Тук виждам разминавания с една книга която прочетох - на Ваня Червенкова Свелина след смъртта май се казваше. Тя говори от личен опит, тоест след инцидента на кооперативния пазар във Варна и шестте куршума. Според нея тя за известно време е излязла от тялото си и е наблюдавала цялата суматоха около застрелването и от горе но Сътворителя я върнал, като преди това са говорили много работи.
Та тя казва, че Бог и казал че самоубийците не се връщали на земята, ами си остават в другия невидимия свят в някакво по гадно място.......дори и тя самата се зачудила защо и го казва тя не била от тази категория. Ама според Бог това било много важно нещо, тоест да го предаде на хората на Земята.
Но това е от нейна гледна точка...
Та в същата посока като съм я започнала още нещо..... Ако някой се самоубие, НО причината не е психически проблем - депресия, отчаяние, страхове, психическа слабост и т.н.....Ами става въпрос за чисто физически проблем който не се лекува от който НЕ се умира а само се страда незнам какво да измисля, примерно:
1. нервно-дегенеративен проблем свързан с гръбнак, гръбначен мозък и придружен от парализа, ....а пък може и да не е парализа ами друга хронична нелечима болкова симтоматика изваждаща човека от нормалния ритъм на живот. От това не се умира, ами се страда до края, в смисъл че и медицината често не може да помогне или само временно. Знам за две такива жени едната май беше от Бяла акушерка 15 години живее в ад от болкии токове по цялото тяло и никой лекар не може да и помогне, другата Надежда каква беше ада и е от около 5 години след какви ли не лечения!
2. Или някой е виждал преди , но става нещо и ослепява....не може да приеме факта че не може да бъде пълноценен до края на живота си и прибягва до самоубийство.
3, Или пък жена примерно с ПКЯС придружен със хиперандрогенемия. Това са жените с мъжко окосмяване по лицето и не само - брада, бакембарди......
4. Или пък някой от така наречените малки хора е осъзнал че в този си вид не може да бъде пълноценен и щастлив е се самоубие.
В тия случаи не става въпрос за неотработен психически проблем, ако го нямаше физическия проблем тези хора вероятно щяха да знаят много добре къде искат да са и какво искат да правят. Според теорията за прераждането тези самоубийци по друг начин ли се третират или не?
А след като днешната наука не може да докаже всичките тези неща за невидими и паралелни светове, Съворител на света и прераждания и т.н., от къде древните хора са ги знаели всички тези неща и са стигнали във вид на писания чак до наши дни???
Мен всъщност изобщо не ме впечатляват езотеричните книги, впечатляват ме книги и писания на хора които са се убедили лично в това примерно като гореспоменатата Ваня Червенкова, психиатъра чийто мнение публикувах в другата тема и сигурно още над 20-30 такива лични преживявания съвпадаши си с описанията в езотеричната литература.