Форум за конспирации, уфология и мистика.

Конспирации => Здравни конспирации => Темата е започната от: Magnolia в Юни 13, 2009, 02:21:53 am

Титла: Какво ни причиняват лекарствата
Публикувано от: Magnolia в Юни 13, 2009, 02:21:53 am
Какво ни причиняват лекарствата

(http://www.-Цензурурано - Жълт сайт на Пеевски/documents/newsimages/220/2009-06-11-main-ZHSBVULLK.jpg)

 Медикаментите повече вредят, отколкото помагат. Изписват 5 лекарства срещу страничните ефекти на едно!!! Много хапчета увреждат стомаха, бъбреците, дроба и пр. Струва ни се, че повечето болести възникнат от само себе си, без очевидна причина.

Човек, дори и да няма лоши навици, изведнъж се оказва с хронично заболяване. Коварството на тези болести е, че се развиват постепенно под формата на незначителни симптоми, които не могат да бъдат описани като заболяване, но това е сигнал на организма за проблеми с биохимичните процеси. А точно на този етап си струва да се замислим и да действаме.

Учените са установили, че за да получим максимално количество енергия, необходима за живота и здравето ни, в организма ни трябва да постъпват всеки ден повече от 600 компонента на хранителните вещества. Ако разгледаме функцията само на една клетка от нашия организъм, ще видим, че всяка минута в нея се извършват повече от 2000 биохимични реакции, на основата на такива прости вещества като калций, желязо, селен, витамин С и др. И ако човек не получи дори и един-единствен елемент, се нарушава протичането на хиляди биохимични реакции. Така постепенно се пораждат и болестите.

И ако болестта вече е възникнала, имаме основателна причина да я лекуваме с медикаменти. За известно време те намаляват болезнените симптоми, но истинската причина за възникване на болестта, нарушенията в обмяната на веществата и понижения имунитет остава. Заболяването продължава да се развива и след известно време преминава в хронична форма. По-нататъшното му лечение с помощта на медикаменти е не само безполезно, но и опасно, защото
те не могат да отстранят истинските причини за това заболяване,

а при наличието на слаба имунна система провокират появата на нови болести.

Преди 5 години ни лекуваха само с лекарства. Идва пациент с болки в гръбначния стълб или ставите: “Ето ти болничен лист. Лежи и гълтай индометацин, след 10 дни ще дойдеш пак, болката трябва да намалее”. Болките на пациента наистина намаляват, но не преминават напълно - към тях се присъединяват и болки в стомаха, защото индометацинът много бързо уврежда лигавицата му. Терапевтът предписва курс на лечение, в който индометацинът трябва да се отмени.

Неврологът изпраща болния при физиотерапевт и предписва инжектиране на витамини, но възникват нови проблеми. След седмица се появява обрив по тялото, който е съпроводен с тежък сърбеж. Всички лекарства са отменени и дерматологът предписва антихистамини (противоалергични средства).

Как при такива обстоятелства да се излекува пациентът...?

На фона на прекратения прием на обезболяващи средства болката се появява отново, не се облекчава от втриването на мазила и провежданите физиопроцедури. И когато се наложи неврологът да предпише един от нестероидните противовъзпалителни препарати, може да не възникне алергична реакция, може да не се появят болки в стомаха, но е ясно, че ще има неблагоприятни промени в черния дроб и/или бъбреците. И всичко това - като наказание за опитите за премахване на болковия синдром.

Какво всъщност се случва в организма?

Остеохондрозата на гръбначния стълб си е останала - не е излекувана, но състоянието на хрущяла се е влошило допълнително, защото нестероидните противовъзпалителни препарати потискат естествените възстановителни процеси на ставите и синтеза на компонентите им. Освен това са застрашени други органи и системи, тъй като приемането на лекарства във всеки един етап от развитието на болестта нарушава твърде сложния защитен механизъм на организма, който му помага да поддържа оптимален баланс на вътрешната среда.

Последствията от това нарушение са непредсказуеми. Те могат да се появят след много години под формата на друга болест, а при продължителната употреба на лекарства - да доведат до смъртен случай.

Природни лекове вместо химия

Едва ли някой лекар би дал съвет на болния да се лекува с кората на плодовете и зеленчуците, защото това просто не е вярно. Нито кората, нито останалата маса на тези продукти могат да излекуват напълно някаква болест. Вярно е, полезни са, но като съпътстващо лечение на някои от по-леките заболявания. Какво съветват читателите ни нашите диетолози?

Не бързайте да изрязвате и изхвърляте кората на плодовете и зеленчуците - тя съдържа повече хранителни вещества, отколкото вътрешността на плода.

Цитрусовите плодове: грейпфрут, лимони и портокали

Богата на витамини и антиоксиданти е не само вътрешността на грепфрутите, портокалите и лимоните. Една супена лъжица лимонова кора съдържа 13 процента от дневната нужда на организма от витамин С. В лимоновата кора освен това има и много пектини. Те допринасят не само за премахване на вредните микроорганизми, но и регулират дейността на стомашно-чревния тракт. В кожата на лимона и грейпфрукта са концентрирани почти всички етерични масла, които се съдържат в семейството на цитрусовите плодове. Именно те придават характерния горчив вкус.

Както показват резултатите от изследване, проведено в Канада, сушените кори от цитрусовите плодове са истински склад за флавони - вещества, които притежават антиатеросклеротично действие. Попадайки в организма, те намаляват нивата на холестерола с 35-40 на сто. И най-важното, нито грепфрутът, нито лимонът и портокалът могат да навредят на организма когато се приемат с някакви лекарства. Силата на тези плодове е точно в това - те не вредят при никакви обстоятелства.

Киви
Кожата на кивито съдържа три пъти повече антиоксиданти, отколкото вътрешността, освен това има антисептични свойства и успешно се бори с вредните бактерии в стомаха.

Фейхоа
Кожата на тези зимни плодове съдържа катехини и левкоантоциани. Тези биологичноактивни вещества са мощни антиоксиданти, които помагат за предотвратяването на онкологични заболявания. Ако не ви допада тръпчивия, натрапчив вкус на кожата, яжте плодовете без нея. А кожата изсушете и добавяйте към чая.

ОСОБЕНО ПОЛЕЗНИ СА КОРИТЕ НА ЯБЪЛКИТЕ

Тези, които почистват ябълките, се лишават сами от антиоксиданта кверцетин, който, заедно с витамин С пречи на свободните радикали да оказват вредно въздействие върху организма.

Редовното консумиране на небелени ябълки ще ни предпази от рак на черния дроб, на гърдата и на дебелото черво, твърдят диетолозите.

При проведените изследвания учените са установили, че екстрактът от кожата на ябълките забавя разпространението на злокачествените клетки при рак на дебелото черво с 43 процента, а екстрактът от вътрешността и - едва с 29 процента.

Банани
Оказва се, че дори и корите на бананите са полезни. Благодарение на стягащото си действие те са полезни при разстройства на стомаха и обилно кръвотечение. Прикрепете прясно обелената кора (откъм вътрешната страна) към натъртено или насинено място за по-бързо спадане на отоците. На този компрес ще се зарадват и уморените ви очи. Освен това тя е отлично средство срещу глисти и болки в мускулите и ставите. Кората трябва да се изсуши, да се натроши на прах и да се добавя към храната, или да се направи спиртна тинктура, която може да се използва за локални компреси.

Между другото в козметиката банановите кори се използват като естествено средство за премахване на брадавици.

Нарът
В кората на нара се съдържат много дъбилни вещества, затова отварите и настойките от изсушени кори се използват при разстройства в работата на червата. Те забавят растежа на стафилококите и причинителите на дизентерията.

Картофи
Кората на два картофа съдържа дневната норма от влакна, калий, желязо, цинк и витамин С - твърдят диетолозите. Калият и цинкът са необходими на организма ни за нормалното функциониране на сърдечносъдовата система. Освен това в картофените обелки се съдържат голямо количество витамини, минерали и ензими, които улесняват усвояването на картофеното нишесте от организма. Изпечените във фурната необелени картофи не само че се приготвят по-лесно, отколкото пържените, но са и по-полезни.

Краставици
Витамините С, В1, В2, биотин, каротин, минерали и микроелементи, като калий, калций, магнезий и други са концентрирани в кората на краставицата. В нея има също и много целулоза, която нормализира моторната функция на червата, предотвратява запека, потиска растежа на микробите и активира чревната микрофлора. Поради наличието на големи количества алкални соли и йодни съединения в нея, консумирането на сурови краставици има положителен ефект върху метаболизма, допринася за изхвърлянето на токсините, предотвратява преждевременното стареене и рака.

Само факти!

В списанието на американската медицинска асоциация са публикувани резултатите от медицинските и статистическите изследвания, провеждани в университета в Торонто от д-р Брус Померанса. Учените са анализирали отчетите на американските болници, след като са обобщили данните от причините за смъртта на американците през последните 40 години. Особено внимание при това е било отделено на смъртните случаи вследствие на страничните ефекти на лекарствата, които пациентите са приемали изключително по лекарско предписание. Учените са определили 10 основни причини, които са довели до смъртта на пациентите. Разпределението на тези причини е по значимостта им (в зависимост от броя на смъртните случаи):

ПРИЧИНА ЗА СМЪРТТА - БРОЙ

Болести на сърцето - 73 490
РАК - 36 860
Инсулт - 54 360
Странични ефекти на лекарства - 106 000
Хронични заболявания на белите дробове - 101 870
Нещастни случаи - 90 140
Пневмония, грип - 82 090
Диабет - 55 390
Самоубийство - 32 410

Тези проблеми са актуални и приложими и за България. Принудени сме да използваме статистическите проучвания в други държави, тъй като у нас никой не е правил такава официална статистика. При това в България лекарствата, отпускани без рецепта, са много повече и следователно има повече възможности за безконтролната им употреба.

Не гълтайте хапчета за щяло и нещяло, а само при крайна необходимост

Всичко казано дотук, разбира се, не означава, че лекарствата, които хората са открили за лечението на различните заболявания, не са необходими - те просто трябва да се използват, когато това наистина се налага. Магията на химията ни позволява бързо да елиминираме силната болка или опасното възпаление, спасява живота ни в критични ситуации - и тук употребата на лекарства е напълно оправдана. Въпреки това лекарството не може да избави хората от най-често срещаните заболявания днес:

- сърдечносъдови;
- неврологични;
- затлъстяване;
- високо кръвно налягане;
- диабет и много други заболявания, свързани с метаболитните нарушения.

А отслабналата имунна система не позволява на организма ни да се бори с болестта, трансформира я в хронична форма, което провокира появата на нови болести.

Това може да постигне единствено организмът ни с помощта на пълноценните природни храни.

Всеки образован човек може да разбере, че не звучи реалистично изкуствено да се управляват процесите на метаболизма, дори и в една клетка на тялото, където се извършват повече от 2000 биохимични реакции.

А какво да кажем за изкуственото управление на организма, който се състои от около 1 014 хиляди такива клетки, които са свързани не само помежду си, но също и с дейността на приблизително 1 015 хиляди бактерии, обитаващи храносмилателната ни система. Такива свръх- сложни биологични системи може да съществуват, растат и да бъдат здрави единствено ако се регулират самостоятелно. Именно по тази причината болестите, свързани с нарушения в обмяната на веществата, не могат да бъдат излекувани чрез методите на изкуствената лекарствена терапия, която е несъвместима със саморегулирането на организма като цяло.

Хората, които приемат повече медикаменти, боледуват повече!

Да вярваме ли на лекарствата или не - това е личен избор на всеки, но не трябва да забравяме, че здравето не е съвместимо с необоснованото, още повече с постоянното приемане на медикаменти - затова боледуват повече тези, които редовно приемат медикаменти. Ако сте си поставили за цел да се отървете от болестта и да бъдете здрави, на първо място трябва да се погрижите за пълноценното си хранене. Всички други естествени средства за изцеление (слънце, въздух, вода, физическо натоварване) са добри, но са вторични (поддържащи) средства, които нямат самостоятелно значение.

Подобен поглед върху здравето и лечението на болестите не е нещо ново - за това е говорил преди 2000 години древногръцкият лекар и основател на медицината Хипократ. От тогава до днес хората са изпробвали върху себе си хиляди лекарства и изкуствени технологии за лечение, но днес отново се връщат към абсолютната истина и мъдрите съвети на Хипократ, които той е давал на своите пациенти: “Храната трябва да бъде вашето лекарство, а лекарството - ваша храна”.
Пълноценното природно хранене винаги е било и ще бъде формиращата основа на здравето, лечението и предотвратяването на заболяванията и не ни остава нищо друго, освен да търсим начин да превърнем съвременната празна храна в пълноценна.

Специалистите съветват

Как да се справим с болестта на рейно

Нарушеното кръвообращение в съдовете на ръцете и краката се проявява в малките артерии.

Заболяването може да прогресира. Всичко започва с внезапното изтръпване на пръстите, появява се болка, обикновено под влияние на студа или в резултат на силно вълнение. Пръстите побеляват, а след това се появява остра или пареща болка. В началото, за да се отървем от болката, трябва да масажираме пръстите в продължение на 2-3 минути. С течение на времето болката се появява без очевидна причина, продължителността є се увеличава до 1,5-2 часа, придружена с отоци, кожни синини. По-късно в засегнатите зони от кожата се появяват язвички, а след това и дълбоко засягане на тъканите, включително некроза. Засягат се 2-5 от пръстите на ръцете и краката. Тази болест е описана от един френски лекар Рейно. И затова е наречена болест на Рейно.

Причината за възникване на болестта е свързана с нарушеното снабдяване с кръв на съответните органи. Днес медицината лекува тези процеси медикаментозно и хирургически. Въпреки това, пациентът трябва да помогне на организма си, както с профилактика, така и с максимално облекчаване на процесите на заболяването.

Преди всичко спрете цигарите, никотинът стеснява кръвоносните съдове и ги държи в непрекъснато напрежение. Избягвайте преохлаждането на ръцете, краката и лицето. Не мийте ръцете и краката със студена вода. Избягвайте вибрацията на крайниците, ако имате такова заболяване, в домашни условия, като използването на прахосмукачки, кафемелачки, електрически триони и така нататък.

Ваните с масло от мура подпомагат борбата с болестта на Рейно. Капнете 5-6 капки от маслото във ваната при температура 37 градуса. Достатъчно е да направите 10-12 бани по 15-20 минути. След това направете почивка 5-6 седмици и повторете процедурите. Едновременно с маслените вани, фитотерапевтите препоръчват да се приемат всяка сутрин по 1-2 капки от маслото върху малко парче хляб. Трябва да се има предвид, че маслото е агресивно към емайла на зъбите и го разрушава много бързо, следователно, трябва да погълнете парченцето хляб колкото се може по-бързо. Освен това можете да го приемете, ако имате някакви проблеми със стомашно-чревния тракт, например гастрит или заболяване на панкреаса. Със сигурност поне няма да навреди.

Лечението с маслени вани е дълъг процес - продължава около две години.

С възрастта просветът на кръвоносните съдове се стеснява все повече, така че след 40 години изключете от живота си лошите навици, храната трябва да е богата на витамин С и рутин. Яжте лимон с мед. Рутинът се съдържа в кората на цитрусовите плодове, пипера, гроздето, зеления чай, боровата кора. Необходим е и витамин РР (ниацин, никотинова киселина). Съдържа се в заешкото месо, маята, елдата, булгура, калмарите, треската, млякото. При това не забравяйте да подпомагате работата на черния дроб, като го прочиствате редовно с вече добре познатите ви начини.

На тези, които страдат от ендартериит, лекарите препоръчват следната рецепта за облекчаване на симптомите: пресен сок от лук се смесва с равно количество мед. Сместа се взема в продължение на 3 седмици по 1 супена лъжица 3 пъти дневно, един час преди хранене или по време на хранене.

Лечението с тази смес може да продължи до два месеца.http://www.-Цензурурано - Жълт сайт на Пеевски/article/12244
Титла: Re:Какво ни причиняват лекарствата
Публикувано от: A познай кой в Юни 13, 2009, 07:51:40 am
И въпреки всичко аз си предпочитам химията!!!Може би някои нарочно слага вещества за странични ефекти ,не той със сигурност слага и ако някой е по-честен то той няма да слага и няма да има проблеми.Докато в растенията има  1001 активни вещества и не се знае как ще реагират с организма.Съгласен съм ,че някой помагат ,но някой имат и по-лош страничен ефект и от лекарствата!!!Все пак в хапчетата има точно тези/това вещество/ва ,който помага.
Титла: Re:Какво ни причиняват лекарствата
Публикувано от: Magnolia в Юни 13, 2009, 11:42:25 am
Явно не си прочел докрая. :)
Именно в това е "промивката"-да ни накарат да мислим, че в аптеката ще намерим сигурен цяр за всичко :P, че химически синтезираното "лек"арство е по- добро от ..от..всяко друго/ и нефизическо такова/.


Само факти!

В списанието на американската медицинска асоциация са публикувани резултатите от медицинските и статистическите изследвания, провеждани в университета в Торонто от д-р Брус Померанса. Учените са анализирали отчетите на американските болници, след като са обобщили данните от причините за смъртта на американците през последните 40 години. Особено внимание при това е било отделено на смъртните случаи вследствие на страничните ефекти на лекарствата, които пациентите са приемали изключително по лекарско предписание. Учените са определили 10 основни причини, които са довели до смъртта на пациентите. Разпределението на тези причини е по значимостта им (в зависимост от броя на смъртните случаи):

ПРИЧИНА ЗА СМЪРТТА - БРОЙ

Болести на сърцето - 73 490
РАК - 36 860
Инсулт - 54 360
Странични ефекти на лекарства - 106 000
Хронични заболявания на белите дробове - 101 870
Нещастни случаи - 90 140
Пневмония, грип - 82 090
Диабет - 55 390
Самоубийство - 32 410

Тези проблеми са актуални и приложими и за България. Принудени сме да използваме статистическите проучвания в други държави, тъй като у нас никой не е правил такава официална статистика. При това в България лекарствата, отпускани без рецепта, са много повече и следователно има повече възможности за безконтролната им употреба.

