Автор Тема: "Тайната на Ванга" - книга, в която учени и лекари разгадават феномена  (Прочетена 4905 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен deznam

  • Малко Писал
  • **
  • Публикации: 290
"Тайната на Ванга" - книга, в която учени и лекари разгадават феномена Ванга


12 известни български учени и 10 лекари разгадават феномена Ванга.

Загубила ли е науката и какво след пропуснатите години в търсене на истините около твърденията на пророчицата ще разберем от книгата "Тайната на Ванга". И още догадки и разкрития излизат от новото издание, посветено на българската пророчица.

Ванга. Журналистката Жени Костадинова успява да приобщи учените към сферата, която повечето техни колеги упорито избягват. Но точно тук, в изказаното от баба Ванга, излизат нови посоки в отдавна дискутирани в света теории.

Хипотеза, която се поддържа от всички учени, е ,че вероятно съществува нерагзадано още поле на информацията, наричано с различин имена - акашови записи, вселенски компютър, божествено поле на информацията.

Точно там се съдържа цялата информация, свързана с историята на човечеството. За Ванга, която е виждала събития от миналото и бъдещето, всичко се случва в едно и също време. 

Ако се вгледаме и сме вслушвали когато е била между нас в онези простички думи , тя показва на физиците - Ама вие това време и пространство сте си го измислили. То съществува за да ни улеснява, но във Вселената не същестува.

Учените обясняват защо пророчицата използва захарта като посредник - тайната се крие в кристалната решетка и способността й да събира и предава информация. Многото въпроси обаче поставя връзката й със света на мъртвите.

Това ни кара да мислим - има ли поле, в което душите ни след физическата смърт отиват. Какво става с тях, след като Ванга извиква тези същества или мисловно полеви форми на живот, значи те съществутат.

Послания от други светове ли носи Ванга, какви нива на съзнание отваря и защо феноменът й остава ненадминат - много въпроси, потънали в праха на скептицизма намират своите отговори след като български учени се престашиха да надникнат в забранената територия.

Някой да има информация за тази книга?
Ако не искаш да бъдеш наковалня, трябва да бъдеш чук.

Неактивен tres1

  • Четящ
  • *
  • Публикации: 4

Руските специални служби използват нейния метод за предотвратяване на терористични актове.


      Феноменът на сляпата българска пророчица Ванга Димитрова не е разгадан, докато тя е жива. Но днес, девет години след нейната смърт, руският в."Жизнь" твърди, че учените са "намерили ключа" към феномена Ванга, а специалните сружби използват нейния метод за предотвратяване на терористични актове. Вестникът публикува документи, които потвърждават това.

      Академикът от Международната академия за енерго-информационни науки Юрий Негрибецкий, който изучава ясновидството, е намерил способ не само да предсказва неблагоприятни събития, но и да ги предотвратява. При това толкова успешно, че неговият доклад за нетрадиционни методи в борбата с тероризма бил изслушан на секретно съвещание на ръководния състав на МВР.

      При Вангелия Димитрова идвали хора от цял свят, пише вестникът - до 100 000 души в година. Опитвали са се да я обвинят в шарлатанство и дори са я затваряли за предсказанието за смъртта на Сталин. Той е починал точно в назования от Ванга срок. Тя е предсказала Чернобил, разпада на СССР, победата на Елцин на изборите, гибелта на "Курск".

      Към Софийски институт още през 1967 година е била създадена специална лаборатория, която се опитвала да разгадае феномена на ясновидството. Професор Георги Лозанов, който я е оглавявал, дори е назначил Ванга на щат: гадателката, която е нямала никакви дипломи, се е числяла там като " младши научен сътрудник". В дома на Ванга са сложени подслушвателни устройства, били са записвани разговорите и с посетителите и е проверявано дали предсказанията са се сбъдвали. Те са се сбъдвали в 70-80% от случаите. "Самата Ванга обясняваше своята дарба просто - разказва Юрий Негрибецкий - казваше, че мислено задава въпрос и отговорът сам идва в главата и. Тя смяташе, че говори с духове. Но се оказва, че феноменът има съвсем материална природа. Ванга умееше да слуша и да вижда това, което бе непостижимо за другите. Нейният мозък беше настроен да търси информация точно както една компютърна търсачка."

      В основата на феномена ясновидство, по мнението на д-р Негрибецкий, лежи способността да постигаш причинно-следствената връзка. "Светът е устроен така, че в него няма случайности." Негрибецкий разработил и патентовал способ на стабилизация на електромагнитното поле на хора и обекти. Това е станало в резултат на почти 20 годишни изследвания: специално подбрана комбинация на числа, вкарана в компютър заедно с имената на пациентите, пише в. "Жизнь", влияе на тяхното състояние, изменяйки го към по- добро. Резултатите си Негрибецкий е предоставил на Института по здравеопазване в Москва, а после е извършил същия опит и с неживи обекти.

      Екпериментът е бил извършен в агенцията за мониторинг и прогнозиране на извънредни ситуации към Министерството на извънредните ситуации в Москва. Негрибецкий се опитал да влияе върху събития, склонявайки ги към благоприятен изход. Той е сътрудничил с ""Росавиакосмос" - всички пускове на ракети, в които той е участвал, са преминали успешно.

      "Бъдещето е многовариантно. Не слагам забрани. Просто, както в шахмата, броя с няколко хода напред. Бъдещето може да се строи така, че да се заобикалят препятствията. Ванга също е започнала да ясновидства, след като на 12 год. възраст смерч я отнася. При мен озарението се получи на 19 години. По това време служех в армията в Костромска област. Вървях по плаца - и изведнъж пред очите ми и в мозъка ми - бяла светкавица. Помислих, че има взрив. Опипах се- цял съм. Но скоро организмът ми отпадна. Цяла година прекарах в болница..."

      " Това озарение, интуиция - в една или друга степен тази дарба е присъща на всеки човек. Ванга също е имала в мозъка си свой "сонар". Впрочем тя винаги държеше в ръцете си бучка захар, донесена от посетителя. Сега ми е ясно - кристалът усилва ефекта. А информацията за всичко, очевидно, винаги присъства в пространството- в ноосферата, във вакуума. Трябва просто да я откриеш."

      Негрибецкий сътрудничи с Министерствата на извънредните ситуации и на вътрешните работи, бил е съветник на финансовия министър, твърди, че " в бита прозорливостта пречи".: Да се месиш в бъдещето просто така не бива. Теорията на торсионните полета, разработена от физиците, доказва, че всичко в света е свързано с невидими нишки. Но някои от тях по-добре да не се дърпат..."
   Надявам се този материал да дава добър повод за размисъл върху феномена Ванга.
   

 

Сходни теми

  Заглавие / Започната от Отговора Последна публикация
51 Отговора
20559 Прегледи
Последна публикация Април 17, 2012, 03:16:48 am
от Hacko
Water "Crop" Circles

Започната от H. НЛО

4 Отговора
4232 Прегледи
Последна публикация Юли 06, 2011, 12:41:54 pm
от Hacko
1 Отговора
2729 Прегледи
Последна публикация Октомври 25, 2008, 23:31:38 pm
от Peacekeeper
Anti - "Zeitgeist"

Започната от Breath « 1 2 3 4 5 » Мултимедия

65 Отговора
23572 Прегледи
Последна публикация Декември 06, 2012, 23:03:22 pm
от blade
7 Отговора
3957 Прегледи
Последна публикация Юли 10, 2009, 02:21:19 am
от Peacekeeper

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27