Автор Тема: Кога е възникнала корупцията?  (Прочетена 22525 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен insomnia1304

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 314
Кога е възникнала корупцията?
« -: Април 11, 2009, 21:10:01 pm »
Парите не миришат

от Лука Балкански

    При 120 000 подкупа, които са се давали , образувани производства 233, а осъдени 188?! - „Българите крадат от памтивека и го смятат това за почетен занаят. Понеже не е срамно да крадеш, прието е това да се върши открито. Главното правило е, че не може да се краде, освен много.

”Вonus mores corrumpunt congressus mali”
(Лошите връзки развалят добрите нрави-лат. сентенция )


    Кога е възникнала корупцията? Как е станала факт, преди появата на парите или след това ? Кой е нейният автор ? Всички тези и подобни на тях въпроси нямат достоверен отговор.

    Можем със сигурност да предположим, че при животните и особено при тези, които живеят на глутници и на стада такова явление и практика не е съществувала. И при условие, че сме произлезли чрез еволюция от животинския свят по теорията на Ч. Дарвин, ако наистина е вярна, то еволюцията трябва да е и предпоставка за възникване на корупцията, може би? Лично аз смятам, че възникването на собствеността е първата стъпка към нейната поява, далече преди появата на парите, които сега са универсално средство за първата крачка към корупцията - подкупът.

    Библията описва случаи на корупция отпреди цели 27 века в книгата на пророк Михей, гл. 7, стих 3 е записано: „Двете им ръце се простират към злото да го вършат прилежно;Първенецът явява желанието си, и съдията, срещу подарък, се съгласява. И големецът изказва нечестивата мисъл на душата си; Така те заедно тъкат работата.”

   Пак там в гл.3,стих9,11 е записано и друго потвърждение за тази известна вече практика: „Слушайте прочее това, първенци на Яковия дом, И началници на Израилевия дом, Които се гнусите от правосъдие, И извращавате всяка правота, „На които първенците съдят за подкупи,Свещениците му учат за заплата, И пророците му чародействуват за пари, И пак се облягат на Господа, и казват:Не е ли Господ всред нас? Никакво зло няма да ни сполети;”

   Древните римляни завладели Израел със силата на меча имали мъдрост, която гласяла: „Светът обича да бъде лъган, нека тогава го лъжат!”

   Човешката история е пълна с примери за корупция, не прави изключение и нашата българска история. Съществува даже историческа хипотеза, че ние българите в годините на Османската империя с рушвети сме фалирали тази прогнила държава. Такива хипотези има изказани от покойният проф. Николай Генчев и проф. д-р Божидар Димитров.

   Сочени са данни, че корупцията е стара българска практика, разцъфтяла в годините на турското робство. Рушвета е бил средство за даване разрешение за строеж на църква, за назначаване за свещеник, владика, патриарх. Софроний Врачански / Стойко Владиславов/ си признава даването на 30 жълтици, за да стане поп. Кръвният данък и събирането на еничари, също довел до изобретателни ходове българския народ, който откупвал от вдовици на турските войници загинали в боевете деца и ги давали вместо своите. В 1632 г. този страшен данък бил отменен, защото се стигнало до абсурд обрязаните турчета да стигнат до 95% от състава на корпуса, въпреки драстично жестоките наказания за т.нар. бостанбашии / събирачите на гяурски деца/, като набиване на кол.

   Доброто дело на рушвета не било единствено в тази държава на ориенталската лакомия. Българската буржоазия е пряк продукт на далаверите от османска страна и от охотата и находчивостта на българските предприемачи относно снабдяването на турската армия с храни, вещево доволствие, строеж на кораби, доставка на строителни материали, всички те от важно естество за водените войни от Османската империя.

   Комбината между български и османлийски хитреци, пълнело потури и дисаги и от двете страни. Схемата била проста даваш малко количество, за което се плаща като за голямо количество стока и разликата се дели.

   Познатата орташка практика! Така се построили къщи-палати в българските градчета като Копривщица и другаде. Данъците известни по-това време като десятъци също били обект на корупция и пълнели чиновническите джобове, а нашите пък спестявали в пъти от сумите. Османците дали данъка върху овцете на концесия на т.нар. бегликчии, а те пък хич не се свенили да послъжат и да крадат от дължимите пари.

