-според кого или кой?!sidewinder е дал пример за убийството-и?!Какво ти е толкова неприемлив?!За Бог и 10-те Божи заповеди-да се смея ли,да плача ли?!Абе,old4,ако Бог толкова иска да му се спазват 10-те Божи заповеди ЗАЩО ни е дал свободния избор и правото да ги нарушаваме?!Замисли се! ;)А кой,кога и как ни наблюдава- :lol:.Значи да живея един чужд живот,понеже Дядо Господ ме наблюдава?!Е и?!Къде ми отива изконното ми право още при създаването ми?!Тоест създаването на човека,а?!Или свободния избор,който междодругото отричаш и сега си дойдоха нещата на мястото,а именно защо отричаш някой неща.За тишината-съгласна съм,на прав път си.Но уви,постигналите го са малцина и го наричат "пустота".Хубаво е да има различни гледни точки.Инак става скучно.
Днес си това, което си правел преди, утре ще бъдеш това, което провиш днес. Това е основния принцип, който кове съдбата на хората. Но понеже този процес е разтеглен много във времето, той не се забелязва. Това, което наричаме предначертана съдба, всъщност ние сме я предначертали в миналото. sidewinder,ами,ако няма утре,днес,вчера?!Ако за някои просто ги няма тези неща?!Ако си просто това,което си?!Тогава какво правиме?! :)
Реинкарнират всички души до постигане на еволюционен апогей. Масов процес без ограничения. Периодично се потапяме в "Университета на изпитания и мъдрост". Усвояваме с преодоляване на трудности и трупане на опит онова, което по друг начин не можем да приемем в астралните и ментални полета.
Защо пък да не можем да приемем някои неща в астралните и ментални полета?!Дали само това е причината,за да се инкарнираме(ако се) или има,и още нещо?!
« Последна редакция: Юли 01, 2010, 18:36:26 pm от Blue|_Star »
“Истинската съдба на човека е нещо, което обикновените хора не могат да схванат и няма да са в състо

Неактивен old4

• Доста Писал
« Отговор #188 -: Юли 01, 2010, 19:01:55 pm »
Цитат
Абе,old4,ако Бог толкова иска да му се спазват 10-те Божи заповеди ЗАЩО ни е дал свободния избор и правото да ги нарушаваме?!Замисли се

Звездичке, никой не ти е дал никакъв свободен избор, това го запомни!
А за другото ще ти го кажа малко грубичко, като хвърлиш топа когато ти дойде времето, изчезва звездичката и просто я няма, личноста.Там ала бала духове души и тем подобни измислици нямат нищо общо с теб.Ясен ли съм или да обяснявам .... като за малко дете, спести ми това че и малкото което написах ме затрудни.
И ако тук не си оставил(а) нещо с което да те запомнят, изчезваш и това е ;).
А че ви е страх да си го и помислите е друг въпрос ;).
Хайде съз здраве щото "горе" няма да е звездичка а сигурно Пенчо питанката, Мата Хари , Конан Варварина и т.н. ;D

Неактивен алибаба

• Пишещ
  • Публикации: 794
« Отговор #189 -: Юли 01, 2010, 19:45:52 pm »
Днес си това, което си правел преди, утре ще бъдеш това, което провиш днес. Това е основния принцип, който кове съдбата на хората. Но понеже този процес е разтеглен много във времето, той не се забелязва. Това, което наричаме предначертана съдба, всъщност ние сме я предначертали в миналото.
Позволявам си да не се съглася с това. Днес си това, което правиш днес. Вчера си бил това, което си правел вчера. А утре - утре може и да няма.
Вчера може да съм убила човек. А днес да спася човек от смърт. Според горната трактовка излиза, че днес, когато съм спасила човек аз съм убиец, защото съм убила преди. Ми не е вярно. Когато съм го убила съм била убиец, но това е било тогава. ДНЕС спасих човек и съм спасител. Какво ще бъде утре - може би ще зависи как се чувствах когато убих човека и как се чувствах когато го спасих....може би утре ще бъде трети вариант... и пр.

Неактивен Blue|_Star

• Пишещ
« Отговор #190 -: Юли 01, 2010, 20:17:31 pm »
Цитат
Абе,old4,ако Бог толкова иска да му се спазват 10-те Божи заповеди ЗАЩО ни е дал свободния избор и правото да ги нарушаваме?!Замисли се

