Автор Тема: Свободната енергия и генератори  (Прочетена 456180 пъти)

0 Потребители и 22 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен Gogo

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 275
Re: Свободната енергия и генератори
« Отговор #315 -: Януари 19, 2007, 18:06:14 pm »
зависи от размера,даи 10 дека по възможност на течаща река,още към 10-20 заварчика и към 100км тръба плюс всичките разходи пък да видим тогав ква термопомпа може да стане.

Неактивен Joro Velev

• Доста Писал
  • Публикации: 1 539
  • Живот за пример, това е начинът. Мисия Bell Ringer
« Отговор #316 -: Януари 24, 2007, 00:21:07 am »
Велотренажор с динамо. ;)
Хем се стопляш, хем за здраве работиш и ток си правиш (за крушката).
Майтапа настрана, от доста месеци се опитвам да осъществя личен контакт с някои изобретатели. Има ги, но бързо се пръскат и не смеят да споделят нищо. А и нещата са много специфични и честно някои моменти няма как да са ми разбираеми.

Май ще се наложи чрез визуализация да си материализираме устройства с измислени закони. Или да си развием свръх способностите.
След няколко месеца медитации ще ви информирам ако има резултат.
(имам намерение да се оттегля за неограничено време от форума и света) :)
Когато човек поиска да постигне нещо, намира начин, в противен случай - причина.

Неактивен Gogo

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 275
« Отговор #317 -: Януари 24, 2007, 00:36:22 am »
мда,един от първите ми проекти като бех още ученик беше да напълня една стая с морски свинчета-беха модерни много преди25години и те да ми въртят по едно динамо от колело :D.
сега мисля да впрегна две магарета в гаража да се въртят в кръг хахаха ще вадят доста ток и само трева искат.

Неактивен hakama

• Четящ
  • *
  • Публикации: 160
« Отговор #318 -: Януари 24, 2007, 12:01:55 pm »
Бегли-небегли - давай ги  :P

давайте и вие  ;)

Неактивен Mirotvorec

• Много Писал
  • Публикации: 3 789
  • Азъ, от Народа на Еднорога
    • http://silverunicorn.org/
« Отговор #319 -: Януари 24, 2007, 12:44:58 pm »
Ще дадем, когато сме готови  ;)
Не мисли като човек!-Крион

Неактивен hakama

• Четящ
  • *
« Отговор #320 -: Януари 24, 2007, 14:00:42 pm »
Ще дадем, когато сме готови  ;)
ок ,аз ще отскоча до техн . библиотека до КАТ да разгледам патентите ,барем  нещо да ми просветне  ???

Неактивен Albinoni

• Пишещ
  • Публикации: 859
  • „L'amour est l'enfant de la liberte"
« Отговор #321 -: Януари 26, 2007, 17:27:02 pm »
Учени съзряха голям потенциал в подземни източници на енергия

26/01/2007 | TechNews.bg
--------------------------------------------------------------------------------

Експертен доклад на MIT насочва към разработване на по-трудно достъпни ресурси на земна топлинна енергия
Нов доклад на Масачузетския технологичен институт стига до извода, че земната топлина може да осигури 10% от енергията, необходима на САЩ към 2050 година, което е равносилно на 100 гигавата (GW) електричество.

Разработките в тази област досега бяха свързани с добиване на гореща вода от геоактивни зони, като гейзерови полета, и нейната последваща употреба за доставяне на топлина или електричество. Предложението на MIT обаче отива отвъд леснодостъпните източници на топлинна енергия, които вече се експлоатират, разкрива arstechnica.com. Експертният доклад разглежда възможността за разработване на по-трудно достъпни източници на земна топлинна енергия в голям мащаб.

Настоящите геотермични проективключват, както докладът ги нарича, „висок клас” ресурси, лесни за експлоатация. Признаците на този тип ресурси са няколко: високо средно ниво на градиентите, високо ниво на скалите на промокаемост и шупливост, достатъчно количество на течности и адекватен резервоар, който се зарежда с течности.

Докладът на MIT подсказва, че е време да започне разработването на ресурси, на които им липсват една или няколко от тези характеристики. Това би означавало да се сондира по-дълбоко, отколкото при настоящите проекти, които за момента стигат до около 3 километра. Сегашните технологии обаче позволяват сондиране на дълбочина до 10 километра, което съществено увеличава потенциала за експлоатация.

Според експертните оценки, на дълбочина от 6.5 километра големи части от Западните щати имат температура от около 200 градуса по целзий. Обединената енергия на тези региони е 130 000 пъти по-голяма от настоящата годишна консумация на енергия в САЩ.