   Стигнало се дотам, че в 1875 г. Османската държава рухнала и обявила фалит.

   Христо Ботев е изпитал на гърба си тази негативна практика и е записал огорчен следните думи в стихотворението си „ Борба”:

„Свестните у нас, считат за луди,
глупецът вредом всеки почита:
„Богат е”, казва, пък го не пита
колко е души изгорил живи,
сироти колко той е ограбил
и пред олтаря бога измамил
с молитви, с клетви, с думи лъжливи.”

   Историята на България от 5-6 века насам е история на развитието на корупцията и тази престъпна практика е на ниво осъзната народо- психология, която не е различна нито за българските царе, нито за обикновените българи.

   Ето още примери от по-новата българска история засвидетелствани от съвети на Фердинанд Сакскобургготски към сина му цар Борис III.

   Ето някои от тях:

-„Всичко се купува с пари и хората и техните съвести са стока с по-голяма или по-малка цена.”

- „ Най-добрият начин да се обогатиш са военните доставки и заемите. За война се говори, сабите дрънкат, но това е за да се плашат баламите и да се оправдават военните кредити. От въоръжение българският народ няма нужда. Но ти и твоят антураж от гешефтари имате нужда от пари, много пари, а главното имате нужда народът да е в по-голямо и по-голямо бедствие, за да не може да вдигне глава никога.”

- „Българите крадат от памтивека и го смятат това за почетен занаят. Понеже не е срамно да крадеш, прието е това да се върши открито. Главното правило е, че не може да се краде, освен много.”

- „Около себе си трябва да имаш най-безсъвестни хора, които за пари ще ти устроят най-добрата лична полиция. Няма по-сигурен начин за моментна сигурност от добре платения простак . „Цар Фердинанд изрича тези думи с дълбока убеденост, която идва от личните му действия и опит, като един истински подражател на Николо Макиавели, в навечерието на Втората световна война. Втория му син княз Кирил Преславски ги прилага напълно съзнателно, за своя лична полза. Да припомним думите на Алеко Константинов сложени в устата на Бай Ганя :”Опитайте се например да се изправите насред чаршията със завързани очи: аз ви уверявам, че първият българин, когото вий хванете и попитате:”Желаеш ли да станеш български княз?”-без да се колебае, една минута, ще ти отговори утвърдително; може би само ще тури условие подаръците и бакшишите, които раздава, да се изплащат не от платата му, а от хазната...”/ Бай Ганьо в депутацията-бел. ред./.

   Сигурно, ако четете тези редове ще си спомните за едни обещания за 800 дни, за които щяха да ни „оправят”!

   По това време през 2001 г. случаите на дребна битова корупция в България са между 100 и 200 хиляди месечно. Такива са подкупите в КАТ, митници,общински чиновници, данъчни, ХЕИ. Някои специалисти по въпросите на корупцията я разделят на „източна” и „западна”.

   При „западната” корупция всичко е просто и ясно. Компанията намира съответния обект, или посредник, плаща му и работата се свършва.

  При „източната” корупция всичко е по-различно, тук роля играят кланови, етнически, политически и други връзки. Не можеш направо да отидеш при държавния чиновник от висш ранг и да предложиш пари, тук са нужни връзки и познанства. При източния тип корупция се разграничават три подхода:”превземане на държавата от бизнеса”, „превземане бизнеса от държавата” и „консенсус между власт и бизнес”.

   Освен нелегални и има и легални форми на подкупи. Ето един оригинален вариант на получаване на подкуп: Във вестник принадлежащ на олигарх излиза статия, за този който трябва да вземе подкупа, че примерно е „извършил” някой смъртен грях, обвиненият съди вестника и разбира се печели, под предлог нанесени морални щети и сумата компенсираща тези т.нар. „морални щети „ е уговорената сума за подкуп. Парите са бели и законни!

   Ето и кратък виц, който онагледява и някои „съдебни” решения в тази практика /корупцията/: Съдия се съветва със свои колеги от тричленен съдебен състав по повод съдебен спор между две страни.

   „Едната даде 10 000 лева, а другата- 20 000 лева, съобщил той и попитал какво да се прави.” Ами да върнем 10 000 лева на тази страна, която ги е дала и да съдим по закона”- предложил един от съдиите.

