Автор Тема: Шестата раса  (Прочетена 58286 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Mystic

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 169
Шестата раса
« -: Май 06, 2007, 00:01:05 am »
Цитат
"Според хронологията на маите, съвременната епоха е започнала на 12 август 3114 г. пр. Хр. и ще завърши на 23 декември 2012 г. и тогава трябва да настъпи обновление на света - новото му раждане."

Според маите, на 23.12.2012 настъпва края на Петата раса, съответно на Петия свят или на Петото Слънце. Намеква се за Шестата раса обаче...
Да,шестата раса е поколението на енергийния баланс,свързан с решетката на съзнанието.

Eon

 • Гост
Re: Шестата раса
« Отговор #1 -: Май 06, 2007, 06:56:20 am »
Разкажи малко повече за шестата раса и какво представлява тази решетка на съзнанието. Откъде черпиш информация?

Неактивен ultrafutur

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 786
 • Amor vincit omnia
Re: Шестата раса
« Отговор #2 -: Май 06, 2007, 10:44:08 am »
"Оста на Земята е наклонена спрямо еклиптиката на двадесет и три градуса. При движението и около Слънцето тази ос бавно се люлее, като описва една пълна конусна повърхнина в продължение на 25 000 години. При това люлеене пролетната равноденствена точка последователно влиза във всеки зодиакален знак, като го преминава за около 2150 години. Влизането на тази точка в даден зодиакален знак има епохално значение както за нашата планета, така и за всички живи същества върху нея, най-вече за човека и човешките същества... Всеки знак създава условия за събуждането и развитието на дадени качества, способности, стремежи, както за отделния човек така и за обществото..."

В древната мъдрост се казва, че в началото на всеки цикъл от 2100 години идва един голям духовен водач (аз предполагам, че тук става върпос за група или за вълна от дух. учители... но въпреки това най-веорятно те имат основен изявител), който има за цел да завърти колелото на историята и да даде импулс за повдигане на човечеството във всички сфери на живота - обществен, икономически, културен, идеен, научен и т.н.
Този дух - водач дава нова светлина върху наболелите човешки проблеми, задачите които човечеството трябва да разреши през настоящата епоха, както и методите за това.
Как и къде стaва това? Къде - става в Школата, среда за развитие и изява на учениците - проводници на новите идеи.
Как - чрез приложение на методите и идеите дадено от съответния дух - водач за дадената епоха
.


За Епохата на Водолея са дадени много пророчества. Някои от основните, за които има оповестена информация, са:

повдигане на жената -

"Повдигнете жената и тя ще спаси света" (вижте например: Жената, Възпитание, което започва преди раждането, Едно ново разбиране за майчината обич...)
интегриране на знанието на изтока(сърцето) и запада(ума)
застъпване и укрепване правата на личността и на малките народи и соц. слабите слоеве на принципа "Силният служи на слабия"

пречистване на чов. сърце / издигане на ума

прекрачване на религозното тесногръдие и преминаване към интеграция на духовното познание
директени контакт с невидимите светове/йерархии

събуждане на нови сили и способности в човека - особено на интуициятя и финните усещания

масово активиране в хората на принципа на Любовта и съответно на ненасилието под никаква форма (върху себе си и върху другите). Отзвук от това е вегетарианството например, разбирането и трансформирането на страховете в нас, пречистването на чувствата, преосмисляне на ценностите и др....

събуждане и усилване на желанието за съзнателен живот , желанието за себепознание.

 Пряк израз на това е засилването на интереса към медитацията, силата на мисълта, астрологията, цветолечението, музикотерапията, паневритмията, хиромантията, френологията, нумерологията, графология, молитвата, прераждането, осъзнатото сънуване, сродните души, преживяванията на прага на смъртта и др.

обединяване (не задължително механично) на народите изгаряне на стара общочовешка карма

Земята влиза в космично пространство с по-финни вибрации и енергии. Излиза от т.н. 13-та сфера
край на т. нар. от индийците епоха на Кали Юга и начало на всеобщ възход на дух. качества в чов. раса.
преодоляване на дуалистичното мислене - материализъм-идеализъм. Решението - Космичната Стълба на Реaлността

начало на Шестата раса - расата на сърцето и Любовта

Пробуждане на колективното съзнание. Хората ще се осъзнаят като частите на едно Цяло.

отваряне на езотеричните Школи към повече хора (това е само привидна популярност и лесно достъпност - изпитите са в съзнанието на кандидатстващия). "Устните на Мъдростта са затворени освен за ушите на Разбирането" (Седемте херметични принципа)

Апокалипсис на старите човешки убеждения и ситеми. Разцвет на Новото, на доброто. "Злото ще стане слуга на Доброто",и т.н.

