Автор Тема: Какво правим по време на криза  (Прочетена 37876 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Salito

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 219
 • ТАЙНАТА Е В ХРАНАТА
Re:Какво правим по време на криза
« Отговор #15 -: Февруари 12, 2009, 09:16:07 am »
Определено го виждам и аз като irgnet, и мисля, че най интересното ще бъде в периода 2009-2011 сравнително плавно и постепенно, просто толкова много пари са печатали американците, че няма оправия, това е от една страна а от друга страна, всеки жител на земното кълбо иска да пие уиски и да кара мерцедес, е при седем милиарда как да няма проблеми.
2012г. се превърна за мен по скоро в концепция повече от колкото вяра в дата или година свързана с една конкретна грандиозна случка.
И това което ме кара да съм сигурен са процесите които се развихрят като математическа прогресивна верига подобна на историята с шах мат която гласи, че един математик отишъл при царя и му представил шахматната игра и царя бил толкова впечатлен, че му е казал да пожелае каквото иска и ще бъде изпълнено и математикът пожела толкова зърно колкото ако едно зърно се поставя на първото квадратче на шахматната дъска и се умножи по 2 на всеки следващ квадрат до 64-тия квадрат, естествено царя казал: нямаш никакви проблеми, но като сметнали се оказало, че на 64-тия квадрат трябвало да царя да даде на математика зърно което като количество покрива земното кълбо с дебелина 10см.
Е ние сме на 62-то квадратче по отношение на някои процеси.:D   
най-добрият приятел на човека остава самият той, въпреки предателствата понякога.

Неактивен Sana

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 33
Re:Какво правим по време на криза
« Отговор #16 -: Февруари 12, 2009, 18:06:16 pm »
Вижте, ние всички взети заедно не можем да оправим лесно нито кризата, нито хаоса по света. Но когато открито се говори(без да те е страх), когато обединяваме положителни думи и мисли, все ще се намери изход. Обичам си Родината, но само като си помисля, че всичко ни е на главата от некадърни политици. Не знам какво ще стане до 2012г. Оптимист съм, че все ще има изход! Просто ГОВОРЕТЕ!
« Последна редакция: Февруари 12, 2009, 20:40:53 pm от Mirotvorec »

Неактивен Salito

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 219
 • ТАЙНАТА Е В ХРАНАТА
Re:Какво правим по време на криза
« Отговор #17 -: Февруари 15, 2009, 12:05:34 pm »
Ето, че дойде денят в който трябва от етична и морална гледна точка да споделям нещо с вас.
Става въпрос за нещо не толкова приятно, което ме е измъчвало от няколко месеца, разбира се то касае човечеството като цяло и в частност всеки от нас също. За съжаление ще трябва малко информация първо да изложа.
Занимавам се със световната фондовата борса вече четвърта година, школата с която търгувам се казва (вълнова теория), имам добри попадения и 7-8 от 10 прогнози за големи движения ми се сбъдват.
В момента според анализа върху което работя от три месеца, предстои крах.
объркващото за мен е факта, че математически този крах трябва да започва в периода 17-19 февруари, а това съвпада с подписването от Барак Обама на нов план за подкрепа на пазарите за 787 милиарда.
 Дано да не съм прав (няма да участвам със сделки), но ако съм.............ще е много лошо за всеки жител на земното кълбо.
Можете да си представите колко съм се двоумил дали да пускам този пост или не, но при положение, че греша само аз ще съм черната овца, ама пък ако не греша, тогава целя този труд и безсънни нощи все едно са хвърлени на вятъра, ако не предупреждавам.
Реших да пиша, защото една от причините да отварям тази тема е именно очакванията ми за скорошен крах и последствията след това върху нас, но не се виждаше добре кога ще е, сега се вижда и ако наистина стане, то ще промени историята на човечеството, понеже този крах ще е началото на съществената част от промените.
До последно се чудя дали да натискам "Публикувай", много е неприятна ситуацията, да си гаргата която предвещава мизерия.
най-добрият приятел на човека остава самият той, въпреки предателствата понякога.

Неактивен Mirotvorec

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 3 793
 • Азъ, от Народа на Еднорога
  • http://silverunicorn.org/
Re:Какво правим по време на криза
« Отговор #18 -: Февруари 15, 2009, 13:32:14 pm »
Обясни с простички думи какво означава такъв един крах и как ще се почувства той от мен и моето семейство например.
Не мисли като човек!-Крион

Неактивен A познай кой

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 385
Re:Какво правим по време на криза
« Отговор #19 -: Февруари 15, 2009, 13:43:04 pm »
Нова криза явно.
...и нека Силата бъде с теб. Аз ще се завърна ;) Дано през 2012 всички умрем.

