Ти не бързаш, но аз съм затрупана с пътувания и ангажименти. Но сега ще ви пусна "теорията":
"Умрелите лекари не лъжат":
http://www.yosif.net/articles.php?lng=bg&pg=749Това е в общи линии, всеки човек може да си направи заключенията. Този материал за мен беше ключов и постави началото на работата ми с нутрициологията.
И сега още нещо много важно за вашето здраве, но не знам къде в нета го има като линк, за това ще го копирам направо в темата (малко е дълго, но в името на здравето ще ме извините):
НЕГАТИВНОТО ВЛИЯНИЕ НА СИНТЕТИЧНИТЕ ВИТАМИНИМного от изследванията и научните трудове, свързани с въздействието на синтетичните витамини върху човешкия организъм, все повече потвърждават негативното им влияние.
Синтетичните витамини предлагани в аптеките са неорганични химически киселини, които по своя състав са малка част от органичните; лишени са от жизнена сила и от нужните за приемане от тялото носители – минерални елементи. Те се приемат от организма като токсичен отпадък и се изхвърлят вън от него. Могат да се натрупват в черния дроб и бъбреците, където създават редица здравословни проблеми.
След време синтетичните витамини сигурно ще бъдат забранени. Но днес те съществуват, хората ги използват и се надяват, че могат да им помогнат. Недостигът от знания и негласното вето върху тези знания способстват хората да боледуват повече и по-често. Възниква въпросът: Какво да правим?
След като синтетичните препарати са дискусионни, струва ли си да се говори толкова много за тях? Струва си! Ние не сме против витамините, а само против изкуствените витамини. Разбрахте защо.
Естественият начин на живот, нормалната, качествена, балансирана храна, може да изключи от порциона ни различните добавки във вид на витамини. Ежедневното меню може да се прави така, че да бъде разнообразно и да включва всички необходими елементи за нормална жизнена дейност. Това е идеалното. Но в реалния живот то е практически невъзможно.
Недостигът на пари, бесният темп на живота ни пречат да се храним правилно, а към това се прибавят алкохолът и пушенето.
Световната организация по здравеопазването е разработила схема за правилно хранене Наречена е "Пирамида на храненето". В основата на пирамидата са зърнените храни, от които човек трябва да изяжда по шест порции. Четири от тях трябва да бъдат от пълнозърнесто брашно. Отсъствието им в порциона води до недостатък в организма на витамини от групата В, на магнезий, цинк, хром. С витамин В е свързана също интересната история, която показва, че белият ориз и бялото брашно са по-скоро вредни. Някога в Китай населението е страдало от болест, която поразявала само богатите. Тя предизвиквала косопад и психични изменения. Най-яркият външен белег бил несгъващите се крака. "Бери-бери" дълго се е считала за неизлечима. Всичко се променило с откриването на витамин В. Той липсвал в храната на богатите китайци. Те можели да си позволят да се хранят със скъпия бял полиран ориз, а бедняците се хранили с по-евтиния неполиран ориз. В него се съдържали полезните микроелементи и витамини. След това откритие "Бери-бери" можела да се лекува. Но и днес проблемът с "белите" храни стои. При очистването повърхностния слой на зърното се отстранява, с което - и съдържащите се в него полезни витамини и минерали. Така не се приемат тези нужни вещества, а само съдържащите калории. И ние страдаме по тези причини от депресия, безсъние и още много други заболявания.
Следващото място в хранителната пирамида заемат плодовете и зеленчуците. Ежедневната норма за употреба е пет порции. Те трябва да са разнообразни и да се разпределят равномерно през деня.
Има и още един момент, влияещ особено силно на организма - да се знае произходът на продуктите, къде са отгледани. Не е тайна, че повечето производители в стремежа си за по-високи добиви използват торове и препарати, между които и недопустими за отглеждането на хранителни растения. Вследствие на това растителните храни понякога съдържат и вредни за организма на човека вещества.
Минералните торове се използват предимно в големите стопанства, обработващи огромни площи. Колкото по-интензивно е производството, толкова по-малко полезни вещества остават в почвата и толкова по-малко полезни вещества преминават в хранителните растения. Фермерът получава пари за количеството моркови, а не за количеството магнезий в тях. Продукцията на такъв "земеделец" не съдържа необходимите витамини и микроелементи и в същото време съдържа вредни за нас вещества.
Следващият етаж на пирамидата са продуктите, съдържащи белтъчини и те трябва да се употребяват по три порции дневно. Парче месо или порция кисело мляко, домашни кокоши яйца, риба или други морски продукти. В рибната мазнина се съдържа комплексът киселини Омега 3. По последни изследвания без него организмът не може да функционира нормално.
На върха на пирамидата са веществата, чиято консумация трябва да се избягва - захар, оцветени разхладителни напитки, алкохоли, кафе и други.
Свободната жизнена енергия лекува всички болести! Дайте само качествени хранителни елементи на организма си! 
Това е от мен за вашето здраве!
Бъдете здрави и щастливи!