Основните изявители на новите идеи са Учениците - продукт на Школна подготовка, които работят под прякото вътрешно и външно ръководство на великите дух. Учители. (вижте например: За смисълът на Живота. Езотеричните Школи и достъпа до тях. Методът на Учителя.)
източници:

- Новата Култура през Епохата на Водолея

д-р Методи Константинов и инж. Христо Маджаров,
изд. Алфиола 1994, ISBN 954-8139-08-1

- Освобождение чрез Космично Съзнание

д-р Методи Константинов,
изд. Алфиола - Варна, 2001

- Учителят

съставители: д-р Методи Константинов, Боян Боев, Мария Тодорова, Борис Николов

- Методът на Учителя

Хр. Маджаров

- Съзаклятието Водолей

M. Фъргюсън
изд. Анима, София, ISBN 954-8544-04-0

« Последна редакция: Май 06, 2007, 10:48:14 am от ultrafutur »
musica universalis

Неактивен Petee

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 109
Re: Шестата раса
« Отговор #3 -: Май 06, 2007, 15:57:47 pm »
Дай описание на новите хора. Аз знам, че сърцето им ще е по средата, ще са много по-малко окосмени, без коса, но с красиво оформени черепи, зрението ще е много по-развито и ще виждат надалеч...

Неактивен Mystic

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 169
Re: Шестата раса
« Отговор #4 -: Май 06, 2007, 16:18:21 pm »
Дай описание на новите хора. Аз знам, че сърцето им ще е по средата, ще са много по-малко окосмени, без коса, но с красиво оформени черепи, зрението ще е много по-развито и ще виждат надалеч...
Може и така да е,но не ти ли  минава през мисълта,че вече може да има такива хора сред нас?!?Или пък,че те вече са си съществували във вселената и някои от тях са тук за да помогнат.Не мисля,че за сега се различават визуално от останлите.Различието е в енергията им и това  към,което се стремят,а именно нещата изброени по-горе от ultrafutur .
Все още се опитвам да опозная и намеря себе си,но повечето от изброените неща са ми напълно познати.Пак ти казвам,нови хора е много силно казано за сега. :)

Неактивен Julia

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 25
Шестата раса
« Отговор #5 -: Май 06, 2007, 18:03:05 pm »
Каквото съм чувала аз, част от тези хора вече са на земята, възможно е ние като представители на по-различно мислене да сме част от въпросната шеста раса. Доколкото знам, няма особена разлика във външността, но е възможно да имат по-развита генетична верига или тъй наречените "деца индиго" (поне според мен е едно и също нещо  :--- ) . Също и, че имат много по-голяма способност да разбират нещата дори и без да имат достатъчно информация за тях, с развит индивидуализъм, но и желание за помощ на по-слабите.  :)
Ето една книга, която почти изцяло описва въпроса за индиговите деца. http://www.yosif.net/bg/s4etinin/index23.htm
Изборът е ваш, последиците – също.

Неактивен Mystic

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 169
Re: Шестата раса
« Отговор #6 -: Май 06, 2007, 20:41:04 pm »
Разкажи малко повече за шестата раса и какво представлява тази решетка на съзнанието. Откъде черпиш информация?
Доста мислих преди да ти отговоря,защото ти имаш информацията за която ме питаш.В този форум е писано за всичко свързано със шестата раса.Меркаба,Цветето на живота,Матрицата,торсионното поле,Христовото съзнание...............
Черпя информация от тук и от себе си.

Неактивен Petee

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 109
Re: Шестата раса
« Отговор #7 -: Май 07, 2007, 19:01:05 pm »
Може и така да е,но не ти ли  минава през мисълта,че вече може да има такива хора сред нас?!?
не!

Неактивен Mystic

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 169
Re: Шестата раса
« Отговор #8 -: Май 07, 2007, 20:40:19 pm »
Може и така да е,но не ти ли  минава през мисълта,че вече може да има такива хора сред нас?!?
не!
Жалко,убедена съм,че тук в този форум има такива.Макар и още да не са го осъзнали. :)

