Автор Тема: Обръча се затяга  (Прочетена 26919 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен konstantin2007

• Много Писал
  • Публикации: 2 256
Re:Обръча се затяга
« Отговор #75 -: Февруари 25, 2010, 21:51:00 pm »
Парадокса е че повечето тук са склонни да вярват че могат да им се изпълнят желанията, но не и нещата който не жаелаят.Съгласяват се че като мислят хубави неща живота им става по хубав но отричат че като мислят за лошите виждат все повече лошо и всъщност живота им става по лош.Само че за това те намират оправдание и то е - аз не съм лош,аз ще се боря с лошото.Но няма значение дали ще се борят или не,те мислят за него и следователно му помагат да се материализира.
Това никъде никой,не го е казал.Много ясно,че за каквото мислиш това ще сътвориш!
Аз никога не мисля за"злото"!Но това,че не присъства в живота ми,не значи че въздухът който дишам не е наситен с него!И какво?Да се правя на кьорава ли?
Ако всички се правим,че това зло го няма,ще настъпи рай за злодеите!
« Последна редакция: Февруари 25, 2010, 22:04:10 pm от konstantin2007 »

Неактивен fishbone

• Доста Писал
  • Публикации: 1 164
« Отговор #76 -: Февруари 25, 2010, 22:02:19 pm »
konstantin2007 един съвет: Никога не казвай никога.

Неактивен Tangrata_

• Много Писал
  • Публикации: 2 433
« Отговор #77 -: Февруари 26, 2010, 00:50:51 am »
Tangra съгласна съм на провокацията ти, намери ми е и ме набии със твоята сопичка.Аз ще медитирам това да не се случи.Щото да ти дойда на крак да ме набиеш някак си не е честно,трябва да сме с равен старт за да видим чии метод е по добрия.Хайде давай с твоето желание да се бориш с лошите,да видим как ще ме намериш и как ще ме набиеш,искаш ли да ти кажа как- няма да ме намериш.Дори да разбереш къде живея пак няма да ме намериш.Дори да ме видиш пак няма да ме набиеш
Значи да се срещнем очи в очи не е честно, макар да сте да кажем 30 човека, а аз сам, а да се криете като мишки в къщи е много честно?
Живота е навън, на улицата, на площада, мегдана, под слънцето. В къщи няма нищо. В къщи можеш да се подслониш от дъжда и да преспиш. Ако не можеш да излезеш пред всички и да демонстрираш истината си, това не е никаква истина.

Цялата работа беше принципна, но ти изобщо не схвана смисъла. Никой не иска да те бие точно тебе.
Ето, Митко предложи с медитиране да прекопаете някое лозе. Па нека сте и 10 милиона човека в групова медитация. Ако искате може да се хванете за ръце и да друснете някое хоро, или някой друг танц.  Ако лозето само се прекопае, ще ви призная, но ако не, си е жива заблуда и измама.
Искаш да свалиш някое момиче: www.lovestyle.org/forum  Българите в Канада: www.bgcanada.com

Неактивен Гален

• Пишещ
  • Публикации: 814
« Отговор #78 -: Февруари 26, 2010, 03:22:43 am »

Ако лозето само се прекопае, ще ви призная, но ако не, си е жива заблуда и измама.

Те старите хора са го пробвали варианта на eses и знаят яловия резултат. ;D Затова са рекли и отсекли: "ЛОЗЕТО НЕ ЩЕ МОЛИТВА, А МОТИКА"! ;)

