Автор Тема: Въпрос около прераждането  (Прочетена 138722 пъти)

0 Потребители и 3 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен old4

• Доста Писал
  • Публикации: 1 023
Re:Въпрос около прераждането
« Отговор #150 -: Декември 14, 2009, 14:50:34 pm »
Ако живееше 14 си живот, щеше да си абориген някъде из островите в Индийския или Тихия океан  :lol:

А според теб аз в България какъв съм ? Бих предпочел да съм истински абориген !
Съжалявам old4, съществува забрана, която не ти позволява да публикуваш или изпращаш лични съобщения

Неактивен konstantin2007

• Много Писал
  • Публикации: 2 256
« Отговор #151 -: Декември 14, 2009, 15:57:21 pm »
 :hi:
Аз пък си мисля,че една душа може да се роди и много по-добра,развита и т.н. дори ако и е първи живот тук.Кой може да каже откъде идва душата му,от коя вселена,от какви измерения?Къде е скитала преди да реши да дойде тук,в тези плътности и какъв опит съответно е натрупала?А дори да идва директно от Бог,току що"родена"за да изживее своя първи опит от съществуването си тук,в тези измерения,защо да не успее да развие своя потенциал максимално и да не се нуждае от 100 или 200 живота например?
« Последна редакция: Декември 15, 2009, 07:43:03 am от Mirotvorec »

Неактивен Blue|_Star

• Пишещ
  • Публикации: 639
« Отговор #152 -: Декември 15, 2009, 01:52:33 am »
Аз пък си мисля,че зависи от съответния човек-дали след като се инкарнира,ще може да следва душата си и да се "развива",или ще следва Егото си,и другите хора,тълпата.Как някой по-бързо помнят,учат и възприемат новите неща,да речем в училище(и не само)-защо и тук,на земята,да не е така?!Просто предположение...
П.С.:И все пак си мисля,че всичко е в наште собствени ръце и избор...Друг е въпросът дали ще се възползваме от тях?!
« Последна редакция: Декември 15, 2009, 07:42:41 am от Mirotvorec »
“Истинската съдба на човека е нещо, което обикновените хора не могат да схванат и няма да са в състо

Неактивен LORA_DANA

• Четящ
  • *
  • Публикации: 157
« Отговор #153 -: Декември 15, 2009, 15:18:40 pm »
Смешно е да казваме за Бог какво може и какво не може, що се отнася до преражданията- да, Душата има участие къде да се прероди, но преди това тя си има И"изчистване" горе, и в разпределението участват Гподарите на кармата (или ангелите)- работата е в сложен екип за това кой кога и къде да се прероди, смятам, че това е излишно Знание, което не е за нас тук и сега. . В този живот е важно да се вслушваме в гласа на сърцето си защото там е кодирана Мисията на този ни живот и ако неотклонно следваме този си глас ние сме "Водени" и изпитваме удовлетворение от вярното следване на божия промисъл. Дали вярвате или не вярвате ние притежаваме част от Бог и така носим неговия Огън- чрез Силиция. Не забравяйте че сред нас има и нечовешки същности в човешки образи...

Неактивен konstantin2007

• Много Писал
« Отговор #154 -: Декември 15, 2009, 16:37:50 pm »
Смешно е да казваме за Бог какво може и какво не може,
:hi: Ето така най-обичам,като ми каже някой колко съм смешна в размислите си..Според теб човек не трябва да използва ума си за такива опити,пък били те и жалки,а да приеме,че мозъкът не му е развит достатъчно,и щом някой казва,че не трябва да знаем,то да го приемем и да не разсъждаваме повече?
п.с.И какви са тези господари на кармата ??? ???Докога ще приемаме че имаме господари?И тук господари,и там господари..Не са ли ни малко множко..

Неактивен Blue|_Star

• Пишещ
  • Публикации: 639
« Отговор #155 -: Декември 16, 2009, 08:38:08 am »
Смешно е да казваме за Бог какво може и какво не може, що се отнася до преражданията- да, Душата има участие къде да се прероди, но преди това тя си има И"изчистване" горе, и в разпределението участват Гподарите на кармата (или ангелите)- работата е в сложен екип за това кой кога и къде да се прероди, смятам, че това е излишно Знание, което не е за нас тук и сега. . В този живот е важно да се вслушваме в гласа на сърцето си защото там е кодирана Мисията на този ни живот и ако неотклонно следваме този си глас ние сме "Водени" и изпитваме удовлетворение от вярното следване на божия промисъл. Дали вярвате или не вярвате ние притежаваме част от Бог и така носим неговия Огън- чрез Силиция. Не забравяйте че сред нас има и нечовешки същности в човешки образи...
LORA_DANA какво означава това,че сред нас има нечовешки същности в човешки образи?
“Истинската съдба на човека е нещо, което обикновените хора не могат да схванат и няма да са в състо

Неактивен Eon

• Много Писал
  • Публикации: 3 824
« Отговор #156 -: Декември 16, 2009, 08:43:29 am »
LORA_DANA какво означава това,че сред нас има нечовешки същности в човешки образи?