Естествено само сондирането няма да е достатъчно. Скалите трябва да са промокаеми за течности, като в същото време ги задържат в ограничени пространства. Освен това е нужно те да имат и достъп до достатъчно голям топлинен резервоар, който да поддържа едно постоянно ниво на температурата в циркулиращата вода.

Авторите на доклада смятат, че настоящите технологии са способни да генерират начупени системи с големина от един кубичен километър в иначе непромокаеми скали, което решава първия проблем. Вторият е по-сложен и може да се реши, само когато се добие повече опит чрез голям брой от пилотни проекти.

САЩ да обедини усилия с Австралия и ЕС, който вече е задействал една такава пилотна програма във Франция, препоръчва докладът. Експертите предлагат да се стартират пилотни проекти и в активните петролни полета в САЩ, от които може да се изпомпва топла вода като вторичен продукт.

Експертната група е направила подробни анализи на икономиката на геотермичното инженерство, които показват интересни резултати за мястото му на пазара. Използвайки консервативни оценки, специалистите стигат до извода, че когато националният капацитет на геотермичното инженерство на САЩ достигне един гигават, разходите за един киловат час ще паднат до 0.05$. Това ще доведе до висока конкурентно способност на бъдещите пазари.

За да се достигне този капацитет, ще са необходими инвестиции от само 400$ милиона за 15 години. А за по-мащабната цел, а именно 10% от националното енергийно захранване да идва от земната топлина, размерът на инвестициите нараства до над 1$ милиард за същия период. Във всички случаи решението ще бъде по-евтино, отколкото един модерен и екологичен комплекс за добив на каменни въглища.

Съществуват няколко оптимистични предположения, основани на тези анализи. Смята се, че задълбоченото проучване и тестовите програми ще спомогнат за по-доброто идентифициране на най-добрите геоложки характеристики за осъществяване на бъдещите планове. Очаква се също така, че новата технология за генератори ще позволи по-ефикасно използване на водата, която въпреки че е гореща, все пак е по-хладна от каменните въглища в сегашните генератори на енергия.

Отпечатъкът на бъдещите нови заводи върху околната среда се очаква да бъде незначителен. По-голямата част от тяхната инфраструктура ще се намира под земята, а вредните емисии всъщност ще са равни на нула. Въпреки това, те ще се нуждаят от водоснабдяване, за да може да се възстановява циркулиращата вода. Излизайки на повърхността, водата може да разтвори някои неприятни вредни вещества, като това е един потенциален проблем за околната среда.

« Последна редакция: Януари 26, 2007, 17:32:51 pm от Albinoni »
„L'amour est l'enfant de la liberte" Всяко нещо, до което се докосваш е част от Пътя! Достигни до ис

karutzar

• Гост
« Отговор #322 -: Февруари 08, 2007, 14:16:44 pm »
Усещате ли как в един момент ще бъде незаконно да се произвежда ток по алтернативни начини и най вече ще бъде забранено на всички освен на тези със "специален сертификат" и ще бъде обяснено че другите немогат да произвеждат щото е "опасно"! И така пак ще имаме "производители" и яки цени независимо от начина на производство и дали е екологично или не.
Alien , то това е и целта на занаятието. http://www.rexresearch.com/1index.htm Предполагам, че го знаете този сайт. Всичко се знае за свободната енергия - и е патентовано. Специално за Alien - ще ти разнака една истинска история, която ми се случи през 1998 г.
Бях член на един английски форум за свободна енергия и Тесла технологии. Един от активните участници във форума беше мъж от Тексас - бизнесмен - около 60 годишен (по негови думи). Имаше добре работеща фирма, прекрасни сътрудници, които вършели повечето работа в нея. Хобито му беше Тесла и свободните енергии. Завършен физик и химик. Фирмата му се занимаваше с химикали. И достига до 2 открития за свободната енергия. При първото се слагаше някакви химикали към водата, наливаш я в резервоара, (единственото условие да не е карбораторна - с инжектори) и си караш при разход 1/3 отколкото при бензин. От ауспуха излиза вода. Второто му откритие/изобретение беше за куб пълен с пясък. От противоположните страни на куба (пластмаса) излизат накрайниците за - и +. Във пясъка се добавя някаква течност/химикал, след 15тина минути започва хим. реакция. Куба повече не може да се отвори (вакуум) а накрайниците можеш да включиш към електрическото си потребление. Това беше много накратко за него. Подаде документи, изкара си патенти. И реши да прави нова фирма за производството на уредите си. От тогава започнаха неговите проблеми. Докараха го до фалит. Невероятни проблеми с властите - за всичко. Накрая изпрати на всички участници във форума документацията за изобретенията си със негово разрешение за използването им. Файловете бяха на твърдият ми диск след обяд. Всеки от форумците ги имаше. Ще съкратя малко - вечерта късно при влизането си отново на този форум нещо стана с РСто ми (win95), то се саморестартира, и за моя изненада не можа да стартира - просто на диска нямаше нищо - беше форматиран. Не се притесних особено. Отново инсталирах windowsа си и късно през ноща се опитах да влеза във форума. Такъв урл вече не съществуваше. По-късно се свързах с някои от участниците - при тях се случило абсолютно същото, както и при мен. И никой от тях нямаше файловете. Един се опита да възтанови диска си. Неуспешно.
 :) Това беше една от историите на живота ми.
Привет Alien - ще ти пусна някои файлове тези дни.

