Автор Тема: Какво ни причиняват лекарствата  (Прочетена 61701 пъти)

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен Magnolia

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 238
Re:Какво ни причиняват лекарствата
« Отговор #90 -: Февруари 06, 2011, 03:54:57 am »
Да напомня, че билки се събират с нужното отношение-само толкова, от колкото имаш нужда, а не се скубят безогледно. Не забравяйте и да се отблагодарите на растението по някакъв начин.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света!

Неактивен raliko

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 146
Re:Какво ни причиняват лекарствата
« Отговор #91 -: Февруари 06, 2011, 10:58:24 am »
Темата е за вредата от лекарствата и реших да се включа в дискусията.Вярно е,че почти при всички болни,ако не при всички,го има ефекта-плацебо.Няма значение,дали е на хапче,на инжекции или венозно.При всички случаи аз за себе си съм разбрала вредата им.Тъй като съм боледувала все от простудни заболявания,редовно бях инжектирана с пеницилин.Имам сега ямички на краката в мускулите от иглите.Това да речем не е фатално.Но зъбите ми-едно ,че са в прекрасен жълт цвят,второ-почти няма здрав зъб в устата ми,а венците ми са в окаяно положение.Да,би могло да се каже,че една родила дете жена е изразходила калция в организма си т.н.НО аз мисля,че  всичките лекарства с които съм  тъпкана са виновни.От там са ми увредени и зрението и бъбреците,може би и сърцето,тъй като на моменти прескача.А съм  млад човек.Чувствам се обаче развалина.Особено след раждането,което бе непланирано цезарово-поради високо кръвно.
Какво мога да променя?
Хапчета пия само  наистина в изключителни случаи,но все по-рядко.Предпочитам билките и чай с мед,бера си цвят липа и я суша.А медът го купувам,зеленчуците и плодовете - също,нямаме село.Бих искала обаче да имам,за да имам и плодове и зеленчуци  без торове и химикали.Да гледам пчели,да си садя и бера чисти продукти.

Но как да стане?Да се върнем на село?Ако нямах дете може би да,но училищата в града не са цвете,какво остава по селата,че е пълно с цигани.
Няма как да се откъснем и преборим със Системата.Да,някои рискуват и раждат у дома си,други-живеят на село,здрави поне,макар и необразовани.И може би пак са щастливи.
Всичко е въпрос на избор.А нашия вече е ясно,че не е наш.Някой друг е избрал вместо нас.
Боиш ли се от Мрака,превърни се в Слънце. Ако ли не – изчакай утрото./Африканска поговорка/

Неактивен Raw Deal

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 938
Re:Какво ни причиняват лекарствата
« Отговор #92 -: Февруари 19, 2011, 17:43:17 pm »
Онкоболни стават ходещи бомби след терапия с отрови

(Преводен материал) Онкоболните с рак на щитовидната жлеза, които са лекувани с радиоактивен йод, продължават да са много опасни и след като напуснат болницата – те облъчват не само болничните стаи, но и други пациенти, а също собствените си приятели и семейства. Радиационните нива са толкова високи, че тези хора понякога задействат антитерористичните аларми за радиация, както се разбра от наскоро разпространен конгресен доклад.

Бременни жени, възрастни пациенти и онкоболни на всякаква възраст сега масово се излагат на вредни нива йонизирана радиация от «ходещите бомби» – тоест от пациентите с рак на щитовидната жлеза. Част от тяхното «лечение на рака» включва изпиването на радиоактивна течност, съдържаща йод-131 (радиоизотоп на йод), която отива до тяхната щитовидна жлеза и я изгаря отвътре с радиация. Вярвате или не, на това му казват «научна медицина». Изумително.

Можем да наречем тази ширеща се практика и с по-точното определение «раздаване на оръжие за масово унищожение», тъй като жертвите са всички онези, имали нещастието да се окажат наблизо. Йод-131 между другото е причината аварията в съветската атомна електроцентрала Чернобил да бъде смятана за толкова смъртоносна. Той е продукт от деленето на уран и извънредно допринася за появата на мутации в клетките и смърт. Периодът му на разпад е 8 дни – това означава, че за 8 дни количеството излъчвана радиация спада наполовина.

