Автор Тема: Престъпна и несправедлива система ли е Капитализмът/Империализмът?  (Прочетена 203754 пъти)

0 Потребители и 4 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен P.E.A.C.E.

• Доста Писал
  • Публикации: 1 499
1)Заемите не идват от данъците. Данъците могат да стигнат за доста малък процент заемите в момента.
Математически е невъзможно да се изплатят задълженията на държавите към частните банкстерски организации! Факт.

2)Социализъм никога не е имало. Поне не истински, гигантска исценировка разработена от същите които са били от другата страна на "желязната завеса". Двата фронта се владеят от една сила. Елементарно е.

3)Проблемът "на кого ще се дават заемите" наистина го има. За корупцията също, но сега не е ли на лице СЪЩОТО?
Шепа корумпирани сатанисти (за съжаление не в преносен смисъл...) владеят 90% от богатството на планетата...

Неактивен blade

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 467
Танграта и ти имаш право.Може би тогава заемите трябва заемите да се дават по-трудно.Пък нали са "заеми" те трябва да бъдат върнати т.е. държавата нищо не губи. Иначе реално аз не мога да дам формула как да бъдат заменени лихвените заеми,когато имаме нужда от пари.ПРосто разсъждавам.  :flag_of_truce:
« Последна редакция: Юни 24, 2010, 23:34:50 pm от blade »
“And neither do I! I want to have a wife, children & a home, I want to live! But it's all for nothin

Неактивен marhs

• marh-s
  • Много Писал
  • Публикации: 2 369
Истината е проста  :) Банките решават съдбите ни, (по-точно тези които притежават парите им) но не пряко, а чрез властта.
Ако банките решат да има развитие, намалят лихвите и пускат по-лесно заеми на предприемачите-строителни, туристически, нефтени, индустриални и т.н.И това е добре.
Лошото е ако решат да има рецесия :D за преразпределение на пазари.
А потребителските и кредитните заеми раздвижват пазара и на услугите, които също вземат банкови кредити за покупка на стоки на едро и т.н.
Те са регулатора.И има логика, защото владеенето и управлението на средствата за съществуване е черешката на тортата, наречена живот :drinks:

Неактивен ФАЛКОН

• Четящ
  • *
  • Публикации: 5
  "Невежеството" е престъпна и несправедлива система.И двете системи ком.и кап. се обслужват от Невежи хора.Последната мода между невежите е-Капетализамът е много лош трябва да го заменим със Комунизам ,една прекрасна система "Ще вземем от богатия , ще играем кючек и ще си пием домашна направена ракия.(Еко-чиста)
                 Невежи не се обидинявай те-Образовйте се!

Неактивен P.E.A.C.E.

• Доста Писал
Аз вече ви показах вратата, немога да ви накарам да минете насила... Продължавайте да се самозалъгвате кой управлява в момента и как...

buden

• Гост
Благодаря, че ни показваш вратата, много благородно от твоя страна. За подобно нещо алчните егоисти, които виждат измамата в централното управление не биха си и помислили дори.
Цитираш Андрю Джаксън за пореден път и то в случай наричайки банкерите "влечуги". Разрови се повече и ще видиш, че по принцип Джаксън е известен с пеперливия си език, не възприемайте всичко буквално. 
И за да се разберем :) не защитавам банкерите и едва ли някой тук го прави. Просто да сочиш капитализма, като виновник за упадъка на днешното общество е глупост. 

Централното банкиране е монопол. Благодарение на Андрю Джаксън вторият опит за създаване на централна банка в САЩ е провален. Благодарение на Линкълн третият такъв опит е провален. За Кенеди повечето тук знаят. Тези хора са водели война срещу монопола, а не срещу капитализма. Соца и Кома са централни управления и там не само банките са монопол, така че познайте коя е следващата система която вече търка ръце и наднича зад ъгъла.

Както каза и образованият ни приятел: "невежеството е престъпно".
Няма значение каква е системата, всичко зависи от хората. Но при едно централно управление възможностите за злоупотреби са в пъти повече от по-разпуснатата система каквато беше капитализмът.

И междудругото, Рон Пол е най-големия критик на Фед. Но и едновременно един от най-големите защитници на капитализма. Да не го пишат някои след време, както сега споменават Кенеди и Джаксън. Да се знае, защитава капитализма.

Неактивен P.E.A.C.E.

• Доста Писал
Капитализмът и така наречения свободен пазар са глупости за мен.
Ми капитализма е виновник, да. Той е дело на монополистите банкери, произлиза от тях. И това, че при капитализма няма централно управление пак е мит. Просто има илюзия за свобода.
Разумните същества дестват заедно, координират се, плануват. Системата не иска това обаче. Държи ни в невежество умишлено. Изопачава историята, изфабрикува "новините", манипулира изборите, да продължавам ли?
Капитализмът не е Виновника с главно "в", той е просто поредния виновник. Виновни са архитектите му, синята кръв.

Темата просто сама се измества постепенно към глобалната конспирация, защото всичко е свързано. И все пак при капитализма централните банки са водещата сила, те са кръвоносната система на икономиката. Те като са корумпирани, за какво си говорим просто?
Обаче тук продължава да се прокарва мнение, че сега е добре, щото видиш ли, имало по-лошо преди от сега.  ;D

buden

• Гост
Немога да се съглася. Централното банкиране се заражда в монархиите в Европа.
После го налагат и в Америка, защото виждат как колонията поема своя собствена траектория и я губят. 