Неактивен Eon

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 3 826
Re:Какво правим по време на криза
« Отговор #20 -: Февруари 15, 2009, 15:26:55 pm »
Това би значело задълбочаване на кризата, а не нова криза. Тя кризата е една с различни проявления.

Основните проблеми които има пред обикновения българин са: безработица,възможност за смъкване на заплати,ниско потребление,ниски цени на стоките, но и малко доходи,липса на кредити от банки, високи лихви,свиване на потреблението.В случая Миро това може да значи по-малко клиенти за теб.

Неактивен Mirotvorec

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 3 793
 • Азъ, от Народа на Еднорога
  • http://silverunicorn.org/
Re:Какво правим по време на криза
« Отговор #21 -: Февруари 15, 2009, 17:15:21 pm »
Е, както се казва-каквото за гол Асан, това и за мен.  :P
Лошото е друго, че при тази почти пълна липса на държавност има опасност от, как да се изразя по-меко, анархизъм, за да не кажа бандитизъм. На голяма част от целокупното ни население е възможно да избие баланса и ... стой та гледай тогава.
Не мисли като човек!-Крион

Неактивен Sana

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 33
Re:Какво правим по време на криза
« Отговор #22 -: Февруари 15, 2009, 18:32:52 pm »
Salito, внимателно прочетох публикацията ти. Решението си е само твое, НО то мисля зависи от това, от коя страна си на бариерата. Тоест дали този крах и последствията от него ще се стовари само върху нас-обикновените хора или в/у елита горе, който си мисли, че ни управлява добре. Лично си мисля, че много неправилен е подхода-изчакване. Какво мислиш? :D :D :D
« Последна редакция: Февруари 16, 2009, 01:02:40 am от Mirotvorec »

Неактивен wekadion

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 33
Re:Какво правим по време на криза
« Отговор #23 -: Февруари 15, 2009, 22:44:30 pm »
salito, не виждам от какво изобщо се притесняваш. Вярно е, че вестоносецът носещ лоши новини го убиват, ама това извинявай касае миналите векове. Нещата толково са се променили, че вече добрите новини са толкова рядко, че никой не ги взима насериозно. Всъщност това което пишеш е потвърждение на един клип, който гледах миналата седмица, пуснат от американски конгресмен\вече уволнен разбира се\, че точно през февруари американците вече нямат да могат да плащат и лихвата върху натрупаните дългове. И както става ще се появи Обама и ще обяви извънредна ситуация, която ще накара такива като теб да излизат час по скоро от доларовите позиций и въобще от долара. След ужаса по борсите и за обикновените хора\които още не са чули\ ще последва официалното обявяване на това което направи Буш преди две години, т.е. създаването на Североамериканския съюз от САЩ, Канада и Мексико и ще обяви амерото за официална валута. За потвърждение на казаното от него сенаторът продължи, че тия дни били изпратени около 800 билиона амеро в Китай\напечатани преди 2 години\ за да се пострадата търговските им отношения непсредствено след обявяването на смятата на парите. И че търговския курс на стар щатски долар спрямо амеро ще бъде 1 долар равен   на 0,02 не знам как да го напиша, но ако стотинките на амерото ги наречем  пак центове то 0,02 цента от амерото. Така ще разгонят фамилията на всички спестяващи в долари по света \според мен и на наште банки\ и окончателно ще приберат парите на света. Е разбира се вероятно ще има обменен курс 1 към 1 спрямо някакви суми от сорта на 50000 долара, но бълха ги ухапала.Аз в интерес на истината се съмнявах, че ще се случи февруари, както той казва, защото тях много ги дразни независимата информация в интернет, но след това за което пишеш вече явно нямат време за повече конспираций. Между другото вчера гледах екзотерик агендата \нямам време дая пиша на английски, но може да си я дръпнете от замундата\,и там със сигурност мненинето е, че те имат време само до 2012 г и, че всъщност това е и 3 тата световна война. Не като досегашните, а всъщност се казва нов световен ред. Протоколите на Киото и всякакви други такива договорености важат до 2012 г. Така че те нямат време. Забавили са се. Нужно е човечеството да се прочисти от 6 билиона до 1 билиона и имат 3 години време. Така, че моето мнение е, че сега е на ход пълното обедняване на хората, до степен просяци на всичко, за да могат после конструктивно и толерантно да им предложат своята помощ изразяваща се в тотален контрол \с чипове итн\ върху свободата на всички. Аз за съжаление не играя на борсата, но ще ми е интересно какво ще стане.
“Алкохолът убива нервните клетки – остават само спокойните!” – всепризната истина.