Защо регулаторните власти допускат онкоболни да се превръщат в ходещи бомби

Ако някой терорист четат това – вероятно вече му е хрумнало, че за внасянето на радиоактивна бомба в някой град на САЩ просто му трябва свидетелство от лекар, че е бил подложен на радиоактивно «лечение» за рак на щитовидната жлеза. «О, ето защо излъчвате толкова радиация! Идвате от клиника за онкоболни.»

Но ако тези радиоктивни пациенти са толкова опасни за хората около тях, защо лекарите ги отпращат веднага след терапията с радиоактивни материали? Причината е в нехайните правила на Комисията по контрол на атомната енергия, според които няма никакъв проблем радиоактивните пациенти да бъдат освобождавани от болниците. В резултат всяка година около 40 000 «ходещи бомби» се озовават на улицата. (Данните са само за САЩ – бел. Стопанина) А пораженията, които те нанасят около себе си, ще ви изумят.

Според конгресния доклад, съставен от конгресмен Ед Марки (на Масачузетс), един радиоактивен пациент се качил на автобус в Ню Йорк и задействал детекторите за радиация в тунела «Линкълн». От щатската полиция направили блокада на автобуса, тъй като били убедени, че в него има терорист, но се оказало, че става дума за пациент с рак на щитовидната жлеза, който не се съобразил с изискването да не ползва обществен транспорт. (Трябва ли да смятаме облъчването на други пътници за престъпление? Ако нещо такова бъде направено от терорист с чалма, несъмнено ще го пратят да изгние в някой забравен затвор. Но когато това се прави от лекари с бели престилки, това е допустимо?)

В същия доклад на конгресмена е отбелязано, че около 7 процента от радиоактивните пациенти отиват в хотели веднага след терапиите си. А там облъчват постилките на леглата, които се перат заедно с тези от другите стаи, с кърпите и хавлиите, като така целите хотели се превръщат в едни мини Чернобили. Как изследователите са разбрали за това? Защото при един от случаите станало така, че служители на една електроцентрала отседнали в такъв хотел и получили силно облъчване, което на следващия ден задействало алармите в службата им.

Поредният начин фармацевтичната индустрия да печели

Заключението от всичко това е, че поглъщането на радиоактивни течности е, меко казано, спорен метод за «лечението» на когото и да било. Резултатите са катастрофални не само за самите пациенти; вредите включват и безброй други хора, изложени без знанието си на йонизираща радиация. Това облъчване, разбира се, е предпоставка за появата на повече случаи на ракови заболявания и съответно фармацевтичният бизнес печели повече болни клиенти. Така че колкото повече хора са третирани с радиация и пускани на улицата, толкова по-добре ще върви бизнесът на фармафията.

Подобно на маркетинга с вирусите. Само че не става дума за вируси и вместо ваксини, се рекламират радиоактивни материали

Интересното тук е, че фармацевтичната индустрия постигна онова, което терористите не можаха – подмолно радиоактивно облъчване в големи щатски градове и поболяване на хората. И това се прави в името на «медицината». Също като флуоризацията на водата, химиотерапиите, мамографиите, противогрипните ваксинации и тем подобни токсични, отровни процедури – все натрапвани на човечеството в името на «модерната медицинска наука».

Но по-голямата част от тази модерна медицинска наука нито е модерна, нито е научна. Всъщност тя е доста нецивилизована, когато имаме предвид вредите, причинявани на хората. Всяка система на здравеопазването, която иска от пациентите да пият силно радиоактивни отрови (като йод-131), без съмнение го прави и заради опасно слабо разбиране за това, което трябва да бъде медицината.

Понеже пиша за «ходещи бомби», не мислете, че ми липсва състрадание за страдащите от рак на щитовидната жлеза. Изцяло съм съпричастен с всеки, който се бори с това заболяване. Всъщност искам да им помогна да се пазят от този рак или да се справят с него, без да се подлагат на убийствена радиация! В много случаи този рак може да се избегне (или излекува) с помощта на малки количества селен и йод (от водорасли, не от ядрени отпадъци) и други подхранващи средства като витамин D. Важно е да се знае още, че често се поставят неоснователни диагнози за рак на щитовидната жлеза, като съответно и лечението се оказва излишно. Повечето хора преодоляват т.нар. тироиден рак със собствени сили и без каквато и да било терапия.

Тироидните онкоболни се нуждаят от качествена храна и холистична медицина, а не от радиация, която е заплаха и за самите болни, и за здравите около тях. Но хората са подмамвани от лекарите да пият радиоактивни отрови – резултатът е, че изгарят щитовидните си жлези и така може и да оживеят, но остават болни. Просто не е за вярване!