Не гълтайте хапчета за щяло и нещяло, а само при крайна необходимост
[
Аз даже не знам какво е това"крайна необходимост“ Статията пак е малко тенденциозна.
Титла: Re:Какво ни причиняват лекарствата
Публикувано от: A познай кой в Юни 13, 2009, 12:41:49 pm
Ами така ще бъде като хапчетата се правят от алчни идиоти.Ако се остави само чистото активно вещество (може и малко помощни вещества)то тогава няма да имаме проблеми.Така е и с ел. приборите.Ако са направени както трябва то няма да дадът проблем и след 10 години.
Титла: Re:Какво ни причиняват лекарствата
Публикувано от: insomnia1304 в Юни 26, 2009, 10:27:54 am

   „Сън”: Известна е възможната причина за смъртта на Майкъл Джексън

Вашингтон. Кралят на попа Майкъл Джексън е престанал да диша след инжекция с обезболяващо лекарство, съобщава вестник „Сън”, позовавайки се на източник от „Бърза помощ” на Калифорнийския университет в Лос Анжелис.
По думите на източника, на него му е било съобщено, че Джексън е изгубил съзнание след инжекция с препарата „Демерол”, наподобяващ по действие морфина.
„Малко след инжекцията той е започнал да диша по-бавно, докато неговото дишане не спряло напълно. Неговият личен лекар се е опитал да му направи изкуствено дишане, бързата помощ е пристигнала след 8 минути и е започнала реанимация, но всичките опити за възстановяването на работата на сърцето са се оказали неуспешни”, каза източникът.
http://focus-news.net/?id=n1210435
Титла: Re:Какво ни причиняват лекарствата
Публикувано от: JG в Юни 26, 2009, 10:59:57 am
Наистина са полезни корите на плодовете и зеленчуците но трябва да се има предвид, че те се третират с токсични химикали които ако не бъдат отстранени обезсмислят полезността на продукта laugh

не беше уточнено в статията, че позеленялата кора от картофи е силно токсична  :-\


- Соланин
Когато извадените картофи са подложени на пряко въздействие на светлината, тяхната повърхност може да позеленее в резултат на отделянето на хлорофил. Позеленяването се съпровожда и от образуване на соланин - токсин, опасен за здравето. Най-голяма концентрация на соланин се съдържа под самата кора на картофите, но ако ги изрязваме по-дълбоко по време на тяхното белене, можем да избегнем попадането на голямо количество от този токсин в организма.
Приготвянето на зеленчуци на пара или в кипяща вода намалява нивото на соланин в тях с до 40%.
Соланинът може да стане причина за стомашни разстройства и за проблеми, свързани с работата на дихателните органи. Доказано е също, че соланинът в големи количества в повечето случаи води до аборт.

 Да ви е сладко  ;)
Титла: Re:Какво ни причиняват лекарствата
Публикувано от: RealFan в Юни 26, 2009, 11:55:48 am
Аз съм твърдо против лекарствата!.Повечето имат странични ефекти и вместо да помагат те увреждат други части на тялото.Болен си от нещо вземи хапче,имати  нещо вземи хапче Егати и системата... :-X
Титла: Re:Какво ни причиняват лекарствата
Публикувано от: ThreeFaces в Юни 28, 2009, 06:12:32 am
Както изглежда Майкъл Джексън наистина даде отговор на този въпрос.
"Демерол"-ът нямаше да е толкова фатален, ако организма не е бил натоварен с други лекарства.
Преди време гледах филмче, в което една жена си замина от смесвнето на няколко вида хранителни добавки. Едната мисля беше така популярният L-карнитин.
Титла: Re:Какво ни причиняват лекарствата
Публикувано от: A познай кой в Юни 28, 2009, 07:29:10 am
Ами ще е така ако не вимавате.Вие да не си мислите ,че с билките е по-безопасно.
Титла: Re:Какво ни причиняват лекарствата
Публикувано от: lokmar в Юни 28, 2009, 11:30:18 am
Ами ще е така ако не вимавате.Вие да не си мислите ,че с билките е по-безопасно.
Вярно, ако не знаеш коя за какво служи може да си съсипеш здравето.
Титла: Re:Какво ни причиняват лекарствата
Публикувано от: хадзапи в Юни 28, 2009, 12:40:59 pm
Билките са много добри, ако се чете внимателно, не се ползват отровни, консултиране с лекари по повод едно или друго заболяване (когато може).
Хубавото им е, че не натоварват организма така както лекарствата и има различни билки за едно и също състояние и така може да се взимат дълго като се сменят различни видове.

Трябва обаче много четене и сравняване дали може една или друга билко да се смесва с други неща.

Преди да се посегне и към лекарства изписвани от лекари също трябва да се четат листовките и при най-малкото съмнение да не се взимат изобщо. Четете особено противопоказанията и страничните ефекти. По-добре е смяна отколкото тежки поражения от други органи извън това, което трябва да се оправя за момента.

Аз ползвам и двата варианта, като единият е чудесен за спешни състояния и успоредно с това се включват и билки, сокове, пробиотици,иглотерапия и др. неща за определените състояния, като се спира постепенно употребата на лекарствата и се продължава само с билките и др. неща. Но яко четене и консултации и сравнение.

Поне сега свободно може да се ходи по лекари и да се правят нужните изследвания без да се чака прекалено, за да няма фатални последици (за съжаление това важи за хора, които могат да си позволят да не чакат мудността на здравната каса, особено за скъпите изследвания, които често е нужно да се правят навреме, но мотаенето от един лекар към друг с надеждата, че може да го назначат, уви, често свършва зле за пациента и когато се направи това изследване, вече е пределно късно).
Титла: Re:Какво ни причиняват лекарствата
Публикувано от: Milena в Юни 28, 2009, 12:54:28 pm
НяМА ЧОВЕК ,КОЙТО ДА СЕ Е ИЗЛЕКУВАЛ С ХАПЧЕТА,И НяМА ДОКТОР,КОЙТО ДА Е ИЗЛЕКУВАЛ ЧОВЕК С ХАПЧЕТА И ХИМИИ!!!
Едно време в Китай хората са плащали на лекаря си само докато са били здрави,разболявали ли са,са спирали да му плащат! :)
изводите са налице!
за мен това е повече от очевидно-всички болести са на емоционално ниво и когато запо4не нещо да те боли и се обажда организмът,дава сигнал,4е нещо не е наред/при4ина и следствие/,трябва да обърнем внимание преди всичко на своите емоции,да променим начина на живот и мислене в положителна насока и т.н. ,а не да пием хапчета ,за да притъпим болката,с което се влошава състоянието,а за излекуване и дума да не става...
Има книги и информация,четете ,моля ви...докато сами не стигнете и не осъзнаете,че първо трябва да заобичате/ и да се прислушвате към/ своето тяло и себе си,за да спрете да го тровите с лекарства... и т.н. в този дух..
Титла: Re:Какво ни причиняват лекарствата
Публикувано от: A познай кой в Юни 28, 2009, 15:36:46 pm
Ме са ме излекували не веднъж с хапчета.
Титла: Re:Какво ни причиняват лекарствата
Публикувано от: Magnolia в Юни 28, 2009, 23:03:23 pm
хадзапи , ти като ги смесваш толкова методи, как разбираш накрая, кое ти е помогнало? Аз най- малкото от изследователски интерес не мога да го правя. Пък и лекарства никакви нямам  и не ползваме. А, да, имам хомеопатични монопрепарати (не онези " хомеопатични бози" от аптеката), но и тях не ползвам и ако ми се наложи те ще са последното, до което ще прибегна.
Ме са ме излекували не веднъж с хапчета.
Не можеш да си сигурен, че са те излекували, защото не знаеш как е без хапчета. Организмът може да се лекува сам, а може и да го подпомогнем без медикаменти. Какво точно ти излекуваха? :-\
Титла: Re:Какво ни причиняват лекарствата
Публикувано от: хадзапи в Юни 29, 2009, 12:30:51 pm
Ами чувствам си се добре. Правя това, което си научих като подход към здравето от един лекар, който се занимава с фитотерапия, хомеопатия и всички други неща. Иглотерапията при нужда си имам лекар, при който ходя.

Чувствам се добре, укрепва се имунната система и организма се бори сам с много от нещата, които все пак ги прихващаме.

При нужда от спешни мерки се прилагат и на официалната медицина препаратите за бързо съвземане и после си продължава с другите си неща. Информация по здравните въпроси за тези методи колкото искаш.

А се прилагат по няколко неща, защото само едното или другото самостоятелно ще помогнат изключително рядко.
Титла: Re:Какво ни причиняват лекарствата
Публикувано от: A познай кой в Юни 29, 2009, 18:27:32 pm
Ето ти един пример-хапчета срещу морска болест.Работят безотказно.И няма странични ефекти ;).
Титла: Re:Какво ни причиняват лекарствата
Публикувано от: ThreeFaces в Юни 30, 2009, 03:44:25 am
Просто е абсурдно да се отрича изцяло ползата от лекарствата.
Има застрашаващи живота заболявания, които няма да изчезнат с билков чай и маслени вани на краката. :D

Ако някой тук може да лекува например пневмония с отвари, молитви или други нетрадиционни методи, моля, нека сподели.
Титла: Re:Какво ни причиняват лекарствата
Публикувано от: Magnolia в Юни 30, 2009, 17:01:24 pm
Явно, че не си запознат. Естествено, че може. От личен опит говоря , разбира се.
Пък вие се лекувайте , както знаете.
Титла: Re:Какво ни причиняват лекарствата
Публикувано от: insomnia1304 в Юли 18, 2009, 07:01:40 am
Умрелите доктори не лъжат
Лекция на д-р. Уолък
http://yosif.net/articles.php?lng=bg&pg=749
Титла: Re:Какво ни причиняват лекарствата
Публикувано от: Magnolia в Юли 18, 2009, 14:06:01 pm
insomnia1304, благодаря за тази изключително полезна статия и браво на този доблестен лекар. :-* :-* :-*
Вярно е, че ветеринарните доктори в повечето случаи са по-хуманни от "хуманните".
Титла: Re:Какво ни причиняват лекарствата
Публикувано от: insomnia1304 в Юли 19, 2009, 16:03:17 pm
Благодаря за вниманието! :D
Титла: Re:Какво ни причиняват лекарствата
Публикувано от: insomnia1304 в Юли 19, 2009, 16:08:57 pm
Жертви за стотици милиони
(Фармацията предизвиква смъртта на повече хора, отколкото автопроизшествията)
(Alternative Sante)
http://yosif.net/articles.php?lng=bg&pg=50
Титла: Re:Какво ни причиняват лекарствата
Публикувано от: Magnolia в Юли 19, 2009, 16:13:29 pm
В статията има няколко ключови момента. Разбира се, аз не бих взела всичко за чиста монета, но посоката е вярна, според мен.

Цитат
Всяко животно и човек, умрели от естествена смърт - умират от непълноценно хранене, т.е. дефицит на хранителни вещества."

Същото нещо казва Атерхов, който е загубил двете си деца и след дълги търсения и саамостоятелни проучвания в продължение на 20 години стига до същия извод. Но той казва, че за всичко е виновна термично обработената храна, което впрочем е същото, защото именно при преработката се губят ценните съставки. Ако отидем нататък и видим, какво аджеба получаваме чрез храната, дали витамини или минерали, белтъци, мазнини и т.н. няма начин да не се сблъскаме с ведическата кухня. От истинската храна се получава оджас/ жизнена сила/, а от другата- не. Излиза, че тези хора умират от загуба на жизнена сила.
Казвам това, защото ако прочете статията някой, който не знае горното, може да си каже: "Ей сега отивам до аптеката, накупувам си всичките тези витамини и гледай какво става. Ще живея с орлите. ;D" Защото синтетичните витамини са нож с две остриета. По- добре да се избягват. Винаги погледът трябва да е назад/ или по- скоро напред ;)/ към природата.

И още нещо много важно:

Цитат
Аз съм убеден, че помагайки на лекарите да забогатеят с помощта на застраховките и държавните субсидии, то те също са ни длъжни с нещо. А те са длъжни поне да ни изпращат информационни писма с резултатите от най-новите медицински изследвания. Кой от седящите тук е получавал подобна информация от своя лекар? Никой? Интересно, нали?

Ето това е нещо, над което ВСЕКИ трябва да се замисли!
Титла: Re:Какво ни причиняват лекарствата
Публикувано от: insomnia1304 в Юли 19, 2009, 16:21:43 pm
Екзакт! :D
Титла: Re:Какво ни причиняват лекарствата
Публикувано от: Empistosunh в Юли 26, 2009, 13:08:48 pm

И още нещо много важно:

Цитат
Аз съм убеден, че помагайки на лекарите да забогатеят с помощта на застраховките и държавните субсидии, то те също са ни длъжни с нещо. А те са длъжни поне да ни изпращат информационни писма с резултатите от най-новите медицински изследвания. Кой от седящите тук е получавал подобна информация от своя лекар? Никой? Интересно, нали?

Ето това е нещо, над което ВСЕКИ трябва да се замисли!

Верно е, че всеки трябва да се замисли дали лекарят му е писмо-пускач, или нещо друго.

 В България тази практика е неприложима, тъй като здравната ни система така е устроена, че един лекар има средно по 2 000 пациента. При 365 дни в годината, това прави по 5,5 човека на ден, без почивен ден. И тъй като никой не иска докато му обръща внимание лекарят, да е уморен като оксиженист след 10 часова смяна, при един почивен ден в седмицата и приличен отпуск от 3 седмици за година, то времето за един пациент излиза прекалено малко.
Простата сметка показва, че един лекар с 10 часов работен ден, 6 дни в седмицата и 3 седмици отпуск ( в това число слагам и национални празници), трябва да обработва по 7 пациенти на ден, за време не повече от час и 20 минути. Че даже и писма да им бил писал...
В момента времето за преглед на пациента е силно изядено точно поради наредби на ЗД. Един лекар трябва да обработва по 8 вида бланки в часа за преглед на едно-единствено лице. И това с цел да му платят по 2,4лв за този преглед. И това при условие, че преглежда по 2000 човека всеки месец, като тази цифра е силно оптимистична.
Вие, които недоволствата срещу лекаря си, защото не ви бил пращал и уведомителни писма, съм сигурна, че не си давате сметка как лекаря ви е длъжен съвсем други неща да прави, наместо да ви спами. За жалост, в БГ парите, които плащате всеки месец за здравни осигуровки, отиват на съвсем други места, но не и при лекаря ви. А последният изобщо не тъне в удобства и лукс... освен ако не е теглил една майна на здравната каса отдавна.
Титла: Re:Какво ни причиняват лекарствата
Публикувано от: Мама Котка в Юли 27, 2009, 21:54:49 pm
Искам да попитам нещо. Лекарите твърдят, че прополисът, лайката , медът алергизирали и не бива да се дават на малки деца. Нещо не им вярвам, но ми е любопитно защо се твърди това.   По какъв начин точно биха могли да предизвикат алергии. Ако има компетентни хора във форума, дайте малко информация.
Титла: Re:Какво ни причиняват лекарствата
Публикувано от: Empistosunh в Юли 28, 2009, 03:26:20 am
Ами това са оксиданти, които реагират трайно с детската имунна система.
Докато се сформира естествената имунната система, тя търпи известни колебания, които няма как да забележи човек. Антителата, които един детски организъм произвежда не носят толкова информационна обремененост, както на възрастните, просто защото в ранна детска възраст имунната система е предимно вродена, изчистена от придобита информация. Докато се придобие, обаче, се налага да измине известно време. За много от болестите няма вродени антитела изобщо, примерно шарката, заушката, рикетсията, пневмонията...
Антибиотиците от своя страна са начин да се справи човек с някои от вирусните инфекции, които имат сериозна степен на поразяване
Изброените от вас, Мама Котка, са и нещо като природни антибиотици, които за едно дете могат лесно да се предозират. Аз самата имам такъв проблем от дете, който се нарича Едем на Квинке и е получен следствие предозиране на ампицилин. От тогава имам непоносимост към лайка, мед, оцет, оксиданти изобщо. Въпросния едем има няколко степени, като в най-сериозната, дори витамин С реагира неприятно. Оказва се, че повечето от антибиотиците избиват вродените ни антитела за природни оксиданти и то по-точно бизабол и неговите кислородни производни.
Титла: Re:Какво ни причиняват лекарствата
Публикувано от: Мама Котка в Юли 28, 2009, 09:37:59 am
Не мисля, че антибиотиците влияят на вирусите. На бактериите- да.
Титла: Re:Какво ни причиняват лекарствата
Публикувано от: Empistosunh в Юли 28, 2009, 14:37:20 pm
Вирусът сам по себе си не може да живее, той има нужда от приемник.
Ако нямаме средство, което унищожава причинителя, то се унищожава приемника.  ;)
Титла: Re:Какво ни причиняват лекарствата
Публикувано от: Мама Котка в Юли 30, 2009, 09:56:54 am
Според теб антибиотикът ли унищожава вируса?
Титла: Re:Какво ни причиняват лекарствата
Публикувано от: Empistosunh в Юли 30, 2009, 13:00:56 pm
Мама Котка, вирусите са неклетъчни организми, които живеят само в клетка-гостоприемник и се размножават само в живи клетки. Но не пречи да използват веществата от мъртвите клетки съвсем "неочаквано" за нас.  ;) (За това друг път, ако настоявате. Можете да потърсите четиво за Фред Грифит и пневмококи.) Бактерията от своя страна е самостоятелен организъм, който често е най-идеалния приемник на вирусите, като оставим на страна, че и самите те често са болестотворни.
И не според мен, а според медицината изобщо - не можем да повлияем на вируса чрез антибиотик директно, но го правим, посредством приемника, който отглежда вируса. Този процес за самите вируси е съществен, след като мутацията на РНК към ДНК (обратна транскриптаза) се извършва по този начин. Най-сериозните вируси се сполучват именно така. Всички ретровируси, ако трябва да съм точна. Примерно HIV, СПИН и всички "модерни" вируси напоследък - най-висшата форма на еволюция на земята до момента.  ;)
 
Титла: Re:Какво ни причиняват лекарствата
Публикувано от: vesela в Юли 30, 2009, 13:21:28 pm
Ако някой тук може да лекува например пневмония с отвари, молитви или други нетрадиционни методи, моля, нека сподели.

И пневмония можеш да излекуваш с природни средства, но по-скоро искам да кажа, че можеш да не стигаш до пневмония ако се грижиш за себе си - тя все пак не се развива за 1 час :)
 А си мечтая докторите да са 3 вида - диагностици, хирурзи и алтернативни  :)
Титла: Re:Какво ни причиняват лекарствата
Публикувано от: Мама Котка в Юли 30, 2009, 15:02:36 pm
В момента лекарите са само един вид- такива, които насила ще те разболеят. То и затова сега се акцентира на това, че хората не ходят на профилактични прегледи. По закон се налага глоба, само, че май нямало записан начинът, по който трябва да се глобява. Но нищо чудно да започнат и санкциите, трябва да сме болна нация, нали разбирате, трябва да се купуват лекарства, може и безпланти като бонус, които ще предизвикат нуждата от други лекарства.
Титла: Re:Какво ни причиняват лекарствата
Публикувано от: Гален в Юли 31, 2009, 16:56:08 pm
Убийците от фармацефтичният гигант Pfizer, изпробващи върху деца биологичното оръжие-АНТИБИОТИК Trovan на ТЕСТОВИЯ ПОЛИГОН-Африка /област Нигерия-село Кано/, се оттърваха със скромната за тях глоба от $ 75 млн./75 000 000 $/!