Неактивен Salito

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 219
 • ТАЙНАТА Е В ХРАНАТА
Re:Какво правим по време на криза
« Отговор #24 -: Февруари 15, 2009, 23:58:12 pm »
Цитат
Лошото е друго, че при тази почти пълна липса на държавност има опасност от, как да се изразя по-меко, анархизъм, за да не кажа бандитизъм. На голяма част от целокупното ни население е възможно да избие баланса и ... стой та гледай тогава.
Да Миро е това ме притеснява много, бедата не в самите финансово проблеми, а в последствията им, крах се получава, когато падат цените до такава степен, че и най заможния богаташ не може да издържи и той също продава и всъщност цените след това правят свободно падане на долу за много кратко време, от там паниката завзема пазара, от там всеки ако има възможност да продава ще го прави без да гледа цената и никой идиот няма да купува и като верига от барут се прехвърля от участник на друг и от индекс на друг и от стока на друга, но тук искам да кажа най важното нещо.
До сега е имало един такъв крах 1929г. и през 1932г. започнаха пак индексите да се качват, ама след този крах не знам дали ще има изобщо друго покачване и дали някои индекси няма да струват нула пари и да се срути цялата система на капитализма, да толкова е черна картината, не можеш само да печатиш пари когато имаш нужда и да казваш: каквото ще да стане.
Ако това стане, значи Америка автоматично вече не е лидер, светът няма да има лидер, а това го чакат много страни за да си правят каквото си искат, не казвам, че Америка беше най добрият лидер, но все пак имаше правила и всеки си знаеше границата на възможностите мерейки си силите с САЩ, просто САЩ контролираше света чрез финансовия си модел и като няма модел няма контрол, от там нататък започва истинския хаос.........ох и на мен ми писна от мене си, дано да греша, надявам се, че всичкото това са страхове и песимизъм.
Тези няколко дни ще минат много тежко за мен.
Ако нещо подобно се случи, тогава ще продължавам, иначе мълча и чакам.
най-добрият приятел на човека остава самият той, въпреки предателствата понякога.

Неактивен amrasel

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 18
Re:Какво правим по време на криза
« Отговор #25 -: Февруари 16, 2009, 11:38:15 am »
...един клип, който гледах миналата седмица, пуснат от американски конгресмен...

@wekadion, можеш ли да пуснеш линк към клипа?

Неактивен wekadion

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 33
Re:Какво правим по време на криза
« Отговор #26 -: Февруари 16, 2009, 11:49:35 am »
http://plainview.wordpress.com/2009/01/01/collapse-of-us-dollar-and-the-amero/ това е едното, а в агендатата твърдят, че до 2012 година им е времето на ЕЛИТА да се справи с 5 билиона население и да състави т нар световно правителство
“Алкохолът убива нервните клетки – остават само спокойните!” – всепризната истина.

Неактивен wekadion

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 33
Re:Какво правим по време на криза
« Отговор #27 -: Февруари 16, 2009, 11:51:53 am »
На мен по ми е интересно какво ще стане с Европа, то на щатите им е изпята песента, но европейските лидери засега се дърпат от масово отравяне, каквото е флуора например, от генно модифизираните храни, дали най-накрая ще извадим късмет, че сме на този континент или агонията ще е по дълга.
« Последна редакция: Февруари 16, 2009, 14:08:09 pm от Mirotvorec »
“Алкохолът убива нервните клетки – остават само спокойните!” – всепризната истина.

Неактивен amrasel

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 18
Re:Какво правим по време на криза
« Отговор #28 -: Февруари 16, 2009, 11:54:58 am »
Благодаря. Поразтърсих се из тубата и попаднах на същия клип ( всъщност има доста  на тази тематика )Shipment of 800 Billion in New Currency AMERO to China in Advance

Колкото до Европа, ние сме част от света и също ще потънем във водовъртежа на кризата :(

Неактивен wekadion

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 33
Re:Какво правим по време на криза
« Отговор #29 -: Февруари 16, 2009, 12:23:20 pm »
За кризата е ясно, аз имам предвид след това, защото ясно е, че капитализъм поне в тоя вид, в който го познаваме няма да има, не може да има световно правителство, всичко да е на държавата или негово, за да може да се контролира и да е както досега, става въпрос след обедняването, след гражданските бунтове навсякъде, след като всичко почне отначало каква ще е съдбата на европа, щото световно правителство е единствен род, а сега тук има много държави, всяка със свое правителство и тн.
« Последна редакция: Февруари 16, 2009, 14:09:15 pm от Mirotvorec »
“Алкохолът убива нервните клетки – остават само спокойните!” – всепризната истина.

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27