Книгата "Ти си това" я пратих на Спиралата по желание на автора.
На този линк
http://www.spiralata.net/bb/viewtopic.php?t=89 двама познати на автора казват по някоя дума.

Mystic,
личното ми мнение е, че една част от твоята цялост те подготвя за следващите нива по личния ти Път.
Чувал съм за необходимостта от единство между Ум-Дух-Тяло, т.е. триединство. Вероятно "стартера" при тебе, а и при всички, е Духа. Остава да се убедят в целесъобразността Ума а после и Тялото. Тялото, казват, било глупаво "На каквото го научиш, после си го иска." На Ума и Тялото са присъщи съмнението и опасенията, защото те са единствените от споменатата тройка, които са крайни. Поне така казват някои.

За сомати състоянието ми идва на ум една случка в местноста Бакаджиците край Ямбол. Отеца от тамошната църква е разказвал за опитите да се копае за руда по възвишенията. Говори се, а и има хора, които твърдят, че са попадали в подземния град там. Та отчето завършва разказа си за миньорската история там с думите : "Спящите станаха и изгониха всички от там."
Това е единствения източник от когото знам за историята. За съжаление вече не мога да го попитам за повече - замина за другия свят.

Иманярите търещи града по описание от хайдушки запискиофициално не са успели да го намерят. Единствения, който случайно е попаднал там, не иска да се връща пак и казва, че не помни откъде е влязъл.
Поради това, че при мен излизане от тялото не става по желание, нямам възможност за сега да отида и проверя за какво става дума.

Когато успея съзнателно, ще отида да проуча (ако ми бъде позволено)