Според мен, така по-достоверно би изглеждало заглавието на този материал:

http://www.bgfactor.org/index_.php?cm=3&id=20079


"През 1996 Pfizer тествали Trovan върху над 200 деца – 11 починали, при 189 се появили слепота, глухота, паралич и др."

"Отлични" резултати Pfizer-ци!
Титла: Re:Какво ни причиняват лекарствата
Публикувано от: aldonea в Август 07, 2009, 12:18:01 pm
 :) Самото название"АНТИБИОТИК"=Против живота  ??? Ми се струва възможно най-краткият отговор на въпроса ;)
Титла: Re:Какво ни причиняват лекарствата
Публикувано от: Magnolia в Август 07, 2009, 14:31:41 pm


Верно е, че всеки трябва да се замисли дали лекарят му е писмо-пускач, или нещо друго.

 

Но, Empistosunh, съвсем не допусках, че ще го приемеш толкова буквално. :blum2:
Не че пускането на писма не става за няколко минути в нашия технологичен век, но не това е основното. Аз лично хич не се натискам да ми пуска писма за новостите в медицината, още повече, че малко от лекарите въобще са в "час."
Когато се интересувам от нещо, търся информация сама и добре се справям засега.
Ставаше дума за това, лекарите  да се интересуват, да се развиват и да излязат от рамките, в които са се набутали, както и да не третират хората като едни безгласни букви. Но това просто няма как да стане. Системата е гнила още в зародиша си.

:) Самото название"АНТИБИОТИК"=Против живота  ??? Ми се струва възможно най-краткият отговор на въпроса ;)
Абсолютно точно.
В изключително редки случаи се налагат, ако хората са съзнателни. Но те не са. А когато доброволно се оставиш да се превърнеш в развалина, няма защо да се сърдиш на лекаря. Той прави това, на каквото са го учили.


 А си мечтая докторите да са 3 вида - диагностици, хирурзи и алтернативни  :)

Всъщност алтернативния лекар трябва да е добър диагностик и ето- първата ти категория отпада. А когато е изпълнено това условие, много от хирурзите може да станат безработни. Какъвто и да е лекарят, не трябва да лекува симптоматично, а да се съобразява с индивидуалността ти, трябва да е харизматичен и всъщност не да те "лекува", а само да те "полива", като един градинар и да те остави да "израстнеш" / да се излекуваш/ сам.
Титла: Re:Какво ни причиняват лекарствата
Публикувано от: aldonea в Август 10, 2009, 12:13:21 pm
 :) Един мъдрец е казал,че истинският лекар, още в разговора си с пациента трябва да е подобрил състоянието му поне с 40% ;) И аз съм склонна да вярвам в това :)А лекарствата поне да лекуваха причината ,е не следствието ;)
Титла: Re:Какво ни причиняват лекарствата
Публикувано от: Empistosunh в Август 10, 2009, 14:50:24 pm
Да, aldonea. С уговорката, че е психиатър или психо терапевт. И с още една уговорка - болният да не страда от ТСЕ и/или производни.
За останалите заболявания, най-често причинителят сме ние самите. Вижте така наречените "Социалнозначими заболявания", които имат най-висок дял от общата смъртност. Абсурдно е желанието ви един доктор да ви излекува от вас самите, при това от един разговор да постигне и 40% успех.  ;) Този мъдрец трябва да е особено оптимистично настроен, предполагам защото е наблегнал на мисленето, наместо фактология в медицината.  :)
Почти всички вътрешни заболявания се дължат на генетичната ни предразположеност към тях и вредния начин на живот на самия пациент.
Нима очаквате доктора да излекува причинителя на цироза или на вирусни заболявания?
Ако е последното - ще бъдете разочарована, не можем да въздействаме все още на организми, които са по-сложни от нас. По простата причина, че сме по-простите. :)

Magnolia, приемам го съвсем буквално, тъй като точно това разбирам, че очаквате от лекаря си - да ви пуска писма.
Медицината вече е огромна област за усвояване, за която няма да стигнат няколко човешки живота и сериозно количество памет и опит.
Нещо повече - всеки дял от медицината толкова много и сложни поддялове има, че един коремен хирург примерно, ако отделя по 6 часа в денонощието си да усвоява новите постижения, пак няма да навакса за цял живот. Да не говорим ако е решил да специализира ендокринология, травматология, хематология, гинекология и прочее ... логия. (Сещам се в момента поста на момичето, което се чудеше логията (астрология) наука ли е или нещо друго  ;))
Относно рамките, в които са се набутали, те са избрали да се набутат в тези рамки и са напълно наясно, че целият им живот няма да стигне само в рамките да надобряват, какво остава да излязат от тях и да се опитат да отговорят на хилядите като вас, които очаквате от тях всичко - в това число и писма да ви пишат, докато работят за 2,40 на час.  ;)
Титла: Re:Какво ни причиняват лекарствата
Публикувано от: Magnolia в Август 10, 2009, 16:31:10 pm

Magnolia, приемам го съвсем буквално, тъй като точно това разбирам, че очаквате от лекаря си - да ви пуска писма.
Медицината вече е огромна област за усвояване, за която няма да стигнат няколко човешки живота и сериозно количество памет и опит.
Нещо повече - всеки дял от медицината толкова много и сложни поддялове има, че един коремен хирург примерно, ако отделя по 6 часа в денонощието си да усвоява новите постижения, пак няма да навакса за цял живот. Да не говорим ако е решил да специализира ендокринология, травматология, хематология, гинекология и прочее ... логия. (Сещам се в момента поста на момичето, което се чудеше логията (астрология) наука ли е или нещо друго  ;))
Относно рамките, в които са се набутали, те са избрали да се набутат в тези рамки и са напълно наясно, че целият им живот няма да стигне само в рамките да надобряват, какво остава да излязат от тях и да се опитат да отговорят на хилядите като вас, които очаквате от тях всичко - в това число и писма да ви пишат, докато работят за 2,40 на час.  ;)

Много хора работят за тези пари на час. Има и много по- добре заплатени дейности. Да си сменят професията, ако не ги устройва. Ако става въпрос, аз моя съм го освободила от това бреме да работи за мен, особено пък за тези пари. :)Нещо повече - всеки дял от медицината толкова много и сложни поддялове има, че един коремен хирург примерно, ако отделя по 6 часа в денонощието си да усвоява новите постижения, пак няма да навакса за цял живот. Да не говорим ако е решил да специализира ендокринология, травматология, хематология, гинекология и прочее ... логия. (

Ами ето, нали за това си говорим.
Ще се съгласиш най- накрая, че това е непосилно, а аз ще добавя и напълно излишно. / СИМТОМАТИЧНОСТ, ФРАГМЕНТАРНОСТ)
Ако се пренасочат усилията и се работи в посока ИЗБЯГВАНЕ на тези коремни операции, не само докторът ще може да спи нощем, но и пациентите ще са здрави.
Но пък тогава ще му падне още ставката на доктора.  ???
Титла: Re:Какво ни причиняват лекарствата
Публикувано от: Empistosunh в Август 10, 2009, 17:46:06 pm
Доктор, Магнолия, не е просто професия. Не става толкова лесно - днес съм водопроводчик, а утре парнаджия. Да си лекар е призвание.
Действително много хора работят за толкова пари на час, но нито един от тях не носи същата отговорност, нито се очаква да е на разположение по 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата...
А относно второто, обещавам да ви извикам следващият път да обясните на човек със спукан апендикс или дуоденална язва как смятате да избегнете операцията и освен това си вярвате, че той ще е по-здрав.
Сигурно смятате, че и всички случаи на цезарово сечение са лигавщина.
Подозирам, че ви е бедна фантазията колко действително належащи моменти за операция съществуват.
Дано не ви се налага...
Титла: Re:Какво ни причиняват лекарствата
Публикувано от: Magnolia в Август 10, 2009, 18:54:36 pm
Empistosunh, бъркаш доктор с лечител. Едното е професия, другото- призвание.
При положение, че няма осъден доктор, не знам за каква отговорност говориш. Само приказки..
Където има дим,има и огън. Нищо не става току- така. Язвата от днес за утре ли става?
Очевидно няма да се разберем. Не мисля да продължавам. Основното го казах, а който е искал, ще да е разбрал досега.

По-здрави! :-*
Титла: Re:Какво ни причиняват лекарствата
Публикувано от: Empistosunh в Август 11, 2009, 16:20:35 pm
Magnolia, опасявам се, че именно вие не сте допрочела. Хубаво е преди да твърдите някакво безумие, да проверите поне какво твърдите.
Думата медицина произлиза от латинското "medicus", което означава точно лечител.
А думата "доктор" е просто обозначение на взета научна степен. Виж "лекар" е друга бира. Наричали са "лекари" всички хора в Рим и Елада, които са били нанатоми и последователи на Асклепий/Ескулап.
Разлика няма, както и да го гледате, чисто етимологично.
В днешно време, обаче, лечител най-често се нарича някой, който няма образованието да е доктор и в голяма вероятност е екстрасенс, духовен учител, ясновидец, гадател на таро и каквото се сетите още. Все някакви "алтернативни" методи, които нямат нищо общо с медицината, нито с фармацията, заради която струва ми се е тази тема.
Осъдени доктори има колко искате, въпроса е какви доктори търсите обаче. Ако искате да кажете "лекари", то и такива има осъдени, но допускам и това да не знаете.
Дуоденалната язва опитайте да прочетете сама как и къде става, аз не виждам смисъл да ви ограмотявам.
Верно е, казахте основното, от което се разбра, че по-добре нищо да не бяхте казвала.  :)
Титла: Re:Какво ни причиняват лекарствата
Публикувано от: Magnolia в Август 11, 2009, 17:59:49 pm
Не го гледам чисто етимологично,не се ровя в речници, преди да тръгна да пиша.
Така го разбирам аз: едно е да си лекар на заплата, друго е лекуването да ти е призвание. Независимо , че ни набиват в главата, че да си лекар или учител, било призвание. Призвание, друг път.Не се хващай за думите. за да стане по- ясно, ще го напиша така:
Да си лекар е професия, а да си Лечител/ или Лекар, щом щеш/- призвание.
Да си учител, е професия, а да си Учител- призвание.
Дано е станало по- ясно.
Няма нужда да ме ограмотяваш.Ulcus duodeni- както и предполагах, не става ей така. Има си симптоматика и т.н. Операцията е предотвратима. Това , че практиката показва друго, е само доказателство за правотата ми, че системата НЕ СТРУВА!
Empistosunh , много държа да подчертая нещо:
Нямам нищо против твоята личност. Разбирам те много добре. Ти нямаш вина за това, по- скоро си жертва в тази система, както и ние впрочем.
Титла: Re:Какво ни причиняват лекарствата
Публикувано от: Empistosunh в Август 12, 2009, 15:50:41 pm
Magnolia, преди да напишете, че аз нещо бъркам, наистина е добре да проверите дали пък вие не сте се объркалата. То затова са речниците, справочниците и изобщо помощната литература, която може да помогне на човек да не се излага толкова.
Вашите разбирания са си лично ваши и допуснете поне, че това което са ви втълпили в главата по един или друг начин, не е очевидно за всички.  ;)
В този смисъл, вашите твърдения, че лечителя бил призвание е абсурдно. И сред тях има шарлатани колкото се сетите, че и повече.
Не е системата, разбирате ли? Хората са. При това навсякъде по света.
Да плюете по лекари е точно толкова абсурдно, колкото и да плюете по свещеници.

А аз жертва не съм, нито на система, нито на хора, а няма и как.
Това, че вие сте, си е лично ваш избор да се приемате като жертва.

Сега очаквам да кажете и какви са методите за предотвратяване операцията на дуоденалната язва?  ;)
Титла: Re:Какво ни причиняват лекарствата
Публикувано от: insomnia1304 в Август 13, 2009, 09:42:39 am
Защо се натоварвате излишно,а сте грамотни...Сигурно сте преуморени... :yes:

Бай Радой Ралин,Бог да го прости,преди години казваше следното:болестите идват от ядовете,а ядовете от гадовете... :rofl2:
както щете го тълкувайте,но е вярно...
Титла: Re:Какво ни причиняват лекарствата
Публикувано от: Empistosunh в Август 13, 2009, 13:25:15 pm
Ама кой е казал, че се натоварваме?!
За поне се забавлявам.  :)

Относно Радой Ралин и предвид неговата кончина, следва гадовете да са точно определени.
Титла: Re:Какво ни причиняват лекарствата
Публикувано от: Magnolia в Август 13, 2009, 15:23:32 pm

В този смисъл, вашите твърдения, че лечителя бил призвание е абсурдно.
Не, не казах това, а това:
Да си лекар е професия, а да си Лечител/ или Лекар, щом щеш/- призвание.
Да си учител, е професия, а да си Учител- призвание.


   Сега по- ясно ли е?  ;)


Да плюете по лекари е точно толкова абсурдно, колкото и да плюете по свещеници.

Критиката откога е плюене? Аз не плюя по Лекари, а по лекари. Но най- вече по системата, не по персонала. Чети бе,Empistosunh. Не се прави, че не разбираш.

Сега очаквам да кажете и какви са методите за предотвратяване операцията на дуоденалната язва?  ;)
Няма да рискувам. Току- виж го прочел някой и се профилактирал. Тогава лекарската ставка директно пада още и още.
Който търси, намира.
Хайде стига цирк. :boredom:
Титла: Re:Какво ни причиняват лекарствата
Публикувано от: Empistosunh в Август 14, 2009, 04:29:44 am
Magnolia, успокойте се, не се натоварвайте толкова. ;)

Колкото и да го подчертавате и удебелявате е абсурдно. Хората са хора, независимо каква логика прилагате към тях - приличат си. Има и добри и лоши, и шарлатани, и алтруисти.
Колкото и главни букви да наредите, няма да промените идеята. Аз не съм сляпа, чета без проблем и виждам идеята ви, която още в зародиш гние.

Критиката, която наричате вие, си е чисто плюене по лекарите, които очаквате да се справят с вашите здравни проблеми (или тези на близките ви). Имайте малко уважение към тях, преди вие да поискате такова. И по които и лекари да плюете, това не прави действието ви по-адекватно.

А относно предотвратяването на операция на дуоденалната язва, очаквам след като се заканите със словесна плява как имало начин да се стори, да кажете и кой е той, иначе все едно нищо не сте казала.
(Не че сте казала нещо де...)
И ако до сега по някакъв начин не разбрахте, бихте ли била така добра, да се обръщате към мен във второ лице, единствено число?  :)
Титла: Re:Какво ни причиняват лекарствата
Публикувано от: Magnolia в Август 14, 2009, 11:23:20 am

И ако до сега по някакъв начин не разбрахте, бихте ли била така добра, да се обръщате към мен във второ лице, единствено число?  :)

Разбира се, че нямам против, дори го смятам за редно и точно така се обръщам. :)
Титла: Re:Какво ни причиняват лекарствата
Публикувано от: Empistosunh в Август 14, 2009, 18:54:04 pm
Напротив, вашето е в първо лице, единствено число.
Титла: Re:Какво ни причиняват лекарствата
Публикувано от: Мама Котка в Август 15, 2009, 10:03:40 am
Empistosunh, в кой свят живееш и къде виждаш Лекари? Сульо и пульо се сдобил с диплома и тръгнал да лекува! Половината са неграмотни. Ела в Разград да видиш за какво става въпрос. Ама ела да се лекуваш.
Титла: Re:Какво ни причиняват лекарствата
Публикувано от: sidewinder в Август 19, 2009, 15:46:22 pm
Лекарствата маскират симптомите на едни заболявания и създават други болести, които трябва да се лекуват с други лекарства. И така в един порочен кръг, от който печели само фармацефтиката. Между другото последната печели около 700 млрд. годишно в световен мащаб.
Титла: Re:Какво ни причиняват лекарствата
Публикувано от: bogoizbrania в Август 19, 2009, 18:08:52 pm
Имахме позната лекарка в училището където учехме, като дете бях на възрастта на нейните деца и съответно те никога не бяха подготвени за ваксини и никога не лапаха хапчета, та покрай тях и на мен ми се размина, както с ваксините така с лекарствата. Сега направо се чувствам гузен, тази жена бодеше другите деца изписваше им хапчета, а нейните никога и не се докоснаха до това благо на медицината, та и аз покрай тях, ето защо още от малък съм разбрал че съм избрания :hi:
Титла: Re:Какво ни причиняват лекарствата
Публикувано от: marhs в Август 19, 2009, 21:28:43 pm
Сега направо се чувствам гузен, тази жена бодеше другите деца изписваше им хапчета, а нейните никога и не се докоснаха до това благо на медицината, та и аз покрай тях, ето защо още от малък съм разбрал че съм избрания :hi:

Няма лошо-браво.Амаа разбра ли и точно за какво си избран, каква е мисията(ите ти) на Земята. :blush:  Какво добро тряя да направиш.
Титла: Re:Какво ни причиняват лекарствата
Публикувано от: insomnia1304 в Август 21, 2009, 08:08:49 am
Антиоксидантите помагат за разпространението на раковите клетки

Антиоксидантите, влизащи в състава на много медицински препарати и биологични добавки в храните, могат да благоприятстват оцеляването и разпространението на раковите клетки в организма, смятат авторите на изследване, публикувано в днешния брой на списание Nature.

До момента лекарите и учените отбелязваха само положителното въздействие на антиоксидантите върху човешкия организъм. Смята се, че за сметка на намаляването на свободните радикали в организма, химически активни молекули, намесващи се в много биологични процеси, антиоксидантите помагат за предотвратяването на раковите заболявания, повишават имунитети и забавят стареенето.

Към антиоксидантите спадат много вещества, съдържащи се в растителните храни - витамин С, лимонената киселина, пектиновите вещества и др. Те взаимодействат със свободните радикали, правейки ги безвредни за клетките и тъканите на човешкия организъм.

