Автор Тема: Човешкото тяло като приемник и предавател  (Прочетена 29696 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Tina

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 696
Тази тема е за енергиите които възприемаме не само чрез сетивата си, но и цялото си енергийно тяло. Ние сме чиста енергия в крайна сметка, ако стигнем на клетъчно и атомно ниво, и тази наша енергия общува с енергиите на други хора и живи същества, природата и вселената - видими и невидими енергии, измеряеми и неизмеряеми...познати и непознати.

Усещането на тръпки, вълни, боцкане и т.н. са сигнали за приемане на енергия, която вероятно не виждаме. Това може да бъде от видимия и невидимия свят - например духове (ако вярваме в тях), но и мисли и емоции на хора (които също са невидими, но са измерими в аурата).

Усещане, че някой ни наблюдава, пламване на ушите или бузите, внезапен страх или паника, изпотяване на ръцете....Ще забележите, че реакцията като че ли започва с ушите или ръцете или краката, защото там са акупунктурните точки на всички органи и съответните им чакри, но може също когато енергията е много силна да удари рязко в някоя чакра - като например болка в корема или ослепяващо главоболие.

Тези енергии се приемат чрез чакрите и предават по нервната система в цялото тяло, а от там и на органите и тъканите. В много случаи нашите тела знаят повече за енергиите с които имаме контакт, отколкото разума ни.

Това се използва активно в радиестезията - пръчки за търсене на вода или проучване на геомагнитни енергии, пендалума (или махалото) със закачен кристал или метал, както и самата мускулатура на тялото - кинесология - според това какво е съпротивлението на мускулатурата може да се отговори в смисъл на "Да" и "Не".

Например изглеждащата глупава младежка игра с махалото и въпросите "Обича ли ме...?" се оказва, че съвсем не е глупава, защото нашето тяло е попило емоционалната и мисловна енергия на съответния човек и ЗНАЕ отговора. Когато се използва махало е хубаво да е метал (пръстен например) на метален синджир, защото метала е проводник и дава по добър контакт с ръката / тялото.

Като оставим гледането настрана, аз лично се интересувах от пръчките за геомагнитните енергии, а след посещението в предполагаемата гробница на Богинята Бастет се заинтересувах и от СПЕКТЪРА на приемане на тялото - например инфра-червен и още по нисък в този случай.

Тед Ендрюс дава едно изумително упражнение за сканирване на енергии. То е свързано с лечението със цветове, но е перфектнен пример за тук. Както знаете цвета на предмета се определя от това кой цвят НЕ СЕ ПОГЛЪЩА от него. Например лимона ще възприеме всички вълни на светлината с изключение на жълтия спектър - ще го отрази ОБРАТНО - затова ни изглежда жълт. Упражнението използва това свойство! "Разбъркайте цветни карти и със затворени очи изберете една. Дръжте си ръката над нея и се опитайте на познаете цвета." По отразените вълни на цветния спектър ръката ни всъщност се тренира да разпознава цвета.

Аз лично веднага си зададох въпроса какво се случва когато сме подложени на вълни от НЕВИДИМИЯ светлинен спектър! И се сетих за "движещите се сенки". Това е докладвано от доста хора в света - внезапно някаква сянка минава по стени. Ако го анализираме като явление, ще разберем, че сянката всъщност е сянка на нещо, което поглъща всички вълни от видимия спектър и не отразява обратно нищо, което нашите очи могат да разпознаят.

Ще приключа дългата си тема (че се разприказвах много, ама не съм писала за тялото като предавател), с едно друго упражнение на Тед, което пък демонстрира преобразуването на мисловна енергия в термична - сложете си ръцете от двете страни на стаен термометър, но достатъчно далеч , за да не му повлияете директо и си мислете за няколко минути как от ръцете ви излиза топлина и ще го качите. После си помислете как излиза студ и ще го свалите.