Неактивен Fiery

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 543
Re: Шестата раса
« Отговор #9 -: Май 07, 2007, 21:40:43 pm »
  Много векове са изминали от началото на расата на атлантите и въпреки това ние виждаме последните атланти, все още смесващи се с арийския елемент преди 11 000 години. Това показва огромната продължителност на времето за преминаването от една раса в друга, следваща, въпреки че що се отнася до характерите и външните типове, старшата раса губи своите отличителни признаци и приема новите черти на по-младата раса. Това се доказва от всички типове на смесените човешки раси. Така Окултната Философия учи, че даже и сега, пред нашите очи, новата раса и раси се намират в процес на образуване, че тази трансформация ще се извършва именно в Америка и тя вече тихо е започнала.
От чистите англосаксонци, едва преди триста години американците на Съединените Щати вече са станали отделна народност и благодарение на силния примес на различни националности и брак между тях, те са раса почти sui generis не само умствено, но и физически. Цитираме думите на Катрефаж:
„Всяка смесена раса, когато се е установила и е станала еднообразна, е можела да изпълнява ролята на основна раса в новите кръстоски. Човечеството в неговото сегашно състояние се е оформило именно така и, разбира се, в множеството случаи чрез последователни кръстоски на известен брой раси, които и до днес не са определени. "
По този начин американците в течение едва на три столетия са станали именно „първична раса", преди ясно да се отделят и обособят от останалите, днес съществуващи раси. Казано накратко, те са зароди¬шите на шестата подраса и след години несъмнено ще станат пионерите на расата, която трябва да последва сегашната европейска или пета подраса, с всичките си нови особености. После, след приблизително 25 000 години, те ще започнат подготовката за седмата подраса, която ще съществува, докато шестата раса не се появи на сцената на нашия Кръг след катаклизъм, чиято първа серия трябва да унищожи Европа и по-късно цялата арийска раса (засягайки по този начин и двете Америки), както и повечето от земите, непосредствено свързани с границите на нашия материк и острови. Кога ще стане това? Кой знае, освен великите Учители на Мъдростта, но те пазят мълчание по въпроса, подобно на снежните върхове, извисяващи се над тях. Всичко, което знаем, е че тя тихо ще започне своето съществуване и наистина толкова тихо, че в течение на дълги хилядолетия нейните пионери - особени деца, които ще израснат в особени мъже и жени - ще бъдат разглеждани като ано¬малии lusus паturаеl, като ненормални физически и умствени странности. След това, с тяхното размножаване, броят им ще се увеличава с всяко столетие и в едни прекрасен ден те ще се окажат мнозинство. Тогава сегашният тип на човека ще се разглежда като изключителен изрод; докато на свой ред представителите му не изчезнат в цивилизованите страни, едва преживяващи на малки групи по островите - днешните снежни върхове - където ще вегетират, ще се израждат и накрая ще измрат, може би след милиони години, както е станало с ацтеките и става сега с Ням-Ням и гшемената-джуджета на Мулу-курумба по хълмовете на Нилгири. Всички те са последните от бивша мощна раса паметта за чието съществуване напълно е изчезнала от съзнанието на съвременните поколения, както и ние ще изчезнем от паметта на Чове¬чеството на шестата раса. Петата раса ще бъде припокрита от шестата в течение на много стотици хилядолетия, изменяйки се заедно с нея, но много по-бавно, отколкото нейната наследничка, изменяйки се по ръст,физически и умствено, точно както четвъртата раса се е преляла в на¬шата Арийска Раса, а третата - в Расата на Атлантите.
Този процес на подготовка за Шестата велика Раса трябва да про¬дължава през цялото време на шестата и седмата подраси.1 Но последните остатъци от Петия Материк ще изчезнат чак известно време след зараждането на новата раса, когато друго и ново Обиталище, Шестият Материк, се появи от новите води на повърхността на нашата планета, за да приеме новия пришълец. Там ще се преселят и утвърдят и всички щастливци, които ще избегнат новото бедствие. Кога ще бъде това -както току-що беше казано, на авторката не й е разрешено да знае. Но тъй като Природата не действа с внезапни скокове - както човекът не се превръща от дете веднага в зрял възрастен - и крайният катаклизъм ще бъде изпреварен от много малки потопи и разрушения, както от вода, така и от подземни вулканични огньове. Мощният пулс ще бие учестено в сърцето на расата, която днес се намира в американската зона, но когато започне шестата раса, фактически ще останат не повече американци, отколкото европейци, тъй като до това време те ще станат Нова Раса и с много нови народности. Обаче петата раса няма да измре, а ще продължава да живее известно време; припокриват от новата Раса в течение на много хилядолетия, тя, както току-що казахме, ще се преобразува, но по-бавно от новата; все пак, подлагайки се на пълно умствено, физическо и ръстово изменение. Ръстът на човечеството отново ще започне да се увеличава, както е било по времето на лемурийците и атлантите, тъй като докато еволюцията на четвърта раса я е довело до самото дъно на материалността в нейното физическо развитие, сегашната раса се намира на своята възходяща дъга. Шестата раса бързо ще се освободи от оковите на материята и даже от плътта.По този начин на човечеството на Новия Свят, който е много по-стар от нашия стар свят - факт, също забравен от хората - на това човечество от Патала (антипод или Долен Свят, както в Индия наричат Америка) е определена Кармата да сее семената на бъдещата велика и много по-блестяща раса, от всички, за които знаем.
След циклите на Материята ще следват Цикли на Духовност и напьлно развит разум. Следвайки закона за аналогията и историята на расите, мнозинството от бъдещето човечество ще бъде съставено от забележителни Адепти. Човечеството е дете на Съдбата на Циклите и нито една от неговите Единици не може да избегне своята безсъзнателна мисия или да се отдели от тежестта на сътрудничеството с Природата. Така Раса след Раса Човечеството ще извършва определеното му циклично странстване. Климатите ще се изменят, и те вече са започнали да се изменят. Всяка Година на Тропиците, една след друга, ще изхвърля една подраса, само за да зароди друга висша раса по възходящия цикъл, докато ред други, по-малко щастливи групи - неуспехи на Природата - ще изчезнат от човешкото семейство, подобно на отделни индивиди, без да оставят следа.
Такъв е ходът на Природата под действието на Кармичния Закон, на Вечносъществуващата и Вечноразгръщащана се Природа. Тъй като, по думите на един мъдрец, известен само на няколко окултисти:
„Сегашното е дете на Миналото; Бъдещото е рожба на Сегашното. И въпреки това, о, днешен свят! Нима не знаеш, че ти нямаш баща и не можем да имаш потомство, че ти постоянно раждаш самия себе си? Преди да започнеш  да казваш: „Аз съм порождение на изтеклия миг, дете на миналото ", ти самият вече си станал това минало. Преди да произнесеш последната дума, погчедни — ти вече не си Настояще, а наистина Бъдеще! И така, Минало, Настояще и Бъдеще са същността на Вечно-Съществуващата Троица в Единното -Махамая на Абсолютното „Е".