Професор Джоан Брюге, завеждащ катедра по клетъчна биология в Медицинското училище на Харвард, и нейните колеги са показали в своите експерименти с клетъчни култури, че при цялата полезност на антиоксидантите за здравето на хората, те могат да помагат за оцеляването и разпространението на раковите клетки.

Характерна особеност на раковите клетки е способността да живеят отделно от т.нар. междуклетъчен матрикс, осигуряващ механична подкрепа на клетките на съединителната тъкан. Ако нормална клетка по една или друга причина се откъсне от матрикса, тя веднага стартира процеса на самоунищожение, наричан апоптоза, тъй като се лишава от източника на енергия под формата на АТФ /аденозинтрифосфорна киселина/, необходима за всички жизнени процеси.

Онкологичните клетки, образуващи впоследствие колонии с ракови клетки, за разлика от нормалните, както доказаха учените, могат да оцелеят извън матрикса, за сметка на усилването на работата на гена ERBB2. Тази усилена работа засилва транспорта на глюкоза в клетката и компенсира по този начин недостига на АТФ. Тази компенсация зависи от редица биологични процеси в клетката, довеждащи включително и до синтеза на молекули антиоксиданти.

Учените показаха, че компенсирането на недостига на АТФ може да стане и без усилването на транспорта на глюкоза в клетката за сметка на работата на ERBB2. За тази цел са достатъчни само антиоксидантите, които съдействат за изработването на енергия в клетката за сметка на окисляването на мастните киселини.

Учените са направили това откритие, работейки с клетъчни култури, а не с цели организми, затова им предстои да докажат, дали антиоткидантите оказват благотворно влияние върху онкологичните клетки в човешкото тяло.
http://www.dnesplus.bg/Science.aspx?f=109&d=292073

Титла: Re:Какво ни причиняват лекарствата
Публикувано от: insomnia1304 в Август 26, 2009, 18:18:13 pm
Проф. Александър Чирков: Аз съм търпелив!

"...На нашите лекари им липсва „continuous medical education”. В превод това значи: “продължаващо медицинско образование”, т.е. непрекъснат процес на поддържане на компетентността..."

http://frognews.bg/new_14682/Prof_Aleksandar_CHirkov_Az_sam_tarpeliv!/
Титла: Re:Какво ни причиняват лекарствата
Публикувано от: aldonea в Август 28, 2009, 13:22:43 pm
 :)Почти всеки заболял от каквато и да било болест ,а даже и просто настинка, мисленно посяга към ХАПЧЕ или към тел.за да се чуе с личният си лекар. Защото сме забравили, че вътре в нас е болестта , но и лекарството за всеки проблем. Колко ли са хората, които биха усетили от какво се нуждае душата или тялото за да оздравее?
Но да по-лесно е да се тровим допълнително с все по-нови хапченца и така отлагаме момента на разплата за необмисленото поглъщане на какви ли не медикаменти,които все пак създават илюзията,че са ни излекували за пореден път. А всъщност ТАКА ЛИ Е  ?:hi:
Титла: Re:Какво ни причиняват лекарствата
Публикувано от: neven в Август 28, 2009, 15:10:50 pm
"Човешкото тяло не е фабрика за преработка на фармацевтични продукти!"  
Титла: Re:Какво ни причиняват лекарствата
Публикувано от: JG в Октомври 22, 2009, 08:52:03 am
 :hi: Те лекарите в момента са просто дистрибутори и рекламни агенти на фармацевтичните предприятия  :writer: :bomb:
Проблема е, че не са достатъчно грамотни да напишат една рецепта четливо и после в аптеката трябва да обясняваш от какво си болен та дано аптекаря да уцели какво да ти даде да се дрогираш ::) 
Титла: Re:Какво ни причиняват лекарствата
Публикувано от: SiriusAngel в Октомври 22, 2009, 12:19:39 pm
Това което ми е направило впечетление в Българя е че Има повече аптеки от колкото Супермаркети.
Опашки в Аптеките посоянно, а супермаркетите празни.
Според мен точно това е целта на Масоните. (плащаме си за да ни тровят)!
Те просто ни другират абсолютно от всякъде а ние кротките аганца приемаме всичко, вярваме във всичко. Трагично е според мен.
Нали всички тези хапчета и козметични кремове се правят от истинските билки но с 000.01 % съставка.
Според мен ние сме просто мързеливи.
Аз лично спрях месо, хапчета,микровълнови, ТВ или каквито и да вредни неща.Колкото мога разбира се. 
Купувам си всички натурални масла и много зеленчуци. Правя си всичко сама в къщи. Ох,ако си имах една малка къщичка тук не ми трябва нищо друго.

По темата: Доколкото знам Лекарството потиска болеста а не я лекува.
Болест се лекува на енергйно ниво.
Мисля че всичко е на психична основа. Ние можем да ръководим енергията и да балансираме всичко в нас и извън нас.
 :yahoo:

Важно: ХИПОКРАТ
ИЗБРАНИ МИСЛИ И АФОРИЗМИ
* Нито преситеността, нито гладът, както и всичко друго, не са полезни, когато преминават естествените си граници.
* Строгият хранителен режим е винаги вреден при дълготрайните болести, а при острите заболявания е опасен, когато не е правилно нагоден. От друга страна, когато хранителния режим е много ограничен, той е мъчителен и потиска възстановителните сили.
* Когато болестта е в своята сила, тогава се налага най-строгият режим на хранене.
* Когато болестта достигне своя критичен стадий, да се предпише по-строг режим на хранене, но преди това храната трябва да бъде по-изобилна, за да може болният да се съпротивлява по-добре на страданието.
* През зимата и пролетта коремът е естествено по-топъл и сънят по-дълъг. През тези сезони трябва да се осигури повече храна, защото колкото топлината на тялото е по-голяма, толкова по-силна храна е необходима.
* Младите хора и децата понасят глада много по-трудно, особено тези, които са по-неподвижни. Старците понасят по-лесно глада, след това възрастните.
* По-лесно се възстановяват загубените сили с течно храна, отколкото с твърда.
* Да се избягва умора, когато има недостиг в храната.
* Чистото вино уталожва глада.
* Виното, смесено с равни части вода, разсейва неспокойствието, прозевките и тръпките.
* През периода на оздравяването добре е да се яде, ако обаче тялото не използва храната, това е неблагоприятен признак.
* Питието и храната по-малко качествени, но вкусни, трябва да се предпочитат пред тези с добри качества, но по-малко вкусни.
* Грешка е да се предписват слабителни средства на здрави хора.
* При тези, които имат болезнено страдание, а не чувстват болките си, духът е болен.
* Тези, които са пълни, са по-изложени да умрат внезапно, отколкото мършавите.
* Всяка болест, която е причинена от преяждане, гладуването я оздравява, а болест, появена вследствие на гладуване, яденето я оздравява.
* През зимния сезон преобладават плевритите, хремите, кашлицата, бодежите в гърдите, бъбречните болки, главоболието, апоплексията.
* Болестта, при която сънят причинява подобрение, не е гибелна. Опасно е противното.
* През пролетта и началото на лятото децата и тези, които се приближават до тяхната възраст, се чувстват най-добре и се радват на най-добро здраве. През лятото и началото на есента старците се чувстват най-добре, а през останалата част на есента и зимата най-добре са хората на средна възраст.
* През лятото да се прилагат очистителни отгоре, а през зимата отдолу.
* Там, където се чувства топлината или студът, там е мястото на болестта.
* Изобилните изпотявания, които се появяват през време на сън без доловима причина, показват, че тялото е ползвало храна в повече. Ако това се е получило, без да е приемана храна, налага се да се предпише очистително.
* Студът е неприятел на костите, зъбите, нервите, главния мозък и на гръбначния мозък. Топлото им действа благоприятно.
* Студените неща като снега и леда са неприятели за гърдите. Те предизвикват кашлица, кръвоизливи и катари.
* Изобилното обливане със студена вода подобрява и намалява подутините и болките в ставите, подаграта и удареното място (без рана). Студената вода разсейва болката, като предизвиква изтръпване.
* При бодежи или болки в гърдите, или болка в друга част на тялото е важно да се отбележи дали се влияят от времето.
* Бременната жена, която има хубав цвят на лицето, ще роди момче, а тази, която има лош цвят – момиче.
* Тръпки с пот не е полезно.
* У жените тръпките започват обикновено от кръста и се покачват нагоре по гърба до главата У мъжете започват от лактите и бедрата.
* Ако сънят или безсънието са анормално удължени, имаме състояние на болест.
* Трябва умереност в съня, пиенето, яденето, работата и сношението с жена.
* Природата е лекарят на всички болести.
* Лекарят не може да прилага лекарства успешно, ако не е запознат с основните принципи на астрологията.
* Този, който познава признаците, които може да извлече от сънищата, намира, че сънищата имат отношение с нещата от действителността.
* Болестите имат три причини: едната и храненето, втората черпи своя произход от това, което идва до човека от въздуха и атмосферата, а третата причина е съставена от разнородни агресии, като: падането, нараняването, прекомерната умора и други подобни прояви. Последствията на тези причини са съразмерни на тяхната сила.
* Ние не умеем да използваме видимите неща, за да размишляваме върху невидимите… Предсказанието не се ли състои в способността да откриваш скритите неща с помощта на тези, коти познаваш, да предвидиш бъдещето чрез настоящето, живота чрез смъртта? Този, който притежава това изкуство, няма никога да греши.
* Между изкуствата има такива, които са мъчителни за тези, които те изпълняват, и благотворни за тези, които ги използват. От този вид е изкуството, което гърците наричат медицина. Лекарят е свидетел на ужасяващи неща и от нещастията на другите той създава личните си мъки.
* Да се молиш е безспорно отлично, но като призоваваш боговете, трябва сам да си помогнеш.
* * *


Умът е градина, в която волята е господар

Титла: Re:Какво ни причиняват лекарствата
Публикувано от: bogoizbrania в Ноември 01, 2009, 19:27:26 pm
Как работи чудото на лекарството история на митологията

Ако трябва да се разгледа историята на лекарствата, едно от най първите, според съвременното понятие на лекарство, е хинина за което се вярва, че лекува малария. Според източниците, това чудо на науката и медицината е възприето от индианците в Перу, които дъвчат кората на едноименното дърво и така се лекуват. За мен е интересно, че промоцията на този медикамент е станала в Европа от кардинал назначен и финансиран лично от папата за тази тази чудотворно-благородна задача. Най интересното е все пак как това изключително горчиво съединение предизвикващо възбуда на нервната система, явно главната цел на дъвченето в Южна Америка, успява да се справя и дори все още се ползва от далечния 17-ти век, та до сега за лекуване на смъртоносната болест Малария? Ето какво е поместено на английски в авторитетната  за либералите уикепедия;

As with other quinoline anti-malarial drugs, the action of quinine has not been fully resolved.  . . . .. This model involves the inhibition of hemozoin biocrystallization, which facilitates the aggregation of cytotoxic heme. Toxic free heme accumulates in the parasites, leading to their death.
http://en.wikipedia.org/wiki/Quinine

А ето и кратко на български;

Хинина действа чрез повлияване на растежа и възпроизводството на плазмодия на маларийния паразит, който живее в червените кръвни клетки на приемника.
http://medical.bg/dictionary/quinine.html


Ако прочетеното ви се вижда странно и въпрос само за "специалисти", не се отчайвайте, написано е така, защото този които го е писал е държавно субсидиран, на държавна службичка и ползва цялата сила властта да заповядва какво е добро и какво не. С две думи и двата текста не се затормозяват да обяснят как този химикал както и по новите му синтетични аналози, които се приема стомашно успява да избегне солната киселина в стомаха да се прехвърли кръвта и самоотвержено да започне битка със смъртоносните микроби! Ето как работи чудото на; химията, медицината и на "съвременната наука", лапва се някаква гадна горчилка и понеже тя е токсична, нервната система се напряга до краен предел, дори повече и от натоварването на болестните симптоми. След токсина, който определено дава усещане в организма за въздействие, човек с облекчение си мисли, че лекарството "действа" и то разбира се има действие, може ли една отрова да не действа в тялото, нали за това е отрова, за да се опита да убие гризача, които си позволява да я погълне. Тропическите дървета нямат друго средство да се пазят от гризачи, насекоми и дори животни и хора, освен като натрупат отрова, с която да отстраняват нападателя. Защо обаче някои хора са решили, че тази отрова за самозащита ще донесе здраве и лечение не е ясно. Ясно е само, че от лекарства и медицина се трупат все повече и повече пари и власт и за голямо съжаление огромно количество хора имат религиозно благоговение за тази практика. Остава да се надяваме, че бъдещите поколения ще поумнеят и ще се отърсят от тази заблуда и религия.
Краен извод, Още едно от многото доказателства за шарлатанството не само в медицината, но и в науката изобщо и за пътищата за постигане на това безобразие; държавна политика, много пари, и крайно наивни и заблудени хора по цял свят. Лекарствата не лекуват, а само създават наркотични усещания, няма начин някакъв си химикал да се превърне в спасител и освободител от микроби, когато те са в кръвта и тялото, само ако са от вън има способи за борба, но не и когато са вътре.
Титла: Re:Какво ни причиняват лекарствата
Публикувано от: XVisible в Ноември 05, 2009, 02:59:55 am
Днес попаднах на едно "лекарство", което са предписали на малката ми племенница (7 годишна), против нощни напикавания.

Става дума за Thioridazin Actavis. Направих го на текст, за да е по-удобно за четене. Моите коментари са в тъмносиньо

-----------------------------------------------
Thioridazin Actavis Тиоридазин Актавис II
филмирани таблетки

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ
Прочетете внимателно цялата листовка преди да започнете да приемате това лекарство.
- Запазете тази листовка. Може да имате нужда да я прочетете отново.
- Ако имате някакви допълнителни въпроси, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
- Това лекарство е предписано лично на Вас. Не го преотстъпвайте на други хора.
То може да им навреди, независимо от това, че техните симптоми са същите като Вашите.
- Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.
В тази листовка:
1. Какво представлява Тиоридазин Актавис и за какво се използва
2. Преди да приемете Тиоридазин Актавис
3. Как да приемате Тиоридазин Актавис
4. Възможни нежелани реакции
5. Съхранение на Тиоридазин Актавис
6. Допълнителна информация.

1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ТИОРИДАЗИН АКТАВИС И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА
Тиоридазин Актавис е невролептик от фенотиазиновата група. Повлиява благоприятно психическите нарушения и депресията.
Ах тези психопати, дето пикаят в леглатааа..

Понижава артериалното налягане, потиска повръщането. Тиоридазин Актавис се прилага за лечение на хронични форми на шизофрения и други форми на психози. Този продукт се прилага само при пациенти, при които не се постига очаквания лечебен ефект след проведено лечение с други подходящи продукти, приложени в необходимата доза и продължителност.
Знам си аз - психопатка е! То остави друго, ама и други малки деца познавам такива психапати - пикаят в легла! Не ги е срам...

Преди започване на лечение е необходимо да се направят електрокардиограма и изследване нивото на калия в кръвта, които внимателно да се проследяват и в хода на лечението.
2. ПРЕДИ ДА ИЗПОЛЗВАТЕ ТИОРИДАЗИН АКТАВИС

Не използвайте Тиоридазин Актавис:
• Ако сте алергични (свръхчувствителни) към активното, някое от помощните вещества или други фенотиазинови продукти;
• Ако страдате от тежки сърдечно-съдови заболявания и/или имате или сте имали нарушения в сърдечния ритъм;
• Ако приемате лекарства, които променят разграждането и излъчването на тиоридазин в организма, напр. флуоксетин, пропранолол, пиндолол и д p.;
• Ако имате заболявания на нервната система;
• Ако имате повишено артериално налягане, както и ако неговите стойности са ниски;
• Ако имате кожна светлочувствителност (фоточувствителност);
• Ако сте бременна или кърмите.


Обърнете специално внимание при употребата на Тиоридазин Актавис

Този продукт може да предизвика сериозни нарушения в сърдечния ритъм, които в някои случаи могат даже да застрашат живота на пациента.
Да, по-бързо ще се отърват от въпросните психопати..

Това е причината той да се прилага само при пациенти, при които не се постига очаквания лечебен ефект след проведено лечение с други подходящи продукти, приложени в необходимата доза и продължителност. Тази възможност е по-изразена при пациенти със забавена сърдечна дейност, други сърдечно-съдови заболявания, пациенти с намалено ниво на калия в кръвта. Това налага лечението с този продукт да става при периодичен лекарски контрол. Лечението с този продукт може да доведе до изразени нарушения в двигателната активност като нарушения в равновесието и координацията, мускулна слабост и др.  :(

При поява на тази или подобна симптоматика е необходимо веднага да бъде уведомен лекуващия лекар, който ще прецени целесъобразността от продължаване на лечението. При някои пациенти е възможно в хода на лечението появата на повишена температура, съчетана със затруднено движение, нарушения в паметта, неравномерен пулс, учестена сърдечна дейност, промени в артериалното налягане, обилно изпотяване. Нямам думи за това :( Появата на тези симптоми налага преустановяване на лечението с продукта. Не се препоръчва едновременно лечение с лекарства, които потискат функцията на нервната система, опиати, анестетици, алкохол, барбитурати поради възможност от усилване на ефектите.

В хода на лечението е необходимо периодично изследване на кръвта и електролитите.
При болните с епилепсия е възможно зачестяване на гърчовете, тъй като този продукт води до понижаване на гърчовия праг. При продължително приложение са възможни някои нарушения в зрението, които се свързват с развитие на т.н. пигментна ретинопатия. При продължително лечение трябва да се провеждат периодични прегледи от лекар специалист.

При лечение с този продукт съществува риск от развитие  на ортостатична хипотония - рязко понижаване на артериалното налягане при изправяне. Продуктът може да доведе до повишаване нивата на хормона пролактин, което води до отделяне на секрет от млечните жлези, увеличаване на млечните жлези при мъжете, нарушения в половата функция.

При пациентите в напреднала възраст рискът от развитие на нежелани реакции от страна на нервната система е по-висок.

Прием на други лекарства.
Моля, информирайте своя лекуващ лекар или фармацевт, ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта.

Този продукт не трябва да се прилага едновременно с лекарства, съдържащи
флувоксамин, пропранолол и пиндолол, тъй като се повишава рискът от тежки нежелани ефекти от страна на сърдечно-съдовата система.

Тиоридазин може да усили ефектите на лекарства от групата на барбитурати, анестетици, опиоидни аналгетици, антимускаринови агенти, както и да
усили негативния ефект върху сърцето на хинидин.

