Автор Тема: Въпрос около прераждането  (Прочетена 140688 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Спорт-Здраве4

• Доста Писал
  • Публикации: 1 242
Re:Въпрос около прераждането
« Отговор #75 -: Септември 26, 2009, 20:32:25 pm »
Мисля ,че ако човек се научи да контролира ума си, след това може да си позволи да се отпусне,да не контролира а само да наблюдава.Но ако ума му не е "обработен" от самия себе си, и почне да прави нещата които описа по горе ,се получава една тинейджърска да я наречем глупост, от която обикновенно или се срамуваме или се хвалим с нея като велик анекдот от живота ни.А все пак моята цел е осъзнатостта и мисля че тя се постига чрез контрол,тъй като базата която имаме всички хора е доста вехта и ни е научила ,на не чак толкова полезни неща.

Мисля, че и ти самата ще се съгласиш, ако кажа, че оценяваш естеството на действителността, според обществения и културен норматив на географското си пространство за съответните времена.

Сама знаеш, че това е разковничето на ограничението на съзнанието.Защо го правиш тогава? Може би да почнеш оттук, вместо от контрола над мислите си.

Неактивен rilian

• Четящ
  • *
  • Публикации: 11
« Отговор #76 -: Септември 27, 2009, 16:20:06 pm »
Аз съм информационен консуматор. Не знам какво ме тласка към първият ми пост във форум.Може би ме дразни факта, че хора прочели по 1-2 книги по въпроса дават експертно мнение.
 Та с две думи. Не става само с желание, трябвава ви и химия, а и смелост в огромни дози.Ако ви стиска да се докарете до клинична смърт и знаете точно какво търсите там ще се върнете с всички отговори които ви вълнуват.Регресии, сънища, теории и т.н. могат само да ви загатнат някои насоки(ограничени от силно "цензурирания" ви човешки мозък).Предупреждавам, че изживяванията са изключително екстремни!!! Задължително ви трябва  доктор, които да ви наблюдава
(да не си глътнете езика, да не се одавите в повръщано, да не забравите да дишате и т.н.).Веществото за което говоря се използва като упоика за коне.Също така е доказано, че докарва до състояние най-близко до клинична смърт. Не е трудно да разберете кое е.Не е за хора със слаби сърца.Чесно казано не го препоръчвам на никои.
При всеки изживяванията са различни. Просто трябва да знаете точно за какво отивате там.Набийте си въпросите които ви вълнуват на под-съзнателно ниво.
На кратко ще опиша най-интригуващото си пътуване.
Всеки път началото е еднакво. Душата се отделя от тялото със скорост извън представите на човешкия ум устремена към светлина , толкова силна че би ви разградила на атоми.
Нататъка е различно. Някои се връщат в минали животи, някои се реят из космоса , някои се връщат и наблюдават безжизненото си тяло( В повечето случаи дори не знаеш че е твое. Осъзнаваш го малко преди да се прибереш в него).
Време е да се опитам да опиша душата(Дори и най-виртуозния майстор на перото би ви дал съвсем смътна представа).
 Подвласни на  пороците ,дребните си желания и копнежи, лукави и подли, зависими от толкова много фактори (вода,храна,климът и т.н)се чувстваме толкова нищожни ........ Всъщтност и идея си нямаме колко висши творения сме
Отделена от материята, освободена от оковите и "цензурата" на човешкия мозък душата се превръща в изумителна смесица от чувства ,хармония и сияние.Има съзнание и сетива, защитени от екстремалните изживявания на човешките.Тътен които ще ви пръснене тъпанчетата и дори ще ви убие се възприема със невъобразимо спокоиствие, дори не е в състояние да наруши хармонията на чувствата.Нищо не е в състояние да го стори.Няма отрицателни емоции и чувства(страх, омраза,тревожност,напрежение)Само БЛАЖЕНСТВО , ХАРМОНИЯ и безмерна мъдрост. С лекота променя размера си (не и формата).
Всъщност няма начин да я опиша. Все едно цял живот да си ял сол и аз да ти опиша вкуса на захарта.
Изживяванията, мислите и усещанията на тази тема ме изтощават изключително бързо.
Така и не разказах самото пътуване и изводите свързани с него.
 Извинявам се и успех в търсенията ви!

