Автор Тема: Въпрос около прераждането  (Прочетена 138829 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Спорт-Здраве4

• Доста Писал
  • Публикации: 1 242
Re:Въпрос около прераждането
« Отговор #105 -: Септември 29, 2009, 09:37:35 am »
"Нищото" не може да съществува само по себе си(въпреки, че физиката твърди обратното).

Винаги, Винаги, Винаги, Винаги съм искал да прочета това !!!

Mirotvorec, точно за това говоря.И се питам каква е връзката между свободната воля на рептилите(говоря примерно) за създаване на едно тяло и манипулиране на ДНК кода с нашата воля.
Ок, ако приемем, че волите са синхронизирани...нашите и техните, макар и да се случва на много "високо" ниво... тогава излиза, че цялата манипулация на ДНК, създаването на хибридни и нови видове и тн, е илюзия.ДНК новостите не се създават от ръката на рептила, създадени са въз основа на консенсуса между мен и него от позицията ни на висши азове, на прединкарнационно ниво(това, казано от гледната точка на Време).

П.П.
Но точно така! След като взимаме решенията, преди да направим постъпката, то значи просто ми липсва представата за интерактивен консенсус! Ако взема решение да създам ново ДНК, на ниво висш аз аз първо постигам консенсус с участващите страни и АКО се постигне, правя го.А ако не се постигне, електрическия импулс за задвижване на ръцете ми така и не е излъчван! Просто защото свободната ми воля се намира една-две крачки назад, преди извършването на самото действие! Нещо като две успоредни и напълно зависими времеви линии - първата е на свободната ми воля, която изпреварва с един-два пункта другата линия, а другата линия е времевата линия на случването! Защото всичко се случва СЛЕД като упражня свободната си воля като висш аз!

Точно така!
« Последна редакция: Септември 29, 2009, 09:48:17 am от Спорт-Здраве4 »

Неактивен eses

• Пишещ
  • Публикации: 824
« Отговор #106 -: Септември 29, 2009, 10:36:51 am »
Всичко което каза Рилиан, едновременно ме радва и в същия момент натъжава.Натъжава ме ограничението в което се намираме.Аз работя върху това да помагам на хората да се развиват,да немерят себе си и започвам от 0 за да стигна с определен човек до нивото в което той да може сам да продължи,да има стимула и силите. И това което ме натъжава е  че в представите ми описанието на това което сме от Рилиан е някъде 200 а както казах започвам да работя с хората от 0 и ги оставям някъде на 8, аз самата не се намирам на повече от 15- 20.Натъжава ме това колко насериозно се взима живота и колко безсмислено изглежда всичко.Всичките "големи" проблеми изглеждат толкова найвни и смешни.Големите неща ми се струват нищожни и всичко това е необяснимо,защото когато започнеш да го обясняваш се намираш в ужаса на недоказуемото
« Последна редакция: Септември 29, 2009, 11:18:19 am от eses »

Неактивен Спорт-Здраве4

• Доста Писал
« Отговор #107 -: Септември 29, 2009, 13:01:36 pm »
Натъжава ме това колко насериозно се взима живота и колко безсмислено изглежда всичко.Всичките "големи" проблеми изглеждат толкова найвни и смешни.Големите неща ми се струват нищожни и всичко това е необяснимо,защото когато започнеш да го обясняваш се намираш в ужаса на недоказуемото

Не е недоказуемо, esses.
В хотела по цял ден гледам хората...Понеже е бизнес хотел, идват предимно по командировка, пердимно от запада и без пукната пара, защото са дошли по работа, а не да харчат.

Много време съм прекарал, наблюдавайки тези хора и размишлявайки какво по дяволите ги прави такива боклуци.Кое е онова, което отнема големи части от магнетизма им с такъв замах, кое превръща тези хора в жалки...защото така е - така изглежда отстрани.Така изглежда, когато наблюдаваш поведението им - жалки, слаби, изплашени, объркани боклуци.

Стигнах до същия извод, който си направила за себе си.Всичко идва от големите неща.Тези хора търсят смисъл.Те искат да правят нещо значимо, да помагат на другите, искат...да живеят.
Точно за тях се разиграват Големите неща.Целият театър на живота - направен е за тях, за да не търсят много дълбоко, там, където не им е работа, и за да не си тикат носа в управлението на света и на животите им.Затова се измислят игрите икономика, политика, събития(Г-20, икономически кризи, измислени екологични проблеми).Заради тях е създаден този огромен Колизеум на модерния свят - Шекспировата сцена.