Неактивен Спорт-Здраве3

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 385
 • ако четеш това,значи един сириусец те хапе по гъза
Относно: Човешкото тяло като приемник и предавател
« Отговор #1 -: Април 25, 2008, 19:16:58 pm »
Забелязал съм много интересна връзка между "човешката енергийна система като предавател и приемник",минералите и цветовете :)

Топазът е от малкото минерали,които имат силно заложена природа на осъвършенстване.Ако цветен Топаз се държи на светлина продължително време,той постепенно губи цвета си,докато не достигне прозрачно,безцветно състояние.Този процес е необратим,освен чрез вреда на камъка.
По-чувствителните потвърждават,че специално безцветният Топаз общува добре с всички чакри,за разлика от цветния.Тоест той поглъща спектрите от светлината,които му е трудно да приеме и постепенно се учи как да го прави.Осъвършенства се и в крайна сметка става възприемчив за целия спектър - през него се гледа като през чист Планински кристал :)
(Естествено за това трябва много време)

Винаги държа безцветиня си Топаз вечер във вода(толкова е чист,че направо се слива със стъкления съд),а денем на слънце.

Забелязах,че настроението ми се подобрява и мисълта ми се изчиства,когато съм близо до Топаза си,и когато той е на слънце.
Дали не е възможно да съм осъществил връзка между моите неплътни тела и него и да става нещо като обмяна на състояния? В митологията това е много често срещан мотив - човекът е на едно място и умира когато сърцето му бъде промушено,а то бие на друго място например.

Странно какъв ли ще е резулатта,ако в историята се намеси камък-проводник по природа,като Планинския кристал  :-\

И дали ако собственика на камъка също е слънцегледач като него(в моя случай :p ) как ли въздействам аз върху камъка? Това ме подсеща за една история с Конфуций...когато бил много замислен,учениците му го попитали какво има.Той отвърнал,че сънувал,че е пеперуда.И сега се чудел,дали пеперудата спи и сънува,че е Конфуций :)
Май има хляб в тая работа ;)
« Последна редакция: Април 25, 2008, 19:19:56 pm от Спорт-Здраве2 »
"Where am I" is the usual question... In this case "when" might be more apt.

Неактивен =======

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 385
Относно: Човешкото тяло като приемник и предавател
« Отговор #2 -: Април 25, 2008, 23:49:48 pm »
     Детското ни гадание за това на колко години ще се оженим беше със златен пръстен над стъклена чаша, на две-трети пълна с вода на конец. Пръстена не можеше да е сребърен, по какъв ли начин точно златото действаше, но не и среброто? А се ползваше конец, не синджирче.
     Също, както се спомена и в темата, покрай която си започна да се дискутират такива случаи, CHEESE споменава и за меренето на кръвно. Там също е със златен пръстен на конец и шивашки метър.

Неактивен Tina

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 696
Относно: Човешкото тяло като приемник и предавател
« Отговор #3 -: Април 25, 2008, 23:57:33 pm »
На Запад се продават пръстени (от "нещо"), които показват настроението ти в момента - ето сложих си един такъв специално за съобщението и стана виолетово-син....

Аз затова се въздържах да препоръчам кристали за махалото, защото те са ЖИВИ същества и реагират ЗАЕДНО С НАС на енергиите - тоест могат и да се съпротивляват, могат и да приемат, а могат и да ГРЕШАТ! Това не пречи да се продават пендалуми с кристали като най-мощно средство за контакт.

Аз както и да е напълно отричам това, защото за мен скъпоценните и полу-скъпоценните камъни са живи същества и ще направят същите "грешки" като нас при сканирване на непознати енергии. Докато метала от друга страна е на ниво елементи и не реагира "психически" на енергиите. Може би затова нашите прародители - така наречени "траки" са използвали толкова злато!

Ако трябва да бъда честна аз се ориентирах към собственото си тяло за тези неща - както писах - пламване на бузите, на ушите, изпотяване на ръцете, тръпки или вълни по тялото или гръбначния стълб (който е центъра на всички нервни връзки и влакна)....

Един Божи ден исках съвет от Учителя Петър Дънов и ми се яви с миризмата на теменужки и вълни които обливаха цялото ми тяло както морски вълни. Това е нещо което бих искала също да си обсъдим: Кога се молите, на кой и какво изпитвате? Също - имате ли ФИЗИЧЕСКА ВРЪЗКА (телесни усещания) с мъртви роднини, места, хора....?

Неактивен Tina

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 696
Относно: Човешкото тяло като приемник и предавател
« Отговор #4 -: Април 26, 2008, 00:01:12 am »
     Също, както се спомена и в темата, покрай която си започна да се дискутират такива случаи, CHEESE споменава и за меренето на кръвно. Там също е със златен пръстен на конец и шивашки метър.

