Автор Тема: Прогнози за земетресения и наводнения по света и у нас  (Прочетена 42962 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен H.

• Много Писал
  • Публикации: 8 652
  • In Lies We Trust...
Устройство в Аляска, с което се може да се контролира времето и да се предизвикват изкуствени заметресения, наводнения, урагани и т.н...

Неактивен H.

• Много Писал
  • In Lies We Trust...
София се клати всеки месец

3,7 по Рихтер не е повод за паника, твърдят от БАН

СОФИЯ. Всеки месец в Софийска област се регистрират по 3-4 земетресения. Те обаче са слаби и не се усещат от хората. Това съобщиза "Стандарт" зам.-шефът на Геофизичния институт на БАН д-р Светлана Николова. Според нея трусът, който разклати столицата с 3,7 по Рихтер вчетвъртък, не дава основание за паника. След него не е имало вторичниземетресения. Това е нормална сеизмична активност, успокои Николова. Епицентърът на труса е в югоизточната част на града, в района на Панчарево и Герман. Разместването е станало плитко в земната кора, до 5 километра, затова хората са го усетили. Такива земетресения стават, ставали са и ще стават в България. Живеем в земетръсен, сеизмичноактивен район, обясни д-р Николова. Балканите се намират в Алпо-Хималайския сеизмичен пояс, който е навторо място по сеизмична активност след Тихоокеанския пояс, обяснихаучените. Като изключим земетресението в Кърджали, скоро в България не е имало силен трус. Земята е спокойна, твърди д-р Николова.

Илиана Динекова

Източник: www.standartnews.com

Неактивен H.

• Много Писал
  • In Lies We Trust...
Трусовете не могат да се прогнозират

Ст.н.с. II степен д-р Светлана Николова

- Д-р Николова, това, че няма вторични трусове, успокоително ли е?

- Прогнози за земетресения в света не съществуват. Няма страна, която да ги прави.

- Спокойна ли е земята у нас?

- Според мен е спокойна. Няма нищо извънредно. Гърция се тресе непрекъснато. Турция също. Ние нямаме от какво да се оплакваме, стига да спазваме нормите за строителство.

- Кога са регистрирани най-силните земетресения в софийската зона?

- Имаме сведения за по-силни земетресения през ХIХ и ХХ век. През 1858 г. е регистриран трус с магнитуд 6 по Рихтер. Най-силният през миналия век пък е през октомври 1917 г. - 5,1 по Рихтер.

- В южната част на София скоро имало ли е трус?

- Има две основни зони в София - южна и северна. В северната част на зоната последното най-силното земетресение е било през 1980 г. - 4,3 по Рихтер, около района на Своге. А в южната част скоро не е имало.

- Коя зона у нас е най-опасна?

- Най-опасен е районът Крупник - Симитли. Там е регистрирано и най-силното земетресение в континентална Европа на 4 април 1904 г.

Източник: www.standartnews.com

firma

• Гост
Ст.н.с. II степен д-р Светлана Николова
- Прогнози за земетресения в света не съществуват. Няма страна, която да ги прави.

С уважение към старши научният сътрудник,но май е само по документи!За д-р Светлана Николова съм сигурен ,че е от противниците на проф.Гюров.
Завистта е голяма при българите.Проф.Гюров измисли теория и вече е доказа.

Списанието National geographic публикува доста обширен материал за проф.Гюров и Бойко Рангелов.
Това ми звучи сектанско-не можело да се прогнозират трусове. :P
« Последна редакция: Април 30, 2006, 22:35:52 pm от Horus »

Неактивен asdfghjkl

• Много Писал
  • Публикации: 2 780
  • Невъзможно е нищо
Айдее и тази се оказа сектантка. ;)
Oh, look at you... Look at you! Stop trying to control everything and just LET GO! LET

Неактивен eler

• Четящ
  • *
  • Публикации: 63
Устройство в Аляска, с което се може да се контролира времето и да се предизвикват изкуствени заметресения, наводнения, урагани и т.н...

ето малко видео материал с много лошо качество ровено от дълбоко  :P

трябва да се хвана да му оправя звука ма надали ше имам скоро време  :-X

дано линка не представлява затруднение...незнам къде другаде да качвам   ???

http://www.megaupload.com/?d=QHTO0N4X

Неактивен AU

• Пишещ
  • Публикации: 851
  нищо чудно ,. тука без да следя топика ,. видях че пише за устройство което предизвиква бедствия ,.
 значи ,. аз съм чувал от хора идващи от Аляска, че там са прекъснати радиопредаванията от Американските военни ,. а и другият страннен слух беше , че това което се случи със вълната в Малайзия , е също военен експеримент ,...  ??? :o ??? >:(

всички факти са непотвърдени и дочути от физически лица , не от медията и нейните форми ....  :P

ЕЗК 

« Последна редакция: Юни 10, 2006, 12:05:13 pm от esoundc »

Неактивен Tina

• Доста Писал
  • Публикации: 1 692
Ей бе - не можах да намеря по-подходяща тема, но си спомням, че ги осъждахме тия събития тука и искам да добавя следното:

Преди 36 часа магнитното поле на Земята пдна и всички бяхме изложени на космически лъчения. Дали кармични или не, можем да си поспорим тука, но факта е, че часове след това започнаха земетресенията, жегите и наводненията в области, в които НЕ СЕ ОЧАКВАХА.

