Автор Тема: Българи и евреи  (Прочетена 10060 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен хадзапи

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 808
Българи и евреи
« -: Ноември 20, 2008, 22:49:32 pm »
От книгата на Милан Миланов - "Тайните подземия на Б-я" - 1 част

"...Данни по този въпрос открих в книгата на Владимир Цонев - Загадките на Земята и древните българи" - издание 2003 г. Той пише:
"Нека проследим и връзката между древните българи, евреите (израилтяните), египтяните и маите.
За родоначалник на евреите се смята Авраам. При разчитане на хрониките и кореспонденцията на държавата на древните българи в Близкия изток - Мари, се говори за градовете Нахур, Турахи, Саруги и Пелига, които са идентични с роднините на Авраам (Нахор, Тара, Серуга и Пелег). Последните две имена ни отвеждат към Салагон Велики (Сарукин) и към пелазгите (познати после като траки, а също като кимерийци и израилтяни). Споменават се и племената  Абам - рам и Якоб - ел, и Бениамин, което се появило на границата на държавата и безпокояло местното население. Очевидно е, че названията на племената са в тясна връзка с Авраам, с внука му Яков, както и с най-малкия син на Яков - Вениамин (чието име води до прокълнатото коляно на евреите).

Корените на еврейския народ трябва да се търсят както в Месопотамия, Египет, така и в Азия. В Ханаан (Палестина) той пренася своите своите представи, обичаи, религиозни митове, създадени хилядолетия преди това в различни земи. Произходът на името Авраам се предполага, че идва от вавилонското "Аби-раму", което означава "бащата е издигнат". Тук бащата е бог на Луната. Преселенията на семейството на Авраам се смята, че са по религиозна причина. Името на биологичния баща на Авраам - Тара, е идентично с бога на синдите - арии - ТаРа (Тангра). Този клон се смята за един от двата клона на протобългарите, като Танг(к) означава "камък", "вместилище", а Ра е старото наименование на река Волга. Бягството на евреите се налага, защото властта по това време е в ръцете на царя на Вавилон - Хамурапи, който искал да наложи своя бог Мардук (бог на Слънцето) над останалите богове в Месопотамия.

Новото място по пътя за Ханаан е гр. Харан, част от държавата Мари, където се съсредоточават древните българи - хуритите (траки), след унищожаването на гр. Мари от Хамурапи.
Няколко десетилетия по-късно - в края на ХVІІІ век и нач. на ХVІІ в. пр. н. е., в Египет нахлуват хиксосите, които всъщност са смесица от кимерийски и еврейски племена. Не случайно белите евреи (излаилтяните) се настаняват трайно в поречието на Нил за около 4 века, а еврейският историк Флавий сочи хиксосите за свои прадеди.

Стигаме до появата на еврейския пророк и наместник на бога, Моисей, организирал бягството на съплеменниците си от Египет. Етимологията на името му очевидно е свързана с есеите - жреческа прослойка в Шумер, Вавилон, при евреите и волжските българи, показваща безспорто тяхната приемственост и единство. В Месопотамия те носяг названието есеги, по-късно, при бащата на Навуходоносор ІІ - Набопаласар, е възстановен прочутият храм Есе гал с кула и 7 стъпала. След това есеите, смятани за религиозна секта при юдеите, за да достигнем до есегел - древно българско племе от Волжска Б-я. То се преселва от района на есеите на север към р. Волга. Сведения за него дават арабски източници от ІХ - Х век.

...След Моисей, който извежда евреите от Египет, започва разривът между еврейските племена (северните - израилтяни и южните - юдеи). Противоречията не стихват и при цар Давид (1012-972 г. пр. н. е.). Авесалом - син на Давид, вдига бунт срещу баща си, насочен против хегемонията на племето на Юда. Това своеобразно въстание на северните племена е подкрепено от египетските фараони. Бунтовниците са принудени да напуснат библейските земи и навлизат във владенията на худоните. Те са част от пелазгите - предци на траките (едони), които водят своя произход от владетеля на южното вавилонско царство (Приморие) - Навуходоносор І (1126 - 1105 г. пр. н. е.). Всъщност худоните, както вече отбелязахме, че кимерийци, а после и хурити (траки), преселници от държавата Мари и държавата Митани. В названието им представката "Ху" е символ на сила и могъщество, а втората част, свързана с р. Дон, чието поречие е населявано от кимерийците, известни и като скити.

