Автор Тема: "Демокрацията" турцизира България  (Прочетена 15527 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен deznam

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 290
Re: "Демокрацията" турцизира България
« Отговор #15 -: Януари 09, 2010, 02:11:27 am »
100% ЩЕ ВИ БЪДЕ ИНТЕРЕСНО    http://video.investor.bg/forum/viewtopic.php?t=10715
Ако не искаш да бъдеш наковалня, трябва да бъдеш чук.

Неактивен madara17

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 58
Re: "Демокрацията" турцизира България
« Отговор #16 -: Януари 11, 2010, 15:10:52 pm »

Цитат
Швейцарски депутат: Новините на турски са паралелна култура


Поддържането на паралелна култура не помага за интеграцията на малцинствата, каза пред Дарик относно телевизионните новини на турски Оскар Фрайзингер. Той е депутат от Швейцарската народна партия и инициатор на референдума дали да продължават да се строят минарета. Гласуването отхвърли тази възможност и в Швейцария няма да бъдат строени нови минарета. Фрайзингер твърди, че минаретата са символ на политическия ислямизъм, който иска да завладее Европа.

Ето какво още каза Оскар Фрайзингер дали тази забрана не нарушава и правата на малцинството:

Не, защото религиозната свобода си има граници. В Швейцария, както и в останалите европейски страни, не може да се допусне една религиозна догма да има неограничени възможности. Когато религиозната догма е в конфронтация с гражданските закони трябва да й се сложат ограничения. Например индусите не могат да изгарят на открито труповете на своите мъртви, забранено е и ритуалното заколване на животни.

Смятате ли, че европейското общество е по-толерантно към малцинствените религии, например мюсюлманите, отколкото те са толерантни към европейците?

Абсолютно сте прав. В момента няма реципрочност. Повечето от арабските държави са тоталитарни или има някакъв вид демокрация, но не истинска. Те много ограничават религиозните практики на други религии. Но не това е проблемът според мен. Ако те практикуват религията си по този начин в своите страни и аз отида там, ще трябва да се адаптирам. Няма да имам право да искам задължително да се построи църква в Саудитска Арабия, примерно. За мен е важно, когато те идват в Швейцария, да се адаптират към нашата система. Ако аз приема техния начин на живот, когато отида в тяхната държава, те трябва да приемат моя начин на живот, когато дойдат в моята държава. Те идват тук и искат да променят част от нашите закони. Не смятам, че това е приемливо. Те, примерно, не искат момчетата и момичетата да бъдат заедно в един и същи басейн, но в нашата страна момчетата и момичетата се образоват по един и същи начин, защото искаме да има равенство. В ислямските държави правата на жените са съвсем различни. Проблемът с исляма не е религиозен или теологически. Проблемът с ислямската догма е, че тя има много силен политически и законов компонент. Тази част от исляма е несъвместима с европейските граждански права. Трябва да искаме от мюсюлманите, ако искат да живеят тук, да приемат нашия граждански закон над тяхната религиозна догма.

Нямате ли впечатлението, че понякога етническите малцинствени групи злоупотребяват със закона, само защото европейското общество е толерантно?

Всъщност да. Толерантността си има граници. Защото ако в името на толерантността отворите вратата на нетолерантността, рискувате накрая да разрушите първоначалната толерантност. Не може да приемете съществуването на нещо, крайно недемократично в името на демокрацията.

По БНТ се излъчват новини на турски език, а идеята за референдум отпадна заради тезата, че мнозинството ще надделее над малцинството. Имахте ли подобни спорове в Швейцария?

Смятам, че ако искате чужденци да се адаптират към живота във вашата страна, не можете да поддържате паралелно културно обкръжение. Трябва да ги интегрирате колкото е възможно повече. Те трябва да научат езика на приемната страна, трябва да спазват правата, трябва да станат интегрална част от тази страна. И след това да ни помогнат да направим държавата по-добро място. Но ако идват от друго място и настояват да имат културата, която е в родната им държава, това не е интеграция.

Българският външен министър каза, че ако има референдум за новините на турски, "хората ще ни се смеят", имайки предвид очевидно Европейския съюз. Смятате ли, че тъй като Швейцария не е в Съюза, това улеснява нещата при вас?