Никак не са малко лекарите, които бързат да поставят диагноза рак на щитовидната жлеза и да накарат пациентите си да пият радиоактивна отрова. И колкото и да е потресаващо, хората наистина я поглъщат! Как е възможно? Явно някои хора са склонни да правят какво ли не, стига лекарите да го поискат от тях: «Ето, ваксинирайте се с ДНК фрагменти от умрели животни. Ето, пийте от тези умопобъркващи психотропни хапчета до края на живота си. Ето, изпийте тази радиоактивна отрова!»

Какво им става на тези медици? Наистина ли си вярват, че практикуват медицина?

Медицинската индустрия може и да успява в измамите си над хората, но законите на физиката са неизменни. А тези закони гласят, че високите нива на йонизираща радиация са вредни за човешкия организъм. Така че може би, просто може би, някак си не е редно да изпращаме на улицата ходещи бомби, след като са се нагълтали с радиоактивни йодни изотопи – щедро препоръчани от многознайковците в клиниките за онкоболни.

Президентът Буш похарчи стотици милиарди в търсене на оръжия за масово унищожение из Ирак. Така и не можа да ги намери. В това няма нищо чудно! Както излиза, те през цялото време са били в нашите клиники. Шарлатаните на медико-фармафията сега разполагат с оръжия за масово унищожение и дори ги използват срещу болни от рак на щитовидната жлеза. Тези болни хора заслужават нещо по-добро: природна медицина, която изцелява тъканите, вместо да ги довършва.

Автор: Майк Адамс

източник: http://www.ivanstamenov.com/2010/10/2306/

Неактивен raliko

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 146
Re:Какво ни причиняват лекарствата
« Отговор #93 -: Февруари 20, 2011, 18:38:03 pm »
Убедена съм,че медиците ни много добре съзнават вредата,която нанасят на пациентите си.Не случайно  техните деца,роднини-не се лекуват от същите.
Боиш ли се от Мрака,превърни се в Слънце. Ако ли не – изчакай утрото./Африканска поговорка/

Неактивен Edge of Sanity

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 400
Re:Какво ни причиняват лекарствата
« Отговор #94 -: Февруари 20, 2011, 19:33:33 pm »
Всичко е пари, няма друг отговор.
" Trust no one."

Неактивен the_special_boy

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 179
Re:Какво ни причиняват лекарствата
« Отговор #95 -: Март 30, 2011, 11:12:59 am »
Ето тук http://vbox7.com/play:42d20405 съм орязал едно предаване на Карбовски вижте за какво става на въпрос.Дали е мит,че ни тровят.
Всеки живее в някакъв измислен филм,но като че ли моят филм е по действителен случай!

Неактивен bogoizbrania

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 931
 • Homo Supermenos!
  • Олтар на непознатия Бог
Re:Какво ни причиняват лекарствата
« Отговор #96 -: Април 23, 2011, 16:05:33 pm »
Тук на англииски се твърди, че хапчетата с калции за жени за укрепване на костната система причиняват инфаркт и рак на червата.

http://fanaticcook.blogspot.com/2011/04/calcium-supplements-found-again-to.html
Soli Deo Gloria!

Неактивен bogoizbrania

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 931
 • Homo Supermenos!
  • Олтар на непознатия Бог
Re:Какво ни причиняват лекарствата
« Отговор #97 -: Юли 09, 2011, 08:39:12 am »
Препарат против тютюнопушене вреди на сърцето?
http://www.puls.bg/health/highlights/news_7718.html

Препаратът за отказване от тютюнопушене Chantix увеличава риска от инфаркт, инсулт или друг сърдечно-съдов инцидент със 72% при пушачите, които го употребяват. Застрашени са дори и хората, които не проявяват склонност към сърдечно-съдово заболяване, констатират учени.
 

Наскоро Американската агенция за храните и лекарствата също обяви опасността от малък, но значителен риск от инфаркт и инсулт сред хората с предшестващо заболяване на сърцето, които употребяват Chantix (варениклин).
 

Откритието, публикувано в Canadian Medical Association Journal, се основава на преглед на 14 проучвания, включващи над 8200 пушачи или потребители на бездимни тютюневи изделия, при повечето от които няма налично сърдечно-съдово заболяване. Около 4900 от участниците приемат Chantix, а останалите използват плацебо.
 

