Автор Тема: Зъби  (Прочетена 94178 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Tina

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 698
Re:Зъби
« Отговор #15 -: Юли 23, 2009, 21:09:20 pm »
А какво ще кажете за балсамния оцет? Смята се че италианците са го "измислили". По-вкусен е от другия, ама не съм наясно какви точно са разликите.

Неактивен A познай кой

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 385
Re:Зъби
« Отговор #16 -: Юли 23, 2009, 21:11:35 pm »
Ох пак ли почнахте с тоя флуор.Ако имате силно самосъзнание най-вероятно ще ви отровят с него вместо да ви промият мозъците.Ако нямате такова то и най-обикновенната реклама действа.АЗ НЯМАМ НИЩО НАПРОТИВ ПРОТИВ ХЛОРА И ФЛУОРА. 8)
...и нека Силата бъде с теб. Аз ще се завърна ;) Дано през 2012 всички умрем.

Неактивен Empistosunh

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 157
Re:Зъби
« Отговор #17 -: Юли 23, 2009, 21:29:59 pm »
На БГ пазар има две пасти за зъби, които не съдържат флуор, едната е Поморин, а другата е някаква френска, която е също с луга.

Ако ти следвам мисълта, значи лугата има ефект. Да? Защото други пасти без флуорид НЕ помагат на зъбния камък и кариесите - само дето не образуваме флуоридоза.

Да, Tina, лугата има ефект до толкова, че отстранява слабо минерализираната зъбна плака и най-вече състава от органичен произход. Докато флуора в комбинация с монофторфосфат и/или натриев фторид минерализира стабилно цялата зъбна плака. И след това човек започва да се чуди кой точно оцет да пие и с какво да си отстрани коралите по зъбите.  ;)
Има пасти за зъби, които са просто антибактериални, има такива, които са противовъзпалителни, за чувствителни венци, против парадонтози, избелващи, обща грижа, свеж дъх и т.н... Искам да кажа, че липсата на флуор не е определяща, ако искаме да чистим плака, която по-късно се превръща в зъбен камък. Не е определяща по простата причина, че самата зъбна плака се нуждае от почистване. Трябва нещо да разгради и почисти фосфатните и калциеви соли на неорганичната фракция. С вода не се махат гадовете... ;)
"Злото идва при нас, хората с фантазия, носейки като своя маска всички добродетели." - Уилям Батлър

Неактивен Tina

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 698
Re:Зъби
« Отговор #18 -: Юли 24, 2009, 01:16:56 am »
Да - точно Empistosunh!

Флуорида (сода-флуорид - не естествения минерал флуорид за информация на "А познай кой") сам за себе си разрушава емайла и образува флуоридоза.

Ти сега подсказваш за органичните и неорганичните наслоявания по зъбите, което е интересно. Дай примери коя плака от какво се образува. Например кое наричаш "зъбни корали"?

И да му се не види - ние ли сме по-прости от жена чийто скелет е на 3000 години и зъбите и са в перфектно състояние, а нашите - НЕ! В гробницата и не е намерена нито паста Поморин, нито шкурка за зъби, нито четка... Ако предположим че така пропагандирания минерал флуорид (не химикала с който ни тровят!)е бил във всяка вода по онова време, как да го възстановим?
« Последна редакция: Юли 24, 2009, 01:20:59 am от Tina »

Неактивен Empistosunh

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 157
Re:Зъби
« Отговор #19 -: Юли 24, 2009, 02:37:32 am »
Здравейте, Tina.

