Точно тези ме тормозят и мен откак основно минах на плодове и зеленчуци. Засега спрях меда, понеже смятах, че и той доста голяма роля изигра за цялата работа. А си мислех, че не ми достига калций... Мерси за насоките.
Твърде е комплексно.Защото може да не ти достига нещо друго, тъй като за усвояването на калция са нужни редица други неща, и колкото и калций да си ядеш, можеш да си го изкарваш отзад непоет, ако ти липсва някой от катализаторите за него.
Също така ти имаш калции предостатъчно, само че тялото, когато постоянно яде, няма енергията да го изкара от запасите.Като спреш да ядеш за известно време, тялото ще разгради някои свои тъкани и ще вземе калция от тях(сиреч от себе си) и това е най-бързия начин да оправиш чувствителността.
АКО калцият е проблемът въобще.Като погладуваш, тялото ще оправи проблема, какъвто и да е, защото ще има енергията за това, така че действай.
П.П.
А защо се получава това като минеш на плодове и зеленчуци?
Защото този начин на хранене оставя на тялото повече енергия и с нея то започва телесните промени по пречистване и преустройство с такъв размах, колкото е оставащата енергия.
При постоянното ядене тя е малко, но все пак при суровоядството е най-много от всички видове хранене.Затова тялото започва процесите ограничено и бавно, но сигурно.Така че чувствителността след време ще мине сама, но ако искаш да ускориш това, правиш периодични гладувания, промивки и прилагаш горния режим на хранене.