И тъй като дълбоко в себе си тези хора усещат, че Големите неща...някак не са истински...тези хора дълбоко в себе си осъзнават и знаят, че живеят междудругото. Пропускайки всичко истинско и важно, пропускайки всичко интересно, те продължават да вярват в парадокса на съдбата и да търсят живота в Големите неща.А Владетелите на света произвеждат още, и още, и още Големи неща...печелейки време, в което необезпокоявани от никого да постигат мечтите си за сметка на другите.

Докато хората вярват на Големите неща, наплашени от библията, че дяволът може да се крие в детайлите, винаги ще се превръщат в жалки, объркани боклуци.

П.П.
И да си призная esses, ако наистина помагаш на хората, не знам как успяваш! тъкмо вчера вечерта слушах как един германец се радваше, че Г-20 били обявили официалната победа над финансовата криза.Ако аз бях бизнесмен, който се е удавил в прогнози и вестници, че финансовата криза ще продължи до около 2012та година, и след някакви си 3(три) келяви месеца Г-20 ми каже, че били победили финансовата криза, аз поне ще си кажа "Мама му стара! Има нещо адски гнило в събитията на този свят и яко мирише на лайна!"

А този германец направо грееше от щастие.И когато събеседникът му си отиде, оклюма, сви се, в очите му се виждаше типичния комплекс "търся си смисъла, братко", свали си очилата и лицето му заприлича още повече на плъх.

Еми на такива хора аз не знам как може да им се помогне.
« Последна редакция: Септември 29, 2009, 13:07:17 pm от Спорт-Здраве4 »

Неактивен mitko

• Доста Писал
  • Публикации: 1 832
  • Не прави това, което не искаш да ти се случва
    • профил
« Отговор #108 -: Септември 29, 2009, 13:02:44 pm »

"Нищото" не може да съществува само по себе си(въпреки, че физиката твърди обратното).

Въпрос към Спорта и Рилиан - дайте ми определение за нищо? Що е то нищо?
"Въображението е по важно от знанието" Айнщайн

Неактивен Спорт-Здраве4

• Доста Писал
« Отговор #109 -: Септември 29, 2009, 13:11:53 pm »
Небитие.
« Последна редакция: Септември 29, 2009, 13:33:50 pm от Mirotvorec »

Неактивен eses

• Пишещ
  • Публикации: 824
« Отговор #110 -: Септември 29, 2009, 13:18:59 pm »
И да си призная esses, ако наистина помагаш на хората, не знам как успяваш!
Ооо, аз помагам ,но на тези които искат,защото на другите не може. И те, да ти кажа, сами ме намират,аз не ги търся.
« Последна редакция: Септември 29, 2009, 13:34:47 pm от Mirotvorec »

Неактивен Mirotvorec

• Много Писал
  • Публикации: 3 789
  • Азъ, от Народа на Еднорога
    • http://silverunicorn.org/
« Отговор #111 -: Септември 29, 2009, 13:30:34 pm »
Защото всичко се случва СЛЕД като упражня свободната си воля като висш аз!

Точно така!
Именно! Проявата на свободна воля е преди да се инкарнираме, където и да е, след което почваме да я изпълняваме.
Не мисли като човек!-Крион

Неактивен Спорт-Здраве4

• Доста Писал
« Отговор #112 -: Септември 29, 2009, 13:46:28 pm »
Защото всичко се случва СЛЕД като упражня свободната си воля като висш аз!

Точно така!
Именно! Проявата на свободна воля е преди да се инкарнираме, където и да е, след което почваме да я изпълняваме.

Да, да, но друго имах предвид!

Нещата са интерактивни! Тоест това не е еднократен процес.

Учените са доказали, че самият нервен импулс, изпратен от мозъка към съответните мускули, е излъчван от мозъка няколко милисекунди ПРЕДИ да сме осъзнали, че сме взели решение за това.Тоест взимаме решенията за нашите действия ПРЕДИ будното ни съзнание да си даде сметка за направения избор и в действителност това, което вършим, сме решили да го направим много преди да осъзнаем какво вършим.