Продуктът може да понижи ефекта на леводопа (продукт за лечение на паркинсонизъм). Едновременното приложение с лекарства от групата на  АО-инхибиторите може да доведе до удължаване и усилване ефектите на тиоридазин.

Едновременното приложение с литиеви продукти може да доведе до зачестяване и усилване на някои нежелани  ефекти на тиоридазин, водещи до нарушения в движението и равновесието.

Антиациди и антидиарични средства могат да намалят усвояването на фенотиазините.

Прием на Тиоридазин Актавис с храни и напитки

По време на лечението не трябва да се консумира алкохол, поради усилване ефектите на лекарството.

Бременност и кърмене
Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на което и да е лекарство. Тиоридазин преминава през плацентата и в майчиното мляко. Продуктът не се прилага по време на бременност и в периода на кърмене.

Шофиране и работа с машини
По време на лечението с продукта е необходимо да се избягва шофирането и/или извършването на дейности, изискващи повишено внимание и бързи психически и двигателни реакции.
Коментари за това момиче:
"Това дете вече не е така игриво, сега е сънливо и мълчаливо"
".... сега е неадекватна и не и се прави нищо..."
"От около седмица (от както го приема) не е същата.." :(


Важна информация относно някои от съставките на Тиоридазин Актавис

Съдържанието на пшеничено нишесте може да предизвика диария при пациенти, страдащи от глутенова ентеропатия.

Продуктът съдържа лактоза и е неподходящ за хора с лактазна недостатъчност, галактоземия или глюкозен/галактозен синдром на малабсорбция. Касае се за нечесто срещани заболявания в обмяната на въглехидратите, свързани с изменение на активността на ферментите, които разграждат захарите, в това число и млечната захар (лактоза).

3. КАК ДА ПРИЕМАТЕ ТИОРИДАЗИН АКТАВИС

Винаги приемайте Тиоридазин Актавис точно както е посочено в тази листовка. Ако не сте сигурни в нещо,  попитайте Вашия лекар или фармацевт

За избягване на риска от развитие на сериозни нежелани реакции дозата и продължителността на лечение с продукта трябва да бъдат строго индивидуализирани.

Обичайната доза е:

Възрастни
Обичайната начална доза е 50-100 mg три пъти дневно,  която  при  необходимост постепенно може да бъде повишена до максимална дневна
доза 800 mg.

Необходим е ефективен контрол на клиничната симптоматика   и   при   възможност постепенно намаляване на дозата до определяне на минималната ефективна поддържаща доза.

Дневната доза варира между 200 и 800 mg, разделени в два-четири приема.

Деца над 6 години
При деца препоръчваната начална дневна доза е 0.5 mg/kg в отделни приеми. Дозировката може да бъде повишена до постигане на оптимален терапевтичен    ефект или до достигане на максимална дневна доза 3 mg/kg.

Ако сте приели повече от необходимата доза Тиоридазин Актавис
При прием на по-висока доза от предписаната, веднага се обърнете за помощ към лекар!
Предозирането с продукта обикновено води до нарушения в сърдечния ритъм,  понижение на артериалното налягане, потиснатост или възбуденост, сънливост, двигателни нарушения, понижение или повишение на телесната температура, сухота в устата и суха кожа, задръжка на урината, припадъци, загуба на съзнание.
В тези случаи е необходимо незабавно прекратяване приема на продукта,
предприемане на мерки водещи до изваждане на продукта от стомашно-чревния тракт и прилагане на симптоматични средства.


Ако сте пропуснали да приемете Тиоридазин Актавис
Не вземайте двойна доза, за да  компенсирате пропуснатата доза. Направете това във времето на следващия регулярен прием.
Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на този продукт, моля попитайте Вашия лекар или фармацевт.

4. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ
Както всички лекарства, Тиоридазин Актавис може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.

По-честите нежелани реакции са следните: Нарушения на нервната система - сънливост (особено при използване на високи начални дози), нарушения в движението, обърканост, възбудимост, безпокойство и главоболие. Появата на някои от тези симптоми изисква незабавна консултация с лекар. Възможна е поява на сухота в устата, нарушения в зрението, запек, гадене, повръщане, диария, бледност, неволеви движения на мускулите, особено в областта на лицето, устните, езика. В редки случаи може да се наблюдават повишение на температурата, трудна подвижност на мускулите, нарушения в паметта, съчетани с промени в пулса, учестена сърдечна дейност и нарушения в ритъма на сърцето, обилно изпотяване. Тези симптоми могат да бъдат проява на т.н. злокачествен невролептичен синдром и изисква незабавно прекратяване на лечението.

Сърдечни нарушения - нарушения в сърдечния ритъм, понижение на артериалното налягане, забавяне на сърдечния пулс.
Нарушения на ендокринната система - секреция от млечните жлези, нарушения в менструацията, нарушения в сексуалното влечение, фалшиво положителни резултати при тест за бременност.


Алергични реакции - кожни обриви, копривна треска, зачервяване, светлочувствителност, оток на ларинкса, астматичен пристъп.
Титла: Re:Какво ни причиняват лекарствата
Публикувано от: XVisible в Ноември 05, 2009, 03:05:31 am
Други - намаление броя на белите кръвни клетки и кръвните плочки, анемия, жълтеница, задръжка на жлъчка, задръжка на урина, неволево изпускане на
урина, повишение на температурата, прогресираща пигментация (оцветяване) на
кожата или конюнктивите.


Ако някоя от нежеланите реакции стане сериозна или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

5. СЪХРАНЕНИЕ НА ТИОРИДАЗИН АКТАВИС
Съхранява се на място недостъпно за деца.
При температура под 25°С!
Не използвайте Тиоридазин Актавис след срока на годност отбелязан върху картонената опаковка. Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.

Лекарствата не трябва да се изхвърлят в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да унищожите ненужните Ви лекарства. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

Така значи - в човешкото тяло може, а в природата не! Типично..

6. ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
Какво съдържа Тиоридазин Актавис
Активната съставка в една филмирана таблетка е съответно:
Тиоридазинов хидрохлорид 5 mg
Тиоридазинов хидрохлорид 10 mg
Тиоридазинов хидрохлорид 25 mg
Другите съставки са: лактоза монохидрат, пшенично нишесте, повидон, талк, магнезиев стеарат. Филмово покритие - основен бутилметакрилатен съполимер, титанов диоксид, макрогол, полисорбат, жълт оцветител  Е110* и понсолак 4R (Е124)**.
* съдържа се само в таблетките от 10 mg
** съдържа се само в таблетките от 25 mg

Как изглежда Тиоридазин Актавис и какво съдържа опаковката

Тиоридазин Актавис 5 mg - кръгли, двойноизпъкнали филмирани таблетки с бял цвят.

Тиоридазин Актавис 10 mg - кръгли, двойноизпъкнали филмирани таблетки с оранжев
цвят.
Тиоридазин Актавис 25 mg - кръгли, двойноизпъкнали филмирани таблетки с розов
цвят.

25 таблетки от 5 mg в блистер от РУС/А1 фолио в картонена кутия.
25 таблетки от 10 mg в блистер от РУС/А! фолио в картонена кутия.
25 таблетки от 25 mg в блистерот РУС/А1 фолио. По 2 блистера в картонена кутия.

Притежател на разрешението за употреба
„Актавис" ЕАД, ул. "Атанас Дуков" № 29,1407, София,
България. Тел. ++359 2 9321762; ++359 2 9321771
Производител
"Балканфарма-Дупница" АД,
България, гр. Дупница, ул. "Самоковско шосе"3
Тел. (0701) 58 196; Факс. (0701) 58 555
За всяка допълнителна информация относно този
лекарствен продукт, моля свържете се с локалния
представител на притежателя на разрешението за
употреба.
„Актавис" ЕАД, ул. "Атанас Дуков" № 29,1407 София,
България. Тел. ++359 2 9321762; ++359 2 9321771
Дата на последно одобрение на листовката -
Февруари 2008
--------------------

Поне успях да убедя родителите й да изхвърлят остатъка от хапчетата и да не купуват повече..
Титла: Re:Какво ни причиняват лекарствата
Публикувано от: Dominanta в Ноември 05, 2009, 13:59:28 pm
XVisible правилно си постъпил.  :yes: Детето щеше да напълнее, да му се подуват глезените и корема, щеше да сложи диоптри, чудно как не са споменали и за косопад?! И аз напоследък чета подробно листовките и се изумявам.  :o Бях писала в 1 друга тема за Нурофен - че съдържа черно мастило за печат?!  :--- Просто не е истина как лекарствата 1 "лекуват" а увреждат 20 неща в организма. Няма нужда според мен. А дано всички хора да сме здрави и да фалира тая скапана фармацевтична  мафия!  :yes:
Титла: Re:Какво ни причиняват лекарствата
Публикувано от: goldeneagle в Ноември 05, 2009, 17:06:37 pm
Ако четете листовките значи трябва да полудеете само като видите страничните ефекти!!! Това лекарство съм го пил доста време като дете(10годишен), за лечение на комоциум. Имай предвид ,че се пристрастяваш към него много лесно, не можеш да спиш без него, затова се спира постепенно в обратна пирамида.Ставаш като мекотело, но за нощно напикаване за 1ви път чувам да го изписват "лекари".А на лекарства родно производство НЕ ВЯРВАЙТЕ ИЗОБЩО, имам хора в 2-те най-големи компании за лекарства и ако ви кажа какво се случва вътре и как дозите отговарят на написаното ще ви стане лошо.Направете си експеримент сами.Вземете например Хлорнитромицин антибиотик, прилагащ се при остри чревни инфекций в болнични условия( говоря за този на капсули) на 10 капсули 2 са кухи и нито една не е с равно съдържание на активно вещество!!!

И да добавя от опита ми с лекарствата а той не е малък.
 Няма отрови, има отровни дози !!!
Титла: Re:Какво ни причиняват лекарствата
Публикувано от: radev в Ноември 05, 2009, 18:09:19 pm
Просто не можах да се въздържа и да не споделя с вас тази снимка:

http://biskvitka.net/uploads/posts/1251228805_082.jpg
Титла: Re:Какво ни причиняват лекарствата
Публикувано от: kossev в Ноември 05, 2009, 18:56:38 pm
Аз по принцип избягвам всякакви лекарства,но оня ден  се подух от зъб и ща не ща ,трябваше да вземам едни за да спадне.От 3 дена корема ми е на компот и постоянно съм в тоалетната.А се имах за човек със здрав стомах :)
Представям си какво може да стане със някой по-кекав.Зачетох се в противопоказанията и естествено разстройството беше там.
Спирам ги защото имаше още доста противопоказания.
Титла: Re:Какво ни причиняват лекарствата
Публикувано от: JG в Ноември 05, 2009, 23:23:32 pm
 :hi: Като малък бях доста болнав, постоянно ме дупчеха бях станал на решето, а хапчетата ги гълтах като бомбони. Веднъж един " лекар" ми предписа едни лекарства, не ги помня вече. Първото го испих, но след 10 мин повърнах и ми стана много лошо. Въпреки това на следващия прием майка ми се опита да ми даде отново," Хайде чичо доктор каза, че трябва да ги пиеш колкото и да ти е неприятно!" тогава за първи път се заянатих кото магаре и не го изпих. Майка ми се видя в чудо как ли не се помъчи но аз бях железен въпреки  че бях само на 6.
Тогава отидохме при друг лекар и когато той видя какво са ми предписали, още си спомням думите му." Ако не го беше повърнало, сега момчето най вероятно щеше да е мъртво"   :bad: Майка ми направо се разтрепера и повече никога не се помъчи да ме убеждава на сила да взимам хапове. :flag_of_truce:
Титла: Re:Какво ни причиняват лекарствата
Публикувано от: sasho90 в Ноември 06, 2009, 03:18:38 am
Потресаващо, особено последния случай.  :o
Титла: Re:Какво ни причиняват лекарствата
Публикувано от: marhs в Ноември 14, 2009, 18:57:04 pm
През 90-те ми оперираха единия крак, местна упойка, след което ми предписаха антибиотик, помня вече, само че завършваше на -циклин.Не помня вече дозата, мисля че беше 4 пъти по 2, но ми се видя много.Но сестрата каза, ча така са ми придписани в картона.На 2-ри ден, започнах да получавам червени обриви по цялото тяло и лицето, с виене на свят.Добре, че бях в болницата-отидах при друг лекар, с картона си.Като видя предписания антибиотик се хвана за главата, веднага ме накара да легна и ми би двойни дози урбазон и алергозан.Каза,че е силен алергичен шок, и че е късмет, че не са започнали да се подуват и дихателните пътища.Веднага ми предписа друг антибиотик, от който не получих до края никакви обриви.След 6 часа и още дози урбазон, се почувствах по-добре, отоците по малко взеха да спадат. Изчезнаха напълно чак след два дни.Същият лекар ми каза, че мога да съдя този, който ми е предписал антибиотика.Съветвах се с познат адвокат, който ме отказа, с доводите, че такива дела са трудни, водят се с години и не се знае как ще свършат. Каза ми да се радвам, че съм се оттървал леко от цялата ситуация.
Титла: Re:Какво ни причиняват лекарствата
Публикувано от: JG в Ноември 15, 2009, 18:56:45 pm
 :hi: На тези дела се изслушва мнението на лекарска комисия.
А както знаете гарван гарванско око не вади ;) Притесняват се, че и те могат да застанат на подсъдимата скамейка някой ден ???
Титла: Re:Какво ни причиняват лекарствата
Публикувано от: bogoizbrania в Януари 21, 2010, 19:51:07 pm
Pill Poppers

Непременно гледайте, просто нямам думи, имало лекарства със страничен ефект  . .  самоубийство!!!

Обяснява се как се "откриват" лекарства особено виаграта и подобни, разглежда се пристрастяването, както и не толкова опасни странични ефекти като по-горния. Намира се лесно на торентите, има го и на ютуб. Дори и фармацевтите не крият какво зло са хаповете.

http://www.bbc.co.uk/programmes/b00q9jfs (http://www.bbc.co.uk/programmes/b00q9jfs)

http://www.youtube.com/watch?v=5n_ZVaT6yPI (http://www.youtube.com/watch?v=5n_ZVaT6yPI)
Титла: Re:Какво ни причиняват лекарствата
Публикувано от: Интуиция в Януари 27, 2010, 04:55:14 am
XVisible, само при първите два реда и рекох:ААААААААААААААААААххх
Тия доФтУри, верно са куку :---
Но нека цитирам любимата ми джипка по повод нек'ви хапове за кръвно/бях ужасена от противопоказанията/: "Пий ги, няма страшно, те толкова лекарства са с такива противопоказания, но помагат..." ::)
Титла: Re:Какво ни причиняват лекарствата
Публикувано от: insomnia1304 в Май 22, 2010, 10:23:06 am
Статините са много по-вредни от очакваното

 :o
Страничните ефекти на статините – лекарства за понижение на холестерола – може да са много по-лоши, отколкото се смяташе досега. За пръв път нивата на вреда от тези медикаменти бяха оповестени от експертите. Според тях у хората, които ползват статини, често се появява нарушена функция на черния дроб, остра бъбречна недостатъчност и мускулно увреждане, известно като миопатия.

При някои пациенти рискът от такива заболявания е осем пъти по-голям в сравнение с тези, които не взимат стратини. По-конкретно рискът от миопатия – която може да е необратима – е шест пъти по-висок при мъжете и три пъти по-висок при жените.

Източник: Daily Mail

http://www.ivanstamenov.com/2010/05/1548/

http://www.dailymail.co.uk/health/article-1280040/Statins-The-effects-worse-feared.html?ito=feeds-newsxml
Титла: Re:Какво ни причиняват лекарствата
Публикувано от: bogoizbrania в Май 23, 2010, 00:20:27 am
Вижте още какво намерих в нета;
Цитат
71. 08 IT 55Y2 0IEK
Италианска фирма е разработила устройство, което избягва директното боравене с лекарства от оператори и гарантира стерилно производство на препарати. Всички компоненти в контакт с лекарствата са предмети за еднократна употреба. Устройството намалява загубите и гарантира спестявания. Фирмата търси споразумение за смесено дружество или търговско споразумение с техническа помощ.
Изводите всеки може да си ги направи.

Титла: Re:Какво ни причиняват лекарствата
Публикувано от: insomnia1304 в Май 29, 2010, 11:54:36 am
Лекарствената мафия печели милиони на гърба на болните и бедни българи!
 :o

Босове във фармацевтичния бранш започнаха война. Безбожно високите цени на илачите са заради корупция и частни търговски интереси...

http://www.-Цензурурано - Жълт сайт на Пеевски/article/18562
Титла: Re:Какво ни причиняват лекарствата
Публикувано от: marhs в Май 29, 2010, 23:30:00 pm
Лекарствената мафия печели милиони на гърба на болните и бедни българи!
 :o
Босове във фармацевтичния бранш започнаха война. Безбожно високите цени на илачите са заради корупция и частни търговски интереси...
http://www.-Цензурурано - Жълт сайт на Пеевски/article/18562


А болшинството от българите стават все по-бедни и по-болни.Заради .............
Титла: Re:Какво ни причиняват лекарствата
Публикувано от: insomnia1304 в Юли 10, 2010, 20:06:50 pm
Европейската агенция по лекарствата (ЕМА) препоръчва прекратяване на разрешението за употреба на лекарствените продукти, съдържащи буфексамак-Mastu S и Mastu S Forte,

http://zigun.eu/nezhelani/index.htm

Комитетът за лекарствени продукти за хуманна употреба (CHМP) към ЕМА препоръчва прекратяване на разрешението за употреба на всички лекарствени продукти, съдържащи буфексамак и оттеглянето им от фармацевтичните пазари на територията на Европейския съюз (ЕС), поради високата честота на контактни алергии при употребата им.

Буфексамак е нестероидно противовъзпалително средство (НПВС), което се прилага за лечение на кожни заболявания (екзема и дерматит) и някои проктологични състояния като хемороиди и анална фисура. Буфексамак-съдържащите лекарствени продукти са налични на Европейския пазар още от 1970 г. под различни търговски наименования: Parfenac, Bufal, Calmaderm, Fansamac, Mastu S, Parfenoide, Proctosan и като следните лекарствени форми – крем, ректална маз и супозитории. В Р. България са разрешени за употреба следните продукти: Mastu S и Mastu S Forte, които се отпускат без лекарско предписание.

Препоръките на CHMP са следствие на провеждането на научен преглед, който идентифицира висок риск от поява на локални контактни алергични реакции при употребата на буфексамак, които понякога могат да бъдат и сериозни. Този риск е още по-висок при пациенти с наличие на предразполагащи състояния, като някои форми на екзема, за чието лечение буфексамак често се предписва. Също така не са налични достатъчно данни, които да подкрепят ефикасността на буфексамак.