ТАЙНАТА   ДОКТРИНА
Блаватска
« Последна редакция: Май 08, 2007, 00:35:29 am от tan4e »
- Не можем, ще паднем! - Елате до края! И те дойдоха. И той ги блъсна. И те полетяха!

Неактивен Fiery

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 543
Re: Шестата раса
« Отговор #10 -: Юли 15, 2007, 07:04:25 am »
ШЕСТАТА РАСА

Петър Дънов


- Всяка нова епоха е творчески акт на Бога. Днешните времена не могат да се сравнят с бъдещето, което идва. Всички раси - черната, червената и жълтата, трябва да минат през бялата раса. Напредналите души от другите раси ще минат през бялата, а напредналите души от бялата раса ще минат в шестата раса. Сега в света се образува едно ядро от хора от всички нации - англичани, французи, германци, руси, американци, японци, китайци, българи, турци, сърби, черни, бели, които образуват една нова раса, един народ с нови схващания, различни от сегашните. Кой групира тези духове? Великият Божествен закон ги привлича, за да се опознаят и работят заедно. Питам: Българите могат ли да бъдат един контингент от такива хора? Могат. Ако българите не пратят там свои представители, ще слугуват. Онези народи, които изпратят свои представители, името им ще се запише в това велико царство, а онези, които не изпратят, името им ще се заличи. Писанието казва преди хиляди години: “Народи, които не служат на Бога, нямат никакво бъдеще.”
Иде един славен момент, за който трябва да се приготовлявате. Радвайте се за вашето бъдеще, за това, което ви чака.
Хора от шестата раса има сега навсякъде, във всички народи. Представителите на шестата раса ще срещнете като някое умно дете, като някой благороден момък или като някой старец.
Една сестра запита:
- Ще ги видим ли?
- Вие сте ги виждали.
В писанието е казано: „Ще се съберат всички народи и ще се освети името на Бога.”
Под „Дванадесет колена на Израиля” се разбира, че ще се обедини човечеството. Дванадесетте колена, това са дванадесетте зодиака, дванадесетте качества на човечеството.
Хората имат дребни идеи. Българите искат велика България, сърбите - велика Сърбия. Всички искат да бъдат велики. В Царството Божие всички народи трябва да се обединят.
Под „Царството Божие” трябва да се разбира хората от шестата раса. Те ще живеят в братство. Всички народи ще бъдат едно цяло.
Тези, които не разбират пророчествата, се смущават от бъдещето. Прочетете 60-та глава от Исайя. Тази глава се отнася до идването на шестата раса. В съборното послание на Юда, се казва: „Ето, Господ иде с десетки хиляди свои светии, за да вършат съдба над всички и да тури нечестивите на място.” Това се отнася за една епоха, чието начало започва сега. Досега доброто растеше в цветарника, а когато дойде Царството Божие, всички цветя ще бъдат извън цветарника - ще има естествени условия за тях.
От Невидимия Свят идат напреднали Същества - хората на новата Любов, или тъй наречените предци на човечеството. Те са работниците, които идат отгоре. И като намерят готови души за работа, ще се вселят в тях и чрез тях ще работят.
Идват нови идеи в света. Те влизат в стълкновение със старите. Защо? Защото старото не иска да предаде царството си. Те коренно ще преобразят света. Старите системи ще се заменят с нови. Който приеме новите идеи, ще се измени. Лицето му ще светне, ще придобие нов израз. Ние сме в преходната епоха. Всички ще минем в новата епоха, ще живеем по нов начин. Старите форми изживяха времето си. Старият живот вече няма материал за работа. Време е всички хора да повдигнат съзнанието си стъпка нагоре и да дадат път на Божествените енергии.