С други думи, самата наука вече каза на човека, че будното съзнание е само наблюдател и оценяващ агент.Не е То, което взима решенията.

И именно тук е разковничето.

Писал съм в един материал на блога си, кръстен "Синтезирана гледна точка", как си представям отношението съзнание ниво инкарнация към съзнание ниво висш аз.Бях дал метафора, която много удобно може да онагледи илюзията за Време.
Тъй като ние, в ролята си на висши същества, действаме от позиция, в която няма Време, от позицията си на инкарнации ние не можем да регистрираме действията на висшата си същност.Тоест ако тя реши да свърши нещо допълнително, ние не усещаме как всичко замръзва, съзнанието ни напуска, върши дадена работа, след това се връща и ние отново се сдобиваме с волята и съзаннието си.
Не можем да регистрираме тези извънвремеви взаимоотношения, порсто защото не можем със сетивата си да почувстваме "времевото клише"...свикнали сме времето да е непрекъсната лента, а не срязвана и лепена на всеки кадър.

Но Е така! Ако аз реша да направя ново ДНК, целият консенсус и договаряне между моя висш аспект и висшите аспекти на замесените в моето действие се извършва във "времево срязване на лентата", което аз не регистрирам, след което, в зависимост от постигнатия консенсус, за досегашната лента се залепя кадър на осъществяване или неосъществяване!

Това всъщност представлява онова, което взима решенията и което резултира в няколко милисекунди, нужни на будното съзнание да възприеме следващия кадър!
« Последна редакция: Септември 29, 2009, 13:49:24 pm от Спорт-Здраве4 »

Неактивен rilian

• Четящ
  • *
  • Публикации: 11
« Отговор #113 -: Септември 29, 2009, 14:27:57 pm »
И преди да замина...
Въпреки, че уважавам определението на Спорт-Здраве за "Нищо" съм на мнение, че не всички го разбират.Затова, що е то "нищо":
Това е неограничено пространство(в случая вселената), в което не съществува нито материя, нито антиматерия , нито енергия , нито съзнание , нито светлина.
Няма дори 1 свободен атом,футон и т.н., нито енергия, която да ги създаде.
Това би трябвало да съществува според физиката на мястото на нашата вселена понеже
при създаването на N на брои атоми материя по законите на ф. се създават съшия брой атоми антиматерия(единтични с първите но с обратен зарят).При срещата си те се самоунищожават и отделят енергия под формата на гама лъчи.
Голямата главоблъсканица за физиците е как тогава материята е победила антиматерията. За мен отговора е много прост - рефера на тези събития(разумната енергия от която са зародени и нашите души) просто премества антиматерията в друг пространствено-временен континиум.Всеизвестно е ,че вселената се разширява, което рано или късно ще доведе до "спукване"(това е научен факт за след милиарди години) и ще остане "нищо".Всичко важно и глобално във вселената е с две форми кълбовидна и спираловидна(велик замисъл да няма начало и край)За кълбото е ясно,а сега за спиралата тя не просто се движи,тя се натяга (фиксирано начало)в даден момент се разгръща огъвайки пространството и времето и започва от изходна позиция.По тези расъждения времето също не е "линейна права" , но диаметъра на кръга(или спиралата)е толкова глобален(стотици милиарди години),че се усеща така.
В този ред на мисли всичко което се случва, вече се е случвало, а ние сме хамстерите във въртележката,които търсят началото и края.Поне докато го правим спомагаме тя да продължава да се върти.
Не заставам твърдо зад тези си твърдения, просто се отплеснах в расъждения.Прекалено са глобални за да знам отговорите им със сигурност.
Още веднъж - чао и успех.

Неактивен emilkos

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 276
  • Леле, к'во станА
« Отговор #114 -: Септември 29, 2009, 14:57:01 pm »
Да разбирам ли, че "големия взрив" е бил всъщност грандиозно проникване на "разумна енергия" в "Небитието"?

