Не съм сигурна дали тук е точното място, където да спомена този филм, но пък да отварям цяла тема ми се струва ненужно. А и във филма се разглежда потенциялния проблем с последствията от неконтролируемите генетични експерименти и ваксините.
Та, ако не беше заложена идеята за генетично модифицираната ваксина, може би този филм щеше да е поредния напомнящ на Заразно зло или Зората на мъртвите.
В този филм се разказва за генетично модифицирана ваксина, кяото може да лекува рака или да предпазва от него. Само, че в един момент тя оказва ужасяващ ефект, като поражда в хората изключително агресивен бяс и канибализъм, както и загуба на пигментацията и (най-вероятно съвсем символизиращо) физическа нетърпимост към светлината.
Много ми хареса начина, по който е направен филма, заложените му идеи и, разбира се, изключителната игра на Уил Смит.
Много силно ми се отрази емоционално особенно заради факта, че тази алтернативна реалност е напълно възможна...много зле се чувствах след като го гледах, много подтисната от това, че в момента реално сме на етапа, в който и филма започва.

(( И не знаем какво ни очаква.
Аз съм Легена/I am a legend