Автор Тема: Сексуалната енергия  (Прочетена 40484 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Bell

 • Гост
Сексуалната енергия
« -: Ноември 14, 2007, 15:08:29 pm »
Може би е неуместно да отварям тема при положение, че възнамерявате да затваряте сайта след 19ти, но виждам, че други пишат и дълбоко се надявам, че сте размислили!

Потърсих в търсачката тук информация на такава тематика, но не намерих нищо обстойно и конкретно, а само откъслечна информация. Но ако пък не съм видяла добре, тогава извинете, че отварям цяла тема.

Та, не веднъж съм се замисляла, но наскоро специялно се замислих върху темата за сексуалната енергия покрай един мой познат. Този познат изпитва голямо неудобство и угризения от своята силна сексуална енергия сякаш нейната проява под каквато и да е форма е равносилна на деградация и падение. Този човек се опитва всячески да я подтисне (и да подтисне себе си по мое мнение, защото тази енергия при него не е само индивидуалност, но и специфична даденост на зодията му).
Чудя се дали това е проява на някакво психическо или психологическо неудобство или има някакво друго значение.

Във връзка с това ще добавя, че бях чувала да казват, че хората, които се въздържат от проявлението на своята сексуална енергия я канализират с цел просветление и такива хора били разни големи мислители като Паиси Хилендарски (а до колко той се е въздържал това не знам).

Според вас какво е значението и има ли полза и смисъл човек да подтиска сексуалната си енергия и нейното проявление или не? Въобще някой има ли повече и по-интересна информация специялно за този тип енергия в човека? Интересува ме предимно езотеричната информация.Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 652
 • In Lies We Trust...
Re: Сексуалната енергия
« Отговор #1 -: Ноември 14, 2007, 15:32:43 pm »
Има различни виждания по въпроса :)

Какво е сексуалната енергия? Най-мощната и силна енергия, с която главно се хранят съществата от низшия астрал. Използвана правилно, тя става най-съзидателната енергия. Ако човечеството "открие” истинската реалност на сексуалността, то контрольорите на масовото съзнание ще изгубят своята сила. И понеже мъжете и жените биха искали да знаят какво е сексуалността, контрольорите дават няколко версии, които хората да проучват. И така няма никаква нужда да се влиза навътре в темата. Преди някой дори да зададе въпрос относно секса, отговорът вече е предоставен. Нуждата да се задават въпроси е задушена дотолкова, че хората продължават да изследват продуктите на контрольорите, вместо тяхната собствена вродена сексуалност.
Сексуалната енергия се контролира от 2-ра чакра, която е и най-експлоатираната и при мъжете и при жените. Ключова дума, която я охарактеризира е "срам". Много хора се срамуват от това, което изпитват имат нужда и т.н. Това е и целта на програмирането. От една страна е порнографската индустрия, която ни залива и ни подтиква към безразборното "доене" на сексуалната енергия от хората, а от друга "социалните нрави" и "религиозния морал", който ни казва, че това е нещо много грешно. 2 версии създадени от едни и същи хора. Това създава разделение, объркване, което пък води до контрол. В резултат младите хора са объркани, в тях възниква дуално мислене и притеснение, а оттам следва безпринципна мастурбация. Което е нещо хубаво, това че религията ви я забранява, трябва да ви говори достатъчно за силата й - отново - ако знаете как да го правите. Но това е отделна тема.
Сексуалността е нещо, от което приятеля ти не трябва да се срамува. Приемането ще бъде първата крачка към едно ново ниво на осъзнаване. Пилеенето на сексуалната енергия обаче е нещо, което трябва да спре. Даоистите са стигнали максимума според мен в изучаването на тази енергия и нейното максимално реализиране.

Bell

 • Гост
Re: Сексуалната енергия
« Отговор #2 -: Ноември 14, 2007, 16:10:10 pm »
Сексуалността има три основни аспекта: физически, психически/психологически, енергиен;

С първия съм напълно наясно, имах предмет "сексология" в университета, също така и биологията, практиката и въобще физическото проявление ми е достатъчно ясно.
Психическия/психологическия не ми е напълно ясен, изучавам го.
Енергийния обаче въобще не ми е ясен. Искам да поясня, че в този аспект не са ми толкова интересни разните индуистки погледи като Тантра и тн, които акцентират отново върху проявлението и удоволствието. Мен ме интересува сексуалната енергия като разрушителна и съзидателна енергия и нейното пълно разбиране.


Ето някои от нещата, върху които смятам, че няма достатъчно достъпна информация:

Цитат
Какво е сексуалната енергия? Най-мощната и силна енергия, с която главно се хранят съществата от низшия астрал.

Така, това е кратка обобщителна информация, която насочва. Как да разберем мощността на тази енергия и нейната сила? В какво се изразява освен в създаването на живота? Тези, които се хранят от низшия астрал - защо точно те и защо точно с нея? Ще кажеш, защото е най-мощна. На мен ми липсва разбиране на този смисъл...

Цитат
Ако човечеството "открие” истинската реалност на сексуалността...

Именно! Каква е истинската реалност на сексуалността?

Цитат
В резултат младите хора са объркани, в тях възниква дуално мислене и притеснение, а оттам следва безпринципна мастурбация. Което е нещо хубаво, това че религията ви я забранява, трябва да ви говори достатъчно за силата й - отново - ако знаете как да го правите

Каква е силата и и в какъв смисъл "ако знаете как да го правите"? Религиите, тези, които я подтискат, предполагам, че я подтискат, за да подтиснат творчеството в човека, но вероятно има и друго, с което не съм наясно!

Хорус, разбира се не претендирам отговорите от теб. Това са просто въпросите, които си поставям, наред с други.

Също ми е интересно дали въздържателството при монашеството от различни религии има връзка с канализирането на сексуалната енергия и с езотеричното и' значение, с което не съм достатъчно запозната. Другите морални, социялни, битови, религиозни и тн аспекти са ми ясни и безинтересни, защото съм ги осъзнала достатъчно, но ми е жал, когато виждам, че хората се измъчват от тях именно поради контрола, който ги е откъснал от истинското себеусещане без предразсъдъци!
« Последна редакция: Ноември 14, 2007, 16:16:30 pm от Bell »

Неактивен ultrafutur

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 786
 • Amor vincit omnia
Re: Сексуалната енергия
« Отговор #3 -: Ноември 14, 2007, 16:25:17 pm »
 

 " Втора чакра е порталът за сексуалността и съзидателността и в този център хората също могат да прекарат по-голямата част от своя живот, борейки се да научат уроците на тези мощни енергии. Всеки се натъква на суровата сила на сексуалната енергия, но малцина разбират дълбокия психичен и духовен обмен, който се осъществява, когато се ангажирате в сексуална близост.

   Сексуалното изражение изнася на преден план уроците и преживяванията на страст и удоволствие; това е връзката с вашите предци и центърът за изграждане на семейство. Вашата втора чакра служи като отвор, през който честотите на вашата идентичност и тези на вашия партньор се сливат, за да останат съзидателно преплетени. Главно посредством сексуална близост вие поемате енергийното поле на другия и ако е налице измама, или ако няма любов, неразположението от секса може да ви изтощи физически, емоционално, ментално и физически. Но пък с любов и уважение вие можете да се извисите с изпълнени с блаженство емоции в загадките на космоса.

   Всеки се изправя пред предизвикателството да се научи как да почита сексуалната енергия. Ако сте в състояние  на непрекъснат страх, проникнат с послания, засягащи вашето оцеляване и вашата сексуалност, тогава ще заседнете, зацикляйки в уроците на долните две чакри.