Изследователите откриват, че 52-ма от участниците, които взимат Chantix, получават сериозни сърдечно-съдови инциденти, в сравнение с 27 от тези, които приемат плацебо.
 

“Chantix причинява проблеми, които би трябвало да предотвратява, като се има предвид, че пушенето увеличава риска от някои видове рак и сърдечни заболявания.“, казва авторът на проучването д-р Сонал Сингх от Училището по медицина в Балтимор. „Опитайте се да спрете тютюнопушенето без чужда помощ. Ако не можете, има други по-безопасни алтернативи.“, съветва експертът.
 
 
Още по темата..
Магнитен резонанс предвижда отказването от цигарите 0
Подкрепата от приятели - най-важна за отказване от вредните навици 0
Никотиновото заместване помага за отказване от цигарите 0

Рисковете, свързани с употребата на Chantix, надхвърлят потенциалните ползи, уточнява д-р Курт Фърберг, участващ в проучването.
 

Учените смятат, че препаратът води до потенциални рискове и от психични проблеми, включително депресия и суицидни мисли.


Според резултатите Chantix не е толкова ефективен и за спиране на цигарите. Ако 10 души започнат да го употребяват, 9 от тях след една година отново пропушват, казва д-р Курт Фърберг.
 

От своя страна фармацевтичната компания Pfizer, производител на Chantix, заяви, че заключенията на авторите са погрешни и че лекарството е ценен инструмент в спирането на цигарите. Според компанията научният анализ е ограничаващ, тъй като се основава на малък брой събития, което поражда съмнения за надеждността на авторската оценка.
 

Учените признават, че са констатирани сравнително малък брой случаи на сърдечно-съдови инциденти, но въпреки това те съветват лекарите да вземат под внимание потенциалните рискове от сърдечни и психиатрични проблеми, преди предписване на препарата.
Soli Deo Gloria!

Неактивен P.E.A.C.E.

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 500
Re:Какво ни причиняват лекарствата
« Отговор #98 -: Юли 09, 2011, 13:29:23 pm »
Цитат
суицидни мисли.
Знам, че не е по темата, но просто искам да се обърне внимание. Поради такива причини даките (румънците) сега говорят друг език от нашия. Не защото сме различни по наследство, просто са се поддали на културното поглъщане на чужд език.

Неактивен Гален

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 828
Re:Какво ни причиняват лекарствата
« Отговор #99 -: Декември 24, 2011, 06:37:41 am »
На вниманието на жените!

                                    За вредата от контрацептивите!

В наши дни на почти всяка жена,която има хормонален проблем се предписва лечение с хормонални таблетки. Споровете около това дали противозачатъчните хапчета имат повече вреда,отколкото полза продължават.
Тук обаче не мисля, че става въпрос за спор, а за укриване на истината,какво в действителност представлява хапчето-антибебе. На много жени след спиране на приема на хормонални таблетки им се налага да се справят с доста сериозни проблеми.
Възрастовата граница на момичета с хормонални проблеми е все по-ниска, но много малко от тях решават да изпробват нетрадиционно лечение, поради простата причина,че най-вероятно и майките им са приемали тези хапченца с години.
Твърдението на лекарите е, че хормоналното хапче ти решават проблема с нередовната менструация. Това което обаче в действителност става е,че противозачатъчните таблетки ви гарантират “фалшива” редовна менструация и затова редица фактори,които влияят на фертилността(способността за зачеване), могат да останат незабелязани за вас. Най-разпространият е синдромът на поликистозни яйчници, който с години може да остане недиагностициран при жени приемащи противозачатъчни таблетки.
Противозачатъчните имат и много други странични ефекти. Увеличава се риска от някой ракови заболявяния като рак на млечната жлеза,заболяванията на гърдите,има момичета приемащи контрацептиви развили фиброаденоми, наблюдава се окосмяване,нарушения в хормоналния баланс, напълняване, депресивни състояни, тревожност, нервност, загуба на либидо.
Според изследване,публикувано в списание “Ланцет”,жените приемащи,орални контрацептиви, са изложени на риск от заболяване от рак на шийката на матката.Колкото по-продължителен е приемът на таблетки, толкова по-голям става и този риск.
Подробно изследване в САЩ,доказва, че при жените след менопауза,които са приемали контрацептиви преди раждането на първото си дете, рискът от заболяване на рак на гърдата е 44% по-голям, отколкото при жени, които никога не са използвали хормонални таблетки. Смята се, че това е свързано с естрогена в оралните контрацептиви.
Изследване проведено преди години в няколко еврпейски държави, доказа че има пряка връзка между жени приемали дълги години противозачатъчни и деца от мъжки пол родени след тези приеми. В почти 30% от случаите момчета, чиито майки са приемали с години хормонални таблетки са станали хомосексуалисти.