   Известно ли ви е , че МВР внасяло на всеки шест месеца преглед на стратегията за антикорупция преди да ни приемат за член на ЕС? И какъв е резултата? Каквото беше преди ЕС, такова е и сега, когато сме член на ЕС.

   Да живее маслото на живота за всеки бизнес- КОРУПЦИЯТА!

   Световната банка посочи, че през 2002 г. от измами и подкупи България е изгубила 900 млн. лева. През 2007 година Центъра за изследване на демокрацията посочва загуби от корупцията за над 2 млрд. лева. Корупцията е проблем №1 за обществото.

   През последните 10 години изследвания подкупността се е движила на трето-четвърто място по значимост в обществените нагласи.

   За пръв път през 2007 г явлението корупция излиза на първо място, следвана от ниските доходи, безработицата и престъпността и бедността.

   И днес две години по-късно е налице засилена нагласа у гражданите и представителите на бизнеса, че политическата корупция- сред членовете на правителството, депутати, кметове се увеличава и се затваря в обръч от фирми.

   Ето и доказателства: При 120 000 подкупа, които са се давали , образувани производства 233, а осъдени 188?!

   Но дали корупцията е само наш „български” проблем? Не, не е такава ситуацията!

   Корупцията не е локално явление, има я във всички страни, в различни форми и в различна степен. Има различия във възприятието на корупцията в различните култури. Корупцията спира развитието на стопанството във всички страни и лишава хората от възможности за по-добър стандарт на живот.

   Международната престъпност и нелегалните трафици, като един от негативните продукти на глобализацията, създават над национални корупционни мрежи и борбата срещу тях трябва също да е глобална.

   Като член на ЕС, България има оръжия, с които да се бори срещу корупцията още от 1992 г. когато сме член на Съветът на Европа, който е изработил 3 инструмента за противодействие на корупцията:

-Наказателно-правна конвенция за борба с корупцията ;)

-Гражданско-правна конвенция за борба с корупцията ;)

-Конвенция за конфискация на незаконно придобити средства чрез пране на пари и престъпност ;D ;D ;D

   Членове сме от 1997 г. на ГРЕКО- група държави против корупцията, която осъществява периодичен мониторинг. ;)

   В Европейския съюз има Конвенция за предотвратяване на измами със средства на ЕС и службата ОЛАФ. ;)

   Съществуват и строги европейски правила за избягване на конфликти на интереси в областта на обществените поръчки. ;)

   Организацията за икономическо развитие и сътрудничество /ОИСР/ се бори с международни инструменти против корупцията чрез Конвенция за борба с корупцията в международните търговски взаимоотношения и подкупването на чуждестранни длъжностни лица. ;)

   Прилагането на тази конвенция се изразява в криминализирането на подкупа чуждестранно длъжностно лице в българския Наказателен кодекс. ;)

   Има ги и работят, но как?

        - полиция, следствие, прокуратура, съдии, омбудсмани. ;)

   Огромен апарат със стотици хиляди „борци” срещу корупцията- наши и международни, а корупцията е жива и дава „плодове”:
   - незаконно обогатяване, присвояване, обръчи от фирми, дейци от месната и национална власт с бизнес интереси, овладяващи държавата и властта, цял НОВ ИНТЕРНАЦИОНАЛ НА КОРУПЦИЯТА!

   И всичко това се подхранва от човешката алчност и завист- неизчерпаем източник на отрицателна енергия и резултати и ДОКОГА?!

   Дано с тези думи, поне сме постигнали онова, което британският политик икономист и философ Адам Смит / 1723-1790/ ни поучава:”За да научите хората да обичат справедливостта, първо им покажете резултатите от несправедливостта.”

Вижте България!
http://bulgaria.indymedia.org/article/34952

Неактивен Aquarius

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 29
Re:Кога е възникнала корупцията?
« Отговор #1 -: Април 11, 2009, 21:46:24 pm »
Фактът е че в скандинавските държави почти няма корупция (официални статистики).
A доскоро Финландия напр. е била една наистина бедна държава.
Според мен точният отговор е-липсата на антикорупционни закони (които едва сега се приемат в Бъглария) и липсата на здрава съдебна система...
« Последна редакция: Април 11, 2009, 21:48:39 pm от Aquarius »

Неактивен insomnia1304

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 314
Re:Кога е възникнала корупцията?
« Отговор #2 -: Май 05, 2009, 15:28:16 pm »

САЩ: Финансовите разследвания в България - твърде тежка задача

darikfinance.bg

В новия доклад на САЩ за борбата срещу тероризма са посочени и проблемите на България, свързани с борбата срещу финансирането на престъпниците. Дирекцията за финансово разузнаване среща сериозни пречки в работата си.