Прочети по-подробно из форума и ще разбереш.

Неактивен hung

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 287
« Отговор #157 -: Декември 16, 2009, 10:09:19 am »
Смешно е да казваме за Бог какво може и какво не може,
:hi: Ето така най-обичам,като ми каже някой колко съм смешна в размислите си..Според теб човек не трябва да използва ума си за такива опити,пък били те и жалки,а да приеме,че мозъкът не му е развит достатъчно,и щом някой казва,че не трябва да знаем,то да го приемем и да не разсъждаваме повече?
п.с.И какви са тези господари на кармата ??? ???Докога ще приемаме че имаме господари?И тук господари,и там господари..Не са ли ни малко множко..

Хора какви богове, какви ангели ви гонят? :P В христянството не се говори за пререаждане, така че не намесвейте по-горните богове или ангели.Господарите на кармата сме си ние.Някой ако наистина се интересува от прераждането, ще му препоръчам на личен специализирана литература. :hi:
Без секс, на къде?! Без любов, няма секс!

Неактивен emilkos

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 276
  • Леле, к'во станА
« Отговор #158 -: Декември 16, 2009, 10:31:05 am »
...Някой ако наистина се интересува от прераждането, ще му препоръчам на личен специализирана литература...

Е щом е по темата, що не я препоръчаш тук?  :unknown:

Неактивен konstantin2007

• Много Писал
« Отговор #159 -: Декември 16, 2009, 10:41:17 am »
...Някой ако наистина се интересува от прераждането, ще му препоръчам на личен специализирана литература...

Е щом е по темата, що не я препоръчаш тук?  :unknown:
Точно :hi:

Неактивен mitko

• Доста Писал
  • Публикации: 1 832
  • Не прави това, което не искаш да ти се случва
    • профил
« Отговор #160 -: Декември 16, 2009, 14:06:53 pm »
         Привет,
         Каквото  и  да  пишете  за  прераждането,  без  да  сте  изпитали  болката  от  ножа  пронизващ  плътта  ви;  болката  от  въжето  отнемащо  последният  ви  дъх;  болката  от  куршума  пронизал  гърдите,  ще  бъдат  думи  без  реална  стойност!!!!!  Има  ли  прераждане  ДА 
          Спомени  от  минали  животи  могат  да  се  възстановят  само  частично,  тоест  спомени  касаещи  сегашният  ни  живот,  спомени  обясняващи  ни  кармичната  обвързаност  на  сегашният  ни  живот  с  миналото.  Затова  спомените  са  винаги  негативни,  САМО  НЕГАТИВНОТО  НОСИ  КАРМИЧНИ  ЗАДЪЛЖЕНИЯ  Ето  защо  трябва  да  си  изключително  силна  личност  за  да  позволят  духовните  ти  водачи  да  се  запознаеш  с  кармичните  зависимости  съставляващи  канавата  на  сегашният  ти  живот.  Преценката  е  тяхна  и  е  окончателна,  те  преценяват  доколко  дадена  личност  е  в  състояние  да  понесе  това  знание  като  количество  и  подробности!!
       Да  ви  кажа  още  нещо  за  водачите:  Това  са  приятели  на  чето  приятелство  можеш  да  разчиташ  безрезервно!!!!!  Те  в  никакъв  случай  не  са  господари,  защото  духовната  ни  същност  е  частично  свързана  с  тях - нашите  грешки  са  и  техни,  нашите  проблеми  са  и  техни!!  На  тях  също  им  е  трудно  да  ни  опазят  от  собствените  ни  глупости  без  да  ограничават  свободната  ни  воля!  Забелязал  съм,  че  проявя  ли  зависимост  и  в  най-малка  степен  от  тях  те  млъкват  и  се  отдалечават!  Никога  до  сега  не  са  ми  казвали  какво  да  правя  и  как  да  постъпвам!!!!   Това  трябва  да  се  случи  и  ще  се  случи  и  винаги  се  е  случвало,  без  обяснения  защо!  Такъв  е  подхода  на  моите  водачи,  но  предполагам,  че  този  подход  е  специфичен  само  за  мен  и  произтича  от  силно  изразената  индивидуолност  на  характера  ми!  И  съм  забелязал,  че  те  променят  (влияят) някак  на  ситуацията  така,  че  да  вземеш  определено  решение,  но  ти  да  го  вземеш,  а  не  да  ти  бъде  наложено!  Всички  случайности  са  така  нагласени  реалности,  че  да  не  се  чустваме  принудени  или  манипулирани  при  вземане  на  каквото  и  да  е  решение!!!!! 
     Отегчих  ви,  извинявайте!   
"Въображението е по важно от знанието" Айнщайн