В много статии има манипулации за ползата от противозачатъчните,в други статии много точно са си оказани страничните ефекти, но и в света не само в България е доказано, че тези медикаменти имат доста странични ефекти.

В действителност, колко жени наистина се замислят какво причиняват на организма си след всеки прием на малкото хапченце?

http://www.news4000.bg/article-19290
« Последна редакция: Декември 24, 2011, 06:43:06 am от Гален »

Неактивен Hacko

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 008
Re: Какво ни причиняват лекарствата
« Отговор #100 -: Април 13, 2012, 09:50:01 am »
Защо в южната част на света всяка година 15 милиона души умират от лесно лечими болести? Този въпрос кара двамата режисьора Микеле Мелара и Алесандро Роси да започнат разследване, което разкрива механизмите на един истински световен монопол. БИГ ФАРМА (картел на 10-те най-важни мултинационални компании - производителки на лекарства) е директно отговорна за непрестанните здравни кризи, които само изглеждат невъзможни за разрешаване. Филмът показва връзката между СТО (световната здравна организация) и големите фармацевтични компании, фокусирайки се върху механизма-капан ТРИПС (международно споразумение, нарочно създадено, за да защитава интересите на БИГ ФАРМА).
"Пътищата на лекарствата" изследва по ясен и интелигентен начин тази тема, актуална повече от всякога.

Неактивен bogoizbrania

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 931
 • Homo Supermenos!
  • Олтар на непознатия Бог
Re: Какво ни причиняват лекарствата
« Отговор #101 -: Юни 01, 2012, 18:44:03 pm »
За вредата от аспирина и парацетамола, обърнете внимание на частта, че вредата от парацетамола не се изследва, понеже в-то е без патент и фармацевтите не ги интересува изследването ::)

Студентка с токсичен хепатит след отравяне с парацетамол
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=4679171

Прахчетата срещу грип и настинка - убийствено опасен комбиниран риск
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=4502751
Soli Deo Gloria!

Неактивен x_name41

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 283
  • this is my website!
Re: Какво ни причиняват лекарствата
« Отговор #102 -: Юни 02, 2012, 01:13:21 am »
Лекарствата са химично синтезирани антибиотици предназначени за лечение на определени заболявания, но същевременно с това повечето от тях имат някои противопоказни ефекти, които причиняват на човека в една или друга степен временен и в редки случаи постоянен физически дискомфорт, които са вследствие най често при неправилна употреба.
« Последна редакция: Юни 02, 2012, 01:16:46 am от x_name41 »
"музиката удължава живота!"

Неактивен elenabg

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 34
Re: Какво ни причиняват лекарствата
« Отговор #103 -: Юни 06, 2012, 20:21:27 pm »
В новината за студентката пише и "Освен превишената доза, роля е изиграл и фактът, че месец по-рано студентката е приемала китайски добавки за отслабване."
Такива пих и аз преди няколко години - около месец. Такива странични ефекти имат, че бях решила, че ще умирам. Ходих на какви ли не лекари докато се усетя, че е от китайските "хранителни добавки". Не се подлъгвайте от рекламите на тези боклуци!

Неактивен kalan

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 890
Re: Какво ни причиняват лекарствата
« Отговор #104 -: Юни 06, 2012, 22:10:23 pm »
Ако наистина съществуваше хапче за отслабване нямаше да има пълни хора. Аз може да съм пълна, но никога няма да прибягна до такива лекарства за отслабване. Пробвала съм два пъти с такива лекарства и резултат нулев. Но страхотна работа вършат правилното хранене, спорт, бягане, йога или медитация ако щете.
А и мисля, че хората прибягват до лекарства за отслабване от чист мързел да променят навиците си.
Най ми е любим онзи гел преди години дето като го намажеш и за 40 минути смъкваш 10 сантима от талия, корем или бедро. :o

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27