Автор Тема: Сексуалната енергия  (Прочетена 29442 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен asdfghjkl

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 794
 • Невъзможно е нищо
Re: Сексуалната енергия
« Отговор #15 -: Ноември 15, 2007, 23:57:34 pm »
Попрехвърлих го това от линка, ама е много голямо, все пак казва някои верни неща автора, но с други не съм съгласен. Тази тема определено ще я наглеждам, харесва ми.
Oh, look at you... Look at you! Stop trying to control everything and just LET GO! LET

Неактивен Joro Velev

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 541
 • Живот за пример, това е начинът. Мисия Bell Ringer
Re: Сексуалната енергия
« Отговор #16 -: Ноември 16, 2007, 02:48:10 am »
   От всичко описано до тук ме навява на мисълта, че са прави хората, които казват: "Най-големия полов орган на хората е мозъка."
Когато човек поиска да постигне нещо, намира начин, в противен случай - причина.

Неактивен Satori

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 6
Re: Сексуалната енергия
« Отговор #17 -: Ноември 16, 2007, 16:20:42 pm »
Танграта, мисля, че разбирам идеята ти, обаче знаеш ли какво си мисля...
Едно е да се издигнеш духовно и да отпадне нуждата ти от секс и изобщо нуждата да се изразяваш чрез физическото си проявление, а съвсем друго е да подтиснеш физическите и физиологичните си нужди, за да се издигнеш духовно. Струва ми се, че бъркаме причината и следствието и се опитваме да постигнем някакво състояние, имитирайки неговите проявления, без да сме го достигнали. По този начин можем да си създадем само дискомфорт и сериозни неврози, но няма да постигнем нищо повече.
Склонна съм да се съглася с Фройд и теорията му, че енергията е сексуална и в основата на всичките ни действия стои сексуалният импулс. Това е вярно и опитът и наблюденията ми напълно съвпадат с изводите на Фройд. Обаче с една голяма уговорка - това се отнася за безсъзнателния човек, човекът-автомат. Издигне ли се човек до определено ниво на съзнателност, тези правила и закони вече не го ловят и никой психолог не може да го побере в ограничените рамки на която и да било теория. Аз имам щастието да познавам такива хора и използвайки ги като огледало, да надникна в себе си и да видя собствените си ограничения. От един такъв човек научих, че сексуалността е едно огромно поле за себепознание. Точно в тези си отношения човек е най-склонен да изрази всичките си страхове, комплекси, задръжки... И ако в такъв момент е бдителен и съзнателен, може да научи много за себе си и за връзката си със света. За мен истинската духовност е път навътре към себе си, а не навън към някакви измислени фантастични светове. Духовността се крие в дълбокото изначално себепознание и здрава връзка със същността. Едва когато човек успее да се гмурне в дълбините си и да закотви центъра си в себе си, само тогава той вече е в състояние да се изрази навън. Но тук засягам вече друга тема, която ми се струва, че мярнах някъде из форума.

Неактивен Oberon

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 088
Re: Сексуалната енергия
« Отговор #18 -: Ноември 16, 2007, 20:11:27 pm »
Не разбрах защо секса да е израз на физическото ни проявление?
Не разбрах защо да не може да има духовно извисяване, и човек да си прави секс?
In the Kingdom of the Blind, the One-eyed are Kings !!!

Неактивен Tangrata_

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 465
Re: Сексуалната енергия
« Отговор #19 -: Ноември 16, 2007, 21:51:57 pm »
ми природни принципи явно ... незнам

защо например за да летиш с балон трябва да е добре напълнен с въздух? Не може ли да е отворена клапата и въздуха да влиза и излиза свободно, а балона пак да си лети? А ако има и най-различни дупки по балона, тогава още по зле.

Защо толкова сте се загрижили за това духовно израстване и искате да се мери? Не е ли себичност и грехота да си мерим духовността все едно броим стотинки. Може да се развиваме, а може и да не се развиваме духовно. Трябва ли този въпрос да ни тревожи ?