Между худоните (кари и кимерийци) и коляното на цар Давид (израилтяни) се осъществява династичен брак. Важно е да посочим, че бащата на цар Давид е носил името Иесей, което ни препраща отново към есеите, сочени като религиозна секта при евреите, но използващи обреди и обичаи, характерни за древните българи.

При евреите съществува древен обичай известен като ливирит, при който братът на умрелия съпруг взема жената, останала вдовица.
Същият обичай е познат при хуните (кимерийци) и е явен знак, че са обитавали едни и същи земи.Има продължение...

Неактивен lubarski

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 254
Относно: Българи и евреи
« Отговор #1 -: Ноември 20, 2008, 23:14:00 pm »
След това есеите, смятани за религиозна секта при юдеите, за да достигнем до есегел - древно българско племе от Волжска Б-я.
След това...... за да достигнем. Много лесно стига този човек.  :-\
It' oil stupid.

Неактивен jediguardian

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 570
  • Сериалът Heroes
Относно: Българи и евреи
« Отговор #2 -: Ноември 21, 2008, 14:25:04 pm »
Мда, натъкмяването е лесна наука.

Неактивен хадзапи

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 808
Относно: Българи и евреи
« Отговор #3 -: Ноември 21, 2008, 14:38:42 pm »
По-късно племената (худони и израилтяни) поемат към Кавказ и източното крайбрежие на Черно море. Походът им продължава към устието на р. Дунав, а след това и до Странджа и Сакар планина. В тези зиме те се настаняват за няколко десетилетия. Тяхна владетелка е царица Калиностр (Кариностра).
Преди да напуснат Балканския полуостров в посока Мала Азия, за военначалник е избран Худоносор от племето худони, наричани още балхарис (балкарис - кимерийци и кари). Той взел жена от коляното на Давид. Плод на този брак е Бастет, родена в Странджа - Сакар. За съжаление тя умира млада - около 920 г. пр. н. е. Нейното последно желание е да бъде погребана тав, където се е родила. Изпълнител на волята е баща й Худоносор. Участници в  траурната церемония са българи-худони, израилтяни, египтяни и др. придвижването на знатните станало с кораби, докато по суша се придвижвали войската и другите народи.

За това събитие споменава и българската пророчица Ванга. Според нея, тук, заедно с Бастет, е заровена историята на света - 2000 г. назад в миналото и 2000 г. напред в бъдещето - послание с безценна стойност.
Ако сравним тези сведения с историческите данни от този период, ще видим, че малко след смъртта на Бастет фараонът Шешонк І (Сусаким - името му напомня за кимерийците(нахлува в Юдейската дължава и взема кивота от Ерусалимския храм.
Важно е да се посочи, че Бастет се нарича египетската богиня на Луната, плодородието и любовта, която пръска светлина в мрака. Днес Бастет е пряко свързана с известния у нас празник Сирни Заговезни.

Друг съществен момент в отношенията между евреите и древните българи е посещението на Савската царица при цар Соломон (972-932 г. пр. н. е.), син на цар Давид. Смъртта на този владетел е причина евреите отново да се разцепят - този път на 2 враждуващи царства в 932 г. пр. н. е. - Израилтянско (Северно)и Юдейско (Южно). Древните българи подкрепят и участват в изграждането на северната дължава. Доказателство за това е  и името на нейната нова столица от 884 - 883 г. пр. н. е. - Самария - название, използвано при преселенията на българите в нови земи. С думата "Самар" е наричано изгряващото Слънце.

