Форум за конспирации, уфология и мистика.

Конспирации => Икономически конспирации => Темата е започната от: Tangrata_ в Февруари 17, 2010, 18:40:51 pm

Титла: Да си направим сами нов икономически (политически) строй
Публикувано от: Tangrata_ в Февруари 17, 2010, 18:40:51 pm
Такам,
яви се предложение да умуваме върху нов строй. Реших да го отделя в отделна тема. Темата 'за' и 'против' капитализма се натовари прекалено много.

Има 2 възможни подхода. Или започваме всичко начисто (трудна работа!), или взимаме някой съществуващ строй и започваме да го изменяме.

Например, аз взимам капитализма и ще добавям разни работи. Малко е неопределено, защото капитализмът във всяка страна е различен и с различни закони. А аз дори не ги знам наизуст всичките (във всичките страни), че да правя разлика. Малко или много на мен, и на останалите хнет-ци са им познати най-много системите на България и САЩ.
Така, че нека вземем Българския Капитализъм.
1. Силни закони.
Това не е точно част от икономиката на страната, но пък е жизненоважно.
Важно е да имаме строги закони.
Битови престъпления, такива от ревност, любов, всякакъв афект може да не са прекалено строги. Могат да са със същата строгост, както е в момента. Също и престъпления по невнимание - нещастни случаи и тн.
Други престъпления, обаче, където вината е умишлена, планирана и съзнавана, трябва да им се усили наказанието десетократно и дори повече. Нека никой не си и помисля да краде, да мами, да продава наркотици, да отвлича и да убива.
Разбира се трябва да има справедлив минимален праг на откраднатото. Ако е кражба, да е над 200-300 лв. Ако е икономическа кражба, криене на данъци, да е над 2000-3000лв и тн.
За да не се получи парадокса, който е имало навремето - заради една ябълка на някое гладно дете да му отрежат ръката. Другите случаи, обаче, където престъплението е организирано и професионализирано (хора, които само от това се издържат) трябва да се наказват невероятно здраво. Над 10г затвор и повече, без помилване и тн.
2. Депутатите не трябва да имат имунитет. Никой не трябва да има имунитет. (wtf!?) За какво ти е това нещо имунитет. Те да не са фараони!? Те трябва да са пример за подражание. Идеални. Нали затова им се плаща заплатата. Да водят обществото. Ако не желаят такъв вариант, нека се оттеглят. Други ще се намерят, по-съвестни.
3. Законите наистина реално да се спазват. Да не се заобикалят и да се тълкуват честно. Да се спазват не само от обикновените хора, но от всички. Включително от мутри, депутати, министри, съдии, началници на МВР и всякакви други.
Това е най-трудната част. Но без нея няма как да стане. ТРЯБВА да стане. Трябва да се измисли начин и да се направи.
Трябва и хората от властта да се сменят. Всичките. Това също е едно от най-трудните неща. В някои други пост-социалистически страни бившата партия беше забранена, и беше забранено хора, които са били там да се кандидатират отново за власт. Сега си давам сметка, че това трябваше да стане и тук. Как може да се допусне хора, които са управлявали чрез лъжи, деспотизъм и всякакъв силов натиск да имат морал и честност да застанат отново отгоре и да управляват. Що за порнография!? Нов бардак със стари к...ви! Как можахме да го допуснем!? (е аз съм бил на 13тогава, ама как да е)

5. Икономическа незаинтересованост на властта.
Всички тези приватизации, и усвоявания на заеми от ЕС стават с подставени лица и фирми на роднини. От това се губят най-много държавни пари. Това трябва да спре. Тези търгове, и отпусканията на заеми трябва да са максимално прозрачни.
4. Прозрачност. Хората трябва да са информирани. От държавния бюджет трябва да се отделят пари за национална телевизия, радио и вестник. И хората, работещи там трябва да са неприкосновени. Те трябва да са със права минимум на полицаи. Те трябва да имат правата да идат навсякъде, да запишат и публикуват всичко, и да се измъкнат невредими. Нека ходят и въоръжени ако трябва. Нека се обучават и на това ако трябва. Както има вътрешен отдел, при полицаите, който проверява дали няма престъпници сред полицаите, може би трябва да има и вътрешен отдел сред тези държавни журналисти.

Това са най-най важните работи. Не както противниците на "империализма" си мислят, "да премахнем парите", "нека всичко е безплатно".
Тези горните неща са главните, които пречат.

Сега, към икономическите промени.
1. На първо място - обвързване на парите със златно покритие. Нека не се печата неконтролирано. Нека отново имаме Златен Лев. И нека да се гарантира, че така ще си остане десетки години. Нека се изгради пълно доверие в българския лев. Така, както е било в началото на 20век.
2. Нека се възстанови и допълни БДС. Нека обекитвно вредните храни, и всякакви други съставки се елиминират от храните. Нека на вредните храни пише, както на цигарите "Вредно за здравето"

3. Нека се задължат фирми, произвеждащи хранителни изделия(да кажем с годишен оборот над 50хил лв) да включват пълно описание на съставките в тях.

4. Нека се забрани продажбата на Кока-Кола. (И дано не се сетят да си сменят името и да влязат подмолно на пазара с някой псевдоним, като "Кока-Мола")  8)

5. Здравеопазването отново става безплатно

6. Приемат се закони срещу спекулата.

7. Бюджетите да се орежат до максимум. Нека ръководителите да спрат да се разхождат с мерцедеси и с 100 човека охрана. А ако не им харесва, нека се откажат. Все ще има кой да пожелае да им заема позицията. На тази охрана и за тези коли се плаща от вашия личен джоб. Нима сте го искали?!
Да се съкрати до максимум администрацията. Пълно е с 60 годишни комунистически лелки, дето само знаят да злобеят, да командват, и да не вършат нищо.

8.Нека се намали акциза върху бензина. Та това е, което движи изначално икономиката - Транспорта! Защо се спъва още в зародиш с тези огромни акцизи. В останалите държави бензина е 1лв на литър.

9. Нека се намали ДДС. Отново по причини сходни с точка 8.
В Канада ДДС е 13%. Защо не и в България да е толкова!? А стоките от 1ва необходимост - всички хранителни стоки нямат изобщо ДДС. Така се осигурява най-бедните да имат достатъчен жизнен минимум.
Нека ДДС е плаващ. Нека за цигарите и алкохола е 30%. Но пък за хляба, месото и всички други храни е 0%. Със съвременните касови апарати не е абсолютно никакъв проблем да се направи.