Зъбният камък се образува като се наслоява и минерализира зъбната плака. От фосфатните и калциеви соли, смесени с органични вещества (наши клетки, хранителни остатъци и микроорганизми), се образува мек на допир слой, който има склонността да минерализира за средно 24 часа, ако не бъде отстраняван своевременно. Вече минерализирал, този слой се разпознава като зъбен камък.
Вижте повече тук: http://stomatolog.start.bg/article.php?aid=6085
Затова ги наричам зъбни корали, защото слоевете в зъбния ни камък се образуват на същият принцип както при коралите.
Относно жената на 3000 години - има няколко обяснения по темата. Най-простият е, че тя най-вероятно не е образувала зъбен камък. Колкото и невероятно да ви звучи, има хора, чиято устна флора и химичен състав на слюнката, са в идеален баланс, че да разгражда или изхвърля по друг начин зъбната плака, преди да се настани трайно по зъбите й. Друго обяснение е - цинк. Тук обаче ще нагазим в едни спорове дали цинкът е бил известен на египтяните 1000г.пр.Хр. или не. И за да спестя такъв спор, вижте и тази статия: http://www.chudesa.net/?p=statia&statiaid=9731
Аз лично съм силно резервирана към използването на киселина за почистване на зъбен камък, затова и предлагам друга възможност.
Киселината не е решение, независимо от какъв оцет, лимони или фосфор е получена, тя отстранява само горния минерализиран слой на зъбния камък. Ако е в голямо количество, вероятно би разградила и нещо повече, но да не забравяме, че естественият състав на слюнката ни е алкален.
Такива неща гвунчая посред нощите... ;)
"Злото идва при нас, хората с фантазия, носейки като своя маска всички добродетели." - Уилям Батлър

Неактивен A познай кой

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 385
Re:Зъби
« Отговор #20 -: Юли 24, 2009, 07:08:58 am »
Незнам за вас ,но аз си мия зъбите с сензодин флуор и с тая брада зъбите ми стоят като крадени.  ;D
...и нека Силата бъде с теб. Аз ще се завърна ;) Дано през 2012 всички умрем.

Неактивен Magnolia

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 258
Re:Зъби
« Отговор #21 -: Юли 24, 2009, 11:38:51 am »
Зъбите от гледна точка на ГНМ


 Вече в българския сайт за ГНМ. Благодаря на всички, които се трудиха ( и трудят) неуморно и направиха това  възможно. :-*

« Последна редакция: Юли 24, 2009, 11:40:13 am от Magnolia »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света!

Неактивен Tina

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 698
Re:Зъби
« Отговор #22 -: Юли 25, 2009, 00:13:29 am »
Чакайте, че се събра много информация... ;D

Първо си изрових една поморийска луга с билки, която си пазя от 2007-ма и почвам да пробвам.

Второ - тази сутрин се канех да ви пиша за бактериалната среда в устната кухина, която е разрушена от дъвките, течностите за промиване и естествено - пастите за зъби. Бактериите са естествените чистачи на организма ни от токсини и отпадъци. Убием ли си бактериите с антибиотици, флуорид или каквито и дезифенктанти - създаваме си проблеми.

И накрая Magnolia - много уважавам доктор Хамер, който също доказва бактериалната теория, ама хора които са в постоянен конфликт ще си правят налепите и кариесите до пълно разрушаване на зъбите... Идеята ми като че ли се оформя като идея да намерим средство да изчистваме зъбите ДОКАТО се опитваме да разрешим конфликтите си и да възстановим нормалната си бактериална среда, която ги изчиства от ежендневните остатъци. И най-важното - да е естествен натурален продукт!
« Последна редакция: Юли 25, 2009, 00:16:01 am от Tina »

Неактивен Empistosunh

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 157
Re:Зъби
« Отговор #23 -: Юли 25, 2009, 03:36:47 am »
Според мен идеалният за човек, който образува лесно зъбен камък, е да си направи анализ на оралната флора, преди да реши какво средство ще използва.
Между другото много често лошият дъх в устата се дължи именно на прекалено органични съставки в зъбната плака. На практика това са много трупове на бактерии, които се и вмирисват.  ;)
Tina, аз проучвам в момента варианта за цинкова интервенция, но приятелчето ми, който е добър химик, се е запилял из разни брегове. Ще ви пиша, ако искате, когато имам повече информация по темата. :)
"Злото идва при нас, хората с фантазия, носейки като своя маска всички добродетели." - Уилям Батлър

Неактивен Magnolia

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 258
Re:Зъби
« Отговор #24 -: Юли 25, 2009, 07:08:52 am »
Чакайте, че се събра много информация... ;DИ накрая Magnolia - много уважавам доктор Хамер, който също доказва бактериалната теория, ама хора които са в постоянен конфликт ще си правят налепите и кариесите до пълно разрушаване на зъбите... Идеята ми като че ли се оформя като идея да намерим средство да изчистваме зъбите ДОКАТО се опитваме да разрешим конфликтите си и да възстановим нормалната си бактериална среда, която ги изчиства от ежендневните остатъци. И най-важното - да е естествен натурален продукт!
Да, Тина, така е.
Просто използвах случая да съобщя за българския сайт за ГНМ. :D Хубаво е да се огледат нещата от няколко страни. И аз не мога да стоя на "една ограда", винаги пробвам различни неща. Важно е да се вземе от всяка школа, от всяка теория  най- доброто и да се практифицира.  :)
Бъди промяната, която искаш да видиш в света!