Неактивен eses

• Пишещ
  • Публикации: 824
« Отговор #79 -: Февруари 26, 2010, 12:09:09 pm »
Tangra аз няма да тръгна да събирам 30 човека да медитираме да не ме набиеш,нали не смяташ за сериозно такова нещо? Не се крия от никой,не си стоя в къщи,не си крия истината от никой,даже напротив,уча хората на нея,но определено не смятам да се занимавам с мотики ,сопи и доказване силата на медитацията.Тя вече си е доказана.Не съм я открила аз че да доказвам какво е тя.Това което говорите ми звучи като едни сатанисти който ми говореха да им докажа че съществува Бог, същата работа.Няма какво да ви доказвам,аз за своя живот съм си доказала каквото е трябвало. Вярвай ми не прекарвам дни в медитиране,не ми е нужно,защото мисълта ми е станала силна и получавам каквото искам само като мисля за него,без да се налага да медитирам.Не ми е нужно да ви и обеждавам в моята истина,но се опитах да ви помогна да се успокоите - "с този грозен и лош свят" и с тези злодей. Нещата не си никога едноцветни.Вярвайте в каквото поискате и помислете когато имате нужда от покой дали не се обръщате именно към спокойствието,хубавите мисли и красотата. Явно са ви пропили мозъците с този лош свят. Света е прекрасен,има много неща който трябва да се променят и това няма да стане със сила от наша страна,ще стане с любов.

Неактивен Polymorpher

• Четящ
  • *
  • Публикации: 212
« Отговор #80 -: Февруари 26, 2010, 12:38:56 pm »

Ако лозето само се прекопае, ще ви призная, но ако не, си е жива заблуда и измама.

Те старите хора са го пробвали варианта на eses и знаят яловия резултат. ;D Затова са рекли и отсекли: "ЛОЗЕТО НЕ ЩЕ МОЛИТВА, А МОТИКА"! ;)

И това са половинчати глупости.

Старите хора на село също знаят че хора с негативна енергия не се допускат до селските чешми защото пресъхват. После трябва да докарат някой с позитивна че да потече вода пак. Ходи и питай по малките села където имат само чешми строени по извори. Ти как си представяш цяло село цял живот да налива вода на определени хора? Съседска усложливост спрямо напълно способни физически хора?

Същото важи и за лозята.
Имаше една баба в село. Която си третираше доматите като живи същества - говореше им, грижеше се за тях. Докато беше жива тая баба каквото ще да става доматите и бяха толкова отрупани че винаги трябваше да се подкрепят че да не се чупи стеблото под тежеста. За 20 години се редуват с хора от селото и родата и НИКОЙ до сега не е успял да извади такава реколта с тор, без тор - всячески. Става дума все за една и съща МАЛКА градинска площ. От както тая баба се спомина минаха още 20 години. До сега пак никой не е успял. Явно мотиката и е била готин "модел".

Презумцията че енергията е илюзия само защото не лови мотики е инфантилна в най-добрия случай.

Ако толкова искате ОПИТ го търсете от хората които всъщност прокопават лозета а не такива седящи пред компютри чийто най-близък им сблъсък с природата е премазано куче на цариградско шосе. Пък ходете и питайте. Макар и рядкост ще намерите села в които се говори за хора които ЦЯЛ живот не са пипали мотика и ЗЕМЯТА ги е хранила. Докато си жив да ти растът плодове и зеленчуци САМО по твойте ниви и цялото село да ти завижда и да те мрази как го виждаш, мислиш ли че тия хора не са проучили, не са го дебнали ...

Аз мотика съм хващал. Малко но толкова. За тези които обаче не са пипали да не развиват някакви ТВЪРДЕНИЯ в тази сфера.

П.С. Всъщност и аз се унесох в оборотния поток на простотия.
Дали си пипал/а мотика или не е все тая. Ако си правиш труда да наблюдаваш живота мотики може и дане ти трябват.
« Последна редакция: Февруари 26, 2010, 19:07:08 pm от Polymorpher »
The main thing you can accomplish by arguing with idiots is working up the nerve to strang