Такаам, омръзна ми да пиша. Сигурно може да има още много точки.
Титла: Re:Да си направим сами нов икономически (поли
Публикувано от: Gogo в Февруари 17, 2010, 21:40:52 pm
Такам,
яви се предложение да умуваме върху нов строй.
хахаха подкрепям,аз се кандидатирам още от сега за президент, или поне министър председател,избираите ме 8).
Титла: Re:Да си направим сами нов икономически (политически) строй
Публикувано от: Tangrata_ в Февруари 17, 2010, 22:02:29 pm
Тъй като аз отворих темата, ще трябва да се жертвам и да се нагърбя с неприятната задача да съм президент.
Но теб мога да те взема за министър-председател.  8)
Титла: Re:Да си направим сами нов икономически (политически) строй
Публикувано от: Gogo в Февруари 17, 2010, 22:04:21 pm
съгласен съм в името на общото благо :)
Титла: Re:Да си направим сами нов икономически (политически) строй
Публикувано от: niki27pl в Февруари 17, 2010, 22:07:23 pm
И аз подкрепям идеята  :) Ако може да се кандидатирам за за някои министър ;)
Титла: Re:Да си направим сами нов икономически (политически) строй
Публикувано от: emilkos в Февруари 17, 2010, 22:24:49 pm
;D Тази тема ще е интересна ;D
 ;D Усеща се лека посткомунистическа носталгия  ;D
Приятели, можели да ви помоля, после да ме поканите да поживея и аз във този строй, дори и като редови гражданин.
:good: Обещавам да следя темата, нищо, че не е в секция FUN :good:
Титла: Re:Да си направим сами нов икономически (политически) строй
Публикувано от: Gogo в Февруари 17, 2010, 22:48:23 pm
Сега съвсем сериозно, мили другари,темата е много важна!
Всички знаем в каква дръжава живеем,ако искаме това да се промени към по добро трябва по някъв начин да стигнем до власта.После лека полека да се изтрепят /в краен случаи да се натикат по затворите/ всички мародери,спекуланти, крадци и мошеници и държавата ще се оправи когато ги няма вредните елементи които я спъват и дърпат назад към средновековието.Няма ли ги националните предатели които разрушават /продават за жълти стотинки/ всичко то ще останат градивните елементи и нещата ще се оправят.
Титла: Re:Да си направим сами нов икономически (политически) строй
Публикувано от: deznam в Февруари 17, 2010, 22:53:36 pm
С нази БОГ. Времето на Комунизъма :D и ,Империализма("Фалшивата Българска Демокрация") приключи. Въпроса е кога ще започне промяната а на народът вече му писна!!!
Титла: Re:Да си направим сами нов икономически (политически) строй
Публикувано от: SMSI-H в Февруари 17, 2010, 22:57:30 pm
Чш-ш-ш-ш-ш...

Ало, там долу, под облаците... Чувате ли ме? Ако се правите, че не чувате, има светкавици и гръмотевици докато сте живи, че и за всичките ви отрочета и правнучета!

Като решихте да правите нов икономо-политически строй, що не поискахте разрешение от МЕНЕ бе? Както съм ви дал свободна воля, тъй мога и да ви я взема като не я употребявате според силата на онова, което е под черепната ви кутия! И на мен може в един момент да ми се изчерпи онова, което ми е най-много, де да знам дали няма да свърши още утре... Колкото и да се чувствувате със свободна воля, все пак съм ви ограничил дълго да ходите под облаците на малката ви планета, преди да се опитате да ПОГЛЕДНЕТЕ към ДОМА МИ/НИ. Ха сега кажете, колко сте свободни наистина! И докато не си минете обучението и изпитите облаците все високо ще ви се струват!

Един се гласи да става президент, друг министър. То не стига, че не попитахте поне с референдум множеството дали да станете, ами и не се и сетихте дали да МИ ПОИСКАТЕ РАЗРЕШЕНИЕ!

Много бързо забравихте СЪЗДАТЕЛЯ СИ, БАЩИЦАТА СИ, МЕНЕ ЗАБРАВИХТЕ! И като сте забравили най-важното нещо в живота ви (туй, че сме ЕДНО С ВАС),  що си мислите, че като направите нов икономо-политически строй шъ съ управите?

Поне да бяхте обърнали съзнание, разум и очи нагоре и надолу, навън и навътре, нали съм като вашите холограми (присъствам насвясъке), и да викнете към облаците:

   - ГОСПОДИ, дай ни разум да станем истински мъдри и да живеем свято! Молим ТЕ, присъствай в мислите и делата ни! Бъди нашата цел и целеустременост! Направи така, че мислите и делата ни винаги да бъдат балансирани и приближаващи ни към ТЕБЕ! Отдай ни така СВОЯТА любов към творението, че тя да стане наша повече, отколкото е у ТЕБ! Отвори ни напълно и окончателно съзнанията за тази най-голяма ТВОЯ сила!

Нямаше нито един да погледне ГОРЕ и да поиска за всички. Щях да ви дам, нали сте ми чеда и ви обичам! Нищо... Още една голяма илюзия за всички ви ще е поредния ви урок. Явно още имате много да учите!

Цт, цт, цт, цт, цт ... Язък... Както винаги, пак ще ви простя като свършите новия строй!
Титла: Re:Да си направим сами нов икономически (политически) строй
Публикувано от: xnet_user в Февруари 17, 2010, 23:10:02 pm
Каква структура на управление предлагате - вертикална или хоризонтална?
Каквато и система да се дефинира, ако не се промени манталитета на хората и тя ще се провали. Затова духовното израстване на нацията, предефиниране на ценностната система трябва да са с най-висок приоритет в една държавна политка.
Мястото на националните предатели (историци, политици, икономисти, стратези и др.) е в затвора!
Титла: Re:Да си направим сами нов икономически (политически) строй
Публикувано от: Tangrata_ в Февруари 18, 2010, 00:00:57 am
Дам, така си е. Това  е най-важното - ценностната система.
Хиляди години сме я запазили. Какво стана последните 50-60години, не знам. Ценностите всеха да се диктуват от телевизиите и от Холивуд.

Но и още един проблем има: прекъсна се нишката на предаване и на възпитание от човек на човек в семейството и не само. Само едно единствено поколение извратиха (родени от 40та до 70та) (без да искам да генерализирам) и се оказа достатъчно. Направо не е за вярване ...
Титла: Re:Да си направим сами нов икономически (политически) строй
Публикувано от: Cargo в Февруари 18, 2010, 02:10:23 am
Всички ръкотворни (сътворени от човек) неща са нетрайни и не издържат проверката на окончателния съдник -  в р е м е т о !

Защо трябва да правим нещо ново, когато си имаме старо, което ни е служило хилядолетия и добре ни е служило щом е минало проверката на времето, проявявало е устойчивост ... докато ...

Ето, без да искам да обезсърчавам ентусиазма на някои тук, преди да се справим с това докато, преди да сме наясно, какво и защо се е случило с нас българите, едва ли ще сме в състояние да измислим нещо ново.

Бъдещето е и продукт на миналото.

В най-добрият случай, без тази Истина, ще повторим грешката на предците ни.


Ще бъда още по-конкретен, какво се е случило по времето на Борис-Михаил?
Без истината за тази конспирация (най-голямата и съществена за нас българите), всеки опит да се направи нещо ново ще е безплоден ... Ще се наредим на опашката на която са клечали и Мор и Кампанела и ще си останем с добрите намерения с които е осеян пътят към ...Аз определено не съм Скептик, напротив - имам се за оптимист, но ...


За целите на това с което се заемате, социологията ще е недостатъчна - към нея ще трябва да добавим и системния анализ (динамични вероятностни системи), но най-вече  Е с х а т о л о г и я т а , изтупана от праха на схоластиката ...Титла: Re:Да си направим сами нов икономически (политически) строй
Публикувано от: Tangrata_ в Февруари 18, 2010, 03:12:30 am
Последните 2 думички не знам какво означават.

Иначе наистина е необходимо лидерите да са на определено духовно ниво + ценностна система + етика.

Но това с умуване не става. Иска се правенето на такова ниво. И надявам се някои и сега го правят. Може и аз да се заема по-сериозно някой ден. За сега карам бавничко и полека.

А ние си бистрим тук ей така, да става лафа.

А какво е станало с българите не знам, може би намекваш за влизането на християнството.
Но ако старите лидери са били толкова безпогрешни, защо са го приели? Нямам капацитета да дискутирам и да имам мнение по въпроса.
Титла: Re:Да си направим сами нов икономически (политически) строй
Публикувано от: xnet_user в Февруари 18, 2010, 06:55:39 am
От всички системи от миналото, най-ми добада моделът на богомилите.
Икономическият модел на Силвио Гезел също не е лош.
Титла: Re:Да си направим сами нов икономически (политически) строй
Публикувано от: Tangrata_ в Февруари 18, 2010, 07:56:19 am
Богомилите май не са имали държава.