Звездичке, никой не ти е дал никакъв свободен избор, това го запомни!
А за другото ще ти го кажа малко грубичко, като хвърлиш топа когато ти дойде времето, изчезва звездичката и просто я няма, личноста.Там ала бала духове души и тем подобни измислици нямат нищо общо с теб.Ясен ли съм или да обяснявам .... като за малко дете, спести ми това че и малкото което написах ме затрудни.
И ако тук не си оставил(а) нещо с което да те запомнят, изчезваш и това е ;).
А че ви е страх да си го и помислите е друг въпрос ;).
Хайде съз здраве щото "горе" няма да е звездичка а сигурно Пенчо питанката, Мата Хари , Конан Варварина и т.н. ;D
Хахаха,развесели ме.Ако целеше страх-сорри,само ме забавлява това по-горе. :)old4,ако ти се характеризираш с old4-еми твой избор си е. :) Това,в което ти вярваш си е твое.Аз нямам потребност да те убеждавам в мойте вярвания(дори избягвам да ги споменавам,ако забеляза).Ти защо имш нужда всички да са на твойто мнение и един вид се опитваш да си наложиш твойте виждания за нещата/света/горе-долу?!На мен ми е все тая-приемам ти различната гледна точка,но си държа и на моята.Какъв ти е проблемът?!
За свободния избор-дали го има или не-еми,да кажем,че човек сам за себе си го определя.А и след като няма свободен избор според теб,old4,а опитай се да ме оставиш с моя "несвободен" избор,и воля-става ли?!Че нещо се опитваш да ме лишиш от нещо/неща,които друг ми е дал. ;)За обясненията и запомянето-този нравоучителен,тип учителски тон-още повече ме развеселява.Благодаря ти! :)За личността,страхът и прочие неща-отказвам да пиша,първо си поозапти Егото,и знай,че някои хора отказваме да ни "учат".Тъй де,нали уж всеки си се раждал,за да получи опитност.Е,тогава що се месиш в нечия чужда опитност?!Жив и здрав,и по-полека. ;)Гневът е кофти нещо,пък в един предишен пост-пишеше за 10-те Божи заповеди,за добрина,любов и справедливост?!Е,къде е справедливостта в това да отказваш правото на хората да мислят със собствената си глава?!Ти си вярваш в някои неща-ок,няма лошо.Но другите може да вярват в други,различни неща-и това също е хубаво,но теб те дразни май,а?!Защо ли интересно?!  :blum2: И ти откъде знаеш кое с кой има нещо общо?!Да не си маг,а,хахаха?!Айде,наздраве!  :drinks: И стига се коси напразно,хах. :)

Неактивен Blue|_Star

• Пишещ
« Отговор #191 -: Юли 01, 2010, 20:21:26 pm »
Позволявам си да не се съглася с това. Днес си това, което правиш днес. Вчера си бил това, което си правел вчера. А утре - утре може и да няма.
Вчера може да съм убила човек. А днес да спася човек от смърт. Според горната трактовка излиза, че днес, когато съм спасила човек аз съм убиец, защото съм убила преди. Ми не е вярно. Когато съм го убила съм била убиец, но това е било тогава. ДНЕС спасих човек и съм спасител. Какво ще бъде утре - може би ще зависи как се чувствах когато убих човека и как се чувствах когато го спасих....може би утре ще бъде трети вариант... и пр.
алибаба,интересно написано от човек,който май отричаше времето.Или те бъркам с някои друг,а?!Я ми кажи защо тогава в Библията е написано,че някои неща се плащат до девето коляно?!Ти може да си убила вчера човек-и хоп,пращат те в затвора,нали така?!Ама какво ги интересува съдиите,че ДНЕС е днес,а вчера е било вчера?!И не,не става така-убиваш човек,после спасяваш някой-и,айде свободен си.Инак нямаше да има ни един човек в затвора. ;)А за това как си се чувствала,когато си убила/спасила-ама,кой го интересува,бре?!Съдията може ли да почувства какво си чувствала?!Или адвокатите?!Или роднините на спасения/убития?!Не,нали?!Следователно хората си залагат на веществените доказателства и свидетели,че то,ако се доверяваха на чувствата,и разказите на хората,които са в съда-мале,малеее,малеееее,бая весело щеше да е. :)
« Последна редакция: Юли 01, 2010, 20:25:19 pm от Blue|_Star »

Неактивен old4

• Доста Писал
« Отговор #192 -: Юли 01, 2010, 20:49:54 pm »
.............................

Хахаха гняв, хахаха его, хахаха, ти ме разсмя през сълзи момиче.
Звездичке, ти си била цяла егогалактика бре ;D
Хай  :drinks: наздраве но с минерална вода, защото огнената съм я оставил преди доста години.
П.С.Аз съм от съвсем друга галактика и мен ме няма ;).

Неактивен алибаба

• Пишещ
  • Публикации: 794
« Отговор #193 -: Юли 01, 2010, 20:50:42 pm »
Да оставим настрана санкциите....това не са последствия, последствия означава това което касае самие човек, съществото му..в резултат от даден избор.
Да, последствия неминуемо има от всяко наше движение в пространството....основното което исках да кажа с примера си е, че едно извършено дело, примерно убийство не ме прави убиец во веки веков. А само докато не осъзная постъпката. Тогава преставам да съм убиец. Дали са ме пратили в затвора или не, това не е най-важното в случая. Ако аз съм осъзнала отвратителността и ужаса от това да нараниш и отнемеш живота на невинно същество и това ме е потресло до дъното на душата ми....аз може и да съм в затвора на ВЕЧЕ не съм убиец.
Това исках да кажа.

Активен Tangrata_

• Много Писал
  • Публикации: 2 433
« Отговор #194 -: Юли 01, 2010, 20:56:55 pm »
Алибаба, ти колко човека си убила лично, че да правиш такива генерални заключения?
Искаш да свалиш някое момиче: www.lovestyle.org/forum  Българите в Канада: www.bgcanada.com

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27