Неактивен Гален

• Пишещ
« Отговор #81 -: Февруари 26, 2010, 13:30:07 pm »
Прав си Поли. Кратко и половинчато изказване от моя страна.
"Мотиката" е част от баланса за, който ти говориш по-назад, и аз съм напълно съгласен.
Едва ли бабичката е порастила доматките само с любовен поглед...?!
Въртяла е мотичката, поливала ги е и отстранявала ненужните пичове.
Физическа работа с добри помисли. Само с едното не става. Това е.
Не вярвам за полученият положителен резултат със скръстените ръце... :)
« Последна редакция: Февруари 26, 2010, 13:32:32 pm от Гален »

Неактивен eses

• Пишещ
« Отговор #82 -: Февруари 26, 2010, 13:36:20 pm »
Оф почвате да ставате вече банални.Хайде четете и после си пишете свободните съчинения.Никой не е казал че действието  не е в играта.Или всъщност забравих,нямате кво да кажете затова продължавате да спорите. :---

Неактивен Гален

• Пишещ
« Отговор #83 -: Февруари 26, 2010, 14:19:03 pm »
Оф я! Но ти говориш в началото на темата/отг.№12/, че трябва да се изпада само в едната крайност. Казваш да си поплачем и да се помолим за жертвата, а насилника да бъде оставен на мира, защото с негативното си внимание го храним. И само медитация му е майката. Надупена работа... >:(

П.П. Наистина темата е забила в насока различна от началният замисъл с, който е започнала.
eses №1:
 "...Имам впредвид предимно финансовата криза,която е предсказание и на майте. В филма се казва че хората ще възстанат,ще се започнат размирици,няма да има храна.Все повече хора се оплакват че са на ръба.Какво според вас трябва да направим?Да се спасяваме кои както може? Май не е решение това.Размириците ще направят още по лошо,както вече се вижда на много места по света..."

Неактивен mitko

• Доста Писал
  • Публикации: 1 832
  • Не прави това, което не искаш да ти се случва
    • профил
« Отговор #84 -: Февруари 26, 2010, 15:08:37 pm »
     Повтарям  се!  
     Медитирам  от 19-02-1971г,  тоя  ден  е  един  от  рожденните  ми  дни!  Та  се  питам  дали  имам  да  кажа  нещо  по  въпроса - какво  може  или  не  може  медитацията!!  
     Всичко  което  може  да  направи  медитацията  е  на  енергиино  ниво!  Тя  може  да  промени  отношението  ни  към  реалноста,  но  не  самата  реалност!  Защото  ако  можем  посредством  медитация  да  променяме  действителноста  тоест  да  владеем  процеса  мисъл-форма  ние  сме - притеснявам  се  да  го  кажа!  Дори  и  Сатия  Сай  Баба се  задоволява  да  се  занимава  с  единични  случаи,  без  да  променя  общата  действителност!  Даже  духовните  ни  водачи  не  са  оторизирани  да  променят  нашата  среда  ако  ние  не  се  заемем  с  това,  тоест  ние  да  действаме! Но  има  и  "велики"  между  нас  които  за  няколко  години  са  овладели  тази  способност!  
     Пример - като  кандидат  студент  и  после  като  студент  достатъчно  бе  да  науча  десетина  въпроса  и  готово,  но  не  завърших!  Не  е  позволено,  но  пък  завърших  друг  университет  където  не  издържалите  лежат  в  болница!      
     Примера  с  доматите  е  верен  с  едно  НО  обаче,  плевелите  също  се  развиват  по-добре - изводът  си  е  ваш!      

"Въображението е по важно от знанието" Айнщайн

Неактивен Tangrata_

• Много Писал
  • Публикации: 2 433
« Отговор #85 -: Февруари 26, 2010, 17:36:16 pm »

И това са половинчати глупости.

Старите хора на село също знаят че хора с негативна енергия не се допускат до селските чешми защото пресъхват. После трябва да докарат някой с позитивна че да потече вода пак. Ходи и питай по малките села където имат само чешми строени по извори.