А човека не съм го чувал.

Древните българи са били голяма работа. И с тая оренда май канът е бил буквално светец. И във пряк и във преносен и във всякакъв смисъл. Всяко негово действие и решение е било Отгоре. В истинският смисъл на думата е бил "наместник на земята".

Ако успеем да създадем такова нещо отново, обаче, евреите ще опищят света. Нищо чудно и сега да четат форума и да слухтят.
Титла: Re:Да си направим сами нов икономически (политически) строй
Публикувано от: P.E.A.C.E. в Февруари 18, 2010, 19:04:12 pm
Ние хубаво ще го направим този строй, аз знам и вярвам, че е въпрос на време нашият свят отново да се промени. Но (пак това "но") как ще разрушим стария ред и как ще спрем силата която управлява сега, да не управлява и новият ред?

В темите които провокираха Танграта да пусне тази (бай дъ уей и аз си го мислех това:)) имаше все спорове за анархизми, технокрации, комунизми и т.н.
Аз мисля (следователно съществувам:)),че Всички предихши строеве от последните 15тина хиляди години са били инфилтрирани или директно дирижирани от "тези които трябва да махнем".
Унищожението, смяната на стария ред и началото на новия трябва да са взаимно свързани процеси. Самият процес на премахване нещата с които не сме съгласни, ще изведе на показ какво е липсвало.

Първо трябва да се осъзнае, че проблем има, а това само по себе си е начало. Новият строй за да го бъде трябва да сме по-осъзнати, по-отговорни и най-вече по-ЧОВЕЧНИ.
Второ - всеки да започне да гледа първо към Себе си, а не другите. Неможем да познаваме другите и да съжителсваме с тях нормално, ако не познаваме себе си.
3. Форма на управление?
Обществено-родови строй :) Да точно както "първобитните" хора.
Всеки има право на мнение, като във всяка малка общност, квартал по естествен път ще се обособят лидери - кой образован, кой майстор в нещо си и т.н. като така лидерът ще бъде приятел и познат на комшиите си.
Всеки местен, мини-локален лидер ще има задължения като например да ходи по други махали и да обменя мнения с други и т.н.
Общо взето, предсатвете си един ФРАКТАЛ от обикновен СЕМЕЕН СТРОЙ.
Кой ще съди? Отново елементарно, не ни трябват супер сложните закони - глас народен - глас Божий!

Аз съм на мение, че ако това стане - проблеми като пари ще изчезнат от самосебе си
 :flag_of_truce:
Но преди това, по време на прехода, защото още сме свикнали с тях пари ще има, но контролът върху тях няма да бъде в частни ръце!

И най, ама НАЙ НАЙ важното нещо - Свобода на Словото и Информацията. Такива неща като катакомби с древни книги във ватикана няма да има - всичко да бъде наяве, открито и достъпно за всеки човек.
Ей тогава гледайте ко става... "фантастичният" свят без пари, контрол, войни и други подобни лудости ще ви се стори нещо като даденост, нормално и дори Задължение към Човечеството и Вселената.
Титла: Re:Да си направим сами нов икономически (политически) строй
Публикувано от: buden в Февруари 18, 2010, 19:28:20 pm
От всички системи от миналото, най-ми добада моделът на богомилите.
Икономическият модел на Силвио Гезел също не е лош.

За Гезел нямам никаква друга информация освен тази:
"Джон Мейнард Кейнс, покойният икономически съветник на британското правителство, е новият пророк на "инфлационизма". "Кейнсианската революция" се състоеше в това, че той открито прегърна доктрината на Силвио Гезел. Като най-важния от британските гезелианци лорд Кейнс взаимства и специфичния месиански жаргон на инфлационистичната литература и го въведе в официалните документи. "Кредитната експанзия - пише Вестник на британските експерти от 8 април 1943 година - извърши "чудото ... да превърне камъка в хляб". Авторът на този документ бил, разбира се Кейнс."
пише Людвиг фон Мизес 1948г.
Титла: Re:Да си направим сами нов икономически (политически) строй
Публикувано от: xnet_user в Февруари 18, 2010, 20:16:07 pm
http://en.wikipedia.org/wiki/Silvio_Gesell
http://www.community-exchange.org/docs/Gesell/en/neo/gesell.htm
Титла: Re:Да си направим сами нов икономически (политически) строй
Публикувано от: konstantin2007 в Февруари 18, 2010, 21:05:25 pm
Такам,
яви се предложение да умуваме върху нов строй.
Тангра,бих добавила пълна реформа във образованието!И като модел на такова,и като материя за изучаване.
Титла: Re:Да си направим сами нов икономически (политически) строй
Публикувано от: deznam в Февруари 18, 2010, 21:41:21 pm
Права си образованието е основата на всяка система, но за да се постигне достатъчно ефективно ниво трябва качествен учителски материал а такъв в момента няма или поне не е достатъчен.
Титла: Re:Да си направим сами нов икономически (политически) строй
Публикувано от: Cargo в Февруари 19, 2010, 02:18:52 am

А какво е станало с българите не знам, може би намекваш за влизането на християнството.
Но ако старите лидери са били толкова безпогрешни, защо са го приели? Нямам капацитета да дискутирам и да имам мнение по въпроса.Тези дни започна Олимпиадата - да използваме олимпийска метафора.

Споменаването на християнството от теб, по повод направеното от Борис-Михаил,
е равносилно на кофтия номер, да идеш, да видиш  ледения улей за бобовете и ... някой невидим да те е бутнал да паднеш по задник и ... да се запързаляш надолу по добре премерената, перфидна историческа логика на улея ...


Не християнството е главното в деянията на новоизлюпения цар Борис-Михаил.


Рязко и радикално е бил сменен Държавния строй на българите.
Унищожена е социално-икономическата формация на нас българите - родовата община.
Борис-Михаил не само е първия приел библейско име - той е първият български цар.
Той буквално е извзел от народа си Сувернитета (Върховната власт) и си го е закачил на короната на самодържец. Кражба! Държавен преврат!!!

Нашите канове хилядолетия са били ОТБОГАВЛАДЕТЕЛИ избирани за такива на Всенароден събор. Те никога до тогава не са обладавали Върховната власт (Сувернитета). Разполагали са с делигирана Власт да управляват (Управители). Родът им се е специализирал в управлението, властта се е наследявала, но ... ако нещо е излизало извън рамките на Обществения договор в който оперирал ОТБОГАВЛАДЕТЕЛЯ, той просто се е отстранявал, а рода ме се е разпускал.

Другото важно, което се е случило при Борис-Михаил е, че сме се бухнали във феодализма -
българите от свободни люде сме станали  и м о т !!!


А някой упорито ни завърта главата та да гледаме в Покръстването.
А Вярата ни, фактически, не е била сменявана - просто са били докарани ромейски попове, които да заменят нашите Духовници.

Казват ни, че сме били езичници.
Пълни глупости и перфидна заблуда.

Според написаното на камък от един от нашите канове - Омуртаг, Вярата ни в
истинния Бог не е била от вчера, а от хилядолетия.

Според свидетелството на апостол Андрей, при "развода" на дванадесетте апостоли, Спасителят, Месията, Бог-Син е казал на север да не ходят да проповядат - Той от там идвал. Може би именно за това евангелието на Андрей е изхвърлено от каноничния компаунд наричан канонична Библия?!!!