Неактивен Alien

• Много Писал
  • Публикации: 6 658
  • WATCHER
« Отговор #323 -: Февруари 08, 2007, 19:03:00 pm »
Цитат
вечерта късно при влизането си отново на този форум нещо стана с РСто ми (win95), то се саморестартира, и за моя изненада не можа да стартира - просто на диска нямаше нищо - беше форматиран. Не се притесних особено. Отново инсталирах windowsа си и късно през ноща се опитах да влеза във форума. Такъв урл вече не съществуваше. По-късно се свързах с някои от участниците - при тях се случило абсолютно същото, както и при мен. И никой от тях нямаше файловете. Един се опита да възтанови диска си. Неуспешно.

Е това вече се казва конспирация! Очевидно подобни технологии могат да се ползват само за лично ползване от този който се е сетил и е имал възможността да си направи подобно нещо а всеки опит това да стане масово неизменно ще среща остра съпротива от официалните производители на ток и тяхното лоби. Другото което мога само да се надявам е че от 98г. има някаква промяна и светлина в тунела  :P

Неактивен hakama

• Четящ
  • *
« Отговор #324 -: Февруари 08, 2007, 19:20:26 pm »
ee kak така са ги затрили ,много жалко ,не може ли да се открият тези патенти или вече е късно  ::)

Неактивен DreamCatcher

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 368
« Отговор #325 -: Февруари 08, 2007, 23:06:32 pm »
Абе странни неща стават с хардовете на хора, които се интересуват от подобни неща из интернет, пък и не само от алтернативна енергия и Тесла технологии.
Колкото за личното ползване, няма как и това да остане скрито - комшиите ще те издадат - спрял си тока, пък си гледа тв, пуска си компютъра, печката, климатика! За да не те издадат, ще трябва и на тях, а като цял блок си изключи тока е ясно, че вече няма как да се скрие и ще дойдат господата, които ще ти кажат, че това е противозаконно, патентовано или не, и ще те накарат пак да се включиш в системата, ако много се дърпаш....
А какво имаш пред, Alien, за 98 г. ?

Неактивен Alien

• Много Писал
  • Публикации: 6 658
  • WATCHER
« Отговор #326 -: Февруари 08, 2007, 23:21:07 pm »

А какво имаш пред, Alien, за 98 г. ?

Каруцаря каза че историята с Харда се е разиграла през 1998г. та оттогава все пак си мисля че  нещата са станали малко по-благоприятни за разпространение на подобно инфо  ;)

Неактивен DreamCatcher

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 368
« Отговор #327 -: Февруари 08, 2007, 23:33:48 pm »
Да, заблудих се от светлината в тунела, нещо не ми се върза с разпадащите се хардове, освен, ако в момент на пълен формат не виждат светлина в тунела?! laugh
И все пак не мисля, че нещата са станали кой знае колко по-добри, ако не са и по-лоши от към контрол, но пък ми се струва, че сега имаме някои малки джаджавки, които ни помагат да си местим по-бързо информацийката - флаш памет, мемори карти и други подобни, а и едно ДВД колко писмен материал събира, но и те не са вечни.  :(

