Автор Тема: НЛО над Вашингтон  (Прочетена 2756 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Peacekeeper

  • Много Писал
  • *****
  • Публикации: 2 133
НЛО над Вашингтон
« -: Юли 25, 2009, 12:46:30 pm »
Радарни предупреждения

През лятото на 1952 година радарите на Вашингтонското Национално Летище и база Ендрюс на Военно-Въздушните Сили (ВВС) вдигат по тревога целия персонал, заради прихванати няколко НЛО (Неидентифициран Летящ Обект) над столицата Вашингтон. Още по-тревожна става ситуацията, когато обектите прелитат над Белия дом и Капитолия.


Около полунощ на 19 Юли 1952 година диспечерите от Вашингтонското летище прихващат няколко "точки" на радара над столицата (на около 15 мили от летището). Обектите са се движели със скорост между 100 и 130 мили в час, а след това изведнъж ускорявали до невиждани скорости - над 7 200 мили в час. Диспечерите веднага се свързват с местен радарен оператор, който потвърждава, че и той наблюдава НЛО. С две потвърждения налице те решават да разяснят ситуацията с базата Ендрюс:

Кула Вашингтон: Кула Андрюс, чувате ли? Имате ли самолет в посока запад-северозапад от вашето летище, движещ се на изток?

Кула Ендрюс: Не, но получихме обаждане от централата. Къде да го търсим?.

Вашингтон: На радара се показа голям обект. Приближава от запад към летището Ви. Ще прелети над северния край  на Вашата зона  и ще продължи на изток. Намира се на четвърт миля от северозападната писта, а сега  точно над  края  на вашата северозападна писта.

Ендрюс: Какво се случва с обекта сега?

Вашингтон: Все още се движи в източна посока . Мина точно над зона Ендрюс и сега е 5 мили на изток.

Ендрюс: Откъде се взе?

Вашингтон: Прихванахме го на около 7 мили източно, по-точно югоизточно,  и го следим оттогава насам. Централата продължава проследяването по-нататък.

Ендрюс: Промени ли си курса?

Вашингтон: Поддържа същия курс на изток.

Ендрюс: Тук Ендрюс. Нашият радар прихвана голяма цел  североизточно от базата. Показва, че има още два обекта на юг от зоната.

Вашингтон: Кулата засече още 4 или 5 обекта близо до обхвата на радара Ви, Ендрюс. Централата се свърза  с Националните Въздушни Линии (National Airlines)  и ги насочи към мястото. Видели са обекта там около Ендрюс, прилича на метеор…следва ги…или нещо такова. Казват, че има един на три мили откъм дясното им крило сега. Има много обекти около тях, така че е трудно да се каже, понеже се движат бавно.

Ендрюс: Каква е височината им?

Вашингтон: Така, трябва да са на над 8 000 фута вече, защото не ги засичаме на радара.

Изпращане на изтребители

След подаденият сигнал, базата Ендрюс веднага уведомява ВВС. Подготвени са два изтребителя F94 , които поради ремонт на пистата излитат няколко часа по-късно. Това, което намират, е празно небе. След като се завръщат, обектите отново се появяват на радара. Започва игра на котка и мишка. Няколко пъти са засечени от радара, но всеки път самолетите пристигали късно. От  радиовръзката на пилотите с кулата става ясно, че те наблюдават как мистериозните летателни апарати изчезват мигновено, като същото се наблюдава и на радара.Други свидетелства

Друг самолет също докладва за няколко видени НЛО. Екипажът на B29 съобщава, че времето тази нощ е било ясно с ярка Луна.  Пилотите са видели няколко метеора, но в някои случаи не са могли да идентифицират наблюдаваните обекти като метеори. Наблюдаваните НЛО летели много бързо и често “изчезвали”. Някои даже казват, че ги виждали да летят вертикално нагоре. Цялото наблюдение на екипажа на B29 траело 4 минути, което е много по-дълго от един метеоритен дъжд.

Пилоти на гражданската авиация също докладвали за подобна гледка. Според очевидци обектите светели с оранжев до ярко бял цвят . Описанията на движението на обектите съвпада с докладите на военните пилоти.Втората вълна

На 26 Юли 1952 година обектите отново се появяват на радара. След потвърждение няколко изтребителя F94 са изпратени на мястото, но при доближаването им до НЛО те изведнъж изчезват. След 10 минутно претърсване пилотите се връщат обратно в базата. Не след дълго светлинките отново изпълват радарите. Този път пилотите излитат и докладват за видени 4 светещи обекта. Един от самолетите бил обграден от тях и пилотът попитал "Какво да направя?" Преди да получи отговор от кулата те отново изчезнали.