И много друго се е случило тогава, все неща, които и до днес имат отражение в ставащото.
Какво още е станало???


Титла: Re:Да си направим сами нов икономически (политически) строй
Публикувано от: Zarathustra в Март 04, 2010, 04:04:04 am
Приемането на Християнството от българите и за мен е доста спорна стъпка в нашата история. Съвсем наскоро се опитах да говоря с един приятел - много отдаден християнин за това, че евреи управляват много от световната икономика и съответно много от държавите по света. Казах му и за някои български политици - евреи, които в момента са в парламента.

Той веднага ми отговори с нещо от типа на "Ами знам го това, но те са избран народ. Трябва да управляват".

Моята реакция беше "Wtf?".

Мисля, че след като сме приели Християнството сме омекнали доста. А преди това пак сме били морален народ. Дори смея да твърдя, че християнската ни идентичност днес само действа в посока разбиване на морала. Антихристиянски-настроените евреи от Холивуд яко си правят гаргара с християнските ценности и това определено влияе на новите поколения не само в България.
Титла: Re:Да си направим сами нов икономически (политически) строй
Публикувано от: otnesen в Март 06, 2010, 17:29:49 pm
Аз предлагам в новия обществен строй да има такава клауза - никой да не може да притежава повече имущество, отколкото може да стопанисва сам. При по-едрите земеделски и производствени обекти собствеността ще е групова (или семейна) - всички "стопани" ще бъдат равноправни акционери, ще има вътрешни дебати и референдуми за избор на ръководство, приемане или отстраняване на членове. Данъците ще са на база обща печалба на стопанството (предприятието), а не "на глава".
Титла: Re:Да си направим сами нов икономически (политически) строй
Публикувано от: Tangrata_ в Март 07, 2010, 07:46:27 am
"Да стопанисва сам"

Та това е ужасно субективно. Как ще определиш кой колко ще стопанисва сам. Те възможностите на хората са различни. Някои развей прахове даже не могат да стопанисат и шапката си.

И какво имаш предвид под "равноправни"? Може би "с равен дял", но това е коренно различно по значение и смисъл.
Може да има 2ма работници, единия с дял 100 лева, другия с дял 1000 лева, и 2та да имат право на глас в общия съвет и да са РАВНОПРАВНИ.
"Равноправни" не е същото като "равни".
Бъди по-прецизен в изразяването, ако е възможно.

Бтв, най-добре ще е да има повече от един вид строй. Да кажем да разделят света поне на 2 или повече. На който му е кеф равенство и удребнена собственост по равно на всеки работник, да иде в тая държава. Който иска да може да се натрупва собственост, или пък да се инвестира в знания и образование, да иде на другото място.
Титла: Re:Да си направим сами нов икономически (политически) строй
Публикувано от: otnesen в Март 07, 2010, 23:39:16 pm
Та това е ужасно субективно. Как ще определиш кой колко ще стопанисва сам. Те възможностите на хората са различни
Именно защото са различни. Ако един може да се грижи добре за 5 декара, но 10 му идват множко, ще му се дадат 5 декара. А на друг, който може да работи повече, ще му се дадат примерно 7.

Така или иначе, пред тази клауза има други проблеми, които не могат да бъдат решени по подходящ начин, така че ще трябва да минем без нея. Просто ми хрумна като идея.
Титла: Re: Да си направим сами нов икономически (политически) строй
Публикувано от: demirpetrov в Юни 18, 2014, 15:43:33 pm
Всичко е хубаво, аз съм съгласен :) Първо обаче трявба да вземем, да върнем всички млади хора в България. Защото в момента тенденцията е младите хора да отиват да учат в чужбина и после никога повече да не се завръщат в България. И тази тенденция никак не ми харесва. Колко по-хубаво би било ако в един момент 500 000 млади българи се завърнат у нас и дадат своя принос за развитие на икономика и някакъв нов икономически модел. Сещам се за един приятен пример -  дъщерята на Цветан Василев (http://www.vassilev.bg/bg/%D0%B1%D0%BD%D0%B1-%D1%80%D0%B0%D0%B7%D1%80%D0%B5%D1%88%D0%B8-%D1%81%D0%B4%D0%B5%D0%BB%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D0%BA%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%B8-%D0%B0%D0%B3%D1%80%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%BB-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F-%D0%B5%D0%B0%D0%B4_7_7) , която като много трудни млади хора, е завършила престижни университети навън, но в крайна сметка е решила да се върме у нас и да даде своя принос за държавата и да си плаща тук данъците.
Титла: Re: Да си направим сами нов икономически (политически) строй
Публикувано от: Schicksal в Юни 19, 2014, 18:03:45 pm
Някой правилно спомена за образованието и наистина оттам трябва да се почне за каквато и да е било реформа. Ппредлагам едно образование, в което се гонят по-скоро методите на учене, отколкото натрупването на конкретни знания (макар и то да е силно застъпено и по подходящ начин). Едно образование с много информация и без цензура, където всеки има право на лично мнение и е стимулиран към анализ!
Титла: Re: Да си направим сами нов икономически (политически) строй
Публикувано от: Kiko1313 в Юли 01, 2014, 06:34:20 am
Добър вечер.
Интересна тема сте захванали. Според мен, точката на пречупване отдавна е премината и връщане назад няма. Оренда е в миналото, хановете и те. Диктатури, империи, комунизъм, социализъм, демокрация, капитализъм, фашизъм са все бити карти назад в линейното време. Тези, които управляват имат всичките пари и цялата власт и винаги са ги имали.Всичко отива накъмто Корпоратократически период. Нека не се заблуждаваме ... пармалент, президент, депутати, правителство, конституция, закони, мижи кьорчо да те лажем ... Може би да помислим, как да създадем достатъчно силна частна Корпорация, която да ни отстоява интересите и където децата ни да не се изпедерастят съвсем. Преди малко четох една тема за отнемане на деца от държавни органи и тотално преебаване ... настръхвам, това ако е дори 30% истина. Светът се върти и всичко е циклично ... и този тегав период едва сега започва, но както и предишните ще премине ... имало е Римска империя, която отдавна я няма. Имаше Комунистически строй, който си еба майката. Не знам дали става ясно какво искам да кажа ... нека си инсталираме наша си оперативна система от нов тип ... Лично аз смятам, че който управлява планетата ни, е толкова добър в това, защото черпи от опит и знание, което надхвърля в милиони пъти въображението ни ... те просто са го упражнявали милиарди пъти, те знят какво ще стане, то е ставало на толкова много други светове а.к.а планети, по абсолютно същия начин ...
Титла: Re: Да си направим сами нов икономически (политически) строй
Публикувано от: darksun в Юли 01, 2014, 13:08:07 pm
От две хиляди години не върви на добре тая планетица и мижава цивилизацийка.
Титла: Re: Да си направим сами нов икономически (политически) строй
Публикувано от: petro в Юли 07, 2014, 07:18:50 am
Дами и Господа, "Ние сами" отдавна нищо не можем да направим. Твърде малки сме.
Можем само да си изберем по-толерантен приятел.
Иначе съм 100% за, но никой няма да ни остави.
Титла: Re: Да си направим сами нов икономически (политически) строй
Публикувано от: Kat в Юли 15, 2014, 09:57:49 am
Здравейте на всички!