ЧОВЕКЪТ НА ШЕСТАТА РАСА


- Всяка раса се отличава с известни качества: черната раса - с въображение и силни чувства. Червената – с активност; те прилагат геометрията и математиката. Жълтата раса се отличава с обективния или предметен ум. Бялата - с разумност. Откак е дошла на Земята, тя тегли нещата на везни и ги изучава.
Шестата раса, която предстои да дойде, съдържа в себе си добрите качества на всички раси, които са живели преди нея. В това отношение тя представлява вътрешен синтез на човешките добродетели.
Като живее на Земята, човек минава през фазите на миналите раси. Някой път проявява обективен ум - тогава проявява жълтата раса. Хората на жълтата раса са консервативни и фанатици. Някой път човек е войнствен - остатък от червената раса. Някой път чувствата вземат в него надмощие - това е остатък от черната раса. Видите ли човек, който проявява разумност, той е от бялата раса. Колкото и да се пази човек, все ще мине през фазите на миналите раси и ако е самостоятелен, ще се учи от тях.
Шестата раса е раса на Справедливостта и на Царството Божие. Шестата раса иде вече и тогава Царството Божие в миниатюр ще се въдвори на Земята.

******

Културата на ума създава външни форми. Шестата раса ще влее съдържанието на тези форми.
Всяка раса е дала нещо от себе си. Бялата е направила много повече от черната и жълтата. Следващата раса - расата на Любовта - ще даде най-много. Тя ще се представлява от благородни, светли души. Тя ще донесе Новата Култура на Земята. Идеите на шестата раса са като въздуха - те сега навсякъде проникват.
Славяните ще дадат подтик за шестата раса. След събитията, които стават, шестата раса ще стане активна в живота. Ще започне да поема ръководството. На Земята ще има много повече нейни представители, отколкото сега. Те ще дадат нова насока на Културата. Славянството е подложка, върху която ще бъде присадена шестата раса.
Един брат запита:
- Има ли възможност в България да се яви шестата подраса?
- Да, има условия. Затова се работи в България от няколко хиляди години.
Шестата раса ще организира света. Ще поеме ръководството на Земята в ръцете си. Божественото в човека приспива сега нисшето, животинското в него; хиляди години го приспива, както заспива змията. Шестата раса ще ръководи, а жълтата и бялата раса ще изпълняват нейните нареждания. Учените хора, които ще дойдат, ще турят ред и порядък в света. Те са хората на шестата раса. Бялата раса ще отстъпи мястото си на следващата, както едно време черните отстъпиха мястото си на нея.
Разумните хора от всички народи ще образуват шестата раса.
Вие пристъпяте бавно и сигурно към шестата раса. Там ви очаква срещата със светлите души, които ви обичат - никакво колебание и съмнение!
В шестата раса всеки ще съзнава, че и другите имат права и свобода като него. Казано е: „Ако не се родите изново.” Тези думи подразбират шестата раса. Новораждането, за което говорят християните, е влизане в шестата раса, а покаянието, обръщението и пр. са приготовление. Новородените са вече в шестата раса. В нея няма да има вече умиране. Като дойде време да си отиде, човек ще се дематериализира, ще стане невидим. Няма да има гробища. Гробища ще има само за останалите хора, а не за онези от шестата раса. Както сега едновременно с бялата раса има черни, червени, жълти, тъй ще бъде и в шестата раса. Бялата раса само приготовлява пътя на Любовта - шестата раса. Хората на Любовта ще бъдат други хора. За тях се отнасят думите в Евангелието: „Първото възкресение.” Проявата на Любовта в хората - това е първото възкресение.
Шестата раса носи положителна красота. Хората от тази раса ще имат много правилни черти, ще бъдат красиви. Те ще носят висок идеал в себе си, който ще ги прави красиви. Те ще бъдат много по-красиви от сегашните, те ще бъдат най-красивите хора, които сте виждали до сега.
Лицевият ъгъл на европееца е 80 градуса. У по-нисшите раси е 75. У кучетата е 35 градуса. У човека на шестата раса ще бъде 90 градуса. На животните лицето е отзад. Значи станало е обръщане на 180 градуса.
Много рядко съм виждал красиви хора.
Веждите на хората от шестата раса ще бъдат по-прави, ще показват, че са части от един много голям кръг. Значи ще бъдат много малко извити. Цветът на тези хора ще бъде светъл, както една фигура, осветена от Слънцето. От лицето им ще излиза светлина, като че радиира. Вечерно време няма да има нужда от лампи. Дето ходят ще бъде светло понеже човек ще излъчва светлина. Техните очи ще виждат надалече, ще виждат в тъмнината. Когато гледаш един човек отдалече, не го знаеш какъв е, а пък човекът на шестата раса ще вижда подробностите отдалече.
Ние трябва да придобием качеството на светлината - безкористието и качеството на водата - мекотата. Това, което е направила светлината, като е осветила пространството, направете го и вие. И това, което е направила водата, като е очистила нещата, направете го и вие.
Човекът от шестата раса вече е построен, той съществува. От хиляди години го има, но го пазят, скрит е, не го показват на всички. Природата е затворена книга. Който знае да я отвори, чете в нея. Мнозина гледат затворената книга само отвън, подвързията.
С идването на шестата раса хората ще влязат в рая, ще излязат от греха.
В бъдеще човек ще помни своите минали прераждания. Ще му е приятно да ги помни, но ще чувства, че е излязъл от старото си състояние, както пеперудата, която по-рано е била гъсеница.
Човекът от шестата раса ще бъде музикален. Като влезе при болния, като му пее или свири, болният ще оздравее.


