Значи, за да няма спекулации, най-горе казах, че само LCD и производните му разрушават емоционалното тяло, останалите наркотици внасят дисбаланс, дали, защото някаква част от съзнанието остава повече от времето "навън", дали защото принизяват съзнанието и го включват към много ниски области, или просто разфокусират цялата система и човек сякаш е в безтегловност. Така че тия дето са пушили "козче" (знам ги кои са

;D) да не се впрят, не е необратимо, само трябва да се отръскат от несъзнателно привлечените "неща".
1.Относно "марихуаните и други опиати", смятам, че всичко е строго индивидуално, и повечето от големите изобретения / произведения на изкуството са били създадени именно под въздействието на тези същите...
...на изкуството да, астралът, твърдят много, е интересно място и има какво да се види от там, но това е безобиден пример.
2ро: един емоционален стимулатор насища изтощения (емоционално) ум, с чувства, които не винаги са му присъщи. Тази 'компенсация' в неговия, предимно рационален / логически свят, му дава съвсем нови измерения за опознаване, и в този смисъл не би "изсушил емоциите", а тъкмо обратното - би засилил 'жаждата за живот' на търсещия...
може и да ги усили, но 'жаждата за живот' е обръщане още по-силно навън - външният аз обича да се хвали - "виж какво направих, ей там построих замък, той е мой, а ей там направих път, там пък създадох картина... всичко това е мое, аз го направих" - но това как го е накарало да разбере себе си? единствената причина, поради, която се раждаме са емоциите, емоционалното тяло намира особена удовлетвореност да влиза в материята и да преживява всякакви степени на отделеност и полярност. това е неговата жажда за живот
, и 3то: Разликата между халюцинацията и видението е единствено в настройката на човека..
С подходящата настройка, един гений би видял вдъхновяващо видение там, където други виждат само 'безсмислени халюцинации'...
няма гении сами по себе си, има такива, които независимо от подхода си са успели да подредят хаоса в ред и намерят смисъл в него, нещо, което да кажем е трудно за другите. но за да бъде "титулован" някой гений, това, което е измислил, трябва да бъде признато от другите, иначе е просто чудак