Никой тук не казва, че сега е добре, зле е.

Има един израз "Капитализъм за бедните и социализъм за богатите". Това е истината днес, корпорациите(разни фирми на братовчеда на едикой си и сестрата на ала бала) се ползват с протекционизъм от правителствата. В това е обвиняван свободния пазар. Но след като има протекционизъм, значи това не е свободен пазар. Така, че както вие казвате, че е нямало истински соц, така и аз ще кажа, че е нямало истинска джунгла.

Неактивен blade

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 467
Окей примерно премахваме сегашните монополисти(Родшилдови,кралски семейство и т.н.).Запазва се сегашната система и някой пак ще се намери да завладее монопола.Отново се създава същия "шуробаджанашки" кръг.За да влезеш в този кръг трябва да си роден с това право,а за кадърни хора които искат да направят бизнес не успяват,защото не са родени със "синя" кръв.Комунизма е почти същото само,че тогава държавата държи монопола,а държавата знаем кой и дърпа конците.При капитализма това са корпорациите.Т.е. разликите между комунизъм и капитализъм та дори и с монархията е малка.Трябва да се измисли метод малкия и средния бизнес да може да се развива.Аарон Русо в интервюто си за Алекс Джоунс каза,че големите "акули" си правят каквото си поискат с неговото заведение когато е имал заведение в Чикаго.Накрая мисля,че го изгарят,защото отказва да го затвори.Подобно нещо се е случвало и с мои познати които се опитваха да имат свой бизнес.Капитализма е следствие на действията на банкерите.

Едит: Невежите сме образовани и се опитваме да се обогатяваме с нови знания,а не да слушаме авторитети.
« Последна редакция: Юни 25, 2010, 19:35:32 pm от blade »
“And neither do I! I want to have a wife, children & a home, I want to live! But it's all for nothin

Неактивен otnesen

• Пишещ
  • Публикации: 648
Има един израз "Капитализъм за бедните и социализъм за богатите". Това е истината днес, корпорациите(разни фирми на братовчеда на едикой си и сестрата на ала бала) се ползват с протекционизъм от правителствата.

Мисля си, че дългия разгорещен спор дотук се е получил поради едно малко неразбирателство. Ще трябва да се разберем кое от кое произлиза.

Правителствата ли вземат решения кой какъв бизнес ще има и какво ще е мястото му на пазара?

Или мощни бизнес групировки и медийни консорциуми "култивират" политици, които после да им служат за изпълнение на определени задачи, изискващи съответните постове?

Аз залагам на втория вариант. Правителства, парламенти и местни власти се менят през няколко години, а магнатите - не. Понякога се е случвало в политиката да влязат не съвсем послушни държавници, които заради това са отнасяли оловото.

buden

• Гост
Все едно да заложиш на кокошката или яйцето. Учудва ме, колко уверени сте.

Това, което цитираш от предния ми поуст много добре говори къде залагам аз.

Неактивен otnesen

• Пишещ
Ами ти също си заложил на яйцето. И все пак - само едното е първо, не и двете заедно, не и никое.

Дилемата тук, според мен, е - постоянните срещу непостоянните членове на конспирацията.  :)

buden

• Гост
blade, гледал съм видеота на Аарън Русо преди няколко години. Не помня защо му затваряха заведението, но той е бил режисьор, доколкото помня, и е закачал интересите на "акулите". Примерно филма му за данък печалба, който всъщност бил незаконен.
Незнам защо казваш, че среден и дребен бизнес нямат развитие при капитализма, след като точно там имат развитие. Това днес е корпоратизъм, а не капитализъм.

otnesen, абе ние сме километри пред вас в конспирациите бе хора :) Приемаме ги с усмивка, разбирайки замисъла им в дълбочина :) Ахах, не се майтапя ей.

Ето едно видео на Рон Пол(тук млад и хубав), през далечната 1983г. Някой от вас още не са били родени, а любимия им "блокбъстър" Цайтгайст още не е бил замислен.
Тук Рон Пол критикува Фед, изобщо централното планиране и споделя възгледите си за свободния пазар.

buden

• Гост
Спора ту се охлажда, ту се разпалва.
Обаче като гледам за близо 10 часа от последния ми поуст - уж разпален момент - това важно видео, едва 8 минути, към което сложих линк, не е видяно нито 1 път.
Е какъв спор да водим изобщо, форумни простотии. Форумите май не са четене, а за писане(още една конспирация е разкрита).

Неактивен otnesen

• Пишещ
Рон Пол настоява за радикално изменение на външната политика на САЩ, в частност за изтегляне на войските от Ирак, за излизане на САЩ от ООН и НАТО, ограничаване намесата на държавата в регулирането на икономиката, радикално понижаване на данъците, ликвидация на Федералния резерв, придаване на златото фумкциите на пари. В социалната политика се явява противник на абортите, против борбата с наркотиците и против ограниченията във владеенето на оръжия.

buden, това ли са основните цели на твоето светило? Трябва ми потвърждение, за да продължа анализа по-нататък.

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27