Готина тема, но според мен нужда от нов строй няма. Конституцията на България, по мое мнение, е написана гениално, устройството на държавата е чудесно измислено и записано. Нашият проблем не е политически, проблемът ни е ИКОНОМИЧЕСКИ, демек проблемът е, че конституцията не се спазва и се гласуват закони, които й противоречат, корупцията, и това, че законите просто не се спазват от онези в Парламента и в Министерски Съвет.
Титла: Re: Да си направим сами нов икономически (политически) строй
Публикувано от: darksun в Юли 17, 2014, 11:41:42 am
Ъ-ъъ не точно ...  :D
има корупция и мафия защото законите дето въртят правозащитните и правоприлагащите /law enforcement/ органи са калпави
Няма икономика защото калпавите закони не създават здравословна икономическа среда
Посоката е - Избори-Парламент-Закон или как очи гледали - така сълзи капали и бла бла бла .
Лесния начин - Нова Зеландия и Австралия продават цялото си законодателство - купуваме го и го превеждаме .Много африкански държави го правят доста успешно .Ако си спомняте имаше един здравен министър от предно управление дето искаше да купи Австралииското законодателство по темата ЗДравеопазване и Здравно осигуряване и Здравна Каса и да го "побългари". http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=702672
Трудния начин - Откриваме топлата вода след други едни 1300 години.
Титла: Re: Да си направим сами нов икономически (политически) строй
Публикувано от: darksun в Юли 17, 2014, 11:44:03 am
дотогава  ??? ??? ??? ???
Титла: Re: Да си направим сами нов икономически (политически) строй
Публикувано от: %00 в Юли 18, 2014, 15:27:30 pm
Епа, правете бе :D
Титла: Re: Да си направим сами нов икономически (политически) строй
Публикувано от: petro в Юли 18, 2014, 22:14:30 pm
Писах за украйна и съвременната технология на окупация наречена "оранжева резолюция". Нашата бе 97. Някъде там (след) си гласувахме конституция, в която изрично е упоменато че не можем да имаме държавни: идеология, политика, суверенитет.
Вижте и закона за "Българска Народна Банка" и цитирайте текста, посочващ кой контролира банката. И нека да уточня, в правото няма случайни думи, така че дайте си сметка какво точно означава употребената дума. В законите няма неща "по подразбиране".
Титла: Re: Да си направим сами нов икономически (политически) строй
Публикувано от: petro в Юли 18, 2014, 22:22:48 pm
Извинявам се, имах предвид не реЗолюция, а реВолюция.

И за банката да добавя. Вижте, прочетете и разберете точно каква функция има тази наша Народна банка и как точно се осъществяват.
Титла: Re: Да си направим сами нов икономически (политически) строй
Публикувано от: Black Adder в Юли 19, 2014, 00:41:17 am
Нашата бе 97. Някъде там (след) си гласувахме конституция, в която изрично е упоменато че не можем да имаме държавни: идеология, политика, суверенитет.
Не знам ти на кои митинги си бил и къде, но Съвременната конституция е гласувана и влязла в сила от 13.07.1991 г., първата промяна след това е чак през 2003 г. когато са правени козметични промени относно несменяемостта на представителите на съдебната власт и кой какъв имунитет има.
Та хайде да не заблуждаваме с неверни твърдения четящите след нас в този, както си написал в "Личен текст" "умрял форум" (ако не си промениш до 2 дни текста и подписа, спокойно може да не влизаш в близките 20 години тук, мършояди не ми трябват)

Титла: Re: Да си направим сами нов икономически (политически) строй
Публикувано от: petro в Юли 19, 2014, 05:12:00 am
Нарочно пуснах този бъг. Показва че първата реакция е на ниво дата, а не на ниво съдържание на конституцията. Още по-тъжно ми става, че админа първи реагира. Спирам до тук, като проява на съвсем искрено уважение  и добронамереност към труда на админите.

Което с други думи ще рече, че още е рано да се пъна да раздухвам тези работи.
Титла: Re: Да си направим сами нов икономически (политически) строй
Публикувано от: Black Adder в Юли 19, 2014, 15:09:56 pm
Чудесно, щом е 'нарочна грешка' би ли резюмирал (и посочил) за по-младите ни читатели какви са точно членовете от Конституцията на РБ в подкрепа на твоето твърдение? /както виждаш, аз подкрепих моето мнение с промените от 2003/.
Друг е въпроса, ако визираш промените направени през 2005 г. във връзка с членството ни в ЕС, но тогава пък хептен посочената от теб дата (1997 г.) бяга от истината дори и като нарочна грешка.


И общо взето, не е зле да прочетеш ПРАВИЛАТА НА ФОРУМА (http://forum.xnetbg.com/index.php/topic,18246.0.html), а и другите ново регистрирани, за да си спестите много и безсмислени постове както трите по-горни.
Титла: Re: Да си направим сами нов икономически (политически) строй
Публикувано от: petro в Юли 20, 2014, 03:49:15 am
Добре де, аз споменах едни, според мен, важни за държавата понятия. Ако някой е заинтересован нека поне опита да ги намери. Тук (http://www.parliament.bg/bg/const)
Жокера е:
-съзнаване значението, смисъла, на думите.
- юридическото им тълкуване

Абе да вземе някой да помисли. Ако няма мислещи, ще е въпрос на доверие - или ще ми повярвате или не. Ако някой може да прецени сам, ще му е достатъчно само да му посочат къде да търси. А ако не може да прецени ще е податлив на манипулация(което е далеч от каквото искам).

Ако никой не се опита, няма смисъл да се опитвам дори.
Титла: Re: Да си направим сами нов икономически (политически) строй
Публикувано от: bg2 в Юли 20, 2014, 10:46:57 am
Цъкнах на линковете от последните две мнения. Очевидно е че правилата на форума имат нужда от актуализация.

Относно конституцията на РБ, ето какво например е написано за герба:

Цитат
Гербът на Република България е изправен златен лъв на тъмночервено поле във формата на щит.

(http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/4/4f/Coat_of_arms_of_Bulgaria_(version_by_constitution).svg/100px-Coat_of_arms_of_Bulgaria_(version_by_constitution).svg.png) 

Въпреки това е наложена другата версия:

(http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/2/24/Coat_of_arms_of_Bulgaria.svg/232px-Coat_of_arms_of_Bulgaria.svg.png)

Според мен е нелепо в герба на държава която по Конституция е република и има свобода на вероизповеданията да присъстват монархически и религиозни символи. :negative:

Мисълта ми е в посока, че ако се иска нов обществен строй, догмите и "свещените крави" трябва да останат в миналото и да се даде шанс на разумните и аргументирани дебати.

Титла: Re: Да си направим сами нов икономически (политически) строй
Публикувано от: Black Adder в Юли 20, 2014, 14:10:20 pm
Цъкнах на линковете от последните две мнения. Очевидно е че правилата на форума имат нужда от актуализация.
Очевидно???!!??
Очевадно е, че не сте ги прочели, както е видно не само от тази тема но и от всички нацъкани от вас вчера и днес.
Титла: Re: Да си направим сами нов икономически (политически) строй
Публикувано от: petro в Юли 22, 2014, 09:55:49 am
Ето, вече има един цъкнал на конституцията. Аз не обърнах внимание на герба. Щото не се отнася за суверенитета.