   Поради това, че втората чакра излъчва силата на живота, именно тук най-често се прикрепват към физическото тяло неинкарнираните същности. Тези нефизически енергии ще се хранят с енергията, която вие се страхувате да притежавате, която, на свой ред, никога няма  да бъде напълно свободна да се издигне по гръбначния стълб и да осъществи контакта на долните две чакри с всички останали центрове.

   За да се отвори напълно вашата втора чакра, вие трябва да почитате своята способност да внасяте живот в света и да поемате отговорност за своите сексуални действия. Вашата сексуална идентичност ви зарежда със сила на нивото на физическата реалност, за да изграждате мостове на любовта и духовната осъзнатост между физическата и нефизическата реалност.

Сексуалната енергия, с оглед на това какво представлява и как я използвате, може да допринесе за възстановяването на всичко онова, което е свещено и което липсва във вашия живот.

Сексът е танц на енергия; това е вашата допирна точка с жизнената сила на творението, както и декларация на вашата идентичност във физическата реалност. Сексуалността е един основен аспект на вашата съзидателност; когато е основан на значими стойности, вашият сексуален опит ще предложи романтика, вълнения, загриженост, любов и лична стойност. Сексуалната територия е като огромна гора, пълна с неизвестни загадки. Сексът е живот; вие сте винаги сексуални и не можете да избегнете своите гениталии, при все това, вашите вярвания за вашата сексуалност могат да бъдат източникът на множество вътрешни конфликти, довели до избягването на истинско сексуално разбиране. Скритите вярвания за любовта и вашето тяло могат да служат като основни причини на основното отричане на удоволствието. Вашето сексуално изражение се обуславя от онези, които вярвате, че сте, както и от това, което вярвате, че струвате.

На не-физическо ниво между двама души винаги се случва много повече, отколкото изглежда че се случва от гледна точка на триизмерната реалност, при все това де се преведат и разберат тези ефимерни ситуации може да бъде трудно, защото и вашето физическо тяло и вашите емоционални реакции най-често получават предимство над другите ви усещания. Използвайки същия фокус на вниманието, който бихте използвали, за да си спомняте своите сънища,  съсредоточете своето внимание върху това да забележите, а след това да уловите същността  на своето многоизмерно сексуално преживяване.

След сексуална близост вие сте много по-психично настроени към своя партньор, както и към своето обкръжение и това ниво ще се повиши, когато вие и вашият партньор имате повече секс. Сексуално-психичната енергия ви позволява да преживявате реалността от разширена гледна точка; понякога можете да се чувствате сякаш за момент сте напуснали тялото си  и сте се превърнали в някой друг. Познатото чувство на удобство на вашата спалня може да се разпадне и свие; внезапно можете да се окажете легнал на земята, вглеждайки се в небесния свод от върха на хълм, покрит с ниска копринено мека трева. Може да сте се протегнали под кадифеното богатство на тъмно нощно небе, обсипано със зашеметяващи изблици на светлина. – космически частици, които могат да препредават кодове на съзнанието, които активират вашите клетки – и вие се чувствате едно с танца на интелигентната космическа енергия...

Помнете, оргазменото състояние създава прекъсване на клетъчно ниво; вие сте малко над нивото на гравитация, плувате в дълбока релаксация. Хората, които нямат оргазмени състояния, не могат истински да се отпуснат, а ако не можете да се отпуснете, вие пропускате множеството много-сензорни удоволствия на живота. Никой не ви дължи оргазъм, ако не сте били в състояние да откриете за себе си собственото оргазмено удоволствие на своето тяло.

Вие дължите на себе си преживяването, свързано с разбирането на това какво е оргазмът, посредством научаването на това как да доставяте удоволствие на себе си. Обществото е изградило забрани за тялото, но при все това едно нещо е да накарате някой друг да завърже обувките ви, а съвсем друго – да си ги завържете сам. Вие трябва да се учите за своето тяло – то е ваше. Идеята, че сексът е грешен, или че има нещо лошо във вашето тяло, е пример за вродените културни програми и самостоятелно избраните ограничаващи вярвания. При все това, вие винаги ще се чувствате най-добре, когато използвате своето тяло с цялостност.

Ако сексът се считаше за свещен акт, светът нямаше да е в хаоса, в който е днес. "
                                                                                       Барбара Марчиняк - Пътят на Силата
« Последна редакция: Ноември 14, 2007, 16:34:15 pm от ultrafutur »
musica universalis

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 652
 • In Lies We Trust...
Re: Сексуалната енергия
« Отговор #4 -: Ноември 14, 2007, 16:52:31 pm »
Ето някои от нещата, върху които смятам, че няма достатъчно достъпна информация:

Цитат
Какво е сексуалната енергия? Най-мощната и силна енергия, с която главно се хранят съществата от низшия астрал.

Така, това е кратка обобщителна информация, която насочва. Как да разберем мощността на тази енергия и нейната сила? В какво се изразява освен в създаването на живота? Тези, които се хранят от низшия астрал - защо точно те и защо точно с нея? Ще кажеш, защото е най-мощна. На мен ми липсва разбиране на този смисъл...

Ами тук копирам главата за секса от "Наръчника", повечето неща ги знаеш, но е обяснено защо се експлоатира тази енергия и защо е най-силна. Някои неща са и излишни относно въпросите ти, но ще ги видиш и ще можеш да ги прескочиш, отсявайки нужното :)