Същото важи и за лозята.
Имаше една баба в село. Която си третираше доматите като живи същества - говореше им, грижеше се за тях. Докато беше жива тая баба каквото ще да става доматите и бяха толкова отрупани че винаги трябваше да се подкрепят че да не се чупи стеблото под тежеста. За 20 години се редуват с хора от селото и родата и НИКОЙ до сега не е успял да извади такава реколта с тор, без тор - всячески. Става дума все за една и съща МАЛКА градинска площ. От както тая баба се спомина минаха още 20 години. До сега пак никой не е успял.

Презумцията че енергията е илюзия само защото не лови мотики е инфантилна в най-добрия случай.

Ако толкова искате ОПИТ от хората които всъщност прокопават лозета а не такива седят пред компютри и най-близкия им сблъсък с природата е премазано куче на цариградско шосе. Пък ходете и питайте. Макар и рядкост ще намерите села в които се говори за хора които ЦЯЛ живот не са пипали мотика и ЗЕМЯТА ги е хранила. Докато си жив да ти растът плодове и зеленчуци САМО по твойте ниви и цялото село да ти завижда и да те мрази как го виждаш, мислиш ли че тия хора не са проучили, не са го дебнали ...

Аз мотика съм хващал. Малко но толкова. За тези които обаче не са пипали да не развиват някакви ТВЪРДЕНИЯ в тази сфера.
Ти малоумен ли си, къв си,
къде си видял да съм с негативна енергия, или да отричам действието на енергията. Айде намери го, и ме цитирай.
Дотолкова са ви завладели фантазиите (теб по-малко, но други хора повече), че започвате да си фантазирате какво съм казал, и дори какъв съм, какво представлявам и с каква енергия съм.
Не отричам, че съществуват хора, които един едиствен човек може да ме спре, само с мисъл. Дори съм срещал такъв човек и се познавам с него лично.
НО!
Аз говорех за 30 или 300 хиляди случайници, почитатели на груповата медитация, изведнъж хрумнало им да медитират, че да променят хода на съдбата.
Айде следващия път четете по-внимателно.

А ти, eses, се помяташ като фурнаджийска лопата. Казала едно, после друго, а ние сме били разбрали трето.

Смешно е на мен да обясняваш, че светът е прекрасен, като няколко теми по-назад аз ти обяснявах същото.
Виж сега, има един основен момент в живота. Когато живееш живота си с действие, тогава няма опасност да изпаднеш в емоционални дупки. Защото си в РЕАЛНОСТТА. Ти действаш и твориш в нея. И тогава няма грешка. Тогава каквото правиш, действието те удоволетворява, и времето ти не е загубено напразно. Това го усещаш здраво с цялата си душа.
Но ако се мъчиш да си внушаваш илюзии, мислейки си че медитираш. (илюзии от сорта "жиовота е прекрасен") тогава има опасност да се движиш на вълни нагоре, в еуфория, и надолу в депресия, защото мозъкът ти се управлява от илюзии, от лични самовнушения, а не от практически действия.
Това е същественото по темата, и затова задълбах толкова, не от любов към спора.
Не трябваше да го смилам в толкова елементарен вид, защото човек сам трябва да разбира и осъзнава някои неща, но така и не пожела да го разбереш, когато беше само намек.
Искаш да свалиш някое момиче: www.lovestyle.org/forum  Българите в Канада: www.bgcanada.com