Известно е, че Бастет (изобразявана с котешка глава) е древна богина на траките и в нейна чест са се провеждали религиозни тържества. Знаем, че пред богинята Бастет са се прекланяли и египтяните. Но сега не търся връзката на траки с египтяни, а с евреи. В Библията, в глава "Числа", осмото племе при преброяването, извършено от Моисей и брат му Арон, са потомците на Вениамин. "Поколенията им по семействата им, по бащините им домове, по броя на имената от 20 години и нагоре, всички, които можеха да излизат на бой, преброени от Вениаминовото племе, бяха 5400."

Акцентирам върху Вениаминовото племе, защото за него се знае, че е прокълнато. Но къде е онова изгубено еврейско племе, за което никой не знае къде е отишло и липсват всякакви исторически данни?

Когато Учителят седна до мен и прегледа написаното в лаптопа, не се изненада от интереса ми към историята на евреите, не се дори замисли върху избора на темата, а моментално каза:
-12-тото еврейско племе се е смесило с траките-видя изненадата, с коята посрещнах думите и продължи: - Има, има исторически записки, и не след дълъг срок от време учените ще ги открият и истината ще излизи наяве.
-Знаеш ли къде са тези записки?
- В хранилищата. Ти видя едно. Нали не допускаш историята на едно племе, което е живяло на тази земя, да не се е документирала? Знай, - в гласа му прозвуча радостна нотка, - летописът на българите е гравиран върху листа от чисто злато.
- Виждал съм грамоти на римски легионери с изковани букви върху медни листа. За книги, изработени върху златни листа съм слушал и чел само легенди. Разказват, че легендарният хайдутин Вълчан войвода е притежавал златна книга, в която са описани местата, където са скрити съкровища. И в приказките...
- Понякога и в приказките са скрити истини - премисли нещо и продължи: - Трябва да се прави разграничение между евреите, смесили се с древните българи и евреите, смесени с траките. Това са 2 еврейски клона. Едните, както сам си записал се движат с древните българи, а другите пристигат директно на Балканския полуостров и се сместват с траките. Белите евреи макар и да са живеели съвместно с траките, в началото са образували самостоятелни общности. Женели са се помежду си, но постепенно започнали да се сродяват с траките, и така в течение на дългите години, са се смесили и претопили след огромното море от тракийски и български племена. В нас, българите, по вените ни, тече кръв от много древни народи...

...

...освен това, знаех, че през територията на днешна България са живели и преминали над 120 племена и народности.

Неактивен хадзапи

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 808
Относно: Българи и евреи
« Отговор #4 -: Ноември 21, 2008, 14:44:33 pm »
Интересното е, че в последно време историята на нас българите, се опитват да я свързват основно с различни думи, които са останали в езиците на други народи и с географските имена на различни местности по света. То така излиза, че може да си натъкмява и да си вади заключения всеки любител, който поне малко се интересува от история и да си пише книжки, стига да има кой да ги чете.

А като цяло няма основен фундамент, върху който да стъпят подобни теории.

Ето, споменава се за хранилища, но кога ще излезнат тези документи и най-вече даже ако се знае за тях, дали ще им се даде гласност и възможност да бъдат изследвани и проучвани.

Беше ми интересна теза, затова и я пуснах, ако някой знае или е чувал нещо подобно да даде нови тези.

Неактивен Peacekeeper

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 131
Относно: Българи и евреи
« Отговор #5 -: Декември 29, 2008, 23:59:35 pm »
Зиези
http://en.wikipedia.org/wiki/Ziezi

Както и бил цар на Шумер, а шумерите - българи :o

Неактивен pimeto

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 118
 • Kin: 159 ::: Sun: CAUAC
Относно: Българи и евреи
« Отговор #6 -: Януари 03, 2009, 13:30:18 pm »
И сега какво ? Излиза, че всички народи на тая земя за евреи :D
... скалъпена простотия, искам да видя оригинала, от където тези текстове са превеждани! Ако е възможно де :)

Неактивен Miller

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 27
Относно: Българи и евреи
« Отговор #7 -: Януари 03, 2009, 23:34:06 pm »
Колко лесно можем да си измислим една хипотеза, без археологически разкопки, без извори, без езикови прилики. Ами ако това е истина Израел и Иран биха направили братоубийствена война. Направо ви се чудя откъде намирате тези статии...