Сексуално програмиране
Тъй като навън се води война и то не каква да е, а скрита, неосъзнавана от масата хора, от жизнено значение е да се знае крайната цел на илюминати и средствата, които използват, за да я постигнат. В тази връзка бих желал да споделя с вас една моя лична логика, която години наред вече използвам. (Както знаете, илюминати използват изключително рептилоидния мозък, познат като мозъчния ствол, най-старата част в мозъка, което ги прави страшно предвидими при положение, че долните им три чакри са силно развити за сметка на горните четири). Та логиката е следната: когато се чудя кое би ми било от помощ за каквото и да било, просто виждам какво се тиражира най-много и кое въобще не се споменава. Винаги избирам последното. Примерите са безброй. За да се пробие цялата тази помия, която се хвърля върху хората, единственото нещо, което е необходимо да се осъзнае е, че това, което е най-важно, ТЕ го изопачават най-много. Нищо не е било по-изопачавано от секса.
Най-големият егрегор след този на парите и страха е този на сексуалността. Една от най-големите манипулации се извършва чрез втората, сексуалната чакра, през която се захранват всички нисшо-астрални същности. Ниските вибрации – тези на разврата, порнографията, чисто физическия акт и сношение са новият, изместен фокус от същността на сливането в енергиен план. Защото сексът е само последното, материално проявление на докосването между две души. Няма как да не е направило впечатление изсипването на самосвали с пари, за да има сексуална пропаганда във всяко едно отношение в този свят. Разбира се основна заслуга за това, както и за повечето злини по този свят, има вина медията, която е неспирен поток от сексуални образи, които програмират съзнанието в необходимата за тях посока. Стрес и секс – първа и втора чакра – мъжът излъчва стрес, жената – привличане и съблазън – и двамата страдат и са използвани, манипулирани като кукли. Най-голяма е атаката срещу жените чрез всички модни установки и егрегори, които се създават изкуствено с цел създаване на раса от биороботи, развити от корема надолу – не от корема нагоре. Защото това се цели – хора, които да мислят единствено за ядене, пиене, забава, най-новата кола, най-новия модел GSM, най-новата модна дреха, с която ще приличаш на всеки един човек по улицата, най-новия сериал – всичко, което ти помага да бъдеш ходеща батерия, а не човешко същество, такова, каквото е замислено от Създателя. Илюминати знаят, че ако половете са в хармонични взаимоотношения и разбирателство, това ще генерира енергиен потенциал, който ще унищожи изкуствено поддържаната честотна ограда и ще разкрие един нов свят. Затова те разбили нормалните взаимоотношения между половете – мъжът е бил трансформиран в сегашното си положение чрез постоянен стрес и постоянно поддържане на енергийните честоти в ниските чакри. Или стрес, или в състояние на либидо, подхранвано от поредната изкуствено разголена самка, влязла в програмата – да бъде харесвана и да бъде издигаща се в кариерата чрез шефа. Жената и женската енергия са били сведени до ниво физическа поддръжка и интерес – робиня на новосформирания егрегор. Блузка до пъпа, разголен кръст, огромни слънчеви очила, закриващи цялото лице, тежък грим, къса пола, изрусена коса, дълбоко деколте и всичките други атрибути? Защо? Нужно ли е това, за да се покаже изначалната женска красота? Това не е нужно никому, освен на кукловодите, които искат да разширят сексуалния център в мозъка на човека и последният да измества работата на другите центрове. Нещо, което реално се върши от години. Друг един сигурен начини да се контролира човечеството е, като се дисбалансира енергията Кундалини (в йога се представя като заспала змия в областта на първата чакра, която, когато се събуди, активира останалите чакри и се постига най-висшето състояние). По този начин хората нямат достатъчно енергия, за да достигнат до по-висшите нива от своята духовна същност и по този начин да се свържат със своя Висш Аз. Това разбира се би развалило плановете на илюминати.
Цялата медийна пропаганда с изкуствено създадената красота се прави, за да си създадем лошо мнение за самите нас, като по този начин нашата подсъзнателна представа създава обстоятелства, потвърждаващи нашето мнение и това води до един зловещ цикъл, който разбира се силно дисбалансира Кундалини. Когато се подтискат сексуалните чувства, тази съзидателна енергия се подтиска и става дисбалансирана. (“Не съм достатъчно добър/добра в секса, не ми е достатъчно голям, не са ми достатъчно големи, не се пипай там, долно е, я виж той/тя колко е хубав/а, слаб/а, а ти какъв/каква си грозен/грозна и дебел/а” и други подобни саморазрушителни оценки, които са ни втълпени още от най-ранна възраст и са толкова болезнени, че въобще не ни се занимава с тях, а предпочитаме да се разсеем с нещо, било то алкохол, цигари (силно увреждат шеста и седма чакра), храна, телевизия (променя мозъчните вълни от Бета на Алфа и по този начин имплантирането на мисли е детска игра). Това се проявява и по други начини: чрез насилие, изнасилвания, ярост, престъпност, войни и депресия. Когато на хората им се позволява и се окуражават да изразяват собствената си уникалност, Кундалини тече балансирано и в хармония, а вътрешният и външен конфликтът просто спират! Хвърлянето на хората във фабрики и офиси, притъпяващи ума, създава предпоставките за вътрешно разочарование и по този начин за външна дисхармония и конфликт, тъй като съзидателната енергия се подтиска. Но когато подтискането на съзидателната енергия води до престъпност, насилие и дисхармония, какъв е отговорът на обществото? Да наложи още по-стриктни закони и повече ограничения, като по този начин още повече подтиска съзидателната сила и води до повече престъпност, насилие и дисхармония. Когато съзидателната сила се подтиска, тя става разрушителна. Това важи особено по отношение на секса. Когато Кундалини е в хармония, ние сме по-чувствителни и по-будни, любознателни и открити. Тя стимулира способността да се задържа информация. Съзидателният ни потенциал се извисява. За да премине обаче нагоре и да ни свърже с по-висшите нива на самите нас, Кундалини трябва да мине през втората (центърът на нашата сексуалност. Демонът на тази чакра е вината) и през третата чакра (центърът на нашите емоции. Демонът на тази чакра е срамът). Това преминаване може да бъде такова масово отричане, страх и негативни емоции, че да подейства като една вибрационна язовирна стена, която да върне Кундалини обратно назад и да създаде много кризисни преживявания в долната част на стомаха, което доста често се проявява като физическа болест. Тези язовирни стени също пречат на мощната Кундалини да активира потенциала на по-високите чакри: сърдечната, гърлената, третото око и коронната, като по този начин прави невъзможна връзката с по-високи духовни измерения на нас самите. Така ползваме микроскопична част от потенциала си и манипулацията става детска игра. Хората в това състояние (огромното мнозинство) са нито от Земята, нито от Духа, а са на някаква измислена територия. Един от начините, по които това се постига, е чрез секса. Илюминати са създали религиите, както и порнографската индустрия. Тези две на пръв поглед коренно различни системи на вярвания имат една и съща цел – да затворят първата чакра, да дисбалансират втората и третата и да спрат потока на Кундалини, който, ако бъде оставен, ще активира и свърже всички нива в едно ЦЯЛО. Ефектите върху живота ни, идващи от невежеството ни за секса, са били фундаментална част от нашето страдание. Това е създало един порочен цикъл на страх, вина и омраза. Ето един сценарий, за да се изяснят нещата. Ако даден мъж или жена усеща интуитивен подтик да се сближи с друг човек, освен съпругата/съпруга, партньорката/партньора, той/тя или може да подтисне този подтик, защото се страхува от последствията в едно общество, което не разбира, или може да го направи и да се чувства страшно виновен/виновна, защото на него/нея също им е било втълпено да вярват, че това е много грешно. И в двата случая техните първи три чакри изпадат във вибрационен смут и потокът на Кундалини се намалява и дисбалансира. Когато партньорката/партньорът разбере за другата връзка, той/тя ще прелива от омраза и тъй като омразата е свързана със сексуалността, неговите/нейните първи три чакри се затварят и дисбалансират Кундалини. Това не само ще окаже влияние върху сексуалността на тримата, но ще ги отслаби емоционално, интелектуално и духовно, тъй като други чакра центрове ще изгубят тяхната мощна връзка с енергията, която ги изстрелва във физическото – Кундалини. И все пак не че тези сексуални връзки са правилни или погрешни, те просто са. Те са част от уникалното пътешествие на учене и преживяване за всички, които участват в тях.