Ето защо, основавайки се на цялата налична информация по въпроса, Комитетът стига до заключението, че ползите от прилагането на буфексамак–съдържащи лекарства не надвишават рисковете и препоръчва изтеглянето им от всички фармацевтични пазари в рамките на ЕС.

Становището на CHMP е изпратено на Европейската комисия за вземане на решение.

Препоръки към предписващите лекари и към пациентите:

* Лекарите трябва да спрат да предписват буфексамак-съдържащи лекарствени продукти. На фармацевтичния пазар има в наличност голям набор от алтернативни продукти за провеждане на противовъзпалително лечение.
* Пациентите, които понастоящем прилагат буфексамак-съдържащи продукти трябва да се консултират с лекуващия лекар с оглед преминаване към най-подходящото за тях алтернативно лечение.
* Пациентите, които имат въпроси във връзка с употребата на буфексамак трябва да се консултират с лекуващия лекар или с фармацевт.

Цялото съобщение на английски език, както и документа, озаглавен „Въпроси и отговори за прекратяване на разрешението за употреба на лекарствени продукти, съдържащи буфексамак”, можете да намерите на следните интернет адреси:

http://www.ema.europa.eu/pdfs/human/referral/bufexamac/24639510en.pdf
и

http://www.ema.europa.eu/pdfs/human/referral/bufexamac/Bufexamac_Q&A_23992310en.pdf

http://www.bda.bg/
Титла: Re:Какво ни причиняват лекарствата
Публикувано от: insomnia1304 в Август 29, 2010, 00:30:54 am
Парацетамолът многократно повашавал риска от астма и алергии у децата

 :o :o :o

Новозеландски учени са открили, че даже рядкото приемане на парацетамол от децата може значително да повиши риска от развитието на астма, съобщи EurekAlert!. Към този извод са дошли служители от Института за медицински изследвания, докато са участвали в Международно изследване на астмата и алергиите у децата (ISAAC).
В рамките на това изследване на 300 деца на възраст 13 и 14 години е предложено да попълнят три въпросника, засягащи симптомите на астмата и алергичните заболявания.

Един от въпросите се отнасял за приемането на препарати, съдържащи парацетамол. Имало три възможни отговора: не е ползван, средно ползван (веднъж през последната година) и често ползван (поне веднъж през последния месец).

Оказало се, че при средно ползване на парацетамола рискът от астмата се повишава с 43 процента, а при често ползване рискът се увеличава цели 2,5 пъти. Съответните показатели за алергичен ринит са 38 процента и 2,39 пъти, а за екзема – 33 и 99 процента.

Ръководителят на изследването Ричард Бизли заявил, че са необходими неотложни изследвания на установената взаимовръзка, по резултатите от които евентуално да се променят препоръките по предписване на парацетамола и други понижаващи температурата препарати.

http://www.-Цензурурано - Жълт сайт на Пеевски/news/article/85561
Титла: Re:Какво ни причиняват лекарствата
Публикувано от: insomnia1304 в Септември 04, 2010, 23:14:36 pm
Най-опасните митове за лекарствата

Заблуди за здравето
 :o

Възможностите на съвременната медицина се базират на огромното разнообразие от лекарства.

Те са толкова много, че дори и специалистите - лекари, фармаколози, фармацевти, невинаги са в състояние да бъдат напълно запознати с постоянно променящата се информация за фармацевтичните продукти. Какво да кажем тогава за нас, обикновените хора, които сме далеч от медицината. Изобилието от информация, често с рекламен характер, от една страна, и данните за страничните ефекти от лекарствата често на нивото на слуховете, от друга страна, водят до разпространението на голям брой митове за лекарствените препарати.


Лекарствата са безопасни

Всяко лекарство може да бъде дискредитирано вследствие на неправилната му употреба, но въпреки това съществуват и безопасни лекарства. Всяко лекарство е химично вещество и в една или друга степен си взаимодейства с организма. Някои лекарства са по-активни от други. При това най-често се среща следната закономерност: колкото по-ефикасно е лекарството, толкова е по-опасно. Например сърдечните гликозиди, които са доста ефикасно средство за лечение на сърдечна недостатъчност, но са и в голяма степен токсични. Има лекарства, почти лишени от токсични ефекти, но дори и те могат да причинят проблеми при неконтролираната им употреба. По този начин, продължителният прием на адсорбенти (активен въглен, смекта, полифепан) могат да доведат до нарушения в червата и до запек, а бактериалните препарати (бифидумбактерин, лактобактерин, линекс) - до потискане на собствените бактерии в нормалната чревна флора.


Витамините не са лекарства

Витамините са биологичноактивни вещества за стимулиране на различни метаболитни процеси в организма. Мастноразтворимите витамини (А, D, E, K) при прекаленото им натрупване в организма може да причинят хипервитаминоза, придружена от влошено състояние. Водоразтворимите витамини (C, B, P, PP и др.) не се натрупват в организма, но прекалените им количества могат да предизвикат патологични реакции: алергия, възпаление на стомашно-чревния тракт, на бъбреците и метаболитни нарушения. Ето защо витамините и мултивитамините не може да се използват в по-високи от допустимото дози. Освен това, както и всички други лекарства, трябва да се съхраняват на недостъпно за децата място.


Най-скъпите лекарства са най-ефикасни

Качеството на лекарствата е пряко свързана с цената: най-скъпите са най-ефикасни и обратното. Цената на лекарствените препарати зависи от страната-производител, от пласирането им на пазара и от други фактори, които не са свързани с ефикасността им. Има и много скъпи лекарства, чиято ефикасност е ниска, както и относително по-евтини, но с по-добър ефект и по-безопасни.


Трябва да се спазва препоръчаното в листовката лечение

Ако лекарят е предписал доза, различна от тази, посочена в листовката, значи е допуснал грешка. Дозата, начинът на приемане на лекарството и продължителността на лечението, описани в листовката, имат само информативен характер и са разчетени по средните стойности за пациента. Лекарят, изхождайки от индивидуалните особености на болния и от опита си, може да назначи друго лечение. Разбира се, възможно е и да допусне грешка поради умора, болест (все пак и лекарите са хора). Така че, ако забележите несъответствие между препоръчителните дози в листовката и предписаните от лекаря, няма да бъде излишно да се изяснят спорните въпроси. Ако терапевтът ви потвърди назначението, би следвало да се съобразите с това.


Описаните в упътването странични ефекти винаги ще се проявят


Ако в листовката към лекарството са описани странични ефекти, те със сигурност ще се проявят при приема на препарата. Но дали това е така, както се твърди? Обикновено страничните ефекти на лекарствата се установяват по време на клиничните изпитвания. Почтените фирми са длъжни да посочват всички случаи на нежелани реакции, дори ако те съставляват по-малко от един процент от общия брой на хората, приемали лекарството. В специалната медицинска литература има по-подробна информация за страничните ефекти на лекарствата от тази в листовките, която е предназначена за пациента. Лекарят, предписвайки един или друг медикамент, отчита риска от страничните ефекти. Ако е прекалено висок, той трябва да предупреди пациентите си за потенциалните вредни ефекти и начините за справяне с тях. Нежеланите реакции често се появяват при предозиране или продължителна неконтролирана употреба на препарата. Така например известният на всички ни аналгин потиска произвеждането на кръвни телца в организма при продължителна употреба, но при еднократен прием не оказва такова действие. Проявата на страничните ефекти зависи от индивидуалната непоносимост на организма при всеки отделен човек и от съпътстващите заболявания. Затова е необходимо да информирате лекаря си, ако сте имали реакции към някакви лекарства преди и за наличието на хронични заболявания (особено на черния дроб и бъбреците). В някои случаи може да се избегнат или да се намалят значително страничните ефекти на медикаментите, ако ги приемате с “покритие”. Затова и антибиотиците често се предписват заедно с антихистаминови препарати (противоалергични) и противогъбични лекарства, с цел да се предотвратят усложнения от антибиотичната терапия (алергии и кандидоза).


Има лекарства панацея

Много хора смятат, че има лекарства, които са панацея за всички болести. Да, има лекарства, които са много ефикасни при лечението на някои заболявания, но дори и при тях няма стопроцентова гаранция. А ако говорим за широко рекламираните напоследък лекарства, които помагат едва ли не при всички болести, това са обикновено препарати с общостимулиращо действие и може да окажат положителен ефект върху организма, но при наличието на сериозно заболяване при всички случаи трябва да се предпише конкретно и целенасочено лечение.


Смяната на лекарството с подобно не е проблем

Винаги може да се замени предписаното лекарство с друго, подобно. Има лекарства с различни търговски имена, но с едно и също активно вещество: парацетамол - калпол, панадол, ефералган. Ако активното вещество е едно и също, лекарствата са взаимозаменяеми, но не трябва да се забравя, че разликата в препаратите на отделните фирми може да е в пълнителите, т.е. вещества, които създават определената лекарствена форма - таблетки, дражета, капсули, сироп или микстура. Освен това може да се различават и по количеството активно вещество, което се съдържа в тях. Ето защо, ако лекарят ви е предписал точно определено лекарство, при смяната му с друго трябва да се уверите, че съдържа същата доза от активното вещество. Има и такива случаи, когато аналоговите лекарства се различават помежду си не само по названието си, но и по активното си вещество. Обикновено лекарите, когато ви изписват лекарствата, споменават и с какви други може да ги замените.

Ако все пак не можете да си купите предписаното ви лекарство (поради високата му цена, дефицит или при появата на нежелани реакции), консултирайте се с вашия лекар за замяна, но не вземайте самостоятелни решения.


Можем да приемаме лекарства и без лекарска консултация

Лекарствата, които са ни добре познати, може да приемаме и без да се консултираме с лекар. Има лекарства, които са добре познати на повечето от нас (аналгин, но-шпа, парацетамол и т.н.). Тези препарати се продават без рецепта и не се налага да ни ги изписва лекар. Но приемането им е безопасно само при непродължителна употреба. Безконтролният им прием може да доведе до сериозни усложнения. Ако някое лекарство, предписано ви от лекар, веднъж ви е помогнало, това не означава, че можете и в бъдеще да го използвате, без да се консултирате с лекар.

Никога не приемайте лекарства, преди да сте се консултирали с лекар. В България почти всеки втори българин пие аналгин, когато нещо го заболи, но това не е правилно. От аналгина се натрупват токсини в черния дроб и това може да го увреди. В почти всички развити европейски държави аналгинът отдавна е забранен като лекарство.
http://www.-Цензурурано - Жълт сайт на Пеевски/article/20303
Титла: Re:Какво ни причиняват лекарствата
Публикувано от: insomnia1304 в Януари 22, 2011, 23:03:30 pm
Огромна част от лекарствата не лекуват, а убиват!

Специалистът разкрива кои са най-опасните медикаменти. Повечето болести са лечими с природната медицина, твърди д-р Гълъбов

Усилията и разходите за борба с болестите се увеличават непрекъснато, а същевременно резултатите от лечението са далеч под очакваното. И по света, и у нас. Здравеопазването в световен мащаб е въведено в порочен кръг с псевдолечение и липса на адекватна профилактика. Фармацевтичната индустрия сама си създава потреблението и расте като рак... За мнение по тези въпроси потърсихме един от най-яростните противници на ваксинирането и приемането на лекарства - д-р Атанас Гълъбов. Той е роден през 1962 г., завършва медицина през 1991 г., но практикува лечение с хомеопатия, за което е учил в Белгия. От 1995 г. до 1999 г. е председател на Асоциацията на лекарите-хомеопати в България. Д-р Гълъбов е известен с хитовите си книги “Световната конспирация срещу здравето” и “Окована свобода: технология на глобалния контрол”.

- Д-р Гълъбов, всички медикаменти ли са вредни?

- Повечето медикаменти са токсични, защото са съставени главно от изкуствено синтезирани химически съединения. Фармацевтичните компании успяват да наложат своите “лекове” чрез подкупи, невярно рекламиране и заобикаляне по многобройни начини на законодателствата на различните страни. Най-тревожен е фактът, че чрез подправени и нагодени “тестове за безопасност” те представят често опасни за здравето субстанции (медикаменти) да изглеждат безвредни и дори полезни.

Манипулацията се осъществява по няколко начина


На първо място чрез измами в самите клинични изпитания. Компаниите лесно могат да наредят да се извърши подходящо за техните интереси изследване, което би помогнало за патентоването на лекарството. Друг факт, който се пренебрегва, е, че организмът на животните реагира различно от човешкия в много отношения и метаболизмът на внасяните отвън химични субстанции не е еднакъв при различните видове. Затова значителна част от животозастрашаващите странични ефекти на медикаментите въобще не могат да се предвидят, дори опитите да са били извършени по най-добрия начин.

- Има ли публична информация за подобни лекарства?

- Ето един съвсем кратък списък с някои “изследвани за безопасност” медикаменти, които са се оказали твърде токсични и затова са били изтеглени от пазара (не всички са били разрешени и продавани в България). Препаратът Орабилекс - причинил бъбречни увреждания с фатален край, Метаквалон (сънотворно) - причинил сериозни психотични разстройства и довел до смъртта поне на 366 души чрез убийство или самоубийство, Изопротеренол - за астма - довел до около 3500 смъртни случая през 60-те години, Ералдин (сърдечен медикамент) - предизвикал сериозни увреди на очите и в храносмилателния тракт, и много смъртни случаи, Фенформин - довел до смъртта на около 1000 души, Прелудин и Макситон (за отслабване) - причинили сериозни клапни увреждания и поражения на нервната система, Пронап и Плаксин (успокоителни) - предизвикали смъртта на много бебета, Уретан (за левкемия) - виновен за появата на рак на черния дроб, белия дроб и костния мозък, Дебендокс (срещу гадене) - причинил родови дефекти, и т.н.

През 1978 г. “Офис ъф текнолъджи ъф сайънс” в САЩ извършва голямо проучване върху т.нар. научна медицина и представя резултатите пред Конгреса. Оказва се, че поне

80% от официално установените лечения въобще не са доказани в клинично контролирани изследвания!

С други думи, те нямат научна обосновка! След 7 г. НАСА повтаря проучването със същия резултат.

- Защо, въпреки тези данни, конвенционалните терапии са единствено признатите и масово прилагани?

- Това е така, защото медицинската индустрия се стреми да монополизира здравеопазването и да елиминира конкуренцията на нелекарствените лечебни методи, които биха застрашили печалбите й! Затова официалната медицина е превърната в религия, а всички теории, мнения и терапии извън избраните се обявяват за ерес и ненаучно доказани.

Основна грешка на хората е, че са оставили друг да ръководи съдбата им и да се “грижи” за здравето им! Най-лесният и устройващ ни начин е да търсим причината за появата на болести извън нас - независимо дали това ще е вирус, бактерия или някакъв друг фактор от околната среда. Хората искат, без да полагат никакви грижи за здравето си и за усъвършенстването си, да бъдат винаги във форма, ако е възможно - само с помощта на някое хапче. Трябва да се знае, че голяма част от нас се раждат здрави. Ако се храним правилно, съблюдаваме хигиена и разумен начин на живот и не ни се пречи чрез всякакви наложени “здравословни” мероприятия като например ваксинации,

можем да останем здрави до дълбока старост

Повечето болести са предотвратими чрез разумен начин на живот и лечими със средствата на природната медицина. Това не означава, че конвенционалната медицина няма какво ценно да предложи. Микрохирургията и новите щадящи хирургични техники са едно чудесно постижение.

- Как точно вредят лекарствата на хората?

- Вероятно вече сами сте се убедили, че огромната част от медикаментите не лекуват, а дори напротив - често предизвикват допълнителни усложнения и заболявания. Антибиотиците досега са спасили не един човешки живот, но видяхме до какви нежелани ефекти доведе безотговорната им и много често неоправдана употреба - бактериите станаха резистентни на повечето от тях, а гъбичните заболявания придобиха невиждана масовост. Самите антибиотици понякога разболяват с продължителни последствия и дори могат да служат като хранителна среда на някои микроби.

Има неоспорими примери за лекарства, които не само че не лекуват, а увреждат и дори водят до смърт.

През 1997 г. от пазара са изтеглени медикаментите за отслабване Фенфлурамин и Дексфенфлурамин, след като се установява, че те са довели при много хора до сериозни необратими сърдечни поражения и дори до смъртни случаи, когато са използвани заедно с друго лекарствено средство - Фентермин.

Хормоналните препарати и особено свързаните с предпазване от забременяване днес вече са масово изписвани и у нас. Тази мода също има своите вредни последствия. Ето някои от страничните им ефекти: увеличен риск от развитие на тромбози, повишаване на кръвното налягане, увеличаване на телесното тегло (често наблюдавано явление), отоци, акне, разстройства на функцията на щитовидната жлеза, възникване на спонтанни маточни кръвотечения, нервно-вегетативни разстройства - главоболие, мигрена, депресия, умора и др.

- А какво ще кажете за антидепресантите?

- Антидепресантите и психостимулантите са другата голяма група много опасни лекарства. През януари 1988 г. американската фармацевтична компания “Еli Lilly&Со” пуска на пазара своя “хит” - антидепресанта прозак. Смята се, че е вземан досега от около 40 млн. души по света, като в последните години се дава масово и на деца. Известният американски психиатър Питър Брегин казва: “У мен няма никакво съмнение, че Прозак може да доведе до насилие и самоубийство. Виждал съм много такива случаи”. Някои от често срещаните странични ефекти на Прозак включват: проблеми в сексуалната сфера, особено при мъжете - понижено либидо, неспособност да се изпитва оргазъм, повишено артериално налягане, кръвоизливи, втрисания, засилен апетит, наддаване на тегло, гадене и повръщане, промени във вкусовите усещания, болки в ушите, често уриниране. Но най-тежките нежелани реакции са: апатия, параноя, антисоциално поведение, враждебност, тревожност, суицидни мисли, халюцинации, ирационални идеи, хистерия - въобще един експлозивен коктейл от симптоми. Поради лошата репутация, която Прозак добива през последните години, “Eli Lilly” променя името му на Сарафем, като препоръчва “новото лекарство” за лечение на... предменструален синдром при жени!