Да и да - и аз съм мерила кръвно с пръстен и синджирче и е вярно според живачните и електрнните апарати, макар че елктронните издишат малко...

И все пак конеца не е правилното решение, ако мислите от чисто научна гледна точка - "проводник" и "енергия"!
« Последна редакция: Април 26, 2008, 00:02:06 am от Tina »

Неактивен Спорт-Здраве3

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 385
 • ако четеш това,значи един сириусец те хапе по гъза
Относно: Човешкото тяло като приемник и предавател
« Отговор #5 -: Април 26, 2008, 00:26:47 am »
Когато правя моите гривни аз съм на друг принцип.

Според съзнанието ми,проводническите свойства на материала зависят от две неща.От вцеплението,тоест лицето матирея,която се допира и от цвета й - това би означавало сходна вибрация,тоест сходна носеща вълна.
Колкото по-стегнат е конеца,толкова по лесна порводимост и колокто е по-близък цвета му до минерала,толкова по чиста е провежданата информация.
А според мен колкото по-заплетен е,толкова по-голяма честота имат сигналите - тоест толкова повече мощ се влага в сингала.

Опитвам се да насочвам информацията в определени сфери,използвайки архетипи - формови,количествени и числови,символни и тн.И мисля,че действа :)


От друга страна,според Стуърт Суердлоу златният цвят е цветът на най-високо вибрационно ниво за триизмерното пространство,който не носи вредни последствия(бялото може да дебалансира останалите цветове).Ако има резон в мнението му,то логично е златото,като същинско материализиране на висока вибрация,да е сред най-добрите медиатори.
"Where am I" is the usual question... In this case "when" might be more apt.

Неактивен =======

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 385
Относно: Човешкото тяло като приемник и предавател
« Отговор #6 -: Април 26, 2008, 00:32:55 am »
    Точно със златен пръстен с конец и шивашки метър ме учеше да меря кръвно свекър ми, а пък той го знаеше от втория си баща, който бил фелдшер. Преди време е имало такава длъжност, била е повече от сестра и по-малко от лекар. Всъщност те са били селските лекари 30-те - 60те години.
    Когато майка ми почина, току-що бях навършила 13 години. С нея бяхме много близки и от тогава и до ден-днешен усещам много мощна закрила, част от нейната енергия е винаги с мен. То даже с времето е увереност, не усещане. Почти не съм я сънувала, но това няма и как да ми липсва, тъй като винаги една част от нея е с мен. Където и да се намира основната част от енергията й, винаги тази част, която е с мен е постоянно и не се е променила  до сега.
    

Неактивен =======

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 385
Относно: Човешкото тяло като приемник и пр
« Отговор #7 -: Април 26, 2008, 00:46:07 am »
      А и при съня, който е сънувала майка ми преди раждането ми и благодарение на който сега съм на тази земя, буквите, които е изписвала ръката върху бялата стена, са били златни.
      Но аз имам алергия към злато и изобщо и към позлатените неща, изривам се. Докато среброто ми действа добре, но като цяло не нося никакви бижута, пречат ми. Просто защитата ми е на чисто енергийно ниво и нямам нужда от материални носители. Все пак, както казват и старите хора - най-силната защита е майчината благословия и най-тежкото проклятие е пак майчиното.
      А като цвят  бялото и жълтото ми действат най-благотворно. Като цвят жълтото го дават за един от най-успокояващите цветове.
      Някой ползва ли си талисмани за защита, особено той да си е почувствал, че даденото бижу, играчка или какъвто и да е друг предмет, който ползва като талисман е точно за него? Въпроса ми е формулиран малко объркано, но сега не се сещам как по друг начин да го напиша.
      А пробвал ли е някой с махало или пръстен да си гадае за себе си или близки и да са му се сбъдвали такива гадания?
« Последна редакция: Април 28, 2008, 00:45:07 am от delfin »

Неактивен Спорт-Здраве3

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 385
 • ако четеш това,значи един сириусец те хапе по гъза
Относно: Човешкото тяло като приемник и предавател
« Отговор #8 -: Април 26, 2008, 12:47:03 pm »
   
      Някой ползва ли си талисмани за защита, особено той да си е почувствал, че даденото бижу, играчка или какъвто и да е друг предмет, който ползва като талисман е точно за него?       