    Ръсел Травърс от Националния център за борба срещу тероризма съобщи, че "през 2008 са регистрирали 12 хиляди инцидента и 16 хиляди жертви. Това означава намаляване на инцидентите с около 20 процента". Ал Кайда остава начело в списъка на терористичните организации. Тя отново оперира от бази в Пакистан, откъдето прави планове за нови атаки, каза временният координатор за контратероризъм Роналд Шликер.

    "Ал Кайда и асоциираните с нея мрежи остават най-голямата терористична заплаха за САЩ и партньорските им държави", каза Шликер. Той посочи, че Сомалия се превръща в нова гореща точка за тероризъм. "Международната общност насочва все повече вниманието си към опасностите от места, където няма ефективен държавен контрол, като Сомалия. Там виждаме проблеми като тероризъм, трафик на наркотици, пиратство и растящ идеологически екстремизъм", подчерта Шликер.

    Иран е смятан за главен спонсор на терористите, пише още в доклада.
Държавният департамент подчертава значението на контрола върху потенциалните финансови канали. Предотвратяването на финансирането за терористи е един от приоритетите на сътрудничеството между САЩ и ЕС.

    В тази връзка в частта за България акцентът пада върху работата на Дирекцията за финансово разузнаване. И в този доклад, както в няколко предишни доклади, се изтъква, че независимият статут на дирекцията е поставен под въпрос от Закона за Държавна агенция Национална сигурност. Елементи от този закон са в конфликт с пасажи от Закона за мерките срещу прането на пари, се казва в доклада. Тази и други причини водят до понижаване на статуса на финансовата дирекция и до ограничаване на нейната автономност и на способността й да извършва разследвания.

В доклада на Държавния департамент се казва още, че репутацията на ДАНС е рухнала в края на миналата година в следствие на серия от скандали и политизиране на разногласията на високо ниво.   
    Ред законови положения и отнемане на правомощия от дирекция "Финансово разузнаване" я правят неефикасна и пречат на дейността й - особено що се отнася до прането на пари. Въпреки тези трудности дирекцията е останала бдителна и е продължила дейността си срещу финансирането на терористи, се посочва в доклада. ;)

    Американският доклад съобщава за заплаха от вътрешен тероризъм в европейските държави. Особен проблем за европейските правителства представлява радикализацията на мюсюлманските общности, които са и все по-многочислени.

    Тревога предизвикват терористичната активност и присъствието в Европа на мрежи, подкрепящи терористи. Обект на критика относно сигурността в ЕС е облекченото пътуване между държавите в Шенгенската зона.

    Критикува се нежеланието на ЕС да предприеме стъпки за блокиране на притежанията на благотворителни организации, свързани с ислямистките организации Хамас и Хизбула. /ДВ - БГНЕС


 

Неактивен insomnia1304

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 314
Re:Кога е възникнала корупцията?
« Отговор #3 -: Май 05, 2009, 23:00:12 pm »
   
Корупционното послание

http://www.svobodata.com/

"Корупцията остава големият проблем за България. Единствено в тази сфера моите съвети не бяха послушани." Тези думи пренадлежат на бащата на валутния борд в България, големия макроикономист Стив Ханке.

http://www.kafene.net/analysis.html?fb_1101652_anch=6587551

Неактивен insomnia1304

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 314
Re:Кога е възникнала корупцията?
« Отговор #4 -: Май 07, 2009, 22:46:18 pm »
Масларова и Желев са №1 по корупция
http://politics.actualno.com/new_238032.html

Неактивен insomnia1304

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 314
Re:Кога е възникнала корупцията?
« Отговор #5 -: Май 11, 2009, 21:55:33 pm »
   
Корупцията процъфтява, но какво от това?!
http://www.kafene.net/analysis.html?fb_1101652_anch=6675518

Неактивен A познай кой

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 385
Re:Кога е възникнала корупцията?
« Отговор #6 -: Май 12, 2009, 13:59:18 pm »
Първо трябва да си  отговорим на въпроса- какво е корупция и в какви случай вреди.Иначе според мен тя съществува и преди човека.А човек я използва от както съществува.
...и нека Силата бъде с теб. Аз ще се завърна ;) Дано през 2012 всички умрем.