10. Културата на VІ раса – Култура на Любовта:

http://www.xnetbg.com/www/site/smf/index.php?topic=1166.msg38207#msg38207Пред новата епоха. Развитието на народите. Идването на шестата раса

http://triangle.bg/books/live-nature.1998/new-age.html
« Последна редакция: Юли 15, 2007, 08:07:40 am от tan4e »
- Не можем, ще паднем! - Елате до края! И те дойдоха. И той ги блъсна. И те полетяха!

Неактивен Petee

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 109
Re: Шестата раса
« Отговор #11 -: Юли 15, 2007, 23:27:06 pm »
tan4e, браво! Много ти благодаря.

Неактивен Fiery

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 543
Re: Шестата раса
« Отговор #12 -: Август 15, 2007, 10:31:30 am »
Новото Човечество
Слава Севрюкова

Какво ще е Човечеството на следващото хиля­долетие?

"... Нови хора ще се явят. Има ги вече - засега мал­цинство. Добри, свръхчувствителни. С небесни дар­би. Такива ще са владетелите на нежната реалност на фините сетива. В тях ще пулсират мощни духовни вълни. Идното поколение ще е по-милостиво от наше­то. Първичните елементарни човеци, които понасто­ящем преобладават, в ония дивни години все повече ще редеят. До бъзвъзвратно изчезване. Това няма да стане като с магическа пръчица, а постепенно.
С промяната предстои такава невероятна позитив­на мутация, че днешният масов човек в ония времена ще е "персона нон грата".
 
"...Новата генерация ще е направлявана от неукротим порив към духовна извисеност.За човека, е достъпно онова, към което от душа и сърце се стреми. С едно единствено условие: „Да е добър, искрен, честен. В този живот, в следващ."

"...Предстои оформяне на разширено космическо съзнание. Задават се откроими промени в човешката физика. Телата на потомците ще бъдат много по-одухотворени, пластични, красиви.От съвременна гледна точка физиката на идните човеци няма да е красива.
Представата за естетика с плавния еволюционен ход ще се промени. Хората с нова идентичност ще са с високи чела, по-големи глави и крехка муску­латура. В столетията занапред няма да се хранят обилно като нас. Та ние засега сме като полуживотни.  Пробудената Духов­ност и новият начин на живот ще допринесат за посочените отлики. Ще имат много по-ярко откро­ено умствено изражение.Ще нарастват людете с кафяви очи и кестеня­ви меки коси. Синеоките, русите почти напълно ще изчезнат. Човешката кожа ще става по-прозрачна и светла. Дори негрите постепенно ще почнат да изсветляват.
Ще се увеличат левичарите. Те превъзхождат в известна степен другите, защото центърът на духа е по-близо до лявата ръка. По тази причина вдъхновението при тях се излива леко, спонтанно.