Разбира се - засегната беше и България, но защо и защо в тези зони - Малко Търново, Несебър, Бургас...?

Antonium

• Гост

Завистта е голяма при българите.Проф.Гюров измисли теория и вече е доказа.

Списанието National geographic публикува доста обширен материал за проф.Гюров и Бойко Рангелов.

Ей бе - не можах да намеря по-подходяща тема, но си спомням, че ги осъждахме тия събития тука и искам да добавя следното:

Преди 36 часа магнитното поле на Земята пдна и всички бяхме изложени на космически лъчения. Дали кармични или не, можем да си поспорим тука, но факта е, че часове след това започнаха земетресенията, жегите и наводненията в области, в които НЕ СЕ ОЧАКВАХА.

Разбира се - засегната беше и България, но защо и защо в тези зони - Малко Търново, Несебър, Бургас...?

Моля професор Гюров и Бойко Рангелов да се наведат и да вдигнат земното магнитно поле, да не би някой да го настъпи. Та каква е връзката на ЗМП и земетресенията лично не мога да си обясня, но стигам до извода, че Земята се препъва в ЗМП, което е паднал,о и при внезапното си спиране се получават тези аномалии, във свръх важните области Малко Търново, Несебър и др.  :P
Списанието Нешънъл Джиографик публикува тези съновидения само в БГ изданието си.
Ехо па вземете да прочетете една две книги, само от форуми нищо не ще научите  >:(
« Последна редакция: Юли 04, 2006, 23:53:21 pm от Horus »

Oberon

• Гост

Преди 36 часа магнитното поле на Земята пдна и всички бяхме изложени на космически лъчения.

Такава смешка не бях чел за почти година във форума. Моите уважения към Тина, нека не се засяга ама...
Ако магнитното поле на Земята падне.....не ми се говори какво ще стане. Най-малкото, птиците биха пощуряли

Неактивен Gil-Galadh

• Много Писал
  • Публикации: 2 983
  • V to the A to the D-E-R
    • chigot.blogspot.com
е ако е ставало нещо подобно може да е било за много кратко време-секунда,може би две
-Какво е дзен?  -Fire-water burn на Bloodhound gang chigot.blogspot.

Неактивен hipokrat

• Четящ
  • *
  • Публикации: 30

Преди 36 часа магнитното поле на Земята пдна и всички бяхме изложени на космически лъчения.

Такава смешка не бях чел за почти година във форума. Моите уважения към Тина, нека не се засяга ама...
Ако магнитното поле на Земята падне.....не ми се говори какво ще стане. Най-малкото, птиците биха пощуряли

За пример ще дам филма "Ядрото", който описва какво ще стане. Дали е достоверно, не знам.

Oberon

• Гост
е ако е ставало нещо подобно може да е било за много кратко време-секунда,може би две

То просто няма как да стане. За да "падне" магнитното поле, трябва или да спре да се върти ядрото на Земята, или слънчевия вятър да увеличи интензитета си до чудовищни размери за кратко. Така или иначе бихме го усетили, дори да е за 1-2 сек.
Преди години помня как за няколко минути небето стана оранжево. Беше лятото на 1997-98 някъде. Стана много тихо, адски горещо и небето стана оранжево....Правя паралел със случая "Авенджър" в Бермудите, когато изченаха 5те самолета. По радиото един от пилотите е казал: Не знам накъде е Слънцето, всичко е оранжево.

Магнитното поле НЯМА как да "падне" докато ядрото се върти.

Antonium

• Гост
hipokrat написа днес

За пример ще дам филма "Ядрото", който описва какво ще стане. Дали е достоверно, не знам.

Филма Ядрото е една от доста все по - често срещани бози на научна тематика, та не гледайте филмите на Холивуд, а използвайте други методи на просвещение.

Неактивен Tina

• Доста Писал
  • Публикации: 1 692
А, добре де пак ще дам връзка със сайта: http://www.sec.noaa.gov/rt_plots/kp_3d.html

Когато се качи над 5 на червено има земни магнитни бури и хората със сърдечни проблеми трябва да се пазят. Когато обаче падне на 1 и 0 - Земята остава без магнитния си щит и съответно сме жертва на засилени космически лъчения.

Това е показано на следната диаграма - слънчева радиация: http://www.sec.noaa.gov/today.html#xray Можете да видите как рязко се увеличава радиацията като падне КР-индекса.

Не знам на кой му е смешно, ама на мене НЕ!
« Последна редакция: Юли 04, 2006, 13:37:06 pm от Tina »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27