Няма такива според мен.Затова моите талисмани,които наистина усещам,си ги правя сам за себе си.Това е най-сигурният начин ;) Плетени гривни с вплетен минерал в тях,мартеници,или просто камъни и подобни неща.
« Последна редакция: Април 26, 2008, 21:28:02 pm от Спорт-Здраве2 »
"Where am I" is the usual question... In this case "when" might be more apt.

Breath

 • Гост
Относно: Човешкото тяло като приемник и предавател
« Отговор #9 -: Април 26, 2008, 21:08:18 pm »
Нося черен турмалин и гледам никога да не се разделям с него. Този камък е невероятен.  :)

Неактивен Тук и сега

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 253
Относно: Човешкото тяло като приемник и предавател
« Отговор #10 -: Април 26, 2008, 22:31:37 pm »
На Запад се продават пръстени (от "нещо"), които показват настроението ти в момента - ето сложих си един такъв специално за съобщението и стана виолетово-син....

Пръстените с moodstone ли са?Аз имах такъв,не знам сега къде е,но за него знам,че изменя цвета си под влияние на топлината.За настроението не съм чувала.

Неактивен =======

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 385
Относно: Човешкото тяло като приемник и предавател
« Отговор #11 -: Април 27, 2008, 00:11:57 am »
    Белия цвят съдържа всички останали цветове от спектъра.

Неактивен Mirotvorec

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 3 793
 • Азъ, от Народа на Еднорога
  • http://silverunicorn.org/
Относно: Човешкото тяло като приемник и предавател
« Отговор #12 -: Април 27, 2008, 08:46:57 am »
На Запад се продават пръстени (от "нещо"), които показват настроението ти в момента - ето сложих си един такъв специално за съобщението и стана виолетово-син....

Пръстените с moodstone ли са?Аз имах такъв,не знам сега къде е,но за него знам,че изменя цвета си под влияние на топлината.За настроението не съм чувала.
Така е, влияе се от топлината  :P  Само че камъка няма нищо общо, той е най-обикновен прозрачен планински кристал, през когото се вижда промяната на цветовете на една много тънка, около един милиметър, пластинка. Така и не можах да разбера от какъв материал е направена, но е някаква технологична измишльотина, която реагира на температура. Продаваше се под гръмкото название "пръстен-хамелеон".   :)
Не мисли като човек!-Крион

Неактивен Tina

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 696
Относно: Човешкото тяло като приемник и предавател
« Отговор #13 -: Април 27, 2008, 22:52:14 pm »
На Запад се продават пръстени (от "нещо"), които показват настроението ти в момента - ето сложих си един такъв специално за съобщението и стана виолетово-син....

Пръстените с moodstone ли са?Аз имах такъв,не знам сега къде е,но за него знам,че изменя цвета си под влияние на топлината.За настроението не съм чувала.

Течни кристали - навремето (кой беше?)...Джошуа Рейнолдс открил свойствата им и почнал да ги продава на елита затворени в кухи чисти кристали, но сега ги продавали с филмова плоска обвивка за по-евтино (аз естествено имам такъв), но течните кристали реагират на настроението.

Ето тук една графика на цветовете на тчните кристали (на английски): http://www.moodjewelry.com/chart.html

Неактивен Tina

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 696
Относно: Човешкото тяло като приемник и предавател
« Отговор #14 -: Април 27, 2008, 22:56:00 pm »
Когато майка ми почина, току-що бях навършила 13 години. С нея бяхме много близки и от тогава и до ден-днешен усещам много мощна закрила, част от нейната енергия е винаги с мен. То даже с времето е увереност, не усещане. Почти не съм я сънувала, но това няма и как да ми липсва, тъй като винаги една част от нея е с мен. Където и да се намира основната част от енергията й, винаги тази част, която е с мен е постоянно и не се е променила  до сега.

Според Майкъл Нютон - хипнотист, който е написал 2 книги с регресивна терапия и единствения досега който е успял да "вкара" спомените между преражданията - душа която остава до близките си прави големи жертви спрямо развитието си, защото между преражданията те се учат и се подготвят за следващото и всяко забавяне да помагат на близките им забавя развитието...но казват душите на Майкъл Нютон - никой "горе" не ги съди за това, защото това е техен ИЗБОР!

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27