Новата генерация няма да се интересува от физическия вид така, както ние.Стремежът ще е навътре, към същината. Към повишената чувстви­телност и разцъфтяване неземната красота на Ду­ховното. Бъдещето принадлежи не на глобалния, завоювал ресурсите на Земята сапиенс, а на кос­мическия - понесъл Вселената в душата си.
С променения стандарт за красота, култът пред човешкото тяло за идните поколения ще отстъпи назад. Ще се открои нова тенденция - преклоне­ние пред Духа.Тялото ще е все по-подвластно на висшия АЗ.


Ония хора ще са по-малко емоционал­ни, но по-сетивни и умствено деятелни. Много по-смислено ще реализират живота си в тясна симби­оза с природната среда.Раждаемостта и смъртността с годините ще бъдат балансирани така, че да настъпи хармония между нашия свят и Отвъдния.
Предстоящите промени ще стартират след 2030-2032 година. От там нататък, забелязвам, ще се открояват все повече тези посоки в развитие­то на Човечеството.
След хилядолетие съвременният сапиенс от гледна точка на нашите критерии ще изглежда не­доразвит  и сякаш малко изроден. Отношението към физическото тяло и модата, ще отстъпят на ново разбиране за Духа и Душата. Енергията на онези същества ще бъде пренасочена за тяхното усъвършенстване.
Бъдещето принадлежи на шестото сетиво. То ще заеме полагащото му се място, завладя­вайки напълно живота. Това ще е извисена нова човешка раса с отворено "трето око". Хората ще ползват на 100% мозъчни способности."

"...Само със силата на мисълта в ония далечни вре­мена ще можете да се храните .Ще пътувате с нейна помощ навсякъде.Разширявайки неимоверно обхвата й, ще изживеете,пак благодарение на нея, всичко, което пожелаете.Безгранично ще се разшири психотронното ви зри­телно поле. За да оживее Необятът и проговори веч­ното безмълвие на безбрежните простори.
Но това ще е едва след като Човечеството изра­боти всички духовни добродетели. Ония люде няма да са първични и с разраснато Его като нас. По начи­на ни на живот, пак ще повторя, все още сме твърде близо до животните (почти във всяко блюдо - месо).

Някъде дори ги надминаваме - сексът е едва ли не развлекателен спорт.

 Страстите ще залинеят. Мъжът и жената в непонятните за нас години тогава ще се събират заедно единствено при желание да създадат поколение. Духовността,както е известно, няма пол. В още по-късен етап ще закърнее до пълно изчезване сексуалният нагон.Тогава окончателно ще отпадне потребността от раждане и прераждане.
Пъпната връв между майката и плода постеннo  ще почне да се скъсява, докато накрая напълнo изчезне. Те няма да са свързани така, както сега."

"...Ще се развият в най-висша степен умствените заложби. Създадат ли едно изглеждащо днес фан­тастично общество, онези хора ще творят чудеса. Но преди това ще са овладели Природата. В смисъл - вникнали в божествената й хармония, напълно ще подчинят живота си на законите и.
Едва тогаз окончателно ще отпаднат битовите проблеми. Далечните ни наследници няма да са под­властни като нас на тях."


"...Новият човек, както казах, ще се издигне още малко на ръст, но от съвременна гледна точка с не толкова лицеприятна физика - слаба мускулатура, голяма глава.Онези същества ще са по-светли, лишени от бронзовия загар на силата. Но те многократно ще ни превъзхождат по бурния порив на духа. Ще се адаптират хармонично към природата в една много по-разумна система на живот.
В ония години ще се разрасне броят на основ­ните ни полеви структури с още две. От седем те ще станат девет. Всяка от тях - с по седем подструктури.И тъй Новият човек  ще е грацилен, нежен, неотдаден на материалното. С деликатно телосложение, доста по-ниско тегло и мно­гократно по-овладян ум. Ресурсите на неразработения човешки дух са безкрайни.
Това в задаващите се по-късни етапи ще му помог­не да преодолее дори земното притегляне. Помнете -без машини.(Хомо космикус ще владее левитацията )
Освен това оня тип същества, както вече разкрих, с лекота ще си предават мисли, без да са им необходи­ми технически уреди, независимо от разстоянията .Впечатляващото днес ясновидство ще е банално средство за земна и космическа комуникация. Необятната Вселена за суперцивилизацията ще се превърне в уютен, все по-благодатен дом. Това, което изглежда като фан­тастична приказка в моите уста, един ден ще бъде достояние на едно ново духовно поколение( Тотално развитие на телепатията)"

"...Когато двама души в оная епоха решат да контак­туват помежду си и единият, примерно, е на Северния, другият на Южния полюс, ще осъществяват връзка без техника, по духовен път. Ще ползват, благодарение разраснатите възможности на събудения ум, канали­те, трасиращи Космоса. Фини като паяжини, невидими, ала сетивно доловими. Набраздили вселенския купол, по тях непрестанно тече информация, обслужваща ви­соко еволюиралия Разум. Задава се, помнете, начало на ново, много по-извисено общуване."

