@туки, миларепа е проповядвал "с бира и вино - към просветление", идеята е била, че ако можеш да запазиш съзнанието си ясно дори, когато тялото изкривява процесите, значи можеш винаги да го направиш. това са просто средства.
Имаше някакво "интервю" с някакъв Посветен в еди кой си форум, в което въпросният човек споменава, че ТЕ (Илюминати, Тайни Общества и други манипулатори на населението) пускали средствата/инструментите, а изцяло от нас (отделните хора в обществото) зависи в каква насока ще ги ползваме. Естествено, ясно е, че обикновено посоката е деструктивна и заробваща, така че няма никакъв проблем "да изтича информация", тъй като хората с висок процент на вероятност сляпо ще се идентифицират с нея и съответно ще й слугуват... не знам защо позволих да се развие до тук тая мисъл. Очевидно информацията, също като енергията, не може да бъде спряна и винаги си тече нанякъде, изтича.
Таааа, всъщност за тия средства исках да попитам. Значи според Миларепа алкохолът и бирата могат да бъдат средство за просветление, стига ние самите да работим с тях по този начин. Т.е. да се стремим да бъдем съзнателни, будни, с неизкривени възприятия за реалността около нас. Добре ли се изразих? Още по-хубаво ще е и да е вярно.

Споменавам го, защото има един тънък страх, който се прокарва във всяка "теория на конспирацията", че всъщност ние сме мижави същества, постоянно облъчвани от различни генератори, постоянно "зареждани" с флуорид ( намаляващ волята и критичното мислене) чрез чешмата, водата и всякакви течности... кое от кое става по-лошо за ползване; храната е боклук, бъкан с токсични вещества, генномодифицирана... Абе, страшно страшни неща!!! И въпреки че ти се казва, че сега си информиран и можеш да се предпазиш, оставаш с усещането, че по-скоро си се прецакал, защото реално колко от нас променят качествено живота си след това? Защото става дума да наблюдаваш абсолютно всичко, което купуваш... абе, мързела и т.н. не знам по какви причини те кара да останеш на старото си положение, само че вече информиран колко си зле и колко яко те тъпчат с гадости.
Искаше ми се, ако има и други хора, които да са усетили в себе си нюанс от гореописаното чувство, да си ударим по едно рамо, че все пак положението не е безнадеждно и при все цялата пумия, която приемаме в себе си под формата на различни видове храна и течности, въздух и т.н. да си зададем въпроса дали Миларепа е бил прав или не е бил прав.

Възможно ли е да кажем, че чрез съзнанието си можем да неутрализираме отрицателните ефекти на каквато и да е субстанция или влияние, на което е изложен прекрасният ни организъм?
(почнахме от бира, алкохол, цигари, но така обгръщаме целия спектър от неща, за да понамалим напрежението от "обществото е много, много замърсено място, което всеки миг бълва продукти, превръщащи ме в зомби" ... има и вариант да следиш всичко под лупа, да се разхождаш по магазините в търсене на единствената безопасна паста за зъби, единствената боза без аспартам и още куп единствени продукти, екологично чисти и безвредни. Определено голяма част от хората истерясват. Малко са тия, които спокойно гледат на целия процес и просто постъпват правилно в рамките на зададените условия. Ако имаме обаче и съзнанието, че съзнателната работа дори с "гадните вещества" може да бъде полезна за развитието и "не е проблем" за последното, тогава човек много по-лесно и бързо ще възвърне самочувствието си на самостоятелна единица, която може да се справи с всичко, дори когато "всичко"-то е наглед против нея. )
Ейййй, то бива бъбрене, но с времето започнах да усещам в себе си точно тази "отпадналост", че съм заобиколен от прекалено много врагове от прекалено много страни и просто не мога да внимавам за всичко. Колкото е хубава тая информация за продуктите, толкова и несъзнателно вкарва човек във война със собствената му среда, а знаем докъде може да се стигне, ако ситуацията изведнъж ти се стори безнадеждна и предварително изгубена. В момента се чувствам сигурен и спокоен, че съм в съзнание, благодарение на самото него, а не защото съм сменил всички марки шампоани...

Имам предвид, в единия случай фокусът се изменя към външния свят и предполага здраво да се оглеждаш на всички страни, а в другия осъзнаваш, че от определено ниво дори алкохолът и бирата не могат да те замъглят.
А! Сега се сетих пак за един случай, документиран и страшно фрапиращ обикновеното мислене, където на някакъв тибетски лама (истински, а не от корумпираните духовни актьорчета, които служат само за фон на снимките с туристите) приема LSD без никакви странични ефекти. Човекът просто си останал в пълно съзнание и трезвост, макар че приел голяма доза, мисля три пъти повече от нормалната за "един сеанс", а самият той я имал, я нямал 60 кила.

Така че битката с "десетте хиляди неща" не е загубена, братя!!! Даже може да бъде приключена точно по средата.