Ако Кундалини се подтиска заради сексуалните подтици, които тя стимулира, това създава една енергийна “война” между Кундалини, която иска да се разгърне, и умът и емоциите на човека, които се опитват да я бутнат назад. Този вибрационен конфликт може да се прояви като една силно дисбалансирана сексуалност, умствена и емоционална дисхармония.
Това, което важи за църквата, важи в пълна степен и за медиите и за порнографската индустрия. За последната смятам, че коментарът е излишен, но все пак искам да кажа истинската й цел: да се превърне сексът в ежедневие, като се прави навсякъде, с всеки, по всяко време и без всякакъв повод. С други думи, както казва Стюърт Суердлоу: “Все едно че е прозяване или кихане”.
Вече програмирани от лостовете на Матрицата, хората искат да бъдат желани с надеждата, че по този начин ще се повиши сексуалната им привлекателност. Така хората започват да разделят на части погледа си. Вместо да гледат на себе си като на едно ЦЯЛО, което започва отвътре и блести навън, те еднообразно преглеждат част по част тялото си, за да определят какво “не е както трябва” и как могат да го поправят с операция, грим, илюзия, дрехи, диети или с комбинации от тези. Когато хората не харесват телата си, те развиват срам, отвращение и се чувстват неудобно, както и се дистанцират емоционално. И ако някой се чувства по този начин облечен, представете си как човекът се чувства съблечен!!! Това със сигурност изключва възможността човекът да открие истинската същност на сексуалния съюз. С такава нагласа и възприемане на нещата е много по-лесно да се преживее секс “за момента” или защото “е гот”. Да се отиде отвъд това ниво на сексуална активност, означава да се пробият умствени и емоционални блокажи, както и човек да се изправи срещу личните вътрешни огледала. С модел на Съзнанието, при който човек се ненавижда буквално от началото, повечето хора просто не могат да направят това.
Сексът по този начин остава в долните чакри, защото просто е една физическа размяна. Това също подтиска и изкривява Кундалини с всички ефекти, които има върху емоционалното, умственото и духовното развитие на човека. Погрешното използване и манипулацията на секса от тези на пръв поглед коренно различни организации – религиите и медиите – е довело до огромна вина, страх и омраза в нашето отношение към секса и, чрез подтиснатата и дисбалансирана Кундалини, до откъсване от по-висшия умствен и духовен потенциал. С други думи, сексът, използващ само долните чакри, тиражиран от религията и медиите, ще ни държи в умствен и емоционален затвор, докато космическият секс би ни въздигнал до звездите.
Опитите да ни отслабят сексуално дори включват мита и манипулацията, наречени СПИН. Страховитите истории относно СПИН-а са създали огромен страх от секса. Казва ни се, че ХИВ вирусът причинява унищожаването на имунната система, познато като СПИН, и че ХИВ се пренася по полов път. И двете са лъжа!!! ХИВ е слаб вирус и последното нещо, което причинява, е унищожаването на имунната система. Хиляди хора умират от “СПИН”, които нямат вируса ХИВ, а милиони, които имат ХИВ от десет години и повече са си напълно здрави. Всичките данни са измисляни! Ако умрем (не че това е възможно) от да речем туберкулоза и сме имали ХИВ, се казва, че сме умрели от СПИН. Ако умрем от туберкулоза и нямаме ХИВ, се казва, че сме умрели от туберкулоза. Митовете и лъжите продължават даже и в диагнозите. (Естествено нали цялата традиционна медицина служи на Илюминати. Тук не става въпрос за всички лекари, а за замисъла на самата медицина, макар че огромната част са забравили най-важното от Хипократовата клетва: “НЕ ВРЕДИ!” Тогава, като виждат, че лекарствата не помагат защо ги предписват?! По този начин увековечават системата). Доктор Робърт Гало, човекът който каза, че ХИВ причинява СПИН, оттогава е бил обвинен в научно лошо държане и срещу двама от бившите му асистенти са били повдигнати криминални обвинения. Гало патентова теста за ХИВ антителата. Обаче те не тестват за ХИВ, а само за антителата, които имунната ни система произвежда, за да се бори с вируса. Причините за СПИН са много – но не и ХИВ. Всичко, което разбива имунната система, причинява СПИН и това включва лекарства за отмора и възстановяване като AZT, които се използваха да се “борят” с ХИВ, вирус който НЕ причинява СПИН. Всичко това е една измама и не може да бъде описано какви поражения е нанесло върху нашето отношение към сексуалността.
Друг “парадокс”, режисиран от илюминати, е че медиите целят да възбудят сексуално зрителите си, докато в същото време им казват, че сексът е нещо скандално и пошло. Това е разделянето на съзнанието на две части, за което беше говорено по-горе. “Това или това, това или това?” Страх, объркване – КОНТРОЛ!
Младите момичета нямат ни най-малка представа какво си причиняват, оголвайки главните си чакри и разхождайки се по улицата, събирайки всички мъжки желания в сърдечния си или коремен център. Пълен енергиен разгром, блокаж и в крайна сметка унищожение на духовната тъкан. От жените, които позират на снимките, е свалена енергийната защита (дрехите са защита), след което техните жизнени сили се изсмукват непрекъснато чрез изображенията им по еротичните плакати, билбордове и филми. Както моделите, така и любителите на подобна продукция се заразяват с ниски астрални същности (ларви или мафлоци), които се хранят от излъчваните сексуални желания и актове на насилие и страдание. Това води до духовна деградация, безплодие, изхабяване на сексуалната енергия, необходима за зачеване и износване на децата, и като цяло – до израждане на нацията. Само когато жената осъзнае своята решаваща роля в поддържането състоянието на Майката Земя и планетата и когато осъзнае на кого дарява своята женска сила, без да бъде купувана с евтини дрънкулки и фалшиви жестове, само тогава женското природно начало ще бъде в услуга на себе си.
И така, за да се държи под контрол събуждащото се по Божия план човечество, то е трябвало да се постави в условията на ниските честоти, а те са тези на ниските чакри – муладхара, свадхистана и манипура. За да се държи човека в тези чакри, в неговото съзнание трябва да има постоянен страх, стрес и желание за секс, тоест програмите за оцеляване при трудни условия, себеобезпечаване – нужда от подслон и енергиен резерв – манипура. Когато енергията на човека е натрупана в тези чакри, той излъчва в спектъра на ниските честоти и представлява много удобна мишена за контрол и манипулация. За да се промени това, е нужно да се приложи Законът на Двамата – това е закона за Близостта. Той просто излага, че силата на сътворението може да бъде използвана чрез любовна близост с едно друго същество. Чрез тази близост вие цените дълбоката връзка с друг и минавате от единично себеосъзнаване към по-дълбоко познаване, закрила, като се използва свързването на енергията на любов един с един. Законът на Двамата е основан на прилагане на едно съчетано служене на закрила, чрез партньорство на любов и грижа.
Не позволявайте да фабрикуват съзнанието ви! Инак в резултат ще се чудите защо сте зле, кое не е наред и какво трябва да промените. Не е наред светът – това не е наред! Само че не трябва да се опитваме да изменим него, а себе си!