Мисля, че да. Ние сме независима държава с директна демокрация. Това означава, че суверенът на нашата държава е народът. Всеки гласува четири пъти годишно в референдуми по много различни въпроси - пенсии, финансови неща, за всичко. Последната власт е на народа. Ако парламентът вземе решение, което не се одобрява от повечето хора, то отива на референдум. Този референдум е задължителен. Политическата система не може да не разбира това. В Швейцария хората имат инструмент да се противопоставят на елита, да се противопоставят на политическата система, ако решенията й не срещнат одобрението на повечето хора. В повечето други държави случаят не е такъв. Вие гласувате за президент или за парламент на всеки няколко години, но след това вече нямате думата. И трябва да чакате докато гласувате отново пет години по-късно.

Една от причините за забраната за строеж на минарета е, че те са символ на агресивния ислямизъм. Откъде, според вас, ислямизмът може да завладее Европа?

Минарето винаги се е използвало като териториален знак от ислямистите - да маркира територия, която е ислямска или искат да бъде ислямска. Това е символ на политическо надмощие над другите религии. Не искаме това да се случи. В бъдеще изповядващите исляма могат да продължат да се молят в джамиите, но не искаме религията да стане колективно задължение. Тя трябва да си остане нещо лично. Питахте ме за ислямизма. В арабския свят фундаменталистката част се засилва. Фундаменталистите стават все по-силни от ден на ден. Смятам, че Ливан например е изгубена държава за християнството. Тя е изцяло ислямска. В Турция има същия процес, защото либералната част на обществото намалява, а екстремистката част се увеличава. Каква е причината? Екстремистката част има повече деца, отколкото либералната. Можете да се сетите какво означава това за бъдещето. В Европа има около 50 милиона ислямисти, но след няколко години те могат да бъдат двойно или тройно повече. Когато се достигне критична маса, както е например в Индонезия, нещата стават проблемни. Тяхното задължение е да ислямизират света.
Аз не искам да бъда ислямизиран. За мен е важно да се реагира преди ситуацията да стане неконтролируема. Във Великобритания има от пет до седем хиляди законови решения взети на основата на Шерията. Във Великобритания - в свободната, демократична държава, всяка година се взимат между пет и седем хиляди решения въз основата на Шерията. Това е недопустимо.

Някои ви нарекоха "новият Хитлер". Това притеснява ли ви?

Когато нямаш повече аргументи, тогава обиждаш. Това няма никакво значение за мен. Освен това, както казах по "Ал Джазира" - Швейцария е единствената държава, която устоя на Третия райх по време на Втората световна война. До края тя остана свободна държава, която позволи на стотици хиляди евреи да избягат. Това трябва да се признае. Ако ми кажат, че съм Хитлер, няма да обърна внимание, особено ако обвинението идва от ислямска тоталитарна държава. Това е фашизъм. Защитавам директната демокрация, защото тя позволява на хората да се управляват, а не да стават заложници на идеологията.

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=462010

Неактивен Зигфрид

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 98
Re: "Демокрацията" турцизира България
« Отговор #17 -: Януари 11, 2010, 17:23:59 pm »
Много неприятно се изненадах, когато в Събота, на 21 Март в предаването "Сеизмограф" по БТВ, някаква дама, голям специалист по етническите въпроси, направи забележка на участващ в предаването, че термина българомохамедани не е литературно правилен, а следва да се използва само термина мюсюлмани.
Това просто доказва, че по план съвременната политика ни отнема правото да разделяме етническите турци от етническите българи приели исляма и след едно две поколения,изучавайки турски,което се прави, те ще станат етнически турци. Политическа мърсотия.