Неактивен rosko

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 6
Re:Зъби
« Отговор #25 -: Юли 26, 2009, 18:24:05 pm »
Здравейте всички. Аз съм нов. Преди време прочетох в този форум, в темата за флуора, за мисуак. Най-сетне се снабдих и от една седмица си чистя зъбите само с мисуак по 3 пъти на ден. Първите ми впечатления са извънредно добри. Почиства зъбите много добре. Венците ми кървят от 15 г., а сега кървенето спря след 1 седмица използване на мисуак !!! Четох материали, че предпазва и от зъбен камък. За да проверя това отидох на зъболекар и си изчистих зъбния камък с ултразвук. Така след около 3 месеца ще мога да ви кажа дали мисуак е ефективен срещу зъбния камък.

Неактивен Tina

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 698
Re:Зъби
« Отговор #26 -: Юли 27, 2009, 10:07:05 am »
За да проверя това отидох на зъболекар и си изчистих зъбния камък с ултразвук...

Роско сигурен ли си, че си свършил правилната работа? Как знае зъболекаря какви честоти и каква амплитуда да пусне, че да не ти пръсне емайла? Да не споменавам за стените на Йерихо, ама знам и за изкопни соник машини дето пръскат скалите със звук...

Какво е мисуак?

Моята Поморийска луга пък е ароматизирана та си правя и дезинфекция, ама съм упорита. Не виждам разлика засега.

Неактивен XVisible

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 157
  • Тук трупам всичко преведено от мен и не само...
Re:Зъби
« Отговор #27 -: Юли 27, 2009, 13:48:15 pm »
rosko, зъбния камък има много важна функция - естествен щит от шиечен кариес. Последния е много коварен и особено неприятен, особено на предните зъби.

2005-та още не знаех за това и тогава ми е последното махане. Тогава зъболекарката, която го махаше, нарани сериозно венеца около един от зъбите ми и след това повече от две години имах големи проблеми с това. Не бих искал да преживея това отново!
Добре, че не се поддадох на стоматолозите, които решиха, че трябва да се реже и оперира и.. >:(
Тялото се справи само и то перфектно! Не личи въобще, че някога е имало проблем там.

P.S. Споделям мнението на Тина за ултразвука! нож с n остриета!

Неактивен хадзапи

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 808
Re:Зъби
« Отговор #28 -: Юли 27, 2009, 17:09:47 pm »
Моля някой да ми каже изобщо зъбен камък трябва ли да се маха, така както казват  зъболекарите, защото развалял зъбите и предизвиквал пародонтоза и опастност от по-ранното им падане??

И ако не трябва да се маха какво предпазва?

А ако има прекалено много зъбен камък в устата, направо все едно половината зъби са покрити с него пак ли не трябва да се маха, няма ли да предизвика някакви вирусни инфекции или бактерийни проблеми?
« Последна редакция: Юли 27, 2009, 19:53:20 pm от хадзапи »

Неактивен aldonea

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 520
 • От всичко достатъчно!
Re:Зъби
« Отговор #29 -: Юли 27, 2009, 22:55:16 pm »
 ??? Най-добре е да не допускаме зъбен камък,но след като сме го допуснали, за отстраняването му  добре е да се ползва сода би карбонат. ;D
Това предлагам, защото смятам,че съвременните методи отнемат от емаила,а след намаляване на емайла зъбите стават по-податливи на разрушаване. ;D
« Последна редакция: Юли 28, 2009, 00:20:29 am от Mirotvorec »
БОЛКАТА Е НАЙ-ДОБРИЯТ УЧИТЕЛ!!!

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27