Искаш да свалиш някое момиче: www.lovestyle.org/forum  Българите в Канада: www.bgcanada.com

Неактивен Tangrata_

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 465
Re: Сексуалната енергия
« Отговор #20 -: Ноември 16, 2007, 22:05:43 pm »
Сатори, казах ти става въпрос за единици.
Въпреки всичко смятам, че е въпрос на лично решение и на познание.
Ако знаеш какво точно и как да го правиш и ако си се решил твърдо - тогава да. Но това не става между хората в града. Отделяш си се някъде сам или с учител или някой на твоя акъл и си тренираш и работиш върху себе си там. Далеч от изкушенията. Навремето, когато бях по-млад имах мерак в бъдеще да го направя. Е още не съм го направил. Живея си както другите хора, не се лишавам. Събирам търпение и зрялост може би. Кофтито е, че когато си млад имаш силата да се развиваш но нямаш търпението. Когато си стар имаш търпението, но нямаш вече силата.
Абе изобщо ако беше лесна работа, само светци и гурута щеше да има по света.

Всъщност никъде не съм казал, че като живееш светски спираш изобщо да се развиваш. Просто темпото е друго.

А иначе така, като стана въпрос трябва да се видим и да обменим малко опит, така по духовному  ;)  :-*
другото са си приказки ....
Искаш да свалиш някое момиче: www.lovestyle.org/forum  Българите в Канада: www.bgcanada.com

Неактивен Fiery

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 513
Re: Сексуалната енергия
« Отговор #21 -: Ноември 17, 2007, 05:12:55 am »
 :)
« Последна редакция: Май 06, 2008, 23:41:18 pm от Fiery »
- Не можем, ще паднем! - Елате до края! И те дойдоха. И той ги блъсна. И те полетяха!

Неактивен Satori

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 6
Re: Сексуалната енергия
« Отговор #22 -: Ноември 17, 2007, 10:45:40 am »
Не разбрах защо секса да е израз на физическото ни проявление?
Не разбрах защо да не може да има духовно извисяване, и човек да си прави секс?

Handle, има една приказка, "Казва ли ти някой..."
И двете твърдения - че сексът е израз на чисто физическото ни проявление и че е несъвместим с духовното извисяване - според мен са някакви измислени твърдения, почиващи на неразбирането на природата на секса.
Някой друг от участниците в дискусията беше писал нещо по въпроса за религиите. Понеже това е конспиративен форум, нормално е навсякъде да се вижда конспирацията и няма да се опитвам да опровергавам наличието на такава. Но си мисля, че далече в миналото религиите са били и нещо като наръчници за оцеляване. От една страна чрез религиите човешките групи са били държани в подчинение, това е ясно. Но от друга страна те са проповядвали начин на живот, насочен към оцеляването на човечеството в чисто физически план. Това е причината според мен западните религии да се опитват да наложат това ограничение - сексът да е свързан единствено и само с възпроизводството на човека и ръкоблудстването да се обяви едва ли не за смъртен грях. Източните религии обаче са на друго мнение и всеки знае за интересните орнаменти по някои храмове, изобразяващи различни сексуални сцени. В този смисъл сексуалността на западния човек е подтискана и вкарвана в калъп много отдавна, за да избие впоследствие по доста грозен бих казала начин, изопачавайки и извращавайки природата на секса, превръщайки го в център на съществуването на човек и мерило за качеството му на живот, без в това да има никаква дълбочина и разбиране на самото естество на това явление.
Самият факт, че природата ни е устроила така, че зачеването да става чрез секс, мисля, че говори много за това какво означава канализирането на енергията по сексуален път. Интересно как стоят нещата при зачеване инвитро...
Най-общо казано, моето лично мнение е, че сексуалността е неразделна част от същността ни. Да я подтискаме и отричаме изкуствено означава да бягаме от своята цялостност, а точно тази цялостност е в основата на истинската духовност и движението във вертикална посока, а не един безкраен път по хоризонтала, при който просто заместваме всяка крачка със следващата, но качествено не променяме нищо.

