Не съм влизала отдавна тук и леко съм пропуснала как се развива полемиката.

Юли, защо мислиш че Подсъзнанието на Универсалния ум са нещо отделно от Вселената? По-скоро тези знания СА самата Вселена.
Капиш
Не мисля, бе, Еонка. Капиш, как да не капиш, или поне си въобразявам, че капиш .. ;D

Сигурно съм се изразила погрешно ( редовно го права, докато боравя със субективен език , а описвам абстрактни понятия). Ма, нейсе..
Универсалният ум не е отделно нещо от вселената. И съответно, като казвам Подсъзнанието, също не си го представям отделно. Универсалният ум е точно това, той е събрал в себе си всички светове и вселени и всяко знание, свързано с тях.
Както непрекъснато казвам, универсалният Ум е гигантското Съзнание, което е обгърнало Всичкото. То Е Всичкото. Понеже знае всичко, минало бъдеще, безвремие, знае и така наречените Акаши, дето естествено пак ние сме ги нарекли така, за наше удобство.
Не мога да го опиша по-адекватно, освен, че така наречените Акашки записки, не са никакви записки, а е знанието за всичко, което е било и ще бъде. Като това знание нито може да бъде унищожено, нито има начало или край. Затова грешно се интерпретира, че е с няква локация "там", малко по-наляво от Сатурн, след три пресечки, завиваш надясно и после само направо. Хахаха.. Не се неамира никъде, а просто Е.
Достъпът до това знание става с развиване на съзнанието. В мига, в който прекрачиш определен етап от развитието на това съзнание, ти започваш да резонираш с нова честота и всичко, що е информация в тази честота ти се открива, като в това няма нищо толкова магическо. Развиваш още и следва нова настройка и нов „запас” от информация. Когато си развиеш съзнанието до степен да се слее с Универсалния ум, тогава , кой го брига за некви записки хахаха. Кви записки, кви 5 лева ? Нали тогава аз съм Всичкото, кво ме бóли дали има Акаши, що е Акаши и има ли то почва у нас.
За какво са ми притрябвали тези знания тогава, когато аз СЪМ цялото знание. Акашите са евентуално някъв начин на човека , докато не си е развил съзнанието да наднича там, дето не му е работата. Обикновено , разни астрални пътешественици, които даже и да им се покаже информация не могат правилно да я интерпретират.Хахаха... Съзнанието е ключето, братче..