Всички  организации за "права"на малцинствата не само в България а по целия свят са създадени и спонсорирани от еврейски организации,дали те ще са от САЩ или директно от бърлогата на сатанистите израел ,няма голямо значение.Тези организации не са създадени да защитават правата на малцинствата а за да създават етнически конфликти в различни точки на земното кълбо,когато това е нужно на тези,които се кланят на бафомет.Един риторичен въпрос ,в циганската държава турция дали има излъчвания на новини на Български език по НАЦИОНАЛНАТА ИМ ТЕЛЕВИЗИЯ, НЕ НЯМА !В същата циганска държава кюрдите са мачкани и убивани като хлебарки и те НЯМАТ Абсолютно НИКАКВИ права в турция и всеки техен опит за търсене на най - малка правда или права се УДАВЯ В КРЪВ от турското правителство ,ами какво да кажат Арменците ,ами СТОТИЦИТЕ ХИЛЯДИ Българи ИЗБИТИ от турското правителство ,след като на турция незаконно беше подарена голяма част от югоизточна България след налагането чифутския Ньойски ДИКТАТ ! Представяте ли си някой Българин в селото си или в града,в който живее в турция да си позволи да направи Български ХРИСТЯНСКИ паметник на Незнайния Български Войн ,както циганина от южна България ,който си позволи да се подиграе с Българската държава като направи паметник на незнайния ЦИГАНСКИ (турски) войн ! Аз мисля ,че като се има в предвид как се действа в турция при такива случаи най - вероятно е:  1-во ще бъде УБИТ при неизяснени обстоятелства, 2-ро навярно ще изчезне безследно,  3-то най - мекия вариант е да бъде вкаран за много дълъг период в затвора и е под много голям въпрос дали въобще ще излезне някога жив от там,а какво ще му се случи в затвора е отделен въпрос!
Относно така наречената демокрация, всички знаем от кой, за какво и за чии интереси е създадена така наречената демокрация в която единствените, които имат права са управляващите ,които пък от своя страна са марионетки на кланящите се на бафомет.Обикновенния гражданин няма никакви права, той има само задължения и освен всичко е следен навсякъде ,като се започне от интернет и се завърши до телефоните - мобилни, домашни и тн и тн ,а ако някой си позволи да попита,защо ни следите и защо е всичко това , управляващите ви отговарят трябва да се пазим демокрацията, от екстремиски елементи ,терористи и тем подобни глупости и движения които са създадени за да служат само за запазването на милиционерщината в така наречените демокрации!За какво мислите събориха кулите в Ню Йорк ,за да се затегне още повече милиционерщината и следенето в чифутската държава USA United Satanic Antichrist's !
« Последна редакция: Януари 12, 2010, 08:27:44 am от Зигфрид »
"Wir sind wieder da!"

Неактивен marhs

 • marh-s
 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 394
Re: "Демокрацията" турцизира България
« Отговор #18 -: Януари 11, 2010, 23:58:04 pm »
 ;D Девизът им от хилядолетия е "разделяй и владей".Хватката е да не се разделяме ;)

Неактивен telepatin

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 2
Re: "Демокрацията" турцизира България
« Отговор #19 -: Май 08, 2011, 19:01:16 pm »
Искам само да спомена че Балкх(Бактрия) с държавност почти 2 хилядолетия преди н.е.живее в симбиоза и в много добри отношения с Циганският етнос(Зут или Зюганга)предарийско дравидско население заварено около Инд и прилежащите и територий.Ричард Фрай -История на Иран.

Неактивен morcikul

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 174
Re: "Демокрацията" турцизира България
« Отговор #20 -: Май 21, 2011, 09:36:30 am »
 

Циганизацията е една от големите заплахи за нацията ни след управляващите!

Единствената заплаха са управляващите които се "самозабравят", не гледай последиците от техните решения.

Неактивен Sangre

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 295
Re: "Демокрацията" турцизира България
« Отговор #21 -: Май 21, 2011, 19:01:21 pm »
Искам само да спомена че Балкх(Бактрия) с държавност почти 2 хилядолетия преди н.е.живее в симбиоза и в много добри отношения с Циганският етнос(Зут или Зюганга)предарийско дравидско население заварено около Инд и прилежащите и територий.Ричард Фрай -История на Иран.
Да, но в дунавска България циганите идват 14 век като сол ташаци на турците. И езика им е подобен.
Places change, Faces change, Life is so very strange...

Неактивен bojinkata

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 135
Re: "Демокрацията" турцизира България
« Отговор #22 -: Май 26, 2011, 20:01:09 pm »
Не само турцизира и циганизира, но демокрацията и обезлюди България. Това показва статистиката- за 22 години сме намалели с 1.6 милиона. И то западни източници го показват.

Неактивен morcikul

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 174
Re: "Демокрацията" турцизира България
« Отговор #23 -: Май 27, 2011, 16:50:44 pm »
 
Не само турцизира и циганизира, но демокрацията и обезлюди България. Това показва статистиката- за 22 години сме намалели с 1.6 милиона. И то западни източници го показват.
 
Не сме! Просто не са в родината си, а защо не мисля че свободата е причина за това.