Неактивен ultrafutur

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 786
 • Amor vincit omnia
Re: Сексуалната енергия
« Отговор #23 -: Ноември 17, 2007, 12:24:17 pm »
   


     Част от многоизмерната крива на учене се занимава с вашите емоционални способности.  Когато финият танц на емоционалната енергия бъде разнищен, това неизбежно ще разкрие вашите вярвания. Емоциите са индивидуално уникални лични изражения на перцептуални интерпретации на реалността.

Емоционална интелигентност, която може да бъде един от най-трудните аспекти на физическата реалност, се изучава и развива посредством отговорността и отчетността. Главното предизвикателство към емоционалното равновесие е сексуалната енергия, може би най-трудната и най-опасната за разбиране измежду енергиите, тъй като силата на секса може да създаде живота така, както и да го разруши.

Като принос към изцеляването по времевите линии, едно открито и честно проучване на сексуалната енергия  по отношение на това, което тя представлява и на начина, по който се използва, може да допринесе за възстановяване на всичко, което е свещено и което липсва във вашия живот. Ние ви молим да помислите какво сте научили за себе си и за живота посредством сексуалните преживявания и дори повече – какви нови разбирания висят на хоризонта на вашия събуждащ се ум?

Когато се научите как да управлявате своето тяло с доверие и елегантност, особено по отношение на вашата сексуалност, вие намерите по-голямо удоволствие, съзидателно удовлетворение и радост, предизвикана от целта и значението на живота.

В днешното общество, макар, че медиите интензивно използват секса като стока, за да програмират вашето внимание, като подсказват, че вие ще бъдете по-секси, ако купувате или правите каквото ви се внушава, сексът продължава да бъде селективно частен и много личен. Преди да се научите за секса и да го преживеете, това е една от най-големите мистерии на живота; при все това, щом се натъкнете на мистерията, можете да се изгубите в обърканата психична енергия, която сексуалността неизбежно включва.

Сексуалната територия може да варира от фрагментирана, изолирана и изпълнена с болка част от вашата идентичност, до възторжена, вечно развиваща се интеграция на ментална, психична, емоционална и духовна осъзнатост.

В основата си, сексуалната енергия е лично изражение на суровата първична енергия записана във вашето тяло; това е най-жизнената енергия, която е ви е достъпна, защото е крайното съзидателно изражение за създаването и оживяването на живота.

По време на тези времена на трансформация, една изключителна обезценена версия на секса бива продавана на масите в не толкова остроумен опит да ви отклонят от цялостните, вибриращи, изпълнени с любов и грижовни аспекти на здравия сексуален съюз.

Мнозина се ужасиха от гениталиите и/или те станаха идея-фикс за тях и се отделиха от едно от най-великите духовни преживявания на биологичното същество. Това лишава и вас самите и планетата от истинско изобилие на здраве, богатство, щастие и световен мир.
                                                                                                                      плеядианците
« Последна редакция: Ноември 17, 2007, 12:25:04 pm от ultrafutur »
musica universalis

Неактивен Oberon

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 088
Re: Сексуалната енергия
« Отговор #24 -: Ноември 17, 2007, 14:29:56 pm »
Взехме да ставаме тука като Очакващия - само цитати, този път на Плеядинците:))
In the Kingdom of the Blind, the One-eyed are Kings !!!

Bell

 • Гост
Re: Сексуалната енергия
« Отговор #25 -: Ноември 18, 2007, 00:21:28 am »
Ако знаеш какво точно и как да го правиш и ако си се решил твърдо - тогава да. Но това не става между хората в града. Отделяш си се някъде сам или с учител или някой на твоя акъл и си тренираш и работиш върху себе си там. Далеч от изкушенията.