Цитат
Цитат
Ако човечеството "открие” истинската реалност на сексуалността...

Именно! Каква е истинската реалност на сексуалността?

Тази, която те издига към твоето по-висше Себе.

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 652
 • In Lies We Trust...
Re: Сексуалната енергия
« Отговор #5 -: Ноември 14, 2007, 17:03:00 pm »
Цитат
Ако човечеството "открие” истинската реалност на сексуалността...

Именно! Каква е истинската реалност на сексуалността?

Цитат
В резултат младите хора са объркани, в тях възниква дуално мислене и притеснение, а оттам следва безпринципна мастурбация. Което е нещо хубаво, това че религията ви я забранява, трябва да ви говори достатъчно за силата й - отново - ако знаете как да го правите

Каква е силата и и в какъв смисъл "ако знаете как да го правите"? Религиите, тези, които я подтискат, предполагам, че я подтискат, за да подтиснат творчеството в човека, но вероятно има и друго, с което не съм наясно!


Цитат
Секс за Един

Сексът за един човек е всъщност много важен процес. Това е копие на начина, по който Висшия Разум произвежда съзидателните енергии в Началото. Както установихме по-рано, в Началото, Висшия Разум е бил Един (all one) или Сам (alone). Затова единствения начин за Висшия Разум да се възбуди е било чрез Само-стимулиране.
Като микрокосмос в макрокосмоса, сексът за един човек също включва Само-стимулацията, обикновено споменавана като мастурбация. От лична гледна точка, мастурбацията, може да бъде използвана, за да се проучи и разбере сексуалната природа на собственото тяло, как действа, функционира и усеща. Защо е нормално физически да изследвате всички части на вашето тяло, но не и вашите гениталии? Казано ви е, че партньорът ви може да го прави, но вие не можете? Това няма никакъв логически смисъл.
Мъжете е по-вероятно да изследват техните гениталии, просто защото те са по-достъпни и по-лесни за виждане. Жените могат по малко да изследват телата си, защото много неща не са така лесни за разглеждане. Заради месечния цикъл, жените може да свързват гениталиите си с кръвта, дискомфорта и нечистотата.
Приложението на мастурбацията върви почти срещу всяко религиозно и нравствено учение. Религията, следвана отблизо от повечето родители, учи децата, че „да докосваш себе си е срамно и неприлично поведение”. Това води до вина, която повечето хора изпитват, заедно със страха, от това което ще се случи като последствие, от ослепяване до окапване на всичките части на тялото. Обществото втълпява на младежта да контролира интимността си, намирайки се в собствените си домове.
За това има причина. Властите не искат масите да разберат идеята и да я прилагат без страх, защото ще развият една енергийно силна основа. Мастурбацията е мощна сила, сродна със Сексуалния Магически Ритуал. С това познание, всеки индивид би бил изключително неконтролируем. В допълнение, мастурбацията, специално от програмирани хора, би могла да попречи на процеса на програмиране.
За да мастурбирате както трябва, вие трябва искрено да сте загрижени за себе си. Хора, които имат ниска себе-оценка или такива, които са в подтиснато състояние, могат вероятно да се само-стимулират като заместител на сексуално/емоционална връзка с друг човек, или заради няколкото краткотрайни момента на физическо удоволствие, или просто да освободят затвореното-вътре-напрежение, или може би заради комбинацията от всички тези причини.
Като дисциплинирани, както изглежда, никой не би трябвало да ви убеждава в само-любовта ако наистина обичате себе си. Когато сте балансирани, вие нямате „нужда” от никого другиго. Всичко, от което се нуждаете, искате, или трябва да знаете е вече вътре във вас. Въпросът просто опира до „АКО” и „С КОГО” бихте искали да споделите живота си. Този, другият човек, също има всичко вътре в него/нея, което той/тя някога е искал, или от което се е нуждаел. Никакъв друг човек, място или нещо могат някога да ви направят цялостен, защото вие вече сте цялостни.
Точно както сексът за една нощ би могъл да ви остави с чувство за празнота и неудовлетвореност, така и мастурбацията по неподходящи причини също оставя чувството на празнота и неосъщественост. И двете биха могли да ви оставят с чувства на срам, вина и страх. Когато имате нужда да освободите насъбралата се сексуална енергия освободете тези мисли нагоре към Висшата Душа. Определете какво чувствате и защо. Понякога медитацията и визуализацията са по-доброто енергийно освобождение от тази насъбрала се сила.
Приемете, че сексуалната енергия е истинската сила. Умът я произвежда, защото тялото ще я използва като съзидателна енергия във физическата реалност. Помнете, че едно единично оргазмено освобождаване би могло да сътвори вселени. Ако сте в лошо душевно състояние когато мастурбирате, какво ще създадете?
Има съществена разлика между действителното себе-любие и нарцисизма. Последното включва егоистичното обожание от изображението на тялото, а не това, което го е създало. Затова, нарцистичната мастурбация е като боготворене на идол. В допълнение, когато мислите по този начин вие не сте в състояние да оцените който и да е друг човек, така че изграждането на здрава връзка се превръща в значителен проблем. Мислейки за това и двата органа – и мъжкият, и женският – стават обекти на обожание, не само в секса, но и в медията и рекламите.
Чувството на човек, че трябва да мастурбира по няколко пъти на ден е може би резултат от сериозни последици свързани с програмирането или психологически такива. Специално програмирания човек може да изпитва нужда да достигне до оргазъм, за да задоволи неговите/нейните дресьори. Много хора занимаващи се с проституция са въвлечени в този сценарий.
От психологическа гледна точка многократното дневно само-стимулиране може да бъде резултат от изключително ниската себеоценка, последица, от която е нуждата да утешиш себе си. По същия начин, както друг би използвал алкохола за тази цел. В този случай мисловния образец ни показва човек, който има проблем с неговото/нейното съзидателно извеждане, което той/тя чувства, че е намалено или непродуктивно.
Процесът на мастурбация е неутрален, както всички неща. От индивида зависи да се научи да използва освободената енергия правилно.


Стюърт и Джанет Суърдлоу - Истинската Реалност на Сексуалността


Цитат
Мастурбацията

Мастурбацията е много валиден начин за сексуално облекчаване. Това, че религиите масово я забраняват трябва да ви говори достатъчно. Това е начин жената да достигне себе си използвайки собствения си дух. Това надмогва вложената команда “трябва да имам мъж”. Така жената е в състояние на приемане и духът й дава онова, от което тя има нужда без намесата на мъж. За мъжете това е добър начин да поддържат своята система в ред – особено онези, които живеят години без секс. Помислете за всички забрани на мастурбацията и за това ... “защо, щом не създавате тела за Империята имате нахалството да се забавлявате със себе си и да откривате, че можете да имате секс и без друг човек”.
Защо думите в псувните се смятат за лоши? Повечето са свързани със сексуален акт или с функции на тялото, които нито са лоши, нито са мръсни. Те просто са. За целите на контрола, обаче, религиите, обществото и пр. са решили, че “сексът е мръсен”. Защо? Заради силата, която е в него КОГАТО го разберете и използвате правилно. Незначителна функция на секса е възпроизвеждането. Главната е сливането на духовните същности на двамата. Тези, които не искат хората да разполагат с пълния си потенциал естествено забраняват секса освен за възпроизвеждане. Оттук са и съответните свързани със секса забрани на думи и действия. Похотта е от тялото.
Сексът, когато има духовна връзка, не е метод за контрол. Не става дума за псевдо духовните връзки, за които се говори навсякъде. Сексът, когато има духовен обмен, не е 15 минутното “чук и чао”. Той е И физическо И духовно преживяване. И се случва много рядко в днешно време. Днес хората се женят, за да се контролират взаимно, поради финансова зависимост, енергиен недостиг, желание да отдадат силата си (той ще ме пази и ще се грижи за мен), желанието да бъдат жертви и т.н. Това ограничава духовното израстване.
Ако искате противоположния пол, защото е противоположен – това го иска тялото ви. Духът иска да споделя с дух, който е дал на късо физическото тяло и го разпознава. За женското тяло е твърде лесно да стане зависимо от енергията на мъжа. За мъжкото тяло е твърде лесно да спечели одобрението на жената с оглед възпроизвеждането. По-напредналите НЕ се възпроизвеждат, въпреки, че може и да са го направили преди да се събудят. Те разбират стойността на своята енергия и я запазват за други проекти. Когато разбираш защо не трябва да се възпроизвеждаш, това е нагласа на Напреднала до Финална Инкарнация. Всички ние трябва да минем през всички етапи.
Балансът е целта. Балансът не се интересува от полярностите – нито от тъмната, нито от светлата. Той е белег за много напреднали нива – множество духове от висши плътности са се инкарнирали сега, за да помагат тук с оглед на разрушителните енергии, които заплашват висшите плътности. В интерес на Баланса е да прави каквото може, за да помогне на Земята.


из Матрицата V

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 652
 • In Lies We Trust...
Re: Сексуалната енергия
« Отговор #6 -: Ноември 14, 2007, 17:08:25 pm »
Също ми е интересно дали въздържателството при монашеството от различни религии има връзка с канализирането на сексуалната енергия и с езотеричното и' значение, с което не съм достатъчно запозната. Другите морални, социялни, битови, религиозни и тн аспекти са ми ясни и безинтересни, защото съм ги осъзнала достатъчно, но ми е жал, когато виждам, че хората се измъчват от тях именно поради контрола, който ги е откъснал от истинското себеусещане без предразсъдъци!