Неактивен Спорт-Здраве4

• Доста Писал
« Отговор #77 -: Септември 27, 2009, 16:39:29 pm »
rilian, мисля, че си единствения, който може да възроди тая тема и да каже нещо най-накрая! Мисля, че ще е супер, ако не описваш душата или нещата с такива подробности (давам си сметка колко невъзможно може да бъде), но вместо това можеш да се опиташ да отговориш на ограничените и изолирани от контекста на цялото въпроси, които се задават тук.
В крайна сметка, ако дадеш няколко мнения по различни, отделени елемнети от цялото, чувството за естеството на това нещо ще се долови в известна степен.

Много пъти съм мислил да включа химия в цялата работа, просто като напътствие за процеса, но все стигам до извода, че ако ЗАПОЧНА по този начин(като първи път), ще се затрудня да го правя по другия след това.

Много ми се ще да погледнеш блога ми, ако имаш интерес, и да споделиш нещо, което си забелязал от опита си...ако нещо от написаното те присети примерно, сещаш се за какво говоря.

Неактивен rilian

• Четящ
  • *
« Отговор #78 -: Септември 27, 2009, 17:37:08 pm »
Изпаднах в подробности за душата, защото това е основата на всичко.Заражда се от нещо като искра, но не мога да  го обясня и се гради от енергия произлизаща от чувства и емоции.Ето и за преражданията.
Конкретни въпроси с конкретни одговори:
Преражда ли се човек след смърта?
Преражда се душата, личноста не.
Важно ли е човек да има поколение?
Да. Това запазва спираловидния геном на преражданията ти.(Не са хаотични)
Какво запазваме след физическата си смърт?
Да го наречем емоционален пакет - силни чуства и емоций (градивните съставки на душата.Част от тях се трансформират в енергия), както и генетични кодове(нещо за еволюцията не ги разбрах точно за какво служат).Докато си там имаш цялата мъдрост и знание, но след връщането във тялото повечето информация е безполезна и не мога да си я обясня.Отговорите са доста общо формулирани и обяснени по "детски", но не виждам как по друг начин.Чувстваш се просветен, но не можеш да го предадеш на друг. Информацията която имаш е неподвласна на познатите физични закони и е трудно да я пресъздадеш.Книгите по въпроса са доста наивни.Виждам познати неща но глобалното ми убягва.Дори и да са наясно авторите няма как да се изкажат и започват да използват смехотворни термини, които само дообъркват представите.   

Неактивен Спорт-Здраве4

• Доста Писал
« Отговор #79 -: Септември 27, 2009, 17:54:05 pm »
Преражда ли се човек след смърта?
Преражда се душата, личноста не.

Как си дефинираш "прераждане"? Тоест думата, както се тълкува в обществото, е свързана с линейното време, затова питам.Как чувстваш въпроса по "едновременността на преражданията"? Или нещо подобно?

Важно ли е човек да има поколение?
Да. Това запазва спираловидния геном на преражданията ти.(Не са хаотични)

Ето това вече живо ме интересува и все още събира минформация. Как чувстваш общото между душата на родителите и душата на детето?(тоест онова общо, което не е част от пакета на реалността, а на самата душа, знаеш какво искам да кажа) И има ли го въобще?
Да разбирам ли от думите ти, че "запазване на спираловидния геном на прераждането" означава, че дадена родова линия(ДНК костюм/физическо тяло) има по-особен статус от друг костюм? Дано да съм се изразил ясно....
Да не би да искаш да кажеш, че душата може да предпочита дадена родова линия за събиране на опита от тази реалност? Или нещо подобно?
« Последна редакция: Септември 27, 2009, 17:55:48 pm от Спорт-Здраве4 »

Неактивен mitko

• Доста Писал
  • Публикации: 1 832
  • Не прави това, което не искаш да ти се случва
    • профил
« Отговор #80 -: Септември 27, 2009, 18:07:40 pm »
 Иване привет,

Вярно казваш, че в твоя подход имат място определения като "закостенял", "праволинеен", "задръстен". Изброените особености не те притесняват и всичко това работи. Това обаче не отменя факта, че и другата система работи.
   Може ида работи, но те не са доказали това

Тук и двете части на твърдението ти не са верни. Те не са тръгнали за там, където си ти, дори и не личи да търсят вече, защото са намерили - намерили са тяхната система, която представят тук, работят по нея и споделят резултатите, които са също толкова въодушевяващи за тях, колкото за теб е постигнатото чрез твоята система. Също така ти не се връщаш от там, където са те сега, защото никога не си работил по тяхната система и не си бил там. Поне никога не си споделял подобен на техния опит.
   Верни са и още как! Целта е да се докоснем до Божественото да го усетим и този факт да ни вдъхновява в търсене на баланса духовно/материално.
   Прочети последният отговор на Спорта и ми кажи, че не търси! Прочети отговорите на Спорта в " додро и зло - филосовски мисли" и ми кажи, че е намерил себе си!