Ето това е една от великите страни на (не)изразената воля - никой не може да "помогне" на този, който смята че няма нужда от помощ. Отнася се и за цели групи.
Титла: Re: Да си направим сами нов икономически (политически) строй
Публикувано от: petro в Юли 22, 2014, 10:04:16 am
Препоръчаха ми един сериал - Офисът. Това е заложено в да се получи от нас, в нашата конституция.
Вижте го.
Титла: Re: Да си направим сами нов икономически (политически) строй
Публикувано от: petro в Юли 24, 2014, 10:56:09 am
Брюксел, Брюксел, Брюксел,
говорят ни от Българския парламент. Това което ни заливаше преди 89-та ни залива и сега. Само Москва се смени с Брюксел.
Някои се изказват за вземане на още заем и вдигане на тавана на дълга. По принцип не е добре да се трупа задлъжнялост. Но това е при положение, че имаме стандартна фундаментална икономика с истински пари. В момента не е така и може да се окаже че вземането на заем е изгодно по един фундаментален принцип: който ял - ял. Т.е. при една стабилна дългосрочна икономика заема е кофти, но ако системата ще рухне, по-добре да харчим на заем.
Аз нямам квалификация и информация да преценям, по тези въпроси и на такова ниво.
Титла: Re: Да си направим сами нов икономически (политически) строй
Публикувано от: Black Adder в Юли 24, 2014, 22:10:25 pm
Интересно и забавно е да чете човек мнения и съвети на хора, дето си бегали в Канада и си кютат там. Явно през океана са вижда много по-добре родната действителност, само дето не знам от къде черпи информация г-н petro
Мдаа, както е казано - на чужд гръб и сто съвета са малко.
Титла: Re: Да си направим сами нов икономически (политически) строй
Публикувано от: petro в Юли 25, 2014, 05:19:09 am
Black Adder, не ти прави чест, още повече като Админ, да пускаш мнение тежко обременено с лично отношение. Което дори се отклонява от темата.

Цитат
само дето не знам от къде черпи информация г-н petro
След 90-те стана много лесно черпането на информация през интернет. Има скайп също. Мога да си говоря с проиятели през скайпа, както бих го правил и от България. Слушам българско радио, чета български вестници и пр. Същото мога да го правя и с информационните източници (вкл. форуми и блогове) на всички страни които ме интересуват. Още повече че се справям добре с руски и английски; но пък и има гугъл-преводач. Информацията вече не е предопределена от мястото (разбира се не говорим за Габон и Френска Гвинея). На всичкото отгоре съм радиолюбител и надавам по едно ухо на ефира, където от време на време излиза и нещо от първа ръка(напр. русия-украйна), и необременено от съображение с представителност/имидж/аудитория.
За мен всеки официален източник е силно изкривен в усилието си да представи информацията по точно определен начин - формиране на представа.

Ето например едно писмо на Г.Марков от 1977г (http://pressadaily.bg/publication/20064-Светът-се-дели-на-творци-и-паразити). Ако мислите че нещо се е променило, помислете пак.
Цитат
18-22.02.1977 г., Лондон

Драги Митко,

...От много отдавна вече не вярвам в „свобода на словото“, която на практика се свежда и в двата свята до свободата да крещиш на глас у дома си или пред неколцина приятели това, което те вълнува. Но я се опитай да изкажеш мнение в „независимия“ вестник ТАЙМС или в независимото Би Би Си? Имаш много здраве от пробитата шапка на демокрацията. Там, но както и в „Работническо дело“, трябва да се съобразиш с линията на вестника или радиото. Принципите са абсолютно същите. Разликата е само във формите - едните са по-груби и недодялани, а другите по-гладки. Всичко това, което ти говоря, ти вече си го познал. И всичко това аз имам твърдото намерение да напиша в един или няколко романа.
Титла: Re: Да си направим сами нов икономически (политически) строй
Публикувано от: Black Adder в Юли 25, 2014, 23:18:23 pm
След 90-те стана много лесно черпането на информация през интернет. Има скайп също. Мога да си говоря с проиятели през скайпа, както бих го правил и от България. Слушам българско радио, чета български вестници и пр.
Аз пък живея в тази държава и не приемам хора, които са я напуснали да Гласуват, Да дават мнения и съвети и да ми определят начина на живот, при положение, че всичко се струпва на моята на не на твоята глава.
Винаги ме е учудвало наглото поведение на 'изселниците', напуснали Родината, но чувствайки се задължени да дават наставления, щото са по-висши хора, а ние, простите седим в калта.
Седейки си на топличко, гледайки телевизийка, четейки платените медии,  чатейки по Скайп те придобиват неимоверна представа какво става в България.
Още по-забавно е, когато такива едни емигранти се приберат за малко в страната си. То не е хвалене, то не е фръцкане, то не е показване на жизнен стандарт - мале, мале.
Та на кратко да заключа - специално за потребителя petro - български форуми има колкото искаш, в този тролове като теб отдавна не виреят. Единодушно Администраторския екип още миналата седмица реши, че можем да минем и без твоите ценни съвети, но просто изчаквах да видя до къде ще стигнеш.
Приятно четене.
Титла: Re: Да си направим сами нов икономически (политически) строй
Публикувано от: darksun в Юли 27, 2014, 13:38:46 pm
+10
Титла: Re: Да си направим сами нов икономически (политически) строй
Публикувано от: zlobjul в Юли 31, 2014, 11:44:50 am
Аз пък живея в тази държава и не приемам хора, които са я напуснали да Гласуват, Да дават мнения и съвети и да ми определят начина на живот, при положение, че всичко се струпва на моята на не на твоята глава.
Винаги ме е учудвало наглото поведение на 'изселниците', напуснали Родината, но чувствайки се задължени да дават наставления, щото са по-висши хора, а ние, простите седим в калта.
Седейки си на топличко, гледайки телевизийка, четейки платените медии,  чатейки по Скайп те придобиват неимоверна представа какво става в България.
Още по-забавно е, когато такива едни емигранти се приберат за малко в страната си. То не е хвалене, то не е фръцкане, то не е показване на жизнен стандарт - мале, мале.
Та на кратко да заключа - специално за потребителя petro - български форуми има колкото искаш, в този тролове като теб отдавна не виреят. Единодушно Администраторския екип още миналата седмица реши, че можем да минем и без твоите ценни съвети, но просто изчаквах да видя до къде ще стигнеш.
Приятно четене.

Black Adder , аз пък съм изключително недоволен от начина, по който "администрираш" форума. Никога не съм го казвал, но ВСЯКО твое включване ми прави впечатление.  Първо, в теб има изключително много агресия, ярост и неприязън - постоянно и към всеки, чието мнение не съвпада с твоето. Второ, навлизаш директно, без каквато и да била връзка с темите - обикновено започваш да говориш с нотки на ирония и скоро всичко преминава в агресия, като завършва обикновено с демонстация на "сила".Очевидно си тежко емоционално обременен и вероятно комплексиран, бих те оприличил като Волен Сидеров на форума. Мисля, че не заслужаваш да си администратор , модератор или каквото и да било там, според мен нито си образец за подражание (какъвто би трябвало да бъде един модератор), нито си морално достоен да внасяш ред. Първо се научи да внасяш ред в собственото си държание и тогава упражнявай "контрол" над форума .   
Титла: Re: Да си направим сами нов икономически (политически) строй
Публикувано от: Black Adder в Юли 31, 2014, 17:05:54 pm
Много правилно си забелязал, пълен съм с комплекси и затова поддържам форума - за да има на кой да си ги избивам. Освен това редовно се стремя да си създавам нови и нови комплекси, както и нови и нови форуми, за да мога да блясвам пред простолюдието.
И знаеш ли кое е най-чудното, оказва се, че хората влизат във форумите ми и дори четат и пишат в тях, въпреки че
Мисля, че не заслужаваш да си администратор , модератор или каквото и да било там, според мен нито си образец за подражание (какъвто би трябвало да бъде един модератор), нито си морално достоен да внасяш ред. Първо се научи да внасяш ред в собственото си държание и тогава упражнявай "контрол" над форума .   

