Автор Тема: Свободната енергия и генератори  (Прочетена 383785 пъти)

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен dr.bishop

  • Четящ
  • *
  • Публикации: 38
Re: Свободната енергия и генератори
« Отговор #765 -: Април 29, 2015, 18:16:37 pm »
Ей сега водата ще стане 10лв./литъра, а какво стана с г-н Кеше и фондацията му за безплатен ток? Нали разпрати едни флашки из целия свят и после не се чу повече....

Неактивен hrist

  • Четящ
  • *
  • Публикации: 1
Re: Свободната енергия и генератори
« Отговор #766 -: Юни 07, 2024, 10:18:32 am »
Да повдигна старата тема. Имам гениална идея.


Идеята: Увод: Ако движим постоянен магнит напред-назад в токова намотка, то в нея се генерира ел.ток. Това Явление познато ни, като електромагнитна индукция на Фарадей. Е заложено днес във всички познати ел.генератори в Електроцентрали, Автомобили и др., където имаме двигател, който върти диск с магнити, които индуцират ел.напрежение Е=-dFi/dt по закона на М.Фарадей 1833г.
Изложение: 1. Заместваме постоянния магнит с електромагнит. Това принципно не променя нищо, както и във всеки алтернатор за автомобил се върти електромагнит, който създва въртящи се редуващи се северен и южен полюси на ротора и в статорната намотка се генерира Напрежение, което после се токоизправя, регулира и подава на консуматорите.
2. Почваме да Включваме и Изкючваме Електромагнита, вместо да го въртим с механична сила от двигател. Това включване-изключване е еквивалентно на вкарване - изкарване на постоянен магнит от намотката на генератора.
3. Измерване на получаваната енергия по този нов начин 2. с включване изключване на ел.магнита с който първоначално заместихме постоянния магнит в схемата принципа на генератора на ел.ток.
Заключение: Опитвам се да обясня нещо просто ако вземем един трансформатор с две намотки 220 волта (статичен ел.генератор) в първичната разреждаме кондензатор зареден от мрежата до 315VDC във вторичната получаваме два токови импулса един при включване и втори при изключване на първичната.Ако тези импулси ги съберем в два кондензатора ги заредим. После ще можем да измерим заряда на кондензаторите и да изчислим получената енергия.
Това което искам да кажа е че не само при включване на електромагнит намотка на трансформатора се генерира ток на изходната намотка. Но и при изключване на тока в първичната във вторичната пак се генерира ток за втори път. Този път за нас безплатно защото ние не влагаме енергия за изключване на електромагнита докато постоянния магнит трябва да го движим (въртим) за да се извади от намотката. И на пръв поглед тази дребна но съществена разлика ни води до ключа за безплатния ток генератор БТГ. :blum2:
 :mad:

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27