Неактивен bojinkata

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 135
Re: "Демокрацията" турцизира България
« Отговор #24 -: Май 27, 2011, 21:41:18 pm »
 Да, тук вече статистиката не казва кой къде е и защо е. Но то е ясно- не от хубаво са напуснали България. Причината е ясна-икономическа. Въпросът ми е - какво в такъв случай донесе на българите прехвалената демокрация? В нашия случай може да говорим за слободия. Има съществена разлика. Два аршина - за българи и малцинство.Ако бъркам-поправи ме, но не знам обаче имал ли си контакт с такива прослойки и в такъв случай дали знаеш за какво става въпрос.Поздрави. :hi:
« Последна редакция: Май 28, 2011, 07:04:18 am от Mirotvorec »

Неактивен morcikul

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 174
Re: "Демокрацията" турцизира България
« Отговор #25 -: Май 28, 2011, 00:57:13 am »
Въпросът ми е - какво в такъв случай донесе на българите прехвалената демокрация? 

Сам си отговаряш - "Това показва статистиката- за 22 години сме намалели с 1.6 милиона", като намалели не означава умрели нали.
Нима искаш да си беше останало "красивото" минало само и само да не си заминат?
Вярно началото не беше "поставено на място" но имай предвид 50 години не са малко, дори турците трябва да завиждат на "комунизма" като идеология за потискане на личността.

Неактивен bojinkata

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 135
Re: "Демокрацията" турцизира България
« Отговор #26 -: Май 28, 2011, 11:42:54 am »
 Не си ме разбрал-искам да беше се получило това което стана в Чехия, Полша, Унгария, Словения, Хърватска и.... още да продължавам ли? Но БКП здраво се е окопала и все още защитава тясно партийните си интереси-обогатяване на техните хора. Но това е друга дълга тема. А пък ако не си съгласен със заглавието на темата-обоснови се. Сега смятам ме разбра?
« Последна редакция: Май 28, 2011, 16:46:26 pm от Mirotvorec »

Неактивен morcikul

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 174
Re: "Демокрацията" турцизира България
« Отговор #27 -: Май 28, 2011, 12:05:42 pm »
През далечната 1990 макар и да бях малък казах на баща си, който беше един от модерните хора в нашия град. Тате без да пролееш кръв няма да стане или ще стане, но нито ти, нито аз ще сме живи да го видим. Когато говориш за личности то без значение е към коя политическа формация са, те или са родени изроди или са родени да "нокаутират" такива. Среден вариант няма или по точно "Бг демокрацията" е точно по средата и виждаш последиците от това. 
« Последна редакция: Май 28, 2011, 16:47:37 pm от Mirotvorec »

Неактивен Sekhmet

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 139
Re: "Демокрацията" турцизира България
« Отговор #28 -: Май 28, 2011, 13:30:03 pm »
Лошото е, че постоянно ние БЪЛГАРИТЕ сме "надупени" дали пред Турция, Русия, а сега и пред Европейският съюз...... Няма български политици, които да защитават страната ни и родовата памет... жалко.
Не че няма да оцелеем отново, въпреки всичко, но ЗАЩО? И защо на такава цена? Просто парите вече са над всичко.... пред златният телец, който Бог отрече - вече всички държавници се кланят... Е как да има истина?

Неактивен morcikul

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 174
Re: "Демокрацията" турцизира България
« Отговор #29 -: Май 28, 2011, 13:59:42 pm »
Парите са над всичко, но тази тенденция не е само български вариант и тя няма нищо общо с демокрацията като идеология.
А това дали сме "надупени" мисля времето го доказва, че не сме. Друг е въпроса за отделни общности, които имат фетиш към "аналното задоволство". Относно истината всеки сам трябва да я осъзнае и да я споделя с тези, които прецени.
« Последна редакция: Май 28, 2011, 16:48:39 pm от Mirotvorec »

 

Сходни теми

  Заглавие / Започната от Отговора Последна публикация
51 Отговора
22855 Прегледи
Последна публикация Април 17, 2012, 03:16:48 am
от Hacko
Water "Crop" Circles

Започната от H. НЛО

4 Отговора
4980 Прегледи
Последна публикация Юли 06, 2011, 12:41:54 pm
от Hacko
5 Отговора
4526 Прегледи
Последна публикация Август 19, 2008, 08:14:25 am
от insomnia1304
1 Отговора
3401 Прегледи
Последна публикация Октомври 25, 2008, 23:31:38 pm
от Peacekeeper
Anti - "Zeitgeist"

Започната от Breath « 1 2 3 4 5 » Мултимедия

65 Отговора
27196 Прегледи
Последна публикация Декември 06, 2012, 23:03:22 pm
от blade

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27