Имаш право на мнение, както и да не влизаш тук,  но не и да ми нареждаш какво да правя във МОИТЕ форуми и сайтове.
Още по-малко пък като ОФФтопик тема написана където ти скимне.

Титла: Re: Да си направим сами нов икономически (политически) строй
Публикувано от: zlobjul в Юли 31, 2014, 17:46:59 pm
Много правилно си забелязал, пълен съм с комплекси и затова поддържам форума - за да има на кой да си ги избивам. Освен това редовно се стремя да си създавам нови и нови комплекси, както и нови и нови форуми, за да мога да блясвам пред простолюдието.
И знаеш ли кое е най-чудното, оказва се, че хората влизат във форумите ми и дори четат и пишат в тях, въпреки че
Имаш право на мнение, както и да не влизаш тук,  но не и да ми нареждаш какво да правя във МОИТЕ форуми и сайтове.
Още по-малко пък като ОФФтопик тема написана където ти скимне.
Това не е оффтопик , мението ти доказва защо, какъвто и режим да си сътворим - никога няма да се получи. Заради човешката природа. Ти си типичен пример.
Премиера на България си мисли, че тя е негова държава, Администратора на форума си мисли, че това е негов форум. Премиера казва - ми на младите хора, които не им изнася да  напускат България, щом не им харесва тука , Администратора казва , който не му харесва да напуска и да не чете форума.  Форума не си го направил ти , ти си направил сайта , форум не може да съществува с един човек. Така, че формума не е ТВОЙ, НИЕ сме форума.
Предлагате промени в монетарната система,  в незнам си кво , а промяна в мисленето на хората , кой ще предложи ? Дори и перфектен режим да сътворите , проблема винаги ще е в човека - ще дойде някой Президент/Премиер/Администратор и ще каже, че тази система той я е измислил и си е негова и смята да унищожи всички дето не пасват в нея. И той го прави без да разбира, че тя е направена точно заради тези хора ...

 
Титла: Re: Да си направим сами нов икономически (политически) строй
Публикувано от: fashion.fun в Август 01, 2014, 18:44:08 pm
Охх ще ме уморите от смях  :D :D - цели две страници безсмислено джавкане..... :negative: Вместо да вложите усилия в някоя нова тема...  :)

Лично мое мнение, ако аз си направя сайт ща си го поддържам както си искам и ще създам каквито си искам правила, на който не му харесва, има и други сайтове. Все пак това ще е моя труд, моята идея и моята отговорност. Но най-вече ще държа на достоверността на информацията.

Та наблюдавайки ви, въпреки ,,сблъсъците,, ви, все още никой не се е отказал от този сайт. Това е нещото което ви обединява, нека тази енергия бъде насочена градивно в името на сайта.
Понякога трябва малко да си посмалим егото за да да се постигнат положителни резултати !  :) Да няма деления, дразнения и обиди, е разногласия винаги ще има, но да се решават по културен начин в името на общата ни кауза, а именно -  ,,че всички които сме тук харесваме този сайт и искаме да съществува и да се развива и да бъде интересен,, .
Титла: Re: Да си направим сами нов икономически (политически) строй
Публикувано от: The Time Lord в Август 01, 2014, 18:55:46 pm
С оглед на последните редове може би именно мнението на fashion.fun изразява най-точно основната цел, която трябва да осъществим преди да пристъпим към мъдренето на нов политикономически строй, а именно постигането на компромис, разбирателство, същевременно и до известна степен отстъпване от индивидуалния фанатизъм и повече вникване в чуждата позиция. Това липсва до голяма степен както на нашата изстрадала нация, така и на всяка една неголяма представителна извадка на обществото, каквато се явяваме ние тук, пишещите и четящите във форума.

И да не забравяме - идеален обществен строй не може да има и няма да съществува, поне в скоро време, така че нека се задоволим поне с най-доброто, което можем да създадем (а не да пресъздадем, защото е очевидно всеобщото разочарование от съществуващите или съществувалите някога житейски концепции).

Но да изкажа и моето изцяло лично мнение - вярвам в демократичните принципи, вярвам в националния идеал, но до ден днешен така и не сме били свидетели (поне не и за дълъг период от време) на едно патриотично, сплотено, но уповаващо се на капиталистическите принципи за равноправие и открита конкуренция общество.
Титла: Re: Да си направим сами нов икономически (политически) строй
Публикувано от: ranilota в Август 02, 2014, 05:10:24 am
Съгласна съм със Zlobiul, мисля като него/нея. Форумът е обществено пространство, никъде в нета в други форуми  по интереси мод и админ не са ми казвали -ще те трия и да изпитват оргазмено удоволствие. И аз съм съъъвсем малко по-млада от триещия тук-същото възпитание-диктаторски режим, ама мразя този начин на мислене. Мазненето пък на някой авторитет съвсем го ненавиждам. В последните постове говорите за толерантност, е -нямате я. Преди тука др. интереси имаше, ухаеше на мъжки комплексарски тестостерон от някои, от други имаше преводи, жертване на лично време за общо благо, пращане на материали,други...идеализъм имаше.Така беше, който е благодарен и е оцени-оценил. То бива его, ама-чак толкова, смешно е това...сега-форумът бил затъпял, май ние ,вие, аз сме най-умните...Сипене с пепел по главата-що така...ами всяко нещо си има кулминация, предишният вид и хора...сега са другаде, всичко е динамика. Новите потребители ще му дадат нов вид. Като за светиня говорите-за всеки от нас истината, познанието е светиня. Ами, ползвайте я, прилагайте я...не знам защо няма нови съществени неща, предните казах всичко ,защото нещата се развивиат в цикли-напр 50, 100-годишни периоди.Вероятно е време за промяна, не за информация, кой да знае, има си някакви сложни процеси.
Никога не съм видяла грубо, или надменно отношение от ЕОн, Хорус ЕйлиънОн Адър също. На елементарни запитвания в началото са ми отговаряли търпеливо и любезно, и то в пика на златния сезон на форума. Никой не ме заплаши,че ще ме трие...толерантни пичове...
Ние, българите никога ни няма в екип...всеки не е ---ист, не е  това, не и онова-специален е
, е какъв е точно аджеба-и той не знае. Затова нека не пишем как и какво да напрвим и поправим, ето ние сме едно мини-общество, аналог на държавата, на нацията съставена от българи. Ако ще правим-да го правим.
Философите никога не са били силни характери-древна мъдрост. Е, и ние така.
fashion fun като си направиш форум с твои правила и си правиш каквото си искаш, можеш да си пълен господар, просто щот други няма да има. Господарят на времето,/-ната / е съгласен с теб, лошо няма.
Black Adder ми харесва, в него има някакъв идеал, стремеж към истина и честност, но...малко ограничен подход с червения химикал.... Форумът е ТВОЙ, прави както го разбираш. С размахване на закостенели идеи няма да накараме новите потребители да станат умни, мислещи. Ама в тях е бъдещето, ако те могат а не знаят, с надменност няма да се променят.
Не е лично към никой обръщението ми . Админът да даде пример какво всъщност  го "боли" по форума, все пък от толкова потребители някой ще вдене.
Иначе,, вярно е дразни, като някой иска да влезе в общност, да е приет, да обмени идеи и идеали-а не си прави труда да уважи правилата, да прочете там...новите  правила от м.май -нам коя си година...ама ретроградното мислене, че ние сме най-и след нас и потоп...няма такова нещо. Ние толкова не сме оттук и сме за малко, че сме като мравка, ако тя умее да види само кракът ми и каже-това е планина-тя не вижда целия човек, освен ако схваща нюанса на макрокосмоса в микрото-мравка с 200 iQ