Неактивен LORA_DANA

• Четящ
  • *
« Отговор #161 -: Декември 16, 2009, 15:28:36 pm »
Първо да отговоря за човешките образи и нечовешки същности- сред нас има ангели, но има и други- ниско енергийни същности и се учудвам как в този форум ме питат дали вярвам в прераждането истина е , че само Християнството го отхвърля. Карма се натрупва обаче не само с негативите- карма е и хората на Любовта които са винаги до нас, карма е и ако сме дали клетва завинаги- било за вярност било за Любов, сложно понятие е кармата не случайно в кавички сложих ангели- някои западни автори ги наричат господари- затонва слагам и двете названия. Но аз от своите контакти разбрах, че Светлите Сили НИКОГА НЕ ИЗИСКВАТ ОТ НАС, ЗАЩОТО НА НАС ХОРАТА НИ Е ДАДЕН ДАРЪТ- СВОБОДНА ВОЛЯ, като е добре всеки да знае, че каквото дава това и получава и друг не ни е виновен за проблемите в живота Целта на прераждането е ДА СЕ ИЗЧИСТЯКТ ГРЕШКИТЕ НАТРУПАНИ ОТ ДУШАТА , А ЧИСТЕНЕТО СТАВА ЧРЕЗ ПРОШКА И ЛЮБОВ- ДРУГ НАЧИН НЯМА!!!!

Неактивен konstantin2007

• Много Писал
« Отговор #162 -: Декември 16, 2009, 16:15:42 pm »
НИКОГА НЕ ИЗИСКВАТ ОТ НАС, ЗАЩОТО НА НАС ХОРАТА НИ Е ДАДЕН ДАРЪТ- СВОБОДНА ВОЛЯ, като е добре всеки да знае, че каквото дава това и получава и друг не ни е виновен за проблемите в живота Целта на прераждането е ДА СЕ ИЗЧИСТЯКТ ГРЕШКИТЕ НАТРУПАНИ ОТ ДУШАТА , А ЧИСТЕНЕТО СТАВА ЧРЕЗ ПРОШКА И ЛЮБОВ- ДРУГ НАЧИН НЯМА!!!!
:hi:

Неактивен mitko

• Доста Писал
  • Публикации: 1 832
  • Не прави това, което не искаш да ти се случва
    • профил
« Отговор #163 -: Декември 16, 2009, 17:25:48 pm »
 ???

Целта на прераждането е ДА СЕ ИЗЧИСТЯКТ ГРЕШКИТЕ НАТРУПАНИ ОТ ДУШАТА , А ЧИСТЕНЕТО СТАВА ЧРЕЗ ПРОШКА И ЛЮБОВ- ДРУГ НАЧИН НЯМА!!!!
     Та  да  попитам:  Как  и  къде  да  поискам  прошка  от  човека  когото  съм  убил???  И  какво  като  го  срещна  като  душа?  Прости  ми  моля  те!!!
     Как  да  поискам  прошка  от  децата  които  съм  оставил  сираци??
     Каква  прошка  може  да  иска  човек  изоставил  детето  си??  Да  не  изброявам!  Има  едно  понятие  наречено  изкупление  и  то  не  е  сън  та  да  се  размине!!   
      Не  става  така  Лора!  Как  би  простила  на  мъж  опропастил  дъщеря  ти??  Въпроса  е  конкретен,  отговори  ми  конкретно  моля  те!
"Въображението е по важно от знанието" Айнщайн

Неактивен LORA_DANA

• Четящ
  • *
« Отговор #164 -: Декември 16, 2009, 17:44:18 pm »
Митко, кой от горните въпроси е конкретен?! Ако е за децата- ти не можеш да върнеш бащата естествено но поне можеш да ги поемеш ката свои- материално и морално. Разбери,че за да ти дам отговор трябва да ми зададеш конкретен въпрос, а тук ти струпваш всички грехове, но...всяко нещо е с конкретния урок и всеки проблем е с някакъв предишен урок. Никога не може да се отговори общо без  да се знае причината-задай конкретен въпрос. И повярвай ми не се измъквам. Точно затова смятам, че горната тема е ПРЕРАЖДАНЕТО. На мен ми е даден шанс да помогна на КОНКРЕТНИЯ ЧОВЕК, като му помогна да намери Пътя, но за всеки човек е важно да се научи да прощава и да приложи Любов към причинилия му Зло, така да приложи на дело Прошката и Любовта инъче ако обичаш тези които обичаш- с какво се бориш- нали всъщност ни призовават да обикнем врага си, а как да го обикнем ако не му простим!?

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27