Ами обикновено монасите имат проблеми с чакрийната си система, която за да е здрава, трябва да бъде в пълна изправност. Те подтискат желанието в себе си, като си мислят, че това ще ги направи по-извисени духовно. По-извисени духовно ще бъдат ако осъзнаят истинската си природа и сексуалната енергия като част от нея. Въздържанието има своите езотерични основи донякъде, но пълното му отричане е неразбиране на едно по-висше ниво.
Да не говорим, че точно монасите правят най-големите извращения с деца, защото не могат да понесат живота, в който са се клели.

Така или иначе съществуват милион причини, заради които да държите 2-та си чакра затворена и да отказвате да чувствате, или да се свързвате по здравословни начини. Единствената причина да я отворите е да живеете като едно пълноценно човешко същество, а не като една изопачена реакция спрямо обществото около вас. 2-та ви чакра има нужда от вашето разрешение, а не от това на обществото, за да се отвори. Това е ВАШАТА 2-ра чакра, ВАШАТА способност да чувствате и ВАШАТА способност да се свързвате. На НИКОГО, а още по-малко едно БОЛНО общество, не му влиза в работата да ви насилва да затворите естествените си способности. Ако не мивярвате, питайте първата си чакра. Тя няма търпение към подобна идиотщина. Ако й позволите тя ще се качи към умъртвената ви 2-ра чакра и ще изчисти всички „паяжини”, така че да може да се отворите за вашите емоции още веднъж.
« Последна редакция: Ноември 14, 2007, 17:12:01 pm от H. »

Bell

 • Гост
Re: Сексуалната енергия
« Отговор #7 -: Ноември 15, 2007, 00:13:15 am »
Много ми харесаха цитатите, но с някои неща не съм много съгласна. Например това за мастурбацията, че ако го правиш повече от веднъж в един ден и вече е лошо и вредно. Аз си мисля, че всеки индивид си има различен и индивидуален запас от енергия и в частност сексуална такава. Не мисля, че може да има стандартна мярка в това отношение. Едни имат повече енергия от други както за работа, така и за друго...но това си е моето мнение.

А за монасите, имах предвид различните монаси от различни религии, които приемат въздържанието, както и отшелниците - например както християнски монаси така и будистки... Ако не бъркам и будистите в Тибет са въздържатели, а това значи ли, че имат проблем с чакрите и че са в погрешната посока? Просто ми е чудно какво реално се крие зад този обет на въздържание в езотеричен план. Какво става с енергията, как се канализира от тези, които наистина знаят какво правят, а не следват просто поредната догма.

Иначе, аз също съм на мнение, че човек трябва да бъде пълноценен и да не се поддава на внушението за вина или друго, защото отрицанието не е градивна сила. Също смятам, че да отхвърляш сексуалната енергия, която ти е присъща, не е правилно!

« Последна редакция: Ноември 15, 2007, 00:16:33 am от Bell »

Неактивен Tangrata_

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 433
Re: Сексуалната енергия
« Отговор #8 -: Ноември 15, 2007, 01:25:48 am »
Първо, да изясним понятията. Какви енергии има в човек, сексуални, други има ли и тн.
Според Фройд цялата енергия на човек е сексуална. На базата на нея той твори и прави разни други неща, не винаги свързани със секса.

Според други хора, обаче, на чиято преценка безрезервно разчитам, тази енергия не е сексуална. Но повече не сме говорили по въпроса.

Ще изложа моите разбирания, които са както на базата на опит, така и на четено.

Можем да приемем, че човек има една енергия. Тя циркулира в него. Ако е силна енергията, тя започва да се излъчва от различни части на тялото повече - очи , длани, глава. Според тези, които могат да виждат, хората с по-силна енергия са с по ясно изразена, плътна и с голям обем аура.

Човек се ражда с определено количество на енергията. Съобрано начина си на живот, той може да събира и натрупва повече, но в повечето, почти всички случай, той главно изразходва и тя намалява все повече и повече. Оттам идва и преждевременното старение.

Енергията служи и като сила и като мотивация. Колкото един организъм е по-добре зареден с енергия, толкова по силна е мотивацията му за живот, както и намалената чувствителност към несгоди и други болки. Хора с по-силно ниво на енергията по-трудно се уморяват. Знае се за хора, които могат ИЗОБЩО да не се уморяват. Разбира се ако ти е по-ниско нивото на енергията (включително и когато си болен), се уморяваш много по-лесно.

Човек може да получава енергията или чрез Космоса/ Въздуха, или чрез храната. С определени техники, той може да засили този процес. Има определени храни, сокове, които дават много повече енергия от други. Може би екстракта от женшен е една от тях.

Според някои хора, някои храни (или храните изобщо) водят до замърсявания в огранизма, които пречат на протичането на енергията. Затова има и пости ...

Характерно за енергията, също така, че при натрупването си, може да се трансформира в по-фина и качествена енергия. т.е. възможно е развитие.

При натрупването на енергия има два съществени момента.
- за какво изразходваш енергия
- от какво натрупваш енергия.

изразходването на енергия понякога може да е прекалено. Не можеш да напълниш чувал с въздух, ако има дупки в него. Ако имаш хронични недостатъци, като висенето в интернет, те могат да ти отнемат повечето от дневната енергия. Колкото по-чист си 24 часа в денонощието, толкова по-малко енергия ще губиш. Караници, злоба, завист, страсти, привързаности, към вещи, към хора,   всичко това отнема енергия. Секса също отнема енергия.

Практикуване на йога, медитация, бойни изкуства, всевъзможните начини за динамична медитация, измислени от хората, включително танците, зареждат с енергия.
Според някои спазването на системата от български традиционни празници и обичаи също зарежда чрез хармонизирането на човека с космоса.

Слънцето също зарежда с енергия. Много по-добре е да сме будни докато свети и да го използваме максимално.


Секса има два недостатъка -
Първия е очевиден - разход на енергия.
Втория - създаване на привързаности. Тези привъразности може да са към конкретни хора, така и към целия пол. Омесване на вибрациите. (дори и ако щете кармите)

От въздържанието наистина има огромна полза. Голям напредък в духовно усъвършенстване не може да стане без въздържание. Също така ако се търси голям напредък в други изкуства, включително и физически дейности, като не прекаляваме със секса най-общо казано ще имаме много по-голям напредък.
Мисля дори, не е възможно да се качи кундалини по гръбнака нагоре без въздържание.

НО много много малка част от хората правят това въздържание правилно. Много малка част са готови за това. Аз например не съм готов и не го правя. Не съветвам и никой да не го прави на своя глава. Единици са тези, които знаят какво правят и как да канализират енергията така, че няма вредни ефекти. На всичкото отгоре най-вероятно се пази в тайна. Споменах, единици са тези, които знаят какво правят, и най-вероятно биха казали как става само на личните си ученици.

Няма среден път. Не може "хем душата в рая, хем оная работа до края."  :D


Има още да се пише, ама много стана. Последно ще кажа, че е въпрос на навик и инертност накъде ще си насочавш енергията, и колко нова ще акумулираш. Някои са привикнали да си съсредоточват енергията само в оная работа и затова по-честичко я опъват. Ако се занимават с други интересни неща, изкуства, танци и тн., тя се пръска и на други места, и тогава е по-интересно да се живее.
Абе както е казано вкусове разни, казало кучето и ....
 ;)
Искаш да свалиш някое момиче: www.lovestyle.org/forum  Българите в Канада: www.bgcanada.com

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 652
 • In Lies We Trust...
Re: Сексуалната енергия
« Отговор #9 -: Ноември 15, 2007, 02:41:25 am »
Ами да, според мен по няколко пъти на ден, вече е пре-експлоатация на 2-ра чакра и вреди. Говоря и от личния ми опит в миналото.