Тук имаш право, но надявам се разбираш причината - ти не можеш да се довериш на някой, който работи по друга система не заради самия човек или защото не може да му се има доверие, а по технически причини - защото системите ви са различни и не бихте се разбрали. По същата причина Спорт-Здраве би имал доверие на някого от своята система, а не на теб. Ти си доказал своята благонадеждност, но само в рамките на своята система от правила.
     Значи ли това, че ако аз съм черноработник, а ти интелектуалец не може да си имаме доверие понеже са ни различни не само системите, но и битието.

Тук отново трябва да се съпоставя - това, което в твоята система е "трябва", в другата система е "искам". Повтарям - за да се разбирате един друг е нужно използвайки едни и същи думи да имате пред вид различните им значения в двете системи. "Искам" от твоята система е натоварена негативно, а положителната е "трябва". Но това е в рамките на консенсуса, който е постигнат вътре от вас, като участници. Сметнали сте за полезно и достойно да мислите за себе си посредством грижа за другите. Това може да се окаже доста мъчителна и неизпълнима задача, поради необходимостта да познаваш нуждите на другите, а всички да познават твоите нужди. Но пък системата е така устроена, че имате подобни, почти еднакви нужди, така, че всичко работи все пак ;).

В системата на Спорт-Здраве "искам" е правилната дума, а "трябва" е натоварена негативно. В тази система се смята за полезно и достойно да се погрижиш за собствените си нужди добросъвестно и всеотдайно, така както участник от твоята система постъпва с нуждите на другарчето си. Разликата е, че се налага да знаеш само своите нужди, което никак не е леко, защото ти си цяла Вселена.
За теб "искам" е егоизъм, а "трябва" е ценност, просто защото всички участници сте съгласни да постъпвате така.
За другата система "ТРЯБВА" се приема за БЕЗОТГОВОРНОСТ! Този, който изисква от другите и казва, че еди-какво-си трябва да стане, проявява ЕГОИЗЪМ, не желаейки да се погрижи за себе си, а търсейки друг да му свърши работата.
    Във всички системи понятието искам е израз на желание, а понятието трябва е израз на задължение! Моето мнение е, че задължението е по-важно от желанието и второто е подчинено на първото!

Цитат
    "РАЗРОВИМ ЛИ ВСЯКО ЕДНО ЗЛО ЩЕ СТИГНЕМ ДО ЕГОИЗЪМА" - не е моя мисъл
     С уважение       

Разровим ли всяко добро, ще стигнем до същото.
   Колеги бяха затрупани в мината - три дни протече спасителната акция. Никой не се прибра в къщи до края. Никой не се оплака. Никой не се умори. Кажи ми къде виждаш тук егоизъм?

На Земята сме, за да изнамираме системи, да съпоставяме, да учим. Така, че НИЕ, които сме тук, сме се споразумели, че над всяка ценност от коя да е настояща или бъдеща система, стои ценността на самото изучаване, съпоставяне и изнамиране на нови и нови пътища. Това е лаборатория за междувидово и междусистемно общуване и съществуване. И много още.
    Системите могат да са безброй, но целта е една - достигане и докосване до Божественото. С уважение
"Въображението е по важно от знанието" Айнщайн

Неактивен Eon

• Много Писал
  • Публикации: 3 824
« Отговор #81 -: Септември 27, 2009, 18:45:32 pm »
Когато човек умре и душата му се отдели от тялото, душата запазва ли спомените за своето съществуване като човек, т.е. спомените за живота.

Неактивен frozenbrain

• Четящ
  • *
  • Публикации: 29
« Отговор #82 -: Септември 27, 2009, 19:26:25 pm »
Когато човек умре и душата му се отдели от тялото, душата запазва ли спомените за своето съществуване като човек, т.е. спомените за живота.

Когато се стигне просветлението човек си спомня всичките животи, който е изживял..
Така че се запазват...

