За мен започна процес на много сериозно обучение. Всичко тръгна с опознаването и изучаването на моите реакции при различни събития. Децата на Слънцето ме питаха за обикновени неща, които всички ние знаем: как пресичам улицата, защо чакам на червен светофар. След това бяха практическите занимания. Какво е това "пари" и за какво са ни нужни; какви са продуктите, с които се храня, защо ги употребявам за храна и т.н. Моите обяснения за храната им се сториха странни и ми казаха, че енергията за поддържане на тялото може да се получи и от други източници и основният източник е може би праната. Предложиха ми да проведа 40-дневен очистителен цикъл, на което веднага се съгласих.
До запознанството ми със Слънчевото Съзнание няколко години бях на растителна храна, но даже това не се оказа достатъчно за едно дълбоко очистване. През първата седмица се наложи да намаля количеството храна до един варен картоф и няколко плода на ден. Децата на Слънцето непрекъснато следяха всяко мое действие, даже през нощта едно от тях беше в спалнята ми.
На втората седмица дневният ми порцион беше един плод. Веднага ще ви посъветвам, не пробвайте това върху себе си, защото всичко се подбираше индивидуално за моя организъм. Количеството вода също беше съкратено до една чаша на ден. Теглото ми се промени до една определена граница и повече надолу не слезна. Попитах Децата на Слънцето за необходимите витамини, които ежедневно би трябвало да постъпват в организма ми и техният отговор ме удиви. Те просто ме заведоха до аптеката и казаха да купя опаковка детски витамини, на която пишеше по колко таблетки трябва да се приемат на ден.
Третата седмица очистването започна с тези витамини, в моя порцион липсваха всякакви плодове и зеленчуци. Така цялата трета седмица бях на витамини, но на мен изобщо не ми се ядеше. Разбрах, че за поддържането на човешкия организъм е необходимо съвсем малко храна. Физическото тяло на човек прекрасно функционира при поемане на минимално количество храна. Разнообразието на вкусовите качества на храната носи радост на емоционалното тяло и то подтиква към употреба на голямо количество разнообразна храна, от която пък се усвоява съвсем малка част, а всичко останало организмът изхвърля.
В средата на четвъртата седмица се наложи да се разделя с водата и витамините. В края на седмицата, на финала на очистването, изпитах огнено прогаряне, така го нарекохме тогава. Това е, когато огнена енергия с висока вибрационна честота влиза през трета слънчева чакра и изпълва цялия организъм, всяка клетка, всеки атом. Казаха ми, че по-рано, за да се повишат вибрациите с половин обертон са били необходими 50 г., а сега това става за няколко земни секунди. Усещането е такова, все едно вътре всичко гори, струваше ми се, че температурата ми е над 40 градуса, но термометърът показваше 36.6. Чувствах пълно изтощение, трудно се придвижвах, най-добре ми беше да съм легнал.
Това продължи около денонощие, като най-трудни бяха първите часове. Чувството, което изпитвах тогава може да се определи като вътрешен пожар, но без огън. Постепенно, когато всички атоми преминат на по-високочестотен режим на вибриране, тези енергии се възприемат по-спокойно. Такова прогаряне се случва само един път, след това този поток и тези честоти се възприемат спокойно. Увеличава се активността, жизнеността, радостта и т.н. В Библията съм чел за огнено кръщение. Възможно е това да беше същото. По-късно думата "прогаряне" я сменихме със "сияние" и вместо огнено прогаряне се получи огнено сияние. И всички, които се подготвяха за огненото сияние, го приемаха с лекота. По онова време подготовката за този процес изискваше много време. През 2003 г. за подготовката бяха необходими няколко месеца, а сега, през 2006 г.- от няколко дена до три седмици.
За днес-толкова, ще има продължение...
С любов и уважение-Алексей и Ксения