Неактивен frozenbrain

• Четящ
  • *
  • Публикации: 29
« Отговор #115 -: Септември 29, 2009, 15:04:36 pm »

Да тя твърди, че то съществува, но го е кръстила физически вакуум и случайно от това нищо при контакт с достатъчно енергетизиран фотон се избиват двойка частица и античастица...
В общи линии това "нищо" е потенциял... непроявена реалност... вероятност за създаване на реалност... Нарича се още тъмна материя и докато не бъде възбудена тя не влияе по никакъв начин на материята, затова се нарича и "нищо"...
Тя е заместникът на Етера и е "Бог" във физиката.
"От нищото произлиза всичко и всичко се връща в нищото"
Тая теория е доста оплетена. Лично като я чета, както и квантовата механика имам чувството, че основни идеи от езотериката ни разказват за тези явления, но с друг език...
Отностно излизането от тялото - дори и там да си пак не възприемаш реалността в действителност, зависи от тренировката на съзнанието и колко си успял да го освободиш... Така че дори да имаш преживявания там, те са толкова "обективни" колкото и въпзприятията ти в тялото. Когато си изчистиш възприятията тук, ще са чисти и там. Подчертавам това тук, защото развитието ни е възможно само във физическа форма. Тази форма е активна ЯН страна, когато сме "горе", сме пасивни - ИН и си "почиваме"...
« Последна редакция: Септември 29, 2009, 15:08:58 pm от frozenbrain »
ОМ А ХУМ ВАДЖРА ГУРУ ПАДМЕ СИДХИ ХУМ

Неактивен rilian

• Четящ
  • *
  • Публикации: 11
« Отговор #116 -: Септември 29, 2009, 16:39:36 pm »
Съгласен съм с frozenbrain, че развитието ни е възможно само във физическа форма.
Нещо  повече, самото ни съществуване за дълго без физическа форма е невъзможно.
От което следва, че вселената не е една, а повече паралелни във различни стадий на развитие във постоянен кръговрат "небитие"->"големия зрив"->"небитие", като това "небитие" рялно изобщо не съществува само по себеси.Докато една вселена тепърва образува планетите ,друга вече оформя  живота на някоя планета , на трета слънцето минава във фаза "черврн гигант" и е унищожила всичко живо и т.н..Всяка една от тези вселени има една единствена цел да създаде условията на една от планетите й да се зароди и да съществува определен период от време физическа форма на живот.Всички други планети имат за цел това да стане възможно.Само се замислете колко много "случайности" са нужни да осигурят крехкото ни съществуване в негостоприемната среда на тъмната материя.Планета с достатъчно ,но не и твърде силно магнитно поле,достатъчно но не и твърде силно гравитационно такова(за да не привлича много "нарушители")."Бодигарт"(Юпитер) който да е със много по -  силно магнитно  и гравитационно поле, което да ни пази от всички възможни опасности - отломки, нежелани спътници, интензивни слънчеви лъчения и т.н"Буфер"(Марс)който да обира парсата на все пак преминалите "нарушители", както и на тези завъртяни и запратени в наша посока от силните грав. и магн. полета на "Бодигарда"."Регулатор"(луната), който да осъществява много от необходимите процеси за циркулацията на климата водата и.т.н"ТЕЦ,АЕЦ,"(Слънцето) - то е ясно защо и т.н и т.н Всяка от планетите има определена цел.
Тази планета(в случая земята) трябва да има точно определена атмосвера, вода(сладка и солена), да е на точно определено място от слънцето и т.н и т.н
Откровенно наричам глупак, всеки който мисли че всички тези фактори и самата благоприятна подредба са чиста "случайност".
Извода - във всеки един момент нашите души имат място(подготвена вселена) където да се перодят във подходящта за развитието им физическа форма.
Кой е осигурил всичко това? Ние самите - съвкопноста от разумна енергия свободно свързваща се във един висш разум и съзнание.

Неактивен Спорт-Здраве4

• Доста Писал
« Отговор #117 -: Септември 29, 2009, 17:18:03 pm »
Напълно съм съгласен, само че далеч не става дума за Земята тук :) Това че НИЕ сме тук, си е наша работа.ВСИЧКИ планети от системата ни са населени и животът в тях се развива много по-отдавна от нашата "човешка" цивилизация.