Ето един "пряк път"
Буда Амитабха:"Спорд преданието Амитабха е цар, който, след като се запознава с Буда учение, се отказва от трона и става монах под името Дхармакара. Взема решение да стане Буда и по този начин да добие един рай, в който неговите заслуги биха му позволили да осигури на живеещите там блажен живот до окончателното им влизане в нирвана. Той полага 48 обета, коит го задължават да подкрепя съществата по пътя в спасението. Най-важните от тях са:
(18)"О господарю, ако след като [веднъж] съм постигнал просветление, съществата от други светове, чувайки името ми, развиват мисълта си за висшето съвършено просветление и с ясен дух си спомнят за мене - ако в момента на тяхната смърт, след като дойда при тях, заобиколен от рояк монаси, не застана, уважаван, пред тях, за да предпазя духа им от страха, тогава не бих достигнал до висшето съвършено просветление."
(19) "О господарю, ако след като [веднъж] съм постигнал просветление, съществата от безбройните земи на Буда, чувайки моето име, насочват мисълта си към прераждането си там в [моята] земя на Буда и довеждат в съответствие с това корените на [крамическата] си заслуга до зрялост - ако те не могат да се възродят там в [моята] земя на Буда, дори ако са насочвали мисълта си [към мене и моя рай на Буда] само десет пъти...- тогава не бих достигнал висшето, съвършено просветление". С медитацията си той изпълнява обреда си, става Буда Амитабха и господар на Сукхавати(букв. "изпълненото с щастие"; т.нар Западен рай, Чистата западна земя. Неин господар е Буда Амитабха, който я е създал с кармичната си заслуга. Чрез изпълнена с вяра преданост към Амитабха и рецитиране на неговто име човек може да се прероди в нея... )
Култът към Амитабха преставлява съществен поврат в развитието на будизма. С него се разкрива нов път за спасението, който не минава през безброй прераждания. Не със собствени сили, като е в първоначалното учение, а благодарение на помощ отвън, чрез волята за спасение на един Буда, достъпът до спасение става бърз и лесен"

Това много ми прилича и на идетите в Христянството...
ОМ А ХУМ ВАДЖРА ГУРУ ПАДМЕ СИДХИ ХУМ

Неактивен Eon

• Много Писал
  • Публикации: 3 824
« Отговор #83 -: Септември 27, 2009, 19:37:48 pm »
Мерси, аз исках да попитам rilian.

Неактивен rilian

• Четящ
  • *
« Отговор #84 -: Септември 27, 2009, 19:38:19 pm »
Когато душата ми се отдели няма никаква представа за личноста ми, тя е нещо много по висше от "човек".Мислите не са концентрирани и насочени.Не си го представяи че можеш да си спомниш нещо или да порасъждаваш по нещо конкретно.Имаш натрупани въпроси на подсъзнателно ниво и черпиш информация в огромни инфо. потоци без да можеш да ги насочваш конкретно.Всичко на куп. За секунди получаваш и обработваш купища инф.Каквото запазиш след това ,това е.Повечето време горе прекарваш наслаждавайки се на хармония от чувства , светлини и звуци.
Малко преди  пребирането и във тялото идва момент на осъзнаване,като се превърнеш от свръх висша енергия в някакво грозновато материално същество ти идва да се самоубиеш. При идване в съзнание дори ти е трудно да се възприемеш.
 И все пак душата запазва  памет от живота ти ,кодира я и ако намериш как следващия ти човешки мозък я разчита

Неактивен rilian

• Четящ
  • *
« Отговор #85 -: Септември 27, 2009, 20:06:11 pm »
към Спорт-Здраве
Преражданията при мен спазват времевата линия.С две думи не можеш да се преродиш в по-стара епоха макар и там да няма усещане за време.
Дали има връзка между душите, дали се разпознават и търсят в материалния а и в духовния свят - не знам.Моята се среща само с една друга при патуванията ми. Тя е толкова сходна, като емоционален заряд(но много по висша)с мойта, че си мисля дали не е някаква "идеална", "чиста" нейна проекция.Нещо като раздвояване преди преражданията.Не съм сигурен. Не мога да се докопам до тази инф. въпреки че я черпя точно от нея.Предава ми емоций, чувства и инф. в огромни потоци(нещо като 100 тирабайта в секунда  ;D)Така че на въпроса ,който те вълнува най-много нямам отговор.Иначе определено душата предпочита сходни ДНК носители за преражданията си
Спазва нещо като родствена спирала(става въпрос за далечни роднински връзки),записва си някакви генетични кодове и т.н. Като се обърка нещо с поколенията прескача на прекалено далечен обръч, но от същата спирала(поне при мен).Това е което знам.Има връзка и между животите.Например ако умреш като дете
в някой живот то във следващия си наваксваш(имаш детски чар,късно улягаш и т.н)С две думи "Аз няма да порасна, оправяйте се".Обратното също е в сила.Ако си живял 200 години в следващия имаш черти на възрастен още като дете, по сериозно гледаш на живота и т.н.Казано на кратко има баланс.