Тангратанчо, веднъж един философ по призвание и професия ми каза, че това да ставаш отшелник не е решението, а представлява бягство от една реалност, с която не можеш да се справиш. В тази връзка, то да избягаш от изкушенията е по-лесния вариянт, но мисля, че предизвикателството на живота ни тук е да постигнем някакво развитие и познание на себе си чрез живота и преживяваниятя. Да учим. Разбира се, че е по-трудно, когато си сред хората, ами нали това е идеята бе човек!  :-[
Отделно пък въобще не съм съгласна с твоите идеи за духовното развитие като отричаш себе си (някъде бе казал, че е нужно себеотрицание и имам предвид да отричаш примерно сексуалната си енергия и тн). Не съм сигурна дали това забързва процеса. Да ти кажа не мисля, че дори да се замисляш да минаваш по "прекия път" е правилната нагласа, но това си е мойто лично виждане все пак, не мога да ти кажа кое е по-правилно за теб.

Satori, много ми харесва какво си написала, много е близко до моята нагласа, само дето е по-осъзнато и по-добре формулирано!

Handle,  какво лошо има човек да цитира? Смяташ, че обогатява по-малко хората ли? Да четеш не те обогатява по-малко, а напротив и тъй като тука и форума се чете, то с какво е по-различно цитирането на разни материяли? С това, че не са лични? Ами човек може да има сходно мнение с даден материял, но да смята, че материяла го описва по-разбираемо и по-добре... Аз харесвам личното мнение на хората, но също ми е интересно да чета и разни цитати и източници!

:)« Последна редакция: Ноември 18, 2007, 00:24:36 am от Bell »

Неактивен Tangrata_

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 465
Re: Сексуалната енергия
« Отговор #26 -: Ноември 18, 2007, 01:06:25 am »
Е, всъщност че отшелничеството и въздържанието не е за всеки сме на едно мнение.
Работата е там, обаче, че не трябва да се обобщава и генерализира. Щом за мен е еди как си, значи за всички хора ще да е така. Това е малко егоцентрично.
Аз знам, че това не е за мен, но също така знам, че има хора, за които това е правилният път.
Също така знам, че има хора, които неправилно си преценят кое е за тях и тръгват да стават отшелници и какви ли не, без да знаят какво и защо правят.
Тънката разлика, която твоя философ е пропуснал да засегне е, че след като се оттеглиш от светския живот и ставаш отшелник - войн, монах, йога или нещо подобно, ти правиш ИЗБОР.
следствие на тоя избор, ще трябва да си понапънеш дупенцето и да медитираш и тренираш, така, че след 10-20 години да излезеш от гората светец (сиреч светещ).
Ако не си го направил, това е пропилян живот напразно.
Та ако има хора, дето бягат от светския живот и вегетират някъде в планината и се правят че правят нещо си, то има и други дето използват пълноценно времето, живота и енергията си и правят качествена промяна в себе си.
т.е. или си свършваш работата, или не я свършваш.

Обобщено, да се оттеглиш във въздържание е избор на път, но дали изобщо ще вървиш ефективно по тоя път и ще стигнеш до някъде е съвсем отделен въпрос. Дали ще можеш да го вървиш и дали ще знаеш как се върви е също отделен въпрос. Може само да си седиш там, край пътя и да чакаш да мреш. Ей това е бягството от живота, независимо дали живееш сам или между хора.

Т.е. бягство от живота, както казва приятеля ти философа няма нищо общо с това дали живееш светски или монашески.
Както по единия път, така и по другия, може да си мърда, дето едвам живее, така и да си хала, и да имаш хъс и гъ.. да живееш здравата.
Искаш да свалиш някое момиче: www.lovestyle.org/forum  Българите в Канада: www.bgcanada.com

Неактивен Tangrata_

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 465
Re: Сексуалната енергия
« Отговор #27 -: Ноември 18, 2007, 18:09:11 pm »
видях, че не съм засегнал изкушенията.
Значи някои хора смятат, че няма нищо лошо в това да има изкушения около тебе, просто трябва да сме силни и да не им се поддаваме.