Иначе предположих, че имаш предвид будистките монаси, но кой знае защо започнах да пиша за християнските такива :P Както и да е, там също има големи изцепки периодично. Това че не се говори за тях, не значи нищо. Например, поне веднъж на година, някой монах си реже пениса, понеже бил почувствал сексуално желание, докато се прибирал към манастира, след цял ден уморително събиране на милостиня. Това е програмиране на религиозно ниво.

Иначе наистина съществуват техники за ре-интегриране на сексуалната енергия, като се издига нагоре. Доколко е ефективно обаче и доколко е практично - не мога да кажа. Така или иначе човек е роден да МОЖЕ да прави секс. Всичко друго за мен е да вървиш срещу собствената си природа, което никога не води до някакъв особен резултат :)

Предлагам 2 игрални филма, които съм ги слагал и в темата "Философски филми" в раздел "Мултимедия". Първият е "Самсара". Вторият е "Пролет, Лято, Есен, Зима... и Пролет". Много са стойностни, не са холивудски. В първият, действието се развива в Тибет, във втория - в Корея. И в двата става дума за будистки монаси, изкушени от подтисканата си сексуалност. След като ги гледате, можете да си направите доста добри и дълбоки изводи за природата на нещата :)
« Последна редакция: Ноември 15, 2007, 02:45:05 am от H. »

Bell

 • Гост
Re: Сексуалната енергия
« Отговор #10 -: Ноември 15, 2007, 09:38:54 am »
Танграта, все излиза, че спорим с тебе, но пък нали в спора се ражда истината. :)

Значи, аз си мисля, че ако правиш секс качествено, а не количествено, тоест ако го правиш с чувства с някой с който се чувстваш свързан духом, то секса отдава енергия, но и придобива. Нещо като твоето разбиране за бойните изкуства и танца - изразходваш енергия, за да се заредиш с нова. Мисля си, че такъв тип изразходване на сексуалната енергия е, както казва Хорус, правилен и не те изтощава, а осъществяваш обмен на енергия с някой, който е близко до твоята вибрационна честота (нали се чувстваш свързан с духа му/и') и освен това енергията, която изразходваш послужва, за да те зареди с нова или може би, за да се отключи твоята и да се разлее по тялото (да се покачи по гръбнака или каквото го казахте). Според мен, а и според горните цитати до колкото ги разбирам, в такъв момент отключваш своите пътища до космическата енергия и преживяваш нещо извън битовото. Ето, не мога да го обясня като хората понеже ми липсва по-задълбочено  познание за сексуалната енергия като такава и говоря по интуиция и опит.

Да, Хорус, прав си за религиозното програмиране при монасите. Буда си го е казал, че златната среда  е състоянието, което трябва да се постигне във всяко нещо. А при нас казваме "нищо прекалено не е хубаво". Но да се върна на монасите - не уважавам тяхното въздържание поради следването на догми и религиозното програмиране. Исках да кажа, че ми е интересно дали има някакъв друг смисъл зад това, както каза Танграта, нещо като тайно познание (не, че търся тайното, но ако го има такова знание и цел във въздържанието, то ще да е тайно, тъй като явно не ни е известно и достъпно). Останалото е противоестествено и вървене срещу собствената природа - нещо, което е покъртително, според мен.

Що се късае до многото пъти на ден. Ето какво ще ти кажа. Когато двама души се обичат и са силно свързани духом, на тях им се иска да се "слеят" колкото се може повече и по-често. Едва ли може да се има предвид някаква бройка или ограничение на ден в такъв момент - той е без време! От тази гледна точка не ми се струва правилно като цяло да се определя мярка. Да, съгласна съм, че прекаленото не е хубаво, когато става дума и за мастурбация, но идеята ми е, че прекаленото има различни параметри за различните хора! Да не говорим как е при жените - колкото и да е, при нас си има сериозни хормонални промени всеки месец и това, което е прекалено в един период от месеца, е съвсем нормално през друг период от месеца. Ако си уравновесен психически и си успял да се откъснеш от "сексуалното програмиране", то тялото ти, усета ти и енергиите ти сами ще ти подскажат кое е правилното за теб, а ориентира е усещането за хармоничното ти равновесие...

И ще добавя още един коментар за по-горните цитати. Много ми харесаха и бяха приятни и обогатяващи, но ми заприличаха по-скоро на философски (само с малки податки) отколкото на сериозна езотерична студия. Само сексуалното програмиране от "Наръчника" прави изключение, но там посоката е друга - фокусът е върху манипулацията.

:)))

« Последна редакция: Ноември 15, 2007, 10:00:43 am от Bell »

Неактивен Satori

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 6
Re: Сексуалната енергия
« Отговор #11 -: Ноември 15, 2007, 10:10:21 am »
Не съм чела много по въпроса и не мога да цитирам надеждни източници.
Мога да говоря предимно от собствен опит и самонаблюдение.
Енергията не е сексуална, творческа, духовна и така нататък. Енергията е една. Различни са начините, по които тя се използва или по-точно различни са пътищата, по които тя се канализира.
Най-лесният и достъпен за всички начин за канализиране на енергията ни е сексуалният. Това е и причината цивилизацията ни да е толкова сексуално ориентирана почти във всички свои сфери. Това е и причината човекът дотолкова да се е зомбирал, че да живее предимно чрез сексуалния си център. Не съм от тези, които ще си позволят да призовават за въздържание. Това за мен е глупост и допълнителен разход на енергия за удържане на нещо, което рано или късно ще избие и то по всяка вероятност неконтролируемо. Добре е обаче да имаме предвид тези неща и да се отнасяме с уважение към тялото си и начините, по които го използваме. Има голяма разлика и между секса и сексуалното общуване. В първия случай нещата опират до удовлетворяване на някакви нужди за изразходване на енергия в някаква посока и е чисто едностранен акт, който спокойно може да се приравни на самозадоволяването, защото там няма обмен на енергия, има само изразходване чрез изпускане на клапана.
Във втория случай - сексуалното общуване - това вече не е просто контакт мъжко в женско или другите му разновидности. Тук вече има обмен на енергия през всички енергийни центрове и в такова общуване може да се получи отваряне и завихряне на енергиен център при някой от партньорите или и при двамата, защото тогава енергията се насочва и преминава през всички енергийни центрове на тялото. Но за да се получи това нещо, трябва да има истинска дълбока връзка между двамата. Този тип обмен на енергия при достатъчно силна връзка между двамата може да се получи и без сексуален контакт и това е най-висшата степен на тантрическия секс. За това нещо обаче се иска много дълбоко свързване не само между двамата партньори, а и много дълбока и съзнателна връзка на самия човек с неговото тяло. Предполагам, че много хора сега ще се подсмихнат иронично - че кой няма връзка с тялото си... Моите наблюдения сочат, че това не е нещо дадено. Връзката с тялото е нещо, което всеки трябва да изгради сам и да го поддържа съзнателно. Докато не направим това, духът и тялото са отделни самостоятелни единици, действащи често в противоречие, както е примерът в първото мнение от темата. Според мен този човек страда точно от своята отделност на тяло и дух. Повечето хора обаче дори не стигат до този етап и при тях се получава нещо като заспиване на духа и управляване на живота само от тялото.
Накратко, сексът наистина е изразходване на енергия, която би могла да се използва за нещо градивно и стойностно, докато дълбокото сексуално общуване е обмен, канализиране и натрупване  на енергия. Тоест в единия случай движението на енергията е отвътре навън, а във втория - отвън навътре.

