...Това е пълна фантастика...
;D Така де, нали затова споменах и Любен Дилов - Старши ;D
А останалото си е чист "Биг Брадър"... ;D
Това в кръга на шегата!
Експеримента "Биосфера" бе осъществен и постигна резултати... Така че идеята, както вече казах, е обсъждана съвсем сериозно. Виж само кой я лансира - академик Шкловски - а това вече не е шега! Колкото и невероятно да изглежда, в комунистическите времена докато очаквахме да дойде светлото бъдеще, наистина се пръкваха подобни недомислици и една от тях, пречупена през погледа на Л. Дилов Ст. излезе на бял свят - преустроен в звездолет на геостационарна орбита, астероидът Икар със голяма група хора, е изпратен да завладява звездните простори. Макар разстоянията да са невероятни, поради създадения социум, не се налага използването на анабиоза, а се разчита на развитието на това общество - хората се раждат и умират по пътя... Това вкратце около сюжета. Мисля че имам в библиотеката си, на хартия обаче, описана подробно тази стратегия. Ще се поразровя и ако ти се чете ще я нащракам. Проблемът на бавната инвазия се крие в безсмислието и - докато звездолетът достигне целта си, то е напълно вероятно да намери там вече изградена човешка колония. По подобен начин и самата идея на СЕТИ се обезсмисля - докато си разменим две съобщения с цивилизация от другата страна на Галактиката, например, и живота на звездата около която орбитира, която и да е от планетите, вече може да е изтекъл... Звучи страшно, но е така. Дано нещо по-сериозно да излязат онези червееви дупки, иначе никакъв шанс за контакт. Не че примирам за това де...
Иначе си много прав за това колко средства, ресурси и енергия ще глътне подобно начинание! Въпросът е има ли смисъл! Това ще предизвика невероятен колапс в икономиката и няма да се изгради нито за десет, нито за двадесет години! Ще е дългосрочна програма. А колко ще траят последиците от този колапс - хич не ми се мисли...