Неактивен insomnia1304

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 314
Re:Кога е възникнала корупцията?
« Отговор #7 -: Май 13, 2009, 18:22:50 pm »
/от лат./   Корупция е:
               1. - развала,провала/за нравите иде реч/
               2. - прогнилост,загнилост/за нравите иде реч/
               3. - изгниване,гноясване/за нравите иде реч/
               4. - гангренясване /за нравите иде реч/и т.н...
               5. - вземане-даване на рушвет и т.н...
               6. - има още много...
             Обърнете внимание на позиция №5. За да стигнеш до там, ще трябва да са налице първите пет... 

Питам:
 -Кой и как се е превърнал в развален,прогнил,загнил,гноясал,гангренясал човек/народ/и ако да:кое,какво,кога и при какви обстоятелства го КОРУМПИРА и ли превръща в КОРУМПИРАН?
 -Атеизъм -натрапен/придобит по ускорена процедура/ или има още нещо?Забравени традиции? Наличие на лоши традиции или липса на добри такива? Политика или липса на такава(или наличие на непълноценна такава)? Сигурно ще добавите още много аргументи, но дискусията ще си струва!
  КЪДЕ СТЕ НАРОДНИ БУДИТЕЛИ?!

Неактивен insomnia1304

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 314
Re:Кога е възникнала корупцията?
« Отговор #8 -: Май 13, 2009, 21:25:58 pm »
„Verba docent, exempla trahunt.”[1]

УДРЯ ЧАСЪТ ДА СИ ВЪРНЕМ ЦЪРКВАТА

Част ІІ: ХРИСТИЯНСТВО ИЛИ ЮДАИЗЪМ

Битката срещу вярата ни ● Кой изопачи Словото Божие ● Българи, траки, Бог
http://www.forumat-bg.com/index.php?option=com_content&task=view&id=219&Itemid=71

Неактивен insomnia1304

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 314
Re:Кога е възникнала корупцията?
« Отговор #9 -: Май 13, 2009, 23:12:56 pm »
„Verba docent, exempla trahunt.”[1]„Думите напътстват, примера води”, лат.

УДРЯ ЧАСЪТ ДА СИ ВЪРНЕМ ЦЪРКВАТА

Част І: ВЯРА ИЛИ ЛИЦЕМЕРИЕ

Спасението е в истинското християнство ● Да погледнем гредата в собствените си очи ● Духовни водачи или заслужили конформисти
http://www.forumat-bg.com/index.php?option=com_content&view=article&id=206:2009-04-28-05-37-07&catid=44:2008-12-23-17-29-57&Itemid=64

Неактивен Спорт-Здраве4

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 244
Re:Кога е възникнала корупцията?
« Отговор #10 -: Май 14, 2009, 11:40:24 am »
Ахахаха  ;D Добре че ако от комунизма, поне от църквата се отървахме...

Сега обаче удря часа да си върнем и нея  :(

Неактивен Z-931

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 740
Re:Кога е възникнала корупцията?
« Отговор #11 -: Май 14, 2009, 19:38:46 pm »
/от лат./   Корупция е:
               1. - развала,провала/за нравите иде реч/
               2. - прогнилост,загнилост/за нравите иде реч/
               3. - изгниване,гноясване/за нравите иде реч/
               4. - гангренясване /за нравите иде реч/и т.н...
               5. - вземане-даване на рушвет и т.н...
               6. - има още много...
             Обърнете внимание на позиция №5. За да стигнеш до там, ще трябва да са налице първите пет... 

Питам:
 -Кой и как се е превърнал в развален,прогнил,загнил,гноясал,гангренясал човек/народ/и ако да:кое,какво,кога и при какви обстоятелства го КОРУМПИРА и ли превръща в КОРУМПИРАН?
 -Атеизъм -натрапен/придобит по ускорена процедура/ или има още нещо?Забравени традиции? Наличие на лоши традиции или липса на добри такива? Политика или липса на такава(или наличие на непълноценна такава)? Сигурно ще добавите още много аргументи, но дискусията ще си струва!
  КЪДЕ СТЕ НАРОДНИ БУДИТЕЛИ?!