Неактивен eses

• Пишещ
« Отговор #86 -: Февруари 26, 2010, 18:32:01 pm »
За недоразбралите до тук съм написала най общо казано следното:Виждам че хората страдат,изпадат в паника за насъщния и търсят решения.Не мисля че да възставам срещу нещо е добра тактика.Предпочитам да помагам на добрите хора,отколкото да се занимавам с лошите.Действие трябва да се предприеме, но всеки да го прави така както намери за добре- едни с борба,други с помощ.Мисля че ако не се обръща внимание на лошото е по добре отколкото ако се бориш с него.Аз почти не медитирам,медитацията я дадох като приемер,но всички захапаха като озверели кучета.Тангра , да живота е прекрасен не защото живея в илюзии ,а защото аз си го сътворявам такъв какъвто си го искам, а това че съм написала преди време че съм в екзистенциална дупка, далеч не ти прави чест да парадираш с това.Само слабите показват в момент на слабост какво са направили,за да получат признание.Ако искаш може и за книгата която ми препоръча да поговорим, явно имаш нужда.
Както се вижда до тук,тази тема стана пъна помия.Никакъв диалог,тук има само монолози.Толкова сте крайни ,че въобще няма смисъл да говорим.
« Последна редакция: Февруари 26, 2010, 18:35:16 pm от eses »

Неактивен P.E.A.C.E.

• Доста Писал
  • Публикации: 1 499
« Отговор #87 -: Февруари 26, 2010, 18:42:54 pm »
Обръчът ще продължава да се затяга, но според мен ще забави скоростта малко, иначе има опастност хората да се осъзнаят и да зпочнат да задават "неудобни въпроси", като например "Престъпна система ли е капитализмът/империализмът" и "наука или религия е икономиката"  ;)

Неактивен fishbone

• Доста Писал
  • Публикации: 1 164
« Отговор #88 -: Февруари 26, 2010, 18:55:46 pm »
eses, моите уважения(разбира се, че можеш и без тях),ако обичаш толкова и помагаш колкото твърдиш, то поне не слагай всички *озверели кучета* под един знаменател, защото и дума не съм споменал за медитация нито пък съм влизал в какъвто и да е конфликт с теб. Казвам ти го защото всички сме хора, ама знам ли може и някой рептил да се завъртял покрай обръча който така неусетно затягаме.

П.с Май истината не се ражда в спора, нещо друго ще да е.
« Последна редакция: Февруари 26, 2010, 19:04:13 pm от fishbone »

Неактивен Polymorpher

• Четящ
  • *
  • Публикации: 212
« Отговор #89 -: Февруари 26, 2010, 19:16:10 pm »
@Tangrata_

Незнам кой е човека определян от епитети но...

Когато те адресирам те адресирам. Когато не те адресирам - не те адресирам.
Ако си търсиш на кой да се перчиш сменяй човека защото ми е безинтересно.

А тия дето "действат" света е пълен с тях.
И така като се опита да се възвисиш над нас неразбиращите тънкости нека да осветя малко простотията.

Действието не е решаващо.
Мисълта не е решаваща.

Това което е значително е РЕЗУЛТАТА.

Заблудени които ДЕЙСТВАТ всеки ден по цял ден колкото щеш.

@eses

Никой тук няма способноста да води пълноценен диалог. Аз и всички останали.
Езиците - популярните езици които използваме са точно така проектирани.
Всички от нас ще имат недоразбрани изблици и криви интерпретации докато използваме такава калпава платформа за общуване.

Диалога се движи не от своята чистота и точност а от желанието да бъде воден.
Аз намирам за ползотворно да осветявам простотията когато я срещна. Не е против нечия личност.

Хората са страдали толкво векове. Били са бесени от толкова обръчи.
Не виждам какво е по различно сега че да искат да се будят.

"Май истината не се ражда в спора, нещо друго ще да е."

Докато тази сентенция е оборотна ще е показателно че езика си върши работата по предназначение.

Истината МОЖЕ да се роди в спора както навсякъде другаде... Нищо интересно. Когато чуя това лице в лице хората все ме обвиняват че ги съдя. Защото да имаш мнение по даден въпрос е грях а да го споделяш вече е неописуем ужас. Е да де, напълно приемливо е да имаш мнение от телевизора.
« Последна редакция: Февруари 26, 2010, 19:45:42 pm от Polymorpher »
The main thing you can accomplish by arguing with idiots is working up the nerve to strang

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27