Неактивен 4i4obil

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 109
Re:Българи и евреи
« Отговор #8 -: Май 25, 2009, 17:18:17 pm »
Здравейте!

Това е първият ми пост тук, така че предварително се извинявам за (вероятно)аматьорския си подход. На форума попаднах съвсем случайно, търсейки информация за Тангра и Тангрианството и преди да започна да пиша, реших до попрочета повечко ... Сега имам чувството, че винаги съм знаел това, което чета, но не съм можел да го "формулирам" ясно.

Вече повече от седмица не мога да спра и прерових доста от темите :). Инфото е много, но не ме напуска усещането, че някак се губи общият план.

Такааа ... Избрах тази тема неслучайно. Старая се да намирам прости логически връзки между нещата и след това да си съставям обща картина. Не мога да не направя паралел с нещо, което правех докато все още рисувах на ръка  ;)... От време на време трябва да оставиш рисунката и да я погледнеш отдалеч, защото докато работиш, виждаш детайлите, но се губи преценката за цялото.

Да наречем "твърдението" в тази тема "т1".
Малко по-рано днес четох това: http://forum.xnetbg.com/index.php?topic=1260.0. Нека това бъде Твърдение 2 - "т2".
Ако се постарая в търсенето, сигурно ще намеря и други теми във форума, в които има тълкувания на същата материя, но ...

Преди много години четох една скромна книжица, която (оказва се) доста повлия на начина ми за възприемане на света въобще. От нея заех един простичък "трик", който с времето е доказал че "работи". Става въпрос за намирането на отговори. Това е много лесно, ако успееш да съчиниш правилният въпрос, а информацията е навсякъде, нали?!
Така преди няколко дни (подтикнат от прочетеното тук) реших отново да се допитам до "голямата информационна банка" за това-онова. Уточнявам, че използвах произволна книга от домашната библиотека. Ще спомена само свързаното с темата:

Въпрос 1 (условно): Каква е "връзката" между "евреи" и "рептилии" (като понятия). Попаднах на изречение, в което думата "псевдоним" просто щеше да ми извади очите.
Няколко Q&A по-късно опитах подобен въпрос: Каква е връзката между "Българи" и "Траки" (понятия отново). ... ако искате вярвайте, но резултата беше същото изречение.
Днес, четейки тази тема опитах да намеря връзката м/у "Българи" и "евреи" в същата книга, но тълкуванието на "отговора" нещо ми се опъна, та затова взех един английски речник и оттам изскочи "protester" - май това е достатъчно ...

Това смятам за доказателство, а относно верността на "твърденията" ... бих се изразил така: т2>т1

п.с. От първата книжка си избрах и ника  :D

... Отново се извинявам, ако това ви звучи аматьорско, но се уча  ;)

Неактивен emilkos

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 276
 • Леле, к'во станА
Re:Българи и евреи
« Отговор #9 -: Май 25, 2009, 22:13:27 pm »
От нея заех един простичък "трик", който с времето е доказал че "работи".

Здравей, стана ми интересно какъв е този "трик". Ако е възможно били обяснил малко по подробно.

Неактивен 4i4obil

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 109
Re:Българи и евреи
« Отговор #10 -: Май 25, 2009, 23:11:14 pm »
"Илюзии" Ричард Бах.
Стига да формулираш добре въпроса, отговора може да бъде намерен навсякъде. Както казва афтора - 'дори във вчерашния вестник'; просто избираш произволно, може и със затворени очи (все тая). Е, след това често трябва тълкуване, но се свиква :). Единственото "правило" е въпросите да не започват със "Защо?".
Опитвал съм и "привличане" на "неща". За по-сложните "упражнения" още не съм узрял, но някак знам че ще стнат.
Аре стига оффтопик.

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27