Bell

 • Гост
Re: Сексуалната енергия
« Отговор #12 -: Ноември 15, 2007, 10:27:50 am »
Хм, значи в крайна сметка тук на моменти боравим с понятията, а не със същностите. Понятия като сексуална енергия явно не значат задължително, че има различни енергии, а различни начини на проявление и изразяване на енергията, както и различни заряди, честоти и тн, за което ние поставяме подобни разграничителни понятия. Явно трябва да се има предвид това нещо, когато се води такава дискусия...  :-\

Неактивен Oberon

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 092
Re: Сексуалната енергия
« Отговор #13 -: Ноември 15, 2007, 10:35:54 am »
Как сте банда:)?

Винаги съм смятал, че идеята за сексуалността и силата е най-добре обяснена в Кама Сутра. Все пак индийската култура е една от най-древните и е редно да почерпим познание от там:)

В основни линии, идеята е много проста, както и всички велики и красиви неща в себе си са простички:)
Лансираната от медии и книгоиздатели идея, че Кама Сутра са сексуални упражнения и пози, е само върха на айсберга.
Писанието засяга много важни неща в нашето битие, като взаимоотношенията м/у половете и на каква жена какъв мъж подхожда в сексуално отношение и обратното - на какъв мъж каква жена. И до ден днешен на някой места в Индия се пази следната традиция: ако мъжа не може да задоволява жена си, тя може да го изпъди на улицата и да му вземе къщата, ако е негова разбира се:)
В Кама Сутра има няколко основни типа мъжественост и женственост, изразена в образноста на животните. Например жената може да бъде Газела, Антилопа, Слоница, и т.н. Всеки тип жена се оприличава с дадено животно, като по този начин се кодират някои основни неща - либидо, енергия, дълбочина на влагалището. Аналогично при мъжете - Тигър, Слон, Кон и т.н. Отново либидо, енергия, дължина на члена.
След като една жена ( мъж ) разбере какъв тип е, в Кама Сутра е показано  кое животно на мое подхожда в сексуален аспект. Да речем комбинациите Тигър- Антилопа, Слоница - Кон и т.н.
По натам са засегнати самите отношения между мъжа и жената и практически съвети как да се живее в разбирателство и хармония. Например: "Ако един мъж изпълнява всички прищевки и желания на жена си, той ще я загуби. Ако не изпълнява ни едно нейно желание,ще я загуби отново. Затова тайната се крие в балансирането на тези две крйаности" . Повечето съвети са за мъжете, тъй като в Индия от древни времена са наясно, колко сложно вселенско явление е жената:)))))
Има и съвети към жените. Там са много по истински, отколкото по лъскавите гнусни списания по сергиите. Основна функция на жената е да съблазнява мъжа, и да му се отдава. Именно в акта на отдаването се крие красивата сексуалност. По този начин жената кара мъжа да се чувства силен, и да разбира, че жената го обича. Само жената, която истински обича, знае как да се отдаде на мъжа до нея.
Най-ценното в Кама Сутра е, че чрез разнообразието на позите, се достига по-голяма наслада и за двете страни. Но не това е основното в идеята за разнообразието на позите ( някои от тях са направо за професионалисти:))). 
При всяка една поза, чакрите са в различно енергийно взаимодействие и отделяната енергия има различни цветове и сила. Най-вече сила:)
И накрая, когато двамата любовници свършат едновременно, в Космоса се отделя енергиен лъч от чиста Любов и тогава партньорите изпитват истинско щастие:)))

Това е от мен:)
In the Kingdom of the Blind, the One-eyed are Kings !!!

Неактивен Tangrata_

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 433
Re: Сексуалната енергия
« Отговор #14 -: Ноември 15, 2007, 17:06:52 pm »
Уау колко мнения :)
 :P

Х.,
 (Хоръс ти ли си ? Защо си сменяте никовете бе хора ?)
Тези филми са наистина много добри. Гледал съм ги и ми бяха харесали много. Обаче в 4-те сезона, след като ученика се беше оклепал в светския живот, след това вече не ставаше за ученик. Духовното развитие нещо запецна. (или поне скоростта му. И с нормален начин на живот човек се развива, но хиляди пъти по-бавно).

Истината е там. Ако ще се посвещаваш САМО на духовното, тогава се отричаш от целия светски свят и ставаш монах. Но НЕ Е ЗА ВСЕКИ. Най-много за един на 1 000 000 да е, а и толкова не е , а много по-рядко. Бях го казал, и пак го казвам, аз например не съм готов за тия работи. Признавам си го, и си живея както мога. Човек трябва да се мъчи да е искрен със себе си. (е не че непременно трябва, но така е по-добре за него).
Да вярваме в другото, обаче, че с тантрически техники може да постигнем някакво духовно развитие, също не става. Тантрическата школа е била твърдо отречена, като погрешна концепция, ако не ме лъже паметта преди около 400г. в Индия, и то от посветени, които напълно са наясно. Единствено липсата на информация (и наличието на дезинформация) дава възможност хората още да вярват на нея, като път за духовно развитие.

Не отричам тантрата, секса с партньор който обичаш и завихрянето на разни енергийни центрове.
НО,   става въпрос само за лично удоволствие и нищо повече. Това до духовно развитие не води. Плътската любов си е отделна от Божествената, по-точно казано, не е едно и също.
Колкото до Кундалини, НЕ МОЖЕ да се издигне нагоре без въздържание.

Satori,
казваш, че не си чела много, но поста ти е написан с много точна лексика и изразяване  ;)
Иначе с първата половина съм съгласен, а вече за тантрата писах какво мисля.

Белче,
незнам що така все спорим. Сигурно от любов към спора, а и ние мъжете все гледаме да се налагаме, особено като имаме комплекси  :D
хехе, бъзикам се ...

Абе вие много лесно изкате да го изкарате това духовно развите. Любоф само, и хоп вече ставаме богоравни. Те монасите от шаолин цял живот тренират зверски по 15 часа на ден и се спукват от гърч. Да не ги мислите за прости !? Истината е че, трябва много здрав з...к за да се развиваш; дисциплина, себеотрицание и тн и тн.
Целта е да постигнеш несъдене, вътрешна празнота, трябва да си като празна кукла на конци, която се движи единствено в името на Божествената Любов. Във ВСЯКО, колкото и дребно действие да е, не трябва да има егоизъм и личен интерес.

Не казвам, че аз го правя това, не казвам и вие да го правите. Но няма смисъл да се заблуждаваме. Лесни пътища няма. Колкото и да си обичаш партньора, това е егоистично и има личен интерес. Не можеш да фокусираш съзнанието си върху такава концепция, и да чакаш чудеса.
Белче, за интуицията ти на жена,
ти препоръчвам да прочетеш много старателно този материал:
http://www.geocities.com/Athens/Troy/1813/tlb.html
есето на Протопопов. Имай търпението да го прочетеш повече от веднъж, може и 2-3 пъти.
Линка е даван и преди във форума, може и да си го чела. Прочети го обаче пак.
Може и да имаш огромно доверие на твоята интуиция, няма как да е иначе, нали си е твоя, а и е интуиция; но това не означава, че тя не греши, и то по някои ключови въпроси ...
Искаш да свалиш някое момиче: www.lovestyle.org/forum  Българите в Канада: www.bgcanada.com

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27