По-интересното е друго.Ясно е, че за формирането на телата ни са нужни определени магнитни консистенции - участие на други звезди и планети.Да - астрология с една дума.
Но замисляме ли се, че нашата планета също участва като фактор за създаването на живот на останалите планети? Че нашето Слънце също е една от точките, съставящи някакво съзвездие, важно от гледната точка на дадена отдалечена звезда?

Ние не само сме създадени благодарение на съотношенията на тези адски много на брой точки в небето, за някой, някъде там, нашата точка също играе важна роля.А този "някой" е всъщност стотици, стотици цивилизации.
(стотици е малко число за цивилизацииите в космоса, но става дума за тези, за които Слънцето е видимо).

Неактивен mitko

• Доста Писал
  • Публикации: 1 832
  • Не прави това, което не искаш да ти се случва
    • профил
« Отговор #118 -: Октомври 17, 2009, 22:46:09 pm »
  Цитат
"Има ли живот след...?

Две бебета си говорят в корема на бременна жена.

Бебе 1: Вярваш ли в живота след раждането?
Бебе 2: Разбира се, че вярвам. Очевидно е, че има живот след раждането. Целта на престоя ни тук е да станем достатъчно силни и да се приготвим за живота.

Бебе 1: Пълни глупости! Не може да има живот след раждането. Можеш ли да си представиш що за живот ще е това?
Бебе 2: Е, не знам подробности, но вярвам, че ще има повече светлина и ще можем да ходим с краката си и ядем с устата си.

Бебе 1: Глупости! Невъзможно е да ходиш със собствените си крака и да ядеш със собствената си уста! Това е нелепо! Имаме пъпна връв, която ни храни. Ето какво ще ти кажа: не може да има живот след раждането, защото истинският ни живот – пъпната връв – и без друго е твърде къса.
Бебе 2: Въпреки това, сигурно съм, че животът след раждането е съвсем възможен. Просто всичко ще бъде малко по-различно. Представи си само.

Бебе 1: Но никой не се е върнал оттам! Животът просто свършва с раждането! С други думи, животът не е нищо друго, освен страдание в мрака.
Бебе 2: О, не! Не знам какъв ще бъде животът ни след раждането, но със сигурност ще срещнем Мама и Тя ще се грижи за нас.

Бебе 1: Мама? Значи ти вярваш в съществуването на Мама? И къде мислиш е Тя?
Бебе 2: Тя е навсякъде около нас, ние пребиваваме в Нея, способни сме да се движим и живеем благодарение на Нея; без Нея не можем да съществуваме.

Бебе 1: Дрън-дрън! Никога не съм виждало никаква Мама - следователно, повече от ясно е, че Тя не съществува.
Бебе 2: Не, не мога да се съглася с теб. Понякога, когато всичко около нас утихне, я чувам да пее и усещам как гали нашия свят. Убедено съм, че истинският ни живот ще започне след раждането, а ти? "
    Не го трии това е точно по темата!   С  уважение: Туров

"Въображението е по важно от знанието" Айнщайн

Неактивен aldonea

• Пишещ
  • Публикации: 520
  • От всичко достатъчно!
« Отговор #119 -: Октомври 18, 2009, 12:15:52 pm »
Напълно съм съгласен, само че далеч не става дума за Земята тук :) Това че НИЕ сме тук, си е наша работа.ВСИЧКИ планети от системата ни са населени и животът в тях се развива много по-отдавна от нашата "човешка" цивилизация.

По-интересното е друго.Ясно е, че за формирането на телата ни са нужни определени магнитни консистенции - участие на други звезди и планети.Да - астрология с една дума.
Но замисляме ли се, че нашата планета също участва като фактор за създаването на живот на останалите планети? Че нашето Слънце също е една от точките, съставящи някакво съзвездие, важно от гледната точка на дадена отдалечена звезда?

Ние не само сме създадени благодарение на съотношенията на тези адски много на брой точки в небето, за някой, някъде там, нашата точка също играе важна роля.А този "някой" е всъщност стотици, стотици цивилизации.
(стотици е малко число за цивилизацииите в космоса, но става дума за тези, за които Слънцето е видимо).
  :) Мислиш ли, че ОКЕАНА се интересува от отделните КАПКИ и каква мислиш ,че е  тяхната роля?  :hi:
БОЛКАТА Е НАЙ-ДОБРИЯТ УЧИТЕЛ!!!

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27