Ние хубаво ще го направим този строй, аз знам и вярвам, че е въпрос на време нашият свят отново да се промени. Но (пак това "но") как ще разрушим стария ред и как ще спрем силата която управлява сега, да не управлява и новият ред?
В темите които провокираха Танграта да пусне тази (бай дъ уей и аз си го мислех това:)) имаше все спорове за анархизми, технокрации, комунизми и т.н.
Аз мисля (следователно съществувам:)),че Всички предихши строеве от последните 15тина хиляди години са били инфилтрирани или директно дирижирани от "тези които трябва да махнем".
Унищожението, смяната на стария ред и началото на новия трябва да са взаимно свързани процеси. Самият процес на премахване нещата с които не сме съгласни, ще изведе на показ какво е липсвало.
Първо трябва да се осъзнае, че проблем има, а това само по себе си е начало. Новият строй за да го бъде трябва да сме по-осъзнати, по-отговорни и най-вече по-ЧОВЕЧНИ.
Второ - всеки да започне да гледа първо към Себе си, а не другите. Неможем да познаваме другите и да съжителсваме с тях нормално, ако не познаваме себе си.
3. Форма на управление?
Обществено-родови строй

Да точно както "първобитните" хора.
Всеки има право на мнение, като във всяка малка общност, квартал по естествен път ще се обособят лидери - кой образован, кой майстор в нещо си и т.н. като така лидерът ще бъде приятел и познат на комшиите си.
Всеки местен, мини-локален лидер ще има задължения като например да ходи по други махали и да обменя мнения с други и т.н.
Общо взето, предсатвете си един ФРАКТАЛ от обикновен СЕМЕЕН СТРОЙ.
Кой ще съди? Отново елементарно, не ни трябват супер сложните закони - глас народен - глас Божий!
Аз съм на мение, че ако това стане - проблеми като пари ще изчезнат от самосебе си

Но преди това, по време на прехода, защото още сме свикнали с тях пари ще има, но контролът върху тях няма да бъде в частни ръце!
И най, ама НАЙ НАЙ важното нещо - Свобода на Словото и Информацията. Такива неща като катакомби с древни книги във ватикана няма да има - всичко да бъде наяве, открито и достъпно за всеки човек.
Ей тогава гледайте ко става... "фантастичният" свят без пари, контрол, войни и други подобни лудости ще ви се стори нещо като даденост, нормално и дори Задължение към Човечеството и Вселената.