Polymorpher поиска да ти обясня какво имах предвид. Обясних ти. Не ми се спори и не ми се заяжда.
Да приравняваш електронните игри с баскетбола, или пък с което и да е друго занимание от реалния свят е абсурд. Каквото и да говорим игрите се играят пред компютъра, на топло и на меко. Няма опасност да те убият, няма опасност да катастрофираш с поршето, няма опасност някой да е недоволен от водачеството ти, от решенията ти и от резултатите ти.
Но не ми се спори и по тоя въпрос. Ако ти харесва даден начин на виждане, аз не мога да го променя. А виждам, че това е точно така. На мен пък ми харесва друг начин, и не вярвам ти да промениш моето виждане. Така че спора се обезмисля.
Освен това се чудя, но няма смисъл да ми отговаряш:
Какъв е смисъла на живота ти, каква е мисията ти?
Имаш ли такава, или просто си вегетираш ей така. А игрите са за дозапълване на времето? Ако имаме различни цели и искаме различни работи от живота си, няма как да сме на едно мнение с тебе.
Даде примера за купуването на порше в истинския живот и на компютър.
Тези примери, които дадох за кредита, да отговарят на конкретно едно и също нещо (в случая порше)при компютрите и в реалността, е частен случай.
Тези импулси, желанието за живот е конвертируемо. Т.е. изразходения импулс за едно компютърно порше, може в реалния живот да го употребиш за нещо съвсем друго. То може да е само малка част от един друг импулс, за по-добра работа, за повече тренировки, по-хубава жена и тн.
Ама ти май не си фен на тренировките, така че май няма голям смисъл за теб наистина.
Имаш си приятелка, както каза, имаш си всичко. Нищо ново не ти трябва, никакво развитие. Само игрите ти липсват. И си ги набавяш. Ей точно на това се казва самодоволство

Бтв, последните мнения в темата "За егото" имат голяма връзка тука. Защото игрите си играят единствено със САМОМНЕНИЕТО, но не и със самочувствието. Т.е. те са гъдел за ЕГОТО.
Каквото и да правиш в игрите и какъвто и шампион да ставаш ти не ставаш реално по-смел, по-решителен, психически по-стабилен, с по-малко его.
За разлика от някои занимания в реалния живот, които могат да направят точно това с теб. Ако имаш здравото дупе да се натискаш извън зоната на комфорта.