Риталин пък е медикамент от групата на амфетаминоподобните психостимуланти. Под тяхно влияние се премахва чувството за умора и сънливост, като се подобрява активното внимание. Появява се усещане за прилив на сили и бодрост, увеличава се работоспособността. Поемането му в по-големи дози води до психомоторна възбуда, агресивност, еуфория или дисфория, безсъние, безапетитие. Риталин никога не е тестван за безопасност и ефикасност при дълготрайна употреба. Но със сигурност е установено, че хроничното му приложение може да доведе до зависимост. През последните години много ученици и студенти злоупотребяват с Риталин, като го използват в качеството му на стимулант, за да постигат по-добри резултати. Но последствията нерядко са: изтощение, формиране на зависимост или евентуално прибягване към наркотици.

Едно интервю на Маргарита Благоева


http://www.-Цензурурано - Жълт сайт на Пеевски/article/22638
Титла: Re:Какво ни причиняват лекарствата
Публикувано от: arktur в Януари 31, 2011, 15:29:50 pm
Скандал вади на показ фармацевтични лъжи http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3579411 (http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3579411)


Титла: Re:Какво ни причиняват лекарствата
Публикувано от: teni в Януари 31, 2011, 18:54:20 pm
Лекарствата пречат на организма да се самоизлекува. Това е тяхната задача.А биографията на Рокфелер още по-добре показва за какво става въпрос. С две думи-бащата на първия милионер от клана е бил народен лечител. Обикалял щатите и лекувал хората с билки. Когато синът му , мисля че беше Джон, забогатял от нефта и жп транспорта, първата му работа е била да създаде лаборатория, която да произвежда лекарства и да ликвидира билколечението.
Титла: Re:Какво ни причиняват лекарствата
Публикувано от: bogoizbrania в Февруари 01, 2011, 21:20:56 pm
Видео на frontline от 2008-ма показани са случаи на осакатяване на деца с лекарства, които не са тествани за малолетни.

The Medicated Child

http://www.pbs.org/wgbh/pages/frontline/medicatedchild/
 (http://www.pbs.org/wgbh/pages/frontline/medicatedchild/)
Видео

http://www.youtube.com/watch?v=o0GE6VtFrNs&feature=related
 (http://www.youtube.com/watch?v=o0GE6VtFrNs&feature=related)
Титла: Re:Какво ни причиняват лекарствата
Публикувано от: bogoizbrania в Февруари 02, 2011, 23:32:50 pm
Според този филм;

http://www.youtube.com/watch?v=rdh9_Uz6cIs&NR=1
 (http://www.youtube.com/watch?v=rdh9_Uz6cIs&NR=1)Big Bucks Big Pharma
Всички рекламирани по ТВ лекарства в последните години са си чисто плацебо. :drinks: НА всичкото отгоре 78% на новите лекарства им е нова само рекламата и името. Фармацевтичните компании използват метода на Холивуд, искат пари за да те забавляват. Явно не всичко е толкова ужасно в химията, много хора всъщност плащат точно за това от което имат нужда, добро отношение и внушение за успокояване. Така че извинявам се на химици и лекари за силно негативното отношение към работата им, всеки има право да печели.
Титла: Re:Какво ни причиняват лекарствата
Публикувано от: Edge of Sanity в Февруари 03, 2011, 09:36:06 am
Има много примери за хора които са измислили ефективно лечение за най-различни болести и техните идеи никога няма да се осъществят или по-точно комерсиализират, само заради големите компании които създават болести, които карат хората да се тъпчат с безполезни лекарства, които ускоряват тяхната така и неизбежна смърт. Наистина нещо много жалко, знаеш че можеш да промениш света но ако го направиш ще те ликвидират.
Титла: Re:Какво ни причиняват лекарствата
Публикувано от: marhs в Февруари 03, 2011, 21:06:20 pm
Събирайте билки сред природата, през пролетта, лятото и есента.Поне това го има в изобилие в БГ.Ако нямате, купете си и книга за билките.Ще икономисате някой лев.Освен това ще спечелите и от разходката на чист въздух.Природните лекарства за незаменими.
Титла: Re:Какво ни причиняват лекарствата
Публикувано от: Raw Deal в Февруари 04, 2011, 12:23:28 pm
До колкото знам, е важно и от къде се набавят билките. Не се препоръчва да се събират билки в близост до замърсители като индустриални райони(каквито в България вече почти няма ;D) и шосета с интензивно автомобилно движение.
Титла: Re:Какво ни причиняват лекарствата
Публикувано от: sidewinder в Февруари 04, 2011, 12:51:29 pm
Билките се събират от региона, където живее човека, който ще ги ползва в Радиус от 100км.
Титла: Re:Какво ни причиняват лекарствата
Публикувано от: marhs в Февруари 05, 2011, 14:52:02 pm
До колкото знам, е важно и от къде се набавят билките. Не се препоръчва да се събират билки в близост до замърсители като индустриални райони(каквито в България вече почти няма ;D) и шосета с интензивно автомобилно движение.

Има колкото си искаш чисти места из БГ. А и индустриалните зони със замърсители пооредяха отдавна.Ако пък искаш със сигурност чистота, ще трябва да се поизкачиш на в планините,  през лятото и есента.А и ходенето пеша е полезно.Въпроса е дали искаш.. :)
Титла: Re:Какво ни причиняват лекарствата
Публикувано от: Magnolia в Февруари 06, 2011, 03:54:57 am
Да напомня, че билки се събират с нужното отношение-само толкова, от колкото имаш нужда, а не се скубят безогледно. Не забравяйте и да се отблагодарите на растението по някакъв начин.
Титла: Re:Какво ни причиняват лекарствата
Публикувано от: raliko в Февруари 06, 2011, 10:58:24 am
Темата е за вредата от лекарствата и реших да се включа в дискусията.Вярно е,че почти при всички болни,ако не при всички,го има ефекта-плацебо.Няма значение,дали е на хапче,на инжекции или венозно.При всички случаи аз за себе си съм разбрала вредата им.Тъй като съм боледувала все от простудни заболявания,редовно бях инжектирана с пеницилин.Имам сега ямички на краката в мускулите от иглите.Това да речем не е фатално.Но зъбите ми-едно ,че са в прекрасен жълт цвят,второ-почти няма здрав зъб в устата ми,а венците ми са в окаяно положение.Да,би могло да се каже,че една родила дете жена е изразходила калция в организма си т.н.НО аз мисля,че  всичките лекарства с които съм  тъпкана са виновни.От там са ми увредени и зрението и бъбреците,може би и сърцето,тъй като на моменти прескача.А съм  млад човек.Чувствам се обаче развалина.Особено след раждането,което бе непланирано цезарово-поради високо кръвно.
Какво мога да променя?
Хапчета пия само  наистина в изключителни случаи,но все по-рядко.Предпочитам билките и чай с мед,бера си цвят липа и я суша.А медът го купувам,зеленчуците и плодовете - също,нямаме село.Бих искала обаче да имам,за да имам и плодове и зеленчуци  без торове и химикали.Да гледам пчели,да си садя и бера чисти продукти.

Но как да стане?Да се върнем на село?Ако нямах дете може би да,но училищата в града не са цвете,какво остава по селата,че е пълно с цигани.
Няма как да се откъснем и преборим със Системата.Да,някои рискуват и раждат у дома си,други-живеят на село,здрави поне,макар и необразовани.И може би пак са щастливи.
Всичко е въпрос на избор.А нашия вече е ясно,че не е наш.Някой друг е избрал вместо нас.
Титла: Re:Какво ни причиняват лекарствата
Публикувано от: Raw Deal в Февруари 19, 2011, 17:43:17 pm
Онкоболни стават ходещи бомби след терапия с отрови

(Преводен материал) Онкоболните с рак на щитовидната жлеза, които са лекувани с радиоактивен йод, продължават да са много опасни и след като напуснат болницата – те облъчват не само болничните стаи, но и други пациенти, а също собствените си приятели и семейства. Радиационните нива са толкова високи, че тези хора понякога задействат антитерористичните аларми за радиация, както се разбра от наскоро разпространен конгресен доклад.

Бременни жени, възрастни пациенти и онкоболни на всякаква възраст сега масово се излагат на вредни нива йонизирана радиация от «ходещите бомби» – тоест от пациентите с рак на щитовидната жлеза. Част от тяхното «лечение на рака» включва изпиването на радиоактивна течност, съдържаща йод-131 (радиоизотоп на йод), която отива до тяхната щитовидна жлеза и я изгаря отвътре с радиация. Вярвате или не, на това му казват «научна медицина». Изумително.

Можем да наречем тази ширеща се практика и с по-точното определение «раздаване на оръжие за масово унищожение», тъй като жертвите са всички онези, имали нещастието да се окажат наблизо. Йод-131 между другото е причината аварията в съветската атомна електроцентрала Чернобил да бъде смятана за толкова смъртоносна. Той е продукт от деленето на уран и извънредно допринася за появата на мутации в клетките и смърт. Периодът му на разпад е 8 дни – това означава, че за 8 дни количеството излъчвана радиация спада наполовина.

Защо регулаторните власти допускат онкоболни да се превръщат в ходещи бомби

Ако някой терорист четат това – вероятно вече му е хрумнало, че за внасянето на радиоактивна бомба в някой град на САЩ просто му трябва свидетелство от лекар, че е бил подложен на радиоактивно «лечение» за рак на щитовидната жлеза. «О, ето защо излъчвате толкова радиация! Идвате от клиника за онкоболни.»

Но ако тези радиоктивни пациенти са толкова опасни за хората около тях, защо лекарите ги отпращат веднага след терапията с радиоактивни материали? Причината е в нехайните правила на Комисията по контрол на атомната енергия, според които няма никакъв проблем радиоактивните пациенти да бъдат освобождавани от болниците. В резултат всяка година около 40 000 «ходещи бомби» се озовават на улицата. (Данните са само за САЩ – бел. Стопанина) А пораженията, които те нанасят около себе си, ще ви изумят.

Според конгресния доклад, съставен от конгресмен Ед Марки (на Масачузетс), един радиоактивен пациент се качил на автобус в Ню Йорк и задействал детекторите за радиация в тунела «Линкълн». От щатската полиция направили блокада на автобуса, тъй като били убедени, че в него има терорист, но се оказало, че става дума за пациент с рак на щитовидната жлеза, който не се съобразил с изискването да не ползва обществен транспорт. (Трябва ли да смятаме облъчването на други пътници за престъпление? Ако нещо такова бъде направено от терорист с чалма, несъмнено ще го пратят да изгние в някой забравен затвор. Но когато това се прави от лекари с бели престилки, това е допустимо?)

В същия доклад на конгресмена е отбелязано, че около 7 процента от радиоактивните пациенти отиват в хотели веднага след терапиите си. А там облъчват постилките на леглата, които се перат заедно с тези от другите стаи, с кърпите и хавлиите, като така целите хотели се превръщат в едни мини Чернобили. Как изследователите са разбрали за това? Защото при един от случаите станало така, че служители на една електроцентрала отседнали в такъв хотел и получили силно облъчване, което на следващия ден задействало алармите в службата им.

Поредният начин фармацевтичната индустрия да печели

Заключението от всичко това е, че поглъщането на радиоактивни течности е, меко казано, спорен метод за «лечението» на когото и да било. Резултатите са катастрофални не само за самите пациенти; вредите включват и безброй други хора, изложени без знанието си на йонизираща радиация. Това облъчване, разбира се, е предпоставка за появата на повече случаи на ракови заболявания и съответно фармацевтичният бизнес печели повече болни клиенти. Така че колкото повече хора са третирани с радиация и пускани на улицата, толкова по-добре ще върви бизнесът на фармафията.

Подобно на маркетинга с вирусите. Само че не става дума за вируси и вместо ваксини, се рекламират радиоактивни материали

Интересното тук е, че фармацевтичната индустрия постигна онова, което терористите не можаха – подмолно радиоактивно облъчване в големи щатски градове и поболяване на хората. И това се прави в името на «медицината». Също като флуоризацията на водата, химиотерапиите, мамографиите, противогрипните ваксинации и тем подобни токсични, отровни процедури – все натрапвани на човечеството в името на «модерната медицинска наука».

Но по-голямата част от тази модерна медицинска наука нито е модерна, нито е научна. Всъщност тя е доста нецивилизована, когато имаме предвид вредите, причинявани на хората. Всяка система на здравеопазването, която иска от пациентите да пият силно радиоактивни отрови (като йод-131), без съмнение го прави и заради опасно слабо разбиране за това, което трябва да бъде медицината.

Понеже пиша за «ходещи бомби», не мислете, че ми липсва състрадание за страдащите от рак на щитовидната жлеза. Изцяло съм съпричастен с всеки, който се бори с това заболяване. Всъщност искам да им помогна да се пазят от този рак или да се справят с него, без да се подлагат на убийствена радиация! В много случаи този рак може да се избегне (или излекува) с помощта на малки количества селен и йод (от водорасли, не от ядрени отпадъци) и други подхранващи средства като витамин D. Важно е да се знае още, че често се поставят неоснователни диагнози за рак на щитовидната жлеза, като съответно и лечението се оказва излишно. Повечето хора преодоляват т.нар. тироиден рак със собствени сили и без каквато и да било терапия. (http://www.naturalnews.com/028912_thyroid_cancer_treatment.html)

Тироидните онкоболни се нуждаят от качествена храна и холистична медицина, а не от радиация, която е заплаха и за самите болни, и за здравите около тях. Но хората са подмамвани от лекарите да пият радиоактивни отрови – резултатът е, че изгарят щитовидните си жлези и така може и да оживеят, но остават болни. Просто не е за вярване!

Никак не са малко лекарите, които бързат да поставят диагноза рак на щитовидната жлеза и да накарат пациентите си да пият радиоактивна отрова. И колкото и да е потресаващо, хората наистина я поглъщат! Как е възможно? Явно някои хора са склонни да правят какво ли не, стига лекарите да го поискат от тях: «Ето, ваксинирайте се с ДНК фрагменти от умрели животни. Ето, пийте от тези умопобъркващи психотропни хапчета до края на живота си. Ето, изпийте тази радиоактивна отрова!»

Какво им става на тези медици? Наистина ли си вярват, че практикуват медицина?

Медицинската индустрия може и да успява в измамите си над хората, но законите на физиката са неизменни. А тези закони гласят, че високите нива на йонизираща радиация са вредни за човешкия организъм. Така че може би, просто може би, някак си не е редно да изпращаме на улицата ходещи бомби, след като са се нагълтали с радиоактивни йодни изотопи – щедро препоръчани от многознайковците в клиниките за онкоболни.

Президентът Буш похарчи стотици милиарди в търсене на оръжия за масово унищожение из Ирак. Така и не можа да ги намери. В това няма нищо чудно! Както излиза, те през цялото време са били в нашите клиники. Шарлатаните на медико-фармафията сега разполагат с оръжия за масово унищожение и дори ги използват срещу болни от рак на щитовидната жлеза. Тези болни хора заслужават нещо по-добро: природна медицина, която изцелява тъканите, вместо да ги довършва.

Автор: Майк Адамс

източник: http://www.ivanstamenov.com/2010/10/2306/
Титла: Re:Какво ни причиняват лекарствата
Публикувано от: raliko в Февруари 20, 2011, 18:38:03 pm
Убедена съм,че медиците ни много добре съзнават вредата,която нанасят на пациентите си.Не случайно  техните деца,роднини-не се лекуват от същите.
Титла: Re:Какво ни причиняват лекарствата
Публикувано от: Edge of Sanity в Февруари 20, 2011, 19:33:33 pm
Всичко е пари, няма друг отговор.
Титла: Re:Какво ни причиняват лекарствата
Публикувано от: the_special_boy в Март 30, 2011, 11:12:59 am
Ето тук http://vbox7.com/play:42d20405 (http://vbox7.com/play:42d20405) съм орязал едно предаване на Карбовски вижте за какво става на въпрос.Дали е мит,че ни тровят.
Титла: Re:Какво ни причиняват лекарствата
Публикувано от: bogoizbrania в Април 23, 2011, 16:05:33 pm
Тук на англииски се твърди, че хапчетата с калции за жени за укрепване на костната система причиняват инфаркт и рак на червата.

http://fanaticcook.blogspot.com/2011/04/calcium-supplements-found-again-to.html (http://fanaticcook.blogspot.com/2011/04/calcium-supplements-found-again-to.html)
Титла: Re:Какво ни причиняват лекарствата
Публикувано от: bogoizbrania в Юли 09, 2011, 08:39:12 am
Препарат против тютюнопушене вреди на сърцето?
http://www.puls.bg/health/highlights/news_7718.html

Препаратът за отказване от тютюнопушене Chantix увеличава риска от инфаркт, инсулт или друг сърдечно-съдов инцидент със 72% при пушачите, които го употребяват. Застрашени са дори и хората, които не проявяват склонност към сърдечно-съдово заболяване, констатират учени.
 

Наскоро Американската агенция за храните и лекарствата също обяви опасността от малък, но значителен риск от инфаркт и инсулт сред хората с предшестващо заболяване на сърцето, които употребяват Chantix (варениклин).
 

Откритието, публикувано в Canadian Medical Association Journal, се основава на преглед на 14 проучвания, включващи над 8200 пушачи или потребители на бездимни тютюневи изделия, при повечето от които няма налично сърдечно-съдово заболяване. Около 4900 от участниците приемат Chantix, а останалите използват плацебо.
 

Изследователите откриват, че 52-ма от участниците, които взимат Chantix, получават сериозни сърдечно-съдови инциденти, в сравнение с 27 от тези, които приемат плацебо.
 

“Chantix причинява проблеми, които би трябвало да предотвратява, като се има предвид, че пушенето увеличава риска от някои видове рак и сърдечни заболявания.“, казва авторът на проучването д-р Сонал Сингх от Училището по медицина в Балтимор. „Опитайте се да спрете тютюнопушенето без чужда помощ. Ако не можете, има други по-безопасни алтернативи.“, съветва експертът.
 
 
Още по темата..
Магнитен резонанс предвижда отказването от цигарите 0
Подкрепата от приятели - най-важна за отказване от вредните навици 0
Никотиновото заместване помага за отказване от цигарите 0

Рисковете, свързани с употребата на Chantix, надхвърлят потенциалните ползи, уточнява д-р Курт Фърберг, участващ в проучването.
 

Учените смятат, че препаратът води до потенциални рискове и от психични проблеми, включително депресия и суицидни мисли.


Според резултатите Chantix не е толкова ефективен и за спиране на цигарите. Ако 10 души започнат да го употребяват, 9 от тях след една година отново пропушват, казва д-р Курт Фърберг.
 

От своя страна фармацевтичната компания Pfizer, производител на Chantix, заяви, че заключенията на авторите са погрешни и че лекарството е ценен инструмент в спирането на цигарите. Според компанията научният анализ е ограничаващ, тъй като се основава на малък брой събития, което поражда съмнения за надеждността на авторската оценка.
 