Титла: Re: Да си направим сами нов икономически (политически) строй
Публикувано от: Black Adder в Август 02, 2014, 19:39:04 pm
Мда, темата е за новия Икономически/политически/ строй но неусетно ПАК се измести към форума.
Мине се не мине малко време и се пръкне поредният 'недоволен'
И понеже гледам ме ядете и за правилата /стари били/ и за отношението и за летните дъждове и наводнения, ще направя нещо, което ми е извън принципите - Ще дам готови отговори, защото ОЧЕВАДНО е, че близо 80% от четящите и 90 процента от недоволните изобщо не схващат тематиката на форума. За тях явно това е място, където могат да си плещят глупостите на воля, без  да се съобразяват с това което пишат, важно е като нямат какво да правят, да дърдорят като бабички пред блока/къщата.
Този форум отдавна вече не е говорилня. В този форум се е натрупало с течение на времето знание и идеи които следва да бъдат запазени, а не зарити с тонове боклук. И както е станал база за по-нататъшно развитие на много от хората, дето не пишат вече, а тръгнаха по правилният за тях път,  така ще бъде база за знание на много други.
Няма да се уморя да повтарям :
- Тук не е място за жълтини;
- Тук не е място за клюки;
- Тук не е място за 'една жена каза';

Тук е място за хора, които искат да научат нещо  и хора които искат да МИСЛЯТ.
Не мога да приема твърдения от рода, като например в тема със 50 страници мнения, да се пише :
"няма време да чета всичко, но аз мисля ..."
"нямам време да пиша правилно, защото много бързам"
"знам едни много важно работи, ама няма да ви ги кажа"

И най-накрая, ще помоля всички, които са прескачали дори малко написаният текст, с който са се съгласили преди да се регистрират http://forum.xnetbg.com/index.php?&action=register да отделят 30 секунди от скъпоценния си живот и да го направят:
Цитат
Това е форум за Конспирации, Уфология, Мистика и Езотерика.
   
   Ние подхождаме към тематиката с предположението, че "феномените" обсъждани във форума съществуват в една или друга форма, което означава, че ако отхвърляте вероятността за съществуването им, няма смисъл да се регистрирате.
   Въпреки, че Администратора и Модератора на този форум ще се опитат да премахнат възможно най-бързо всеки материал носещ вреда, невъзможно е да бъдат прегледани всички съобщения.
   Всички съобщения в тези форуми изразяват личното мнение на съответните им автори, а не на администраторите и модераторите (като изключим съобщенията, пуснати от тези хора), и следователно не носим никаква отговорност за публикуваните мнения.
  Ако сте прочели Правилата на форума и сте съгласни да ги спазвате можете да продължите с регистрацията си.
 
  И най-главното Всички мнения и публикации във форума ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се пишат на Български език с КИРИЛИЦА.


  Избирайки [Приемам условията за регистрация], Вие се съгласявате да спазвате всички изброени правила.

(Форумът е достъпен за четене от всички, а регистрацията в него се получава само след одобрение от страна на Администраторите. Дали ще получите одобрение или не, зависи от това какво ще напишете като Причина за регистрация, както и от личната преценка на собствениците на сайта. Членството във форума не е гарантирано от Конституцията на РБългария и като такова не се явява право за никой.
Моля, след като се регистрирате да изчакате на въведеният от вас E-mail адрес потвърждение или покана за активация на профила. Ако не получите такъв до 48 часа от регистрацията си, проверете във SPAM папката на вашата поща.)

Щом сте се съгласили с правилата, не виждам какво повече има да се обсъжда.
Съгласни сте - четете, пишете и ги спазвате.
Не сте съгласни - да не сте кликали на бутона и да не сте се регистрирали, а пък и винаги имате изход - не влизате.

Точка на темата и на дискусията. Форума е такъв, какъвто СМЕ решили, че трябва да бъде.

Моля, не пишете в отговор тук или в друга тема повече по тези въпроси.
Титла: Re: Да си направим сами нов икономически (политически) строй
Публикувано от: vikeca в Август 19, 2014, 09:42:19 am
По темата. Колкото и да го мъдрите тук, няма да откриете топлата вода. Въпросите, които си задавате, са си ги задавали и още владетелите и великите философи от античността (напр. "Държавата" на Платон и трактати на римски императори), а решенията, които предлагате са били анализирани също от други велики велики философи и икономисти още през 18,19 век при това в много сериозни дълбоки разработки и трудове, а не с няколко реда на седянката както тук. Също така са предлагали ясна практическа методология, а не просто "абе би било много яко, ако". Казано накратко: това дето тук се опитвате да го измислите, хората са го измислили много преди вас.
И все пак - перфектен строй НЕ може да има, заради едно единствено нещо - човешкият фактор. Историята е показала, че и най-сигурната и добре работеща система е уязвима, ако е налице човешки фактор. И перфектен строй да измислите, рано или късно той ще се изроди, защото той е изграден от ХОРА и ще се появят индивиди, които ще намерят начин как да експлоатират системата и да се облагодетелстват от нея. Дали това ще са номенклатурчици от комунистически строй или шепа акционери и банкери в капитализъм, няма значение. Докато човешката природа е подвластна на пороци и желание за власт, никога няма да има перфектен строй.
Титла: Re: Да си направим сами нов икономически (политически) строй
Публикувано от: petunt в Август 22, 2014, 12:41:59 pm
Замислял съм се и за икономически строй, в който всеки да получава това, което е заслужил и след 4-5 часа размисли и подготвена работеща система стигнах до заключението, че няма да стане заради човешката алчност, злоба и завист.
Титла: Re: Да си направим сами нов икономически (политически) строй
Публикувано от: 8roj в Януари 28, 2016, 12:26:28 pm
Искам да изкажа мнение по темата. Според мен когато се разглежда толкова сложен въпрос (като "нов строй"), то нещата с които трябва да се започне с материалите. След това да се премине към разпределянето ми. После с обработката им. Накрая със сглобяването им.
Какво имам предвид с горното. Пак ще прибегна към сравнение. Когато правите автомобил, то първо избирате суровините, след това ги обработвате за са годни като материали и отделяте тези, които са се получили подходящите, чак по-нататък ги обработвате. Най-накрая започвате сглобяването.
Същото е и с новия обществен строй. Всеки почва със сглобяването, ама то така НЯМА как да се получи. Първо почвате със "суровините", т. е. - хората. Убеждавате ги, че трябва да възпитат децата си, да са подходящи за строя който вие сте проектирали и им обяснявате защо. След това от тези деца избирате тези, които не само са възпитани подходящо, но и споделят идеите ви. С тях почвате да изграждате прототип на новия строй, т. е. емулирате на теория различни обществени механизми. Най-накрая представяте направеното и ако повече от половината хора ви подкрепят - идеята е приета и ще се преминава към реализацията й.

Не можете да правите нов обществен строй, като налагате възгледа си насила. Това е вариант, който се е доказал като много грешен във времето. Трябва да направите нещата по пътя на убеждението и при това към подходящите хора в началото.
Титла: Re: Да си направим сами нов икономически (политически) строй
Публикувано от: 8roj в Юни 30, 2016, 11:05:40 am
Аз вече не мисля за нов политически строй, а твърдо съм се насочил към изграждане на нов технологически строй.
Титла: Re: Да си направим сами нов икономически (политически) строй
Публикувано от: Kvottakoa в Юли 09, 2016, 01:34:20 am
Слаб ви е фарма за такива теми  :drinks: