Логиката на филма е желязна, но я да видим твоята...
Ами тогава проект Венера е проект на господарите на света, които в момента го управляват.
Дори и така да е (а не е задължително), замисли се на кого пък са проект господарите на света, защото съм почти сигурна, че знаеш отговора и тогава ще разбереш защо те са неизбежни. Ако "неизбежността" на проекта (която от какво зависи?) задължително го вписва в плановете на илюминатите, то техните планове не зависят ли от същото, от което и самата "неизбежност"?
Доколкото схванах контекста на въпроса ти, питаш за следното:
Естествено, че всичко идва от космоса и илюминати са наместници... отношението е нещо като МВР(космоса) и кварталния(илюминати).
Защо проект Венера е неизбежен? - защото сегашният социален ред наистина има давност, и наистина сега е моментът на неговото разпадане, както се казва във филма.Понеже никой няма да позволи хаос на тази планета, значи никой няма да позволи да няма социален ред, след като давността на този изтече.И след като филмът е откровение на сега контролиращите, значи те просто ни информират какъв ще е следвещият ред - проектът Венера.
Но ти питаш и за нещо по-дълбоко.
Кое
фактически прави дневния ред на илюминати(на извънземните) неизбежен.
Илюминати(в ролята им на чуждопланетни посланници) действат според законите на Вселената и Вселената е това, което прави политиката им неизбежна.Какво означава това.
1.Астрологията.Планетите оказват влияние на нашия начин на мислене, емоции и поведение, но те оказват само
влияние, те са
потенциал, подправка в ястието и не се мешат в
свободната воля на човека.
2.Номерологията също е система от петенциали - изчислявайки актуалните потенциали, можеш да избереш да действаш потенциално(препоръчано от числата действие) или непотенциално(непрепоръчано от числата действие).Потенциалните действия са "подпомогнати" по естествен начин, непотенциалните са "затруднени" от естествения поток на околните вибрации.
Илюминати предвиждат всички потенциали(които са неразривно свързани) - номерологични, астрологични, циклични(източните науки) и кой знае още какво.
След това, създават такива физически предпоставки, които да материализират потенциалите.Също така те взимат такива действия, които
винаги да са потенциални - винаги подкрепени от общата вибрация.
Пример:
Илюминати искат да промотират дадена стока и да се купи от повече хора, щото е отровна.
Имат нужда от такива потенциали, които им дават потенциал "ще сте по-щедри днес", и които дават на хората потенциал "ще развържете кесиите си днес, време за почивка и развлечения".
Ако трябва ще чакат десетилетия, докато Вселенските цикли се напаснат по този начин.И, когато се появят такива потенциали, те правят потенциалното - намалят цената на стоката и ти пускат измамно инфо.Ти си казваш "брей, това е яко, и е в промоция.Супер! В хороскопа ми пише "развлечения!" И готово.
Един вид илюминати подтискат полезните за нас потенциали на вселенските цикли, като ги оставят в "потенциал", а засилват потенциалите, изгодни за тях самите, като ги
овеществяват.
Но
свободната воля винаги съществува и вероятността нещо да се случи никога не е 100%.Може да е 95%, 90%, 98%, но не и 100%.
Затова:
3.Илюминати винаги действат масово и никога единично.Математическото изчисляване на вероятностите също е вселенски цикъл.Ако вероятността планът им да има успех е 95%, те го правят да е 100%, като го правят масово.
От 8 млрд. човека 10 ще вземат точно онова решение, което контрира плановете им.И останалите (8млрд.-10) човека ще са взели изгодното за илюминати решение.
И затова имат нужда от човешка маса.Органични портали, пропагандни агенти, био-роботи, заплахи, принуда - всичко, което да принуди свободната воля, за да намалят този малък процент(5% в случая) колкото се може повече.Конкретно, защо проект Венера е неизбежен? Ето защо:
Защото използвайки всички потенциали за деградация на човека, илюминати са успели да го деградират.Сега човешката раса е в такова положение, че най-доброто, което може да направи, за да се консолидира и да не се разпадне, е да премине към проект Венера.Това е в интереса на човечеството.
Само че проект Венера ще се завежда от илюминати, които искат да използват този потенциал на човечеството - защото са го изчислили преди хилюдолетия, изчислявайки формулите на вселенските цикли.
Така, контролирайки овеществяването на потенциала на човечеството, те имат контрол върху силните страни на човечеството(потенциално подкрепените действия).
Още повече:
Аз съм намразил човечеството заради това, което е в момента и искам да го напусна и да отида в планината.Само че ако човечеството се разбунтува срещу чипа, планината ще се напълни с хора!
Тоест аз не искам човечеството да се бунтува срещу чипа, не е в мой интерес.Ако пък стане потоп, планините пак ще се напълнят с хора, и това не искам.
Всъщност
искам всички да бъдат чипирани, за да не могат да се измъкнат от градовете и да ме оставят на мира в планината и да живея така, както искам.
Но как? Защо това е мой интерес? Защото илюминати са изчислили потенциалите на моето поколение, на моето време, и са знаели, че аз(и поколението ми) имам потенциала да намразя човечеството, АКО то сатне еди какво си.
И те са направили нужното, за да стане човечеството такова, че да мога да го намразя.Едновременно с това са ми подхвърлили нужните ситуации, за да се развия така, че със сигурност да използвам потенциалите си - тоест да намразя човечеството.
Така илюминати са изчислили много преди да се родя, че моите поколения са потенциални техни съюзници и агенти, имащи общ интерес с тях.Човечеството е хванато в много по-здрава примка, отколкото се пише.За първи път виждам написано това, което пиша и дори това, което написах, не може да обхване цялата здравина на примката.
Човечеството е повече роб, отколкото някой до сега си е пердставял.Това отговаря на въпросите защо правят това и защо го правят сега.
Има много източници, които предричат, че човечеството ще спечели и илюминати ще се разпаднат.
Ами естествено.Защото след чипирането илюминати стават излишни и се пенсионират.Няма нужда вече да се пропагандира, да се подтиска, да се плаши, да се взимат дейстивя за намаляне на малкия процент вероятност на издънка, защото вече всеки ще има чип и извънземните вече нямат нужда от посредници, за да манипулират свободната воля.И защо не са ни чипирали в самото начало? Защото хороскопа им е казвал "ще имате власт, но за кратко".И са чакали тези десетки хиляди години, докато хороскопът покаже "ако действате сега, победата е сигурна вовеки".
Те са ЗНАЕЛИ, че това ще се изпише, и са ЗНАЕЛИ, че ще се изпише след десетки хиляди години с точност, защото са го изчислили.И понеже знаят, че не може да се бориш с Вселената, са решили да чакат това време.
За тези десетки хиляди години са ни дали астрономията, но не са ни дали начина да я използваме.
Дали са ни пистолет, без да споменат как да се прицелваме.Дали са ни статия във вестника за медицински метод, който никога няма да излезе от вестника.Дали са ни МНОГО знание, и са премълчали ВСИЧКИ спусъци.
Ние сме безпомощни и невъоръжени.Освен ако не успеем да се развием така, че да преоткрием спусъците.Като всички, които са елминирали - Тесла например и много други.