Всъщност според мен не е точно така.
Защо, е малко трудно да обясня, но ще опитам.

За пример мога да дам мъдростта на нашия народ. В облеклото, обичаите и празниците няма подчертаване на сексуалността (за разлика от бразилските карнавали, например).
Според някои, причината е поредната ненужна закостенялост, в която няма много смисъл.
Да, ама май се оказва, че има много дълбок смисъл във всичко, което древните българи са правили, за разлика от латинска америка и карибските племена са поназнайвали туй онуй.

Съзнанието е много интересно нещо. За да напредва, трябва да бъде чисто. За да бъде чисто, трябва да не се разбърква.
Ако сипеш кал в една вода, няма да я накараш да упражнява пречиствателните си способности, а чисто и просто ще я замърсиш. Ако ще искаш да е чиста, просто трябва да почакаш и да не я замърсяваш допълнително. Не е въпрос на прищевка, просто не става по друг начин.
Съзнанието има склонноста да се "хваща" за всичко около нас. Може да е добро, може да е лошо (да, знам, че добро и лошо са субективни величини, и дори именно това е проблема.) Когато съзнанието се "хваща" за различни неща, то почва да работи по-малко ефективно, и е по-малко гъвкаво. За колкото повече неща се хваща, толкова по-интертно става и толкова по-трудно работи. Омотава се като пате в кълчища. Секса може и да е много хубаво нещо (аз за сега не се отказвам  :D) , но си е поредния капан, от света на дуалността, който съзнанието "хваща" и цикли.
Искаш да свалиш някое момиче: www.lovestyle.org/forum  Българите в Канада: www.bgcanada.com

topteglo

 • Гост
Относно: Сексуалната енергия
« Отговор #28 -: Януари 13, 2008, 23:10:07 pm »
Здравейте,
това за гопод дето си стоял сам в тъмното и мастурбирал много ми хареса ;D
майтапче де!
Също ми хареса и първия пост на танграта- обяснява много неща и то доста разбираемо.

Първо да кажа за религиите.Преди време както и сега е имало и продължава да има голяма пропаст между знаещите(просветените) и тези дето знаят много по-малко. И като започне да обяснява просветения на хорицата кое е правилно и кое неправилно настава страшна гледка- все едно да се обяснява органична химия или квантова физика на три годишно дете. Та писва му на просветения да обяснява и почва да пише свещенни книги- бог ми каза това.. бог ми каза онова... затова са свещенни ,защото бог му наредил да ги пише.А и хората ги е страх от Бог- той е силен и наказва.Забявя но не забравя(и тем подобни за страшния съд и другите му садистични щуротии). А от просветения не ги е страх щото са му перали шамарите докато са били съученици :)
Та тея просветени сигурно са знаели за хубавците от низшия астрал-егрегорите. И за да го направят по лесния начин просто забранили да се дава сексуална енергия- демек да не се прави секс току така(естественно са пропуснали да кажат какви ги е вършил господ :) ).
Не е ли възможен подобен сценарии и затова религиите да ограничават сексуалността?

Колкото до мастурбацията по няколко пъти на ден- ами човек си създава навик като повтаря нещата. А и се пристрастява към нещата които му влияят емоционално. И понеже май се отделят хормони на щастието при това "божествено" занимание ,то не би трябвало да се чудим защо е лесно да се пристрастиш към него.

Друго ме интересува!
Някой има ли идея как можем да използваме тея сексуални егрегори да работят за нас?
Явно са голяма сила и ние доста ги подхранваме- хубаво е да помислим как могат и да поработят за нас!
 Стига само сме ги хрантутили :)
« Последна редакция: Януари 14, 2008, 14:54:05 pm от topteglo »

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 667
 • In Lies We Trust...
Относно: Сексуалната енергия
« Отговор #29 -: Януари 14, 2008, 00:23:34 am »
Използвай личната си сила, която им отдаваш и няма да има нужда да смучеш от тях самите ;)

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27