Три дни по-късно, на 29 Юли 1952 година генерал-майор Джон А. Самфорд, директор на разузнаването на ВВС, държи пресконференция. Официалното обяснение на случаите е "температурна инверсия". Той казва, че ще бъде свикана научна група, която да разгледа инцидентите в детайли - нещо, което никога не се случва.
Температурна инверсия

Официалното обяснение за обектите, видени на радарите е “температурна инверсия”?!?
Уфолозите смятат, че температурната инверсия не може да е обяснение за ставащото, защото обектите са засечени ясно от радара. По този начин не може да се обяснят стотиците наблюдения на странни обекти от земята и от въздуха. Също така, Project Bluebook категорично отхвърля светлините да са "неизвестни".

И пилотите не са съгласни, че температурните инверсии са причина за тяхното разкарване. Дори не могат да си обяснят защо толкова повърхностни обяснения са приети за чиста монета от обществото, след като инверсиите са характерни на 1000 фута височина, докато обектите били на 8-10 000 фута.

Диспечерите от кулите също са скептични относно тези изявления. Барнис от радарния контрол казва: "Инверсиите винаги се разпознават от експерти, запознати сме с климатичните условия, с птиците, и това как се виждат на радара." Той също така отбелязва, че инверсиите, засечени от радара, са слаби и се движат с много ниска скорост. Докато конкретните обекти са се движели много бързо. Те са проследени чисто и стабилно от радара по време на движението им с невъобразима скорост.

Щом по правило се движат бавно, някои теоретизират, че от радарния контрол може да са се разсеяли и да са погледнали настрани, като в този момент може да са прелетели самолети. Това би обяснило “високата скорост”, описана от тях. Разбира се, диспечерите не се съгласяват с тезата, защото би ги изкарала некомпетентни и отговорни за евентуални катастрофи. Те обаче не само твърдят, че обектите са засечени правилно, но и обясняват, че радара има обхват покриващ определена зона, отвъд която тези НЛО може да са много повече.
Рапорт на свидетелиСлучаят е уникален, понеже обектите са наблюдавани и заснети от стотици хора, включително персонал на ВВС, който е с перфектно зрение.

След инцидента, сержант Харисън описва следното:
"Видях светлинката да се движи от Североизток към станцията. Светлините нямаха характеристики  на падащи звезди. Не оставяха следи  и  се движеха по-бързо от който и да е метеор, видян от мен."


Сержант Спиеваковски:
"Наблюдавах обекти да се движат по много  изменчив курс, понякога се появяваха и спираха, после променяха посоката, ускоряваха моментално, и отново спираха. Всичко беше координирано с W.A.R.T.C. и потвърдено от радара. Друга важна особеност бе, че тези НЛО внезапно  изчезваха и после да се появяваха  на 8-10 мили от последното им местонахождение... Най-големият проблем бе огромният им брой, което затрудняваше тяхното точно определяне и проследяване."

Други пилоти също докладват за видени '”светлини” в небето. Голям брой хора от града също ги виждат. Разузнаването на Пентагона обаче заключава, че става дума за нищо повече от метеорологичен феномен през месец Юли...

Източник: http://www.spartechsoftware.com/dimensions/aliens/UFOWashington.htm

Превод: Peacekeeper
Редакция: integrall

Неактивен Joazinho

  • Четящ
  • *
  • Публикации: 70
Re:НЛО над Вашингтон
« Отговор #1 -: Юли 25, 2009, 16:50:00 pm »
`Метеорологичен феномен през месец Юли`????????
Е ти ни взеха тотално за балъци,по-смешно оправдание не съм чувал...
Всички лъжат.

Неактивен Ford_Prefect

  • Четящ
  • *
  • Публикации: 58
Re:НЛО над Вашингтон
« Отговор #2 -: Юли 28, 2009, 16:47:05 pm »
А да, бях забравил, че на метеорологичните феномени им е забранено да се появяват през месец Юли.
« Последна редакция: Юли 28, 2009, 18:29:34 pm от Mirotvorec »

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27