Неактивен frozenbrain

• Четящ
  • *
  • Публикации: 29
« Отговор #86 -: Септември 27, 2009, 23:26:44 pm »
Преражданията при мен спазват времевата линия.С две думи не можеш да се преродиш в по-стара епоха макар и там да няма усещане за време.

Това изречение малко ме обърква ти ли не се прераждаш в миналото или въобще човек не може да се преражда в предна точка на времевата си линия.
Защото второто твърдение не бих казал, че е вярно... Бях чел за един хипнотизатор... Той разказваше за пациент който постоянно си миел ръцете, имал просто такъв "навик", но всъщност се оказало, че през 2083година бил виновен за избухването на ядрен реактор в САЩ, което довело до силно замърсяване... (поне ще знаем, че след 2012 няма всички да сме измрели  :lol:)

Странно как душата се отделя и няма представа за личността ти, твойта лично?
Ами тогава викането на духове на починали?
Имаше някога една жена, която можеше да си говори с умрелите... И тя твърдеше, че вече след 50 и кусор години не може да се свърже с духа на баща си и си мислеше, че се е преродил.. Не съм голям разбирач, но ако личността изчезва, какви са тези духове?

Имаш ли представа каква е разликата между дух и душа и какво ги характеризира? На този въпорс все още не съм намерил пълен и задоволителен отговор, би ми било интересно да чуя още гледани точки

"Когато душата ми се отдели"... значи тя е наше притежание? Какво сме ние тогава щом не сме душа?

"Тя е нещо много по-висше от човек"... Тя не е ли част от човека? Не, че се заяждам, но това "по-висше" води до отчуждение, което би спънало духовното развитие на хората... Без нея човек не е човек, тя е просто част от нас, "механизъм" без който не можем да работин, не по-висш, не по-нисш  :)
« Последна редакция: Септември 27, 2009, 23:38:15 pm от frozenbrain »
ОМ А ХУМ ВАДЖРА ГУРУ ПАДМЕ СИДХИ ХУМ

Неактивен hung

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 287
« Отговор #87 -: Септември 28, 2009, 01:09:51 am »
Баба Ванга, говореше с "духовете или душите на умрелите" заради църквата, защото щяха да я анатемосат или нещо подобно, ако казваше истината на хората.
Умовете на хората се прераждат за година-две максимум, след като ритнат камбаната, според някой мой учители.
Без секс, на къде?! Без любов, няма секс!

Неактивен rilian

• Четящ
  • *
« Отговор #88 -: Септември 28, 2009, 01:23:03 am »
И аз съм чел книги за регресия.В тях има доста сходни неща с видяното от мен ,но
охарактезиренето на душите с личности, несвършени работи на земята, успокояване на близки и т.н. човешки качеста с които кичат душата доста се разминават с преживяното от мен.Дори когато се рея над собственото си тяло разбирам че това съм аз чак с човешкия си мозък малко преди цалосното пребиране.Душата не гледа на тялото ми като на "това съм аз", затова и аз не го правя.Нещо повече тя не само че не се отъждествява с конкретна личност ,но дори няма усещането за индивидуализъм.Въпреки че има съзнание, цялост(която променя размера си), собствени сетива и всички признаци за самостоятелност усещането е като част от цяло.Гледаш на душата си от призмата на човек ,като на нещо което притежаваш ,като на "част" от теб,но ако я видиш с човешките си възприятия ще и се приклониш като на бог.Душата сияе - човек бледнее, душата е безкрайно мъдра - човека безмерно тъп, душата знае отговорите - човека ги задава."Какво сме ние тогава щом не сме душа?"Да ти си тя, но и представа си нямаш какво си.
Душата не е ли част от човека? Все едно докато караш някоя кола да попиташ човека не е ли част от колата. Той я задейства(дава и живот),експлоатира я, подържа я и т.н. Като се счупи си взема нова.Както някои хора не могат да прежалят старите си коли предполагам, че е възможно някои души да не могат да прежалят старите си тела(много малко вероятно).
За викането на мъртвите и т.н. ако е възможно изобщо предполагам(Само Предполагам), че е личносна проекция на душата.Твърде е възможно да си прави такива за всеки отделен живот.Но да не влизаме в догатки.
За времевата линия. Определено моите прераждания се съобразяват с нея.Друго не мога да твърдя със сигурност.

Неактивен Спорт-Здраве4

• Доста Писал
« Отговор #89 -: Септември 28, 2009, 02:08:01 am »
Изключително се радвам:) Супер! Много ти благодаря за отделеното внимание!

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27