Тук съм съгласен напълно с теб, вярно е че се наблюдава пълно расово израждане като се започне отгоре и се стигне до най-нишите слоеве на обществото, с тази разлика, че ако гладният или циганинът е откраднал нещо за да се нахрани и не умре от глад, то отгоре просто го правят за удоволствие.
 Знаете ли кой е първият крадец на Земята?---Прометей, защото той пръв откраднал огънят от боговоте за да внесе топлина и светлина на хората.Може ли да го обвиним за крадец, ако той е взел от едните за даде на тези ,които наистина са имали нужда от това?
„Verba docent, exempla trahunt.”[1]„Думите напътстват, примера води”, лат.

УДРЯ ЧАСЪТ ДА СИ ВЪРНЕМ ЦЪРКВАТА

Част І: ВЯРА ИЛИ ЛИЦЕМЕРИЕ

Спасението е в истинското християнство ● Да погледнем гредата в собствените си очи ● Духовни водачи или заслужили конформисти
http://www.forumat-bg.com/index.php?option=com_content&view=article&id=206:2009-04-28-05-37-07&catid=44:2008-12-23-17-29-57&Itemid=64
Тук искам да ти кажа Инсомниа, че е твърде късно за българите да си върнат църквата, животът ги е напълно обезверил и лишил от това им чувство, комунизмът също ! Може би хората имат нужда от нещо съвсем различно, може би както ти каза погоре от народни будители, но и тях вече ги няма , от вяра в бога ,но не този, който им предлага църквата, а този който те чувстват с душата и сърцето си, този бог който ще ги изчисти от злото и ще ги направи свободни, този бог , който ще съумее да ги вразуми и накара да мислят.Прави разлика също между Христовото съзнание и самото християнство?
 Не ми се иска да изброявам определени примери, защото пак няма да се харесам на някого, но да вземем например католическата църква изцяло манипулирана от Опус Дей или др. подобни ...дори да иска да се бори не може ,защото злото я е превзело от всякъде....да не говорим пък за тези спящи Антихристи, които създават и ги тикват в църквата...не ми се говори.. :o
 Лошото е, че ислямът е много силен като религия и може да ни превземе, ако не успеем да запазим християнството за сега.

Неактивен Z-931

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 740
Re:Кога е възникнала корупцията?
« Отговор #12 -: Май 15, 2009, 17:38:07 pm »
„Verba docent, exempla trahunt.”[1]„Думите напътстват, примера води”, лат.

УДРЯ ЧАСЪТ ДА СИ ВЪРНЕМ ЦЪРКВАТА

Част І: ВЯРА ИЛИ ЛИЦЕМЕРИЕ

Спасението е в истинското християнство ● Да погледнем гредата в собствените си очи ● Духовни водачи или заслужили конформисти
http://www.forumat-bg.com/index.php?option=com_content&view=article&id=206:2009-04-28-05-37-07&catid=44:2008-12-23-17-29-57&Itemid=64


Като стана въпрос за църквата искам ИНСОМНИА да те питам нещо съвсем конкретно.Какво е личното ти мнение за АРХОНТ СЛАВИ БИНЕВ? Можем ли да му вярваме след като е посветен в  църковна святост  АРХОНТ във ВАТИКАНА в присъствието на членове на ОПУС ДЕЙ , а и също така ще ни последва ли участта на католическата църква ако му се доверим? ;)http://www.mediapool.bg/show/?storyid=124815
Неактивен insomnia1304

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 314
Re:Кога е възникнала корупцията?
« Отговор #13 -: Май 15, 2009, 21:37:31 pm »
Уважаеми/а Z-931,за Слави Бинев почти нищо не зная,освен че е от средите на онова нещо,което за удобство е наречено А(така)...С присъщата за тях риторика и примитивна лексика...де жавю.Беше се активизирал по време на кметските избори...а що се отнася до аналогията с католическата църква - да,за жалост, :P но не ми се ще да сме звучащи пораженчески.Дедите ни ще се обърнат в гробовете.Посетете Православие.бг...има по въпроса много и добър материал от дякон Кураев...Бъдете здрав/а!

Неактивен insomnia1304

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 314

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27