Учените признават, че са констатирани сравнително малък брой случаи на сърдечно-съдови инциденти, но въпреки това те съветват лекарите да вземат под внимание потенциалните рискове от сърдечни и психиатрични проблеми, преди предписване на препарата.
Титла: Re:Какво ни причиняват лекарствата
Публикувано от: P.E.A.C.E. в Юли 09, 2011, 13:29:23 pm
Цитат
суицидни мисли.
Знам, че не е по темата, но просто искам да се обърне внимание. Поради такива причини даките (румънците) сега говорят друг език от нашия. Не защото сме различни по наследство, просто са се поддали на културното поглъщане на чужд език.
Титла: Re:Какво ни причиняват лекарствата
Публикувано от: Гален в Декември 24, 2011, 06:37:41 am
На вниманието на жените!

                                    За вредата от контрацептивите!

В наши дни на почти всяка жена,която има хормонален проблем се предписва лечение с хормонални таблетки. Споровете около това дали противозачатъчните хапчета имат повече вреда,отколкото полза продължават.
Тук обаче не мисля, че става въпрос за спор, а за укриване на истината,какво в действителност представлява хапчето-антибебе. На много жени след спиране на приема на хормонални таблетки им се налага да се справят с доста сериозни проблеми.
Възрастовата граница на момичета с хормонални проблеми е все по-ниска, но много малко от тях решават да изпробват нетрадиционно лечение, поради простата причина,че най-вероятно и майките им са приемали тези хапченца с години.
Твърдението на лекарите е, че хормоналното хапче ти решават проблема с нередовната менструация. Това което обаче в действителност става е,че противозачатъчните таблетки ви гарантират “фалшива” редовна менструация и затова редица фактори,които влияят на фертилността(способността за зачеване), могат да останат незабелязани за вас. Най-разпространият е синдромът на поликистозни яйчници, който с години може да остане недиагностициран при жени приемащи противозачатъчни таблетки.
Противозачатъчните имат и много други странични ефекти. Увеличава се риска от някой ракови заболявяния като рак на млечната жлеза,заболяванията на гърдите,има момичета приемащи контрацептиви развили фиброаденоми, наблюдава се окосмяване,нарушения в хормоналния баланс, напълняване, депресивни състояни, тревожност, нервност, загуба на либидо.
Според изследване,публикувано в списание “Ланцет”,жените приемащи,орални контрацептиви, са изложени на риск от заболяване от рак на шийката на матката.Колкото по-продължителен е приемът на таблетки, толкова по-голям става и този риск.
Подробно изследване в САЩ,доказва, че при жените след менопауза,които са приемали контрацептиви преди раждането на първото си дете, рискът от заболяване на рак на гърдата е 44% по-голям, отколкото при жени, които никога не са използвали хормонални таблетки. Смята се, че това е свързано с естрогена в оралните контрацептиви.
Изследване проведено преди години в няколко еврпейски държави, доказа че има пряка връзка между жени приемали дълги години противозачатъчни и деца от мъжки пол родени след тези приеми. В почти 30% от случаите момчета, чиито майки са приемали с години хормонални таблетки са станали хомосексуалисти.

В много статии има манипулации за ползата от противозачатъчните,в други статии много точно са си оказани страничните ефекти, но и в света не само в България е доказано, че тези медикаменти имат доста странични ефекти.

В действителност, колко жени наистина се замислят какво причиняват на организма си след всеки прием на малкото хапченце?

http://www.news4000.bg/article-19290
Титла: Re: Какво ни причиняват лекарствата
Публикувано от: Hacko в Април 13, 2012, 09:50:01 am
Защо в южната част на света всяка година 15 милиона души умират от лесно лечими болести? Този въпрос кара двамата режисьора Микеле Мелара и Алесандро Роси да започнат разследване, което разкрива механизмите на един истински световен монопол. БИГ ФАРМА (картел на 10-те най-важни мултинационални компании - производителки на лекарства) е директно отговорна за непрестанните здравни кризи, които само изглеждат невъзможни за разрешаване. Филмът показва връзката между СТО (световната здравна организация) и големите фармацевтични компании, фокусирайки се върху механизма-капан ТРИПС (международно споразумение, нарочно създадено, за да защитава интересите на БИГ ФАРМА).
"Пътищата на лекарствата (http://youtu.be/frBtnQp0rr8)" изследва по ясен и интелигентен начин тази тема, актуална повече от всякога.
Титла: Re: Какво ни причиняват лекарствата
Публикувано от: bogoizbrania в Юни 01, 2012, 18:44:03 pm
За вредата от аспирина и парацетамола, обърнете внимание на частта, че вредата от парацетамола не се изследва, понеже в-то е без патент и фармацевтите не ги интересува изследването ::)

Студентка с токсичен хепатит след отравяне с парацетамол
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=4679171

Прахчетата срещу грип и настинка - убийствено опасен комбиниран риск
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=4502751
Титла: Re: Какво ни причиняват лекарствата
Публикувано от: x_name41 в Юни 02, 2012, 01:13:21 am
Лекарствата са химично синтезирани антибиотици предназначени за лечение на определени заболявания, но същевременно с това повечето от тях имат някои противопоказни ефекти, които причиняват на човека в една или друга степен временен и в редки случаи постоянен физически дискомфорт, които са вследствие най често при неправилна употреба.
Титла: Re: Какво ни причиняват лекарствата
Публикувано от: elenabg в Юни 06, 2012, 20:21:27 pm
В новината за студентката пише и "Освен превишената доза, роля е изиграл и фактът, че месец по-рано студентката е приемала китайски добавки за отслабване."
Такива пих и аз преди няколко години - около месец. Такива странични ефекти имат, че бях решила, че ще умирам. Ходих на какви ли не лекари докато се усетя, че е от китайските "хранителни добавки". Не се подлъгвайте от рекламите на тези боклуци!
Титла: Re: Какво ни причиняват лекарствата
Публикувано от: kalan в Юни 06, 2012, 22:10:23 pm
Ако наистина съществуваше хапче за отслабване нямаше да има пълни хора. Аз може да съм пълна, но никога няма да прибягна до такива лекарства за отслабване. Пробвала съм два пъти с такива лекарства и резултат нулев. Но страхотна работа вършат правилното хранене, спорт, бягане, йога или медитация ако щете.
А и мисля, че хората прибягват до лекарства за отслабване от чист мързел да променят навиците си.
Най ми е любим онзи гел преди години дето като го намажеш и за 40 минути смъкваш 10 сантима от талия, корем или бедро. :o
Титла: Re: Какво ни причиняват лекарствата
Публикувано от: elenabg в Юни 06, 2012, 22:13:32 pm
Напълно съм съгласна! Аз също от мързел ги започнах /който оправдавах с липса на време/ и все още съжалявам за това.
Титла: Re: Какво ни причиняват лекарствата
Публикувано от: kalan в Юни 06, 2012, 22:18:48 pm
А какви ти бяха страничните ефекти от тези лекарства?
Титла: Re: Какво ни причиняват лекарствата
Публикувано от: elenabg в Юни 06, 2012, 22:24:41 pm
Постоянно изпотяване, изтръпване на крайниците, сърцебиене и аритмия, безсъние /сън - по 2-3 часа/, менструални отклонения, пълна липса на апетит - ядях по веднъж на ден- насила, защото ми прималяваше. Наистина свалих 7 кг. за 10 дни /първите 10 дни, после започнах да пия по 1 хапче на ден/, но после за 2 месеца ги възстанових и качих още.
Пиша, защото все още има реклами на тези боклуци в Интернет и масово хората се "зарибяват".
Титла: Re: Какво ни причиняват лекарствата
Публикувано от: kalan в Юни 06, 2012, 22:26:29 pm
Абе да не са ония Лида.
Титла: Re: Какво ни причиняват лекарствата
Публикувано от: elenabg в Юни 06, 2012, 22:27:30 pm
Името е друго, но ефектът - същия.
Титла: Re: Какво ни причиняват лекарствата
Публикувано от: kalan в Юни 06, 2012, 22:42:56 pm
Една приятелка ми го предложи преди време. Каза ми, че бил 40 лева и нейната колежка свалила за месец и половина 40 кила. После поседяла и в болницата известно време. Отслабването за да е трайно трябва да става постепенно, а не да се стресира организма.
Титла: Re: Какво ни причиняват лекарствата
Публикувано от: bogoizbrania в Юни 06, 2012, 22:57:12 pm
Понеже се коментира отслабване, ще ви разкрия тайната на слабите манекенки. Тези жени казват че ядат кавото си поискат и пак не пълнеят и знаете ли че не лъжат! магията е много тривиална. В договорите на професионалните фотомодели има клауза  :hi: клизма на всеки два три дни! Така каквото и да ядеш наистина няма значение, пълната промивка на стомаха го изкарва.
Титла: Re: Какво ни причиняват лекарствата
Публикувано от: bogoizbrania в Юли 24, 2012, 21:13:44 pm
Това е интересно, стрелеца от киното в Денвър се тъпчел с лекаство водещо до странно и неконторлируемо поведение Vicodin.

http://truththeory.com/2012/07/24/follow-the-trend-batman-shooter-james-holmes-was-on-hardcore-pharmaceutical-drugs/
Титла: Re: Какво ни причиняват лекарствата
Публикувано от: bogoizbrania в Септември 02, 2012, 13:07:42 pm
Фармацевтичен концерн се извини след 50 години

http://www.novini.bg/news/84775-%D1%84%D0%B0%D1%80%D0%BC%D0%B0%D1%86%D0%B5%D0%B2%D1%82%D0%B8%D1%87%D0%B5%D0%BD-%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%86%D0%B5%D1%80%D0%BD-%D1%81%D0%B5-%D0%B8%D0%B7%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B8-%D1%81%D0%BB%D0%B5%D0%B4-50-%D0%B3%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D0%BD%D0%B8.html

Германски фармацевтичен концерн се извини официално за уврежданията, които тяхно лекарство причинило на десетки хиляди новородени. Преди няколко десетилетия скандалът около препарата Талидомид предизвика промени в тестването и лицензирането на лекарствени препарати по цял свят.
50 години, след като болкоуспокояващото средство беше изтеглено от продажба заради ужасяващи странични ефекти, концернът, който го произвеждаше, се извини официално на пострадалите. В края на 50-те и началото на 60-те препаратът нанесе тежки увреждания на хиляди новородени. Той беше рекламиран като лекарството, което ще спаси бременните жени от гаденето сутрин. Вместо това, над 10 000 деца се появиха на бял свят с деформирани крайници.
Скандалът, който предизвика продажбата на Талидомид, доведе до промени във фармацевтичната индустрия. Бяха въведени по-строги правила за тестове и лицензиране на продуктите. Семействата на пострадалите не приеха извинението на германския концерн. "Прочетох изявлението, с което се извиняват... Това е изявление, което правиш, когато всъщност не съжаляваш за стореното. Не знаят какво е истински шок. Да видиш, че детето ти е родено без ръце и крака и не може да живее животът, който искаш да му осигуриш", казва Уенди Роу, майка на увредено дете
Сдружението на пострадалите от Талидомид във Великобритания заяви, че едно извинение, закъсняло с 50 години, не е достатъчна компенсация за пострадалите. Организацията на пострадалите от препарата в Австралия нарече обръщението на фармацевтичния концерт "жалко".
Титла: Re: Какво ни причиняват лекарствата
Публикувано от: kalan в Септември 02, 2012, 14:00:41 pm
Както се казва "След дъжд-качулка". И само извинение ли ще има. Няма ли да помогнат някак си на тези новоредени и родителите им?
Титла: Re: Какво ни причиняват лекарствата
Публикувано от: bogoizbrania в Септември 02, 2012, 18:14:41 pm
Ще помогнат с нови хапчета, за които ще се извиняват след още 50 години. Стама ми интересно и друго, лекарството е правено в Германия, а жертвите са в Англия, Австралия и САЩ, защо ли в самата Германия и другаде няма пострадали, едвали е случайно.
Титла: Re: Какво ни причиняват лекарствата
Публикувано от: bogoizbrania в Септември 28, 2012, 09:43:17 am
Ново видео със обяснение как самите лекари препоръчващи лекарствата, които всъщност не знаят какво представляват.
http://www.youtube.com/watch?v=RKmxL8VYy0M&feature=player_embedded
Титла: Re: Какво ни причиняват лекарствата
Публикувано от: Пурку в Септември 28, 2012, 16:06:14 pm
Забелязали ли сте, как лекарствата достигат от фармацевтичните компании до личните лекари? Случвало ли ви се е, когато чаката на опашката пред кабинета, изведнъж да се появи някой добре облечен, с лъскави обувки, с "марков" часовник и т.н. Или ако е от женски род - токчетата и се чуват от другия край на коридора и изведнъж се появява някоя екстравагантна госпожа или госпожица. Няма начин да ги объркате и да не ви направят впечатление. Като погледнете опашката от хора пред лекарския кабинет - все някакви грохнали баби и дедовци, все някакви одрипани и оскубани хора и до тях някакъв човек, който се отличава и набива на очи - е, ако сте го забелязали, то това е той - фармацевтичният агент!
Като влезе в кабинета на личния лекар, разговора е горе-долу следния:
Добър ден, добър ден, здравейте, здравейте, аз съм от еди коя си фармацевтична компания, ние сме разработили ново лекарство, служи за това и това, прави това и това, давано е на американските войници и са постигнати много впечатляващи резултати, еди колко си процента това, еди колко си процента онова. Не знам си коя пациентска организация препоръчва нашето лекарство, не знам си коя неправителствена организация също препоръчва нашето лекарство и т.н. и т.н. След това се пристъпва по същество и се уточнява комисионната, която ще прибира личния лекар, ако препоръчва и дава даденото лекарство на своите пациенти. Накрая задължително - довиждане, довиждане, всичко добро, лек ден, чао-чао.
Ето вие току що се запознахте, как лекарство Х, минава по част от веригата и достига до вас.
Титла: Re: Какво ни причиняват лекарствата
Публикувано от: kalan в Септември 28, 2012, 16:13:23 pm
Ами Пурку, това поне аз си го знам от близък роднина, който работи във фармацефтична компания. Плащат си на лекарите да им се предлагат лекарствата. Но ми каза, че вече не им плащали, защото било забранено. Сега вместо да им плащат ги пращат на екскурзийки. Но пък съм убедена, че и под масата също пада нещо.
Титла: Re: Какво ни причиняват лекарствата
Публикувано от: Пурку в Септември 28, 2012, 18:03:54 pm
Именно, именно. Добро допълнение. Екскурзийки, симпозиуми на о. Бали, семинари в 5-звездни хотели и т.н. Донякъде ги разбирам лекарите - независи само от тях, системата е такава. Но е много лицемерно, когато някой с бяла престилка започне да философства за морала в медицината.
Титла: Re: Какво ни причиняват лекарствата
Публикувано от: Martin в Септември 28, 2012, 18:08:33 pm
Именно, именно. Добро допълнение. Екскурзийки, симпозиуми на о. Бали, семинари в 5-звездни хотели и т.н. Донякъде ги разбирам лекарите - независи само от тях, системата е такава. Но е много лицемерно, когато някой с бяла престилка започне да философства за морала в медицината.
Вярно, на практика ако искат да са лекари, няма как да не тъпчат пациентите с разнообразни отрови така или иначе.
Добре, че интернетът все повече навлиза в ежедневието и все по-малко хора ще им се връзват (И все повече ще търсят алтернативи).
Титла: Re: Какво ни причиняват лекарствата
Публикувано от: Iveta в Октомври 04, 2012, 16:10:34 pm
Плащат на лекарите, ако са изписали определен брой опаковки от даденото лекарство. А тях ги следят чрез т. нар. тайни агенти и чрез аптеките, с които работят.
В аптеките същата работа - в листовките за поръчки, има промо-та. Например - при поръчка на 10 оп. Аспирин протект - 2 оп. рабат и т.н. А и се е случвало като търсим дадено лекарство да няма същия и да ни препоръчат заместващ.

Лекарите нямат цел да лекуват, а и в университетите не се учи нищо, което да е в плюс на пациентите, за съжаление.
Голяма част са там, само за да наследят семейния бизнес на мама и татко. Постоянно пиещи и надрусани, защото нормален човек на дали би издържал на обстановката там.
Имам позната, която почина в 3-ти курс от свръхнатоварването и стреса там.
 
И-нета е добра възможност за сверка, но е място, където всеки може да пише и информацията не е винаги точно. Това пък е добра възможност за масова психоза.
Та много успешно се въртим в един порочен кръг.
Титла: Re: Какво ни причиняват лекарствата
Публикувано от: bogoizbrania в Октомври 04, 2012, 20:30:25 pm
Ето заплаха която дебен не само купувачите по нета. Елемнетарно е че дори законни аптеки ще си поръчат евтини боклуци от сайт и ще ги прдават на високи цени.

Задържаха фалшиви лекарства, продавани в интернет

http://www.novini.bg/news/91526-%D0%B7%D0%B0%D0%B4%D1%8A%D1%80%D0%B6%D0%B0%D1%85%D0%B0-%D1%84%D0%B0%D0%BB%D1%88%D0%B8%D0%B2%D0%B8-%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D0%B0%D1%80%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B8-%D0%B2-%D0%B8%D0%BD%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%BD%D0%B5%D1%82.html

3,75 милиона дози фалшиви лекарства, продавани по интернет, бяха задържани при операция в сто страни

Полицията и митническите служби в сто страни задържаха рекордното количество от 3,75 милиона дози фалшиви лекарства, продавани по интернет, на стойност 10,5 милиона долара (8,10 милиона евро), при световна операция, продължила една седмица. Това обяви днес в Лион международната полицейска организация Интерпол, съобщи Франс прес.
Седемдесет и девет души са арестувани в периода 25 септември - 2 октомври при операцията "Пангея 5", организирана за пета поредна година, уточнява Интерпол в комюнике. Сред задържаните медикаменти има лекарства против рак, антибиотици, хапчета за еректилна дисфункция, както и лекарства за отслабване и хранителни добавки.
Близо 18 000 интернет сайтове за незаконна търговия с лекарства са били закрити. Благодарение на подкрепата на компании като Visa, Mastecard и Paypal са били замразени плащания, а спам или послания в социалните мрежи са били блокирани.
Миналата година в операция "Пангея" участваха 81 страни и бяха задържани 2,4 милиона дози медикаменти на стойност 6,3 мили