Неактивен mike_portnoy

• Четящ
  • *
  • Публикации: 62
  • When Dream And Day Unite
« Отговор #328 -: Февруари 09, 2007, 00:02:02 am »
Усещате ли как в един момент ще бъде незаконно да се произвежда ток по алтернативни начини и най вече ще бъде забранено на всички освен на тези със "специален сертификат" и ще бъде обяснено че другите немогат да произвеждат щото е "опасно"! И така пак ще имаме "производители" и яки цени независимо от начина на производство и дали е екологично или не.
Alien , то това е и целта на занаятието. http://www.rexresearch.com/1index.htm Предполагам, че го знаете този сайт. Всичко се знае за свободната енергия - и е патентовано. Специално за Alien - ще ти разнака една истинска история, която ми се случи през 1998 г.
Бях член на един английски форум за свободна енергия и Тесла технологии. Един от активните участници във форума беше мъж от Тексас - бизнесмен - около 60 годишен (по негови думи). Имаше добре работеща фирма, прекрасни сътрудници, които вършели повечето работа в нея. Хобито му беше Тесла и свободните енергии. Завършен физик и химик. Фирмата му се занимаваше с химикали. И достига до 2 открития за свободната енергия. При първото се слагаше някакви химикали към водата, наливаш я в резервоара, (единственото условие да не е карбораторна - с инжектори) и си караш при разход 1/3 отколкото при бензин. От ауспуха излиза вода. Второто му откритие/изобретение беше за куб пълен с пясък. От противоположните страни на куба (пластмаса) излизат накрайниците за - и +. Във пясъка се добавя някаква течност/химикал, след 15тина минути започва хим. реакция. Куба повече не може да се отвори (вакуум) а накрайниците можеш да включиш към електрическото си потребление. Това беше много накратко за него. Подаде документи, изкара си патенти. И реши да прави нова фирма за производството на уредите си. От тогава започнаха неговите проблеми. Докараха го до фалит. Невероятни проблеми с властите - за всичко. Накрая изпрати на всички участници във форума документацията за изобретенията си със негово разрешение за използването им. Файловете бяха на твърдият ми диск след обяд. Всеки от форумците ги имаше. Ще съкратя малко - вечерта късно при влизането си отново на този форум нещо стана с РСто ми (win95), то се саморестартира, и за моя изненада не можа да стартира - просто на диска нямаше нищо - беше форматиран. Не се притесних особено. Отново инсталирах windowsа си и късно през ноща се опитах да влеза във форума. Такъв урл вече не съществуваше. По-късно се свързах с някои от участниците - при тях се случило абсолютно същото, както и при мен. И никой от тях нямаше файловете. Един се опита да възтанови диска си. Неуспешно.

имам няколко въпроса към Каруцаря, тъй като малко ме съмнява историята с харда. Казваш това е станало през 98-ма година? Тогава какъв интернет си имал? Най-вероятно през телефона си влизал, което значи че си бил с динамичен IP адрес, което прави много по-трудно проследяването ти, а от там и възможността да се опитат да ти хакнат компа. Уиндоус 95 по принцип си е трудно да се хакне, попитай някой навътре в нещата. И по принцип информацията от харда може да бъде възстановена освен ако не е направен формат на ниско ниво, което усложнява още нещата. Много фантастично ми се виждат тия неща с "рестартира ми се компа и после нищо нямаше..."  :-\
"Съобщения,в които се казва,че нещо не се е случило,винаги са ми били интересни,тъй като,както зн

karutzar

• Гост
« Отговор #329 -: Февруари 09, 2007, 10:01:34 am »

имам няколко въпроса към Каруцаря, тъй като малко ме съмнява историята с харда. Казваш това е станало през 98-ма година? Тогава какъв интернет си имал? Най-вероятно през телефона си влизал, което значи че си бил с динамичен IP адрес, което прави много по-трудно проследяването ти, а от там и възможността да се опитат да ти хакнат компа. Уиндоус 95 по принцип си е трудно да се хакне, попитай някой навътре в нещата. И по принцип информацията от харда може да бъде възстановена освен ако не е направен формат на ниско ниво, което усложнява още нещата. Много фантастично ми се виждат тия неща с "рестартира ми се компа и после нищо нямаше..."  :-\
Цитат
ee kak така са ги затрили ,много жалко ,не може ли да се открият тези патенти или вече е късно 
Естествено, че може да се съмнявате. Самото съмнение води до изследване на даден проблем, което от своя страна в повечето случаи води до Истината и Знанието. Тогава (през 98ма) не бях много напред с РСтата - бях (колкото и нескромно да звучи) Цар на MIDI №1, дигитални синтезатори (с фиксиран hardware). Може-би този случай ме накара да се уча, да взема някой изпит, и за малко да ме приемат в Nokia по подръжка на РСта - мрежи. 100% е бил червей, всички осканали в паметта системни файлове са били ОК, а отзад се ставало форматирането. Бях към Helsinki Televisio - кабелен модем - най-бързия сервер и до сега във Финландия, със статично IP ( :)май още го помня). Помня също, че *.bat и *.com файловете на основата на диска при рестартирането бяха с интервал на края вместо последната буква. Доса не признава интервал в окончанието (extention). Стартирах РСто с стартъп диска - да промпта се виждаха стартъп файловете с повреденото окончание, при рен командата - няма такъв файл. Странното беше че партишъна го нямаше а на дир показваше файлове. Но папки нямаше. Както обясних един участник опита да възтанови в РС фирма диска - неуспешно.
Патентите си съществуват - http://www.rexresearch.com/1index.htm има достатъчно инфо за това. Кели нет също.
Привет

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27