"Цивилизованите, лишени от духовност и морал същества, ще отстъпят място на извисения човек, подчинен на събудения седми център... "

"...Бъдещото Чове­чество ще говори един език. Задава се контрапроцес на състоялите се някога "библейски събития с Вавилонската кула".
В него ще има от словесния фонд на всички на­роди. Ще преобладава английският. Речник без многословие - с по-малко думи ще се предава повече съ­държание.
Народностните езици не ще се погубят, въ­преки наличието на общо комуникативно сред­ство - леят се откровенията. - Ще се запази тяхна­та есенция. Ще оцелеят - свидна вековна традиция - но с ограничена функция."Зеница към Вселената
Свръхфеноменът Слава Севрюкова
Христо Нанев
П.С. Прикачен е файл с пълният текст !- Не можем, ще паднем! - Елате до края! И те дойдоха. И той ги блъсна. И те полетяха!

Неактивен veselqk-U

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 255
Re: Шестата раса
« Отговор #13 -: Август 18, 2007, 01:05:21 am »
Момиченцата в тази тема са много сладки. Колко романтично гледат на нещата. Нищо лошо но нека не забравят, че за да дойде нов свят трябва старият да си  отиде напълно. А в природата промените стават бързо, всъщност промяна неможе да стане бавно защото няма да бъде усетена като такава.Сещате се какво искам да кажа,ако наистина ще има промяна, тя ще е във вид на бедствие за нас старият свят. И защото не съм от шестата раса това изобщо не ми харесва. Ама май ще става нещо поне аз така го усещам. Понякога докато вървя, а аз много обичам да вървя, защото тогава ми идват идеи по въпроси, които ме вълнуват и както си вървят и изведнъж от никъде ме обзема едно чувство на мъка по този свят все едно се намирам напред във времето и мисля за този свят от онази перспектива и това придружено с някакви сцени на пустош и хаос и това по моя преценка продължава няколко секунди, но пък имам чувството че съм бил "там" много повече време. Едно такова шантаво, но пък може и да е признак на лудост незнам.
« Последна редакция: Август 18, 2007, 01:38:39 am от Eon »

Неактивен Mystic

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 169
Re: Шестата раса
« Отговор #14 -: Август 18, 2007, 11:19:44 am »
Момиченцата в тази тема са много сладки. Колко романтично гледат на нещата. Нищо лошо но нека не забравят, че за да дойде нов свят трябва старият да си  отиде напълно. А в природата промените стават бързо, всъщност промяна неможе да стане бавно защото няма да бъде усетена като такава.Сещате се какво искам да кажа,ако наистина ще има промяна, тя ще е във вид на бедствие за нас старият свят. И защото не съм от шестата раса това изобщо не ми харесва. Ама май ще става нещо поне аз така го усещам. Понякога докато вървя, а аз много обичам да вървя, защото тогава ми идват идеи по въпроси, които ме вълнуват и както си вървят и изведнъж от никъде ме обзема едно чувство на мъка по този свят все едно се намирам напред във времето и мисля за този свят от онази перспектива и това придружено с някакви сцени на пустош и хаос и това по моя преценка продължава няколко секунди, но пък имам чувството че съм бил "там" много повече време. Едно такова шантаво, но пък може и да е признак на лудост незнам.
И ти си сладък с тези расъждения. :D Разбира се,че ще има промяна и то драстична.Всъщност тя вече е започнала и то не от  вчера.Ние самите едва ли ще видим карайния резултат,което малко намаля романтиката в случая.И мен ме боли и ме обзема тъга като глеам какво става с всеки изминал ден. :( Но също се и радвам,защото все повече и повече хора се пробуждат,минавайки през собствен катаклизъм и сътресения.Наистина не знам,защо си решил,че не си от шестата раса?!? Това,което си написал накрая не е ли улика,която да ти показва,че все пак може и да си!
Аз самата не миисля,че прехода ще е гладък,даже картината която виждаш за секунди ми е доста позната като начин за ново начало или по-точно продължение.Зависи от вътрешната нагласа и гледната точка.Определено обаче край няма да има,не и така както го разбираме ние,тук в 3-то измерение. :-*

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27