Автор Тема: Рейки: окултният капан за болни хора  (Прочетена 45510 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

firma

 • Гост
Рейки: окултният капан за болни хора
« -: Януари 03, 2006, 12:01:32 pm »
 Къде е истината, за какво става дума при феномена "Рейки"?

    РЕЙКИ е японска дума. Първият йероглиф РЕЙ означава "тайнствена сила" или "Трансцендентален Дух". За християнското съзнание всичко става съвършено ясно - ако не става дума за Божия Дух, тогава можем да говорим само за "поднебесните духове на злобата", т.е. демоните. Йероглифът "КИ" означава "Жизнена сила, Светлина или Енергия на биоплазмата". Като съберем заедно тези два йероглифа, ще получим типичния за възродения съвременен окултизъм хибрид от мистика и спекулативна наука."

Всеки човек може да приеме енергията Рейки; единственото условие е да си платиш. Първата степен струва няколкостотин евро, втората - над хиляда, а майсторската степен, която дава право да посвещаваш други хора - около десет хиляди долара. Платилият за първата степен посещава четиридневен семинар, по време на който получава "посвещение", диплом, литература. След "инициацията" някои изпадат в истеричен смях, или напротив - в абсолютна меланхолия. Всеки от посветените рейкисти преди всичко трябва да вярва в "Канала", от който идва енергията, в "Силата".

На думи рейкистите са толерантни към всички религии. Но на практика не одобряват посещението на църква. В крайна сметка, А. Шабанов прави извода, че практикуването на РЕЙКИ не е безопасно: По свидетелствата на няколко човека, инициирани и практикували РЕЙКИ, и след това завърнали се в Православната църква, РЕЙКИ действа разрушително на психиката на човека.

Ето какво разказва Светлана К., практикувала три години:

    "При нас имаше странни случаи, някои от тях просто ужасни. Например, представете си, на една жена след ултразвуково изследване, й казват, че е бременна. Тя отива при Майстора РЕЙКИ, той й провежда 10-минутен сеанс, след което медицинската апаратура показва, че плодът е изчезнал. Не знам защо, но у всички в групата ни имаше големи семейни проблеми, особено ако единият член на семейството е получил инициация, а другият - не. Мнозина направо се разведоха. Опитвахме се да си помагаме един на друг, но всички постоянно практикуващи бяха с много разбита нервна система..."

AiKiDoKa

 • Гост
Отг: Рейки: окултният капан за болни хора
« Отговор #1 -: Януари 03, 2006, 12:42:35 pm »
Ricardo,би ли ми обяснил откъде се взе тази статия и до колко си наясно с практикуването на Рейки,за да пишеш
всичко това ?В "Езотерика" --> "Рейки" писах за този японски метод на лечение.Запознат ли си с историята и същността му или чисто и просто си повярвал и постнал прочетеното в нет?Много жалко,ако наистина вярваш
на всичко това.....Нищо лично,повярвай!Само че по това,което прочетох излиза,че аз едва ли не съм се замесила в секта,с цел манипулация и експлоатиране на доверието ми - практикувам Рейки от 2 години и със
сигурност мога да ти кажа,че не съм конфликтна или агресивна личност и че ходя на църква не просто по празници....Съжалявам,ако съм груба,но съм силно възмутена от това,което прочетох.Защо не попрочетеш
нещичко за Рейки,преди постването на подобен род неща?Всеки може да бъде иницииран в Рейки,да.Вярно е,че степените са скъпи,на мен ми взеха съвсем символична сума.Едно нещо ще ти кажа - да видиш усмивката на любим човек , на когото си помогнал благодарение на Рейки е прекрасно,незаменимо е....
Ще спра до тук , а ти си вади изводи каквито искаш.Изборът е твой.....
Успех по Пътя...

firma

 • Гост
Отг: Рейки: окултният капан за болни хора
« Отговор #2 -: Януари 03, 2006, 15:34:01 pm »
Аз се срещам с хората,които водят курсовете по РЕЙКИ,там е една мафия.Лично мога да ти обясня.От съображения за сигурност не мога да ти кажа подробна информация.Повечето което пиша съм видял лично.Не споря за твоето мнение.
Тази статия не моя,аз трябва да задържа добрия тон.Всеки си прави избора,бих казал до време.Тъй като се занимавам с наука и съм инженер,съм на друго мнение.Хора които не зачитат Бог,ще разберат.Всичко ще си дойде на мястото.Тази енергия космическа,универсална.Знаеш ли че след курса по РЕЙКИ може да се влияе на хората от разстояние.РЕЙКИ може да бъде използвано както за добро,така и за много зло.Добре е човек да се опари веднъж,после да коментира.
« Последна редакция: Януари 03, 2006, 15:36:40 pm от Ricardo »

AiKiDoKa

 • Гост
Отг: Рейки: окултният капан за болни хора
« Отговор #3 -: Януари 03, 2006, 16:11:19 pm »
Благодаря за добрия тон,аз също ще се постарая да го запазя  ;)
Искрено се надявам всеки един,който се занимава с Рейки да използва тази енергия единствено за добро и в
помощ на човечеството.Вярно,ако човек попадне в ръцете на "тъмните" става безкрайно опасно,особено когато веднъж вече си иницииран,отворен.Затова предпазливостта е от особена важност....Свързвам Рейки с
Любовта,с помощта,която се опитвам да даря на човек в беда...Рейки се изпраща от разстояние след инициирането във 2-ра степен.Интересното което се случи при мен,и за което не предполагах бе,че макар и да съм 1-ва степен,човек на когото изпращам от разстояние,например в друг град,усеща приятна топлина,по същият начин както при обикновен сеанс.Явно се получава :) Далеч съм от мисълта да я използвам за лошо!!! ;)

firma

 • Гост
Отг: Рейки: окултният капан за болни хора
« Отговор #4 -: Януари 03, 2006, 16:22:00 pm »
Напълно си правя за това AiKiDoKa,но помисли сега за всички тези хора които е използват за лоши цели.Нещо знаеш ли как може да се предпазят хората ако им влияет от разстояние ???

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 652
 • In Lies We Trust...
Отг: Рейки: окултният капан за болни хора
« Отговор #5 -: Януари 03, 2006, 16:26:05 pm »
AiKiDoKa. Знаеш ли колко хора започват с добра умисъл, пък накрая се оказва, че са манипулирани. Ще оставя настрана всичко, което имам СРЕЩУ Рейки.

Ще те питам само едно. Как намираш факта, че Рейки се заплаща? Кой дава духовност срещу пари? Моля те, не бъди наивна :) Знаеш ли, че това в духовният свят е престъпление? Замисли се! Как е възможна и кой допуска, работата с финните енергