Автор Тема: Членовете на Галактическата федерация  (Прочетена 32006 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Alien

• Много Писал
  • Публикации: 6 658
  • WATCHER
Отг: Членовете на Галактическата федерация
« Отговор #45 -: Май 04, 2006, 22:43:56 pm »
Както споменах голяма част от по-отдалечениите звезди сигурно "вече" не съществуват (тука "в момента" е доста относително понятие, както е и времето като цяло). Т.е. (сега не ме карайте да правя изчисления) примерно някой от "цивилизациите", с които така приятелски си контактувате вече или са станали жертви на черни дупки, супер нови и т.н. или ако със своите така неоспорими технологии, които явно се базират на мистични сили и не се подчиняват на каквито и да е физични закони, може да са се измъкнали, но тогава ви лъжат, че живеят до несъществуващи звезди (чисто теоретично.) 

Айде прочети пак файлчето  там където пише разстояние от Земята и виж дали има звезда по-далечна от 4000 светлинни години А по-глямата част са под 1000 светлинни години така  че нещо не разбирам логиката ти.

Неактивен ultrafutur

• Много Писал
  • Публикации: 2 786
  • Amor vincit omnia
« Отговор #46 -: Май 04, 2006, 22:57:11 pm »
И все пак изпуснахте да коментирате другото нещо което казах. Разстоянията. Приемам, че тези извънземни могат да стигнат до Земята за 1 секунда ако искат. ОК, но светлината от тяхната звезда, която вие виждате нощем и си казвате "Ето сега от там ми маха командир Ащар" е "стара". Както споменах голяма част от по-отдалечениите звезди сигурно "вече" не съществуват (тука "в момента" е доста относително понятие, както е и времето като цяло). Т.е. (сега не ме карайте да правя изчисления) примерно някой от "цивилизациите", с които така приятелски си контактувате вече или са станали жертви на черни дупки, супер нови и т.н. или ако със своите така неоспорими технологии, които явно се базират на мистични сили и не се подчиняват на каквито и да е физични закони, може да са се измъкнали, но тогава ви лъжат, че живеят до несъществуващи звезди (чисто теоретично.)  :D ;D Така ако се ровим можем да намерим още хиляди несъответствия, но при такава сляпа вяра, която изключва фактите и физичните закони и се доверява на чужди думи и разкази, без да се изискват факти...  няма смисъл от спор  :P И пак споменавам, всеки да си вярва в каквото иска. Аз не смятам, че извънземни няма. Напротив, но просто идеята, че сме от всякъде заобиколени от извънземни, че ВСИЧКИ ни лъжат със или без причина, и тези Империи и Федерации... прекалено starwars-ско ми изглежда, за да е реално, НО това си е чисто и само мое мнение.

Идеята си е идея, никой не може да я съди за реалност - ако обясниш повече, бих те рабрал...
(сега не ме карайте да правя изчисления) - ами хайде направи две три къси изчисления, за да подкрепиш възгледа си..
musica universalis

Неактивен Alien

• Много Писал
  • WATCHER
« Отговор #47 -: Май 04, 2006, 23:02:43 pm »
Изчисленията са много прости  :P Взимаме най отдалечената звезда за която се споменава  в текста и се оказва че като я гледаме я виждаме в състоянието и преди 4000 години  :P Е какъв е проблема ? Кви черни дупки кви  5 лева  ;)

aro

• Гост
« Отговор #48 -: Май 04, 2006, 23:08:46 pm »
Ами не е сигурно дали в този момент, в който я наблюдаваме тя още е "жива".Е, това смятам е непроверимо за мен поне, но няма значение.Това на доверие го приемаме, конеподобното разумно, обаче не можах да понеса ;)

Неактивен Alien

• Много Писал
  • WATCHER
« Отговор #49 -: Май 04, 2006, 23:13:49 pm »
Няколко хиляди години в живота на една звезда са напрактика нищо !  То по същата логика и Слънцето като го гледаш може да се окаже че е гръмнало ама ти ще  го разбереш след 8 минути ;) . За конеподобните. Ами 40% от разумните същества   в нашата галактика са хуманоиди. Останалите  приемат всякакви други форми така че има различни вариации.

aro

• Гост
« Отговор #50 -: Май 04, 2006, 23:18:26 pm »
Да де , ясно,че 4 000 години нищо не са сравнени с милиарди, мен това не ме притеснява.Притеснява ме, защо точно трябва да се оприличава всяка разумна форма на живот на животинче от Земята. ;) Не че не може, но все пак ще бъде върховна липса на въображение.

Неактивен ultrafutur

• Много Писал
  • Amor vincit omnia
« Отговор #51 -: Май 04, 2006, 23:22:29 pm »
 ;D Животинчетата също изразяват определени вибрации и състояния, като се предполага че човекът ги събира в единна цялост...
musica universalis

Eon

• Гост
« Отговор #52 -: Май 05, 2006, 08:46:21 am »
;D Животинчетата също изразяват определени вибрации и състояния, като се предполага че човекът ги събира в единна цялост...
Ами то всичко вибрира около нас. Тъй че...

Ами 40% от разумните същества   в нашата галактика са хуманоиди.

Алиен току що е взел диплома по екзо-биология. Откъде знаеш, така го каза, че направо си правил изследване все едно.  :D ;)

Неактивен ultrafutur

• Много Писал
  • Amor vincit omnia
« Отговор #53 -: Май 05, 2006, 23:05:26 pm »
упорит скептик, неумолим в търсенето на доказателства
musica universalis

Неактивен H.

• Много Писал
  • Публикации: 8 652
  • In Lies We Trust...
« Отговор #54 -: Май 06, 2006, 01:51:04 am »
Ами много ясно, че ще са според нашите разбирания за съзвездия, това е чанълинг бе! Някои се имат за много умни, ама от късогледство, 2 и 2 не могат да съберат! Дава се така, за да можем да го разберем от нашата гледна точка! Ако го дадат по Вселенската, ще разбереш ли какво е плюксиански вектор + 2 алфа? Ъ?

Конете и делфините са свръх-съзнателни същества. Някои забравят еднорозите, които са били олицетворение на висшото добро някога. Няма нищо чудно. По-скоро теб те смущава как ще натискат с копитата си копчетата в НЛО-то, нали :P

aro

• Гост
« Отговор #55 -: Май 06, 2006, 06:51:18 am »
 E, може да си имат нещо като краченца и ръчички кончетата вместо копитца :D Нещо като... къщичката на баба Яга с кокошите крачка. ;)
Не че е невъзможно да са конеподобни просто си представям извънземни с доста различна конструкция от нашата ако вообще ми стига въображението да си ги представя.

Неактивен Alien

• Много Писал
  • WATCHER
« Отговор #56 -: Май 06, 2006, 09:14:03 am »
Ами аро във файла са описани няколко раси  дочети си файла а не спирай на първата така че може и да намериш нещо така както ти си си го представила  :P Както казах многообразието е много голямо  ;)

Eon

• Гост
« Отговор #57 -: Май 06, 2006, 18:23:56 pm »
упорит скептик, неумолим в търсенето на доказателства

Хехе, срещаме се ние двамата с тебе....
Аз ти казвам вчера ме отвлякоха изв. и ме заведоха на планетката им.
Ще ми повярваш ли?
Същото е и с ченълингите.

Не казвам, че няма... просто ме интересува как така е изчислено.
И куп други работи свързани с това.
 :P

Неактивен ----------

• Доста Писал
  • Публикации: 1 581
« Отговор #58 -: Септември 12, 2006, 12:21:09 pm »
...има случаи и тон на говорене, при които ЩЕ ТИ ПОВЯРВАМ, че си имал вземане-даване с междузвездни пътешествия... За ИСТИНСКИТЕ търсители на истината винаги съществува един непреодолим интуитивен пласт след словесната логика, който им открива всичките положения, недостижими и необясними от логиката - включително и аспектите на лъжата... Ето защо, не е въпросът да се срещнем и да ми кажеш, че са те отвлекли извънземни, нито пък е въпросът в това да ти дам (или ultrafutur да ти даде - все тая!) някакви доказани /може би с доклад от някой ционски университет доказани?/ обяснения, които са възприемливи за търсещата логика... Търсещата логика не търси в действителност БЕЗОТКАЗНАТА ИСТИНА; търсещата логика се страхува да не би нормите на логически пределното и допустимото да не издържат и това да поднесе нейното собствено унищожение... Това го виждаш във всеки момент, в който един професор се опитва да осъзнае едно ново явление и заедно с това продължава да служи на своята НАУКА: той забелязва /може би/ новите положения, или поне част от тях, но по-голямо усулие му коства да ги обясни с възможностите на досегашната доктрина, отколкото да вникне в самите тях. Ето защо дори добронамерените търсители на истина, които са се обвързали с някакъв формален доказателствен и обяснителен апарат, са толкова неактуални и стари, колкото и горещо подкрепяни от всички демонични правителства! Истинската ИСТИНА без остатък не притежава формалност, не притежава фиксируемост в точно определени формули и поради това не може да се свързва с никакви доказателства. Тя е тъждествена на абсолютната свобода и като такава се оказва едно неизкажимо зърно от светлина, което проблясва за миг и може да се сподели само от просветен към просветен. Ето каква е и същността на мистерията, с която висшето знание винаги в човешката история е било забулено отвъд пределите на установените материални правила. За да прекрачиш, трябва да се съгласиш с неизвестността, да се откажеш от сигурността на доказателствата и да се потопиш в бездната, където единствената мяра на нещата можеш да бъдеш ти самият. Така че, може и да ти повярвам ако ми кажеш, че са те отвлекли извънземни. Кой знае...
Цитат
За да има надежда, че такова велико събитие щ

Eon

• Гост
« Отговор #59 -: Септември 12, 2006, 15:16:45 pm »
Флай, просто се дразня на самозвани ченълинги, които претендират за истинност.

Защо 40%, аз казвам 67%.

Пък може и наистина да е 40%. Но да ми се поднася така, все едно е вярно. Хмм....

Поне ченълатора да беше казал: "Предполага се че 40%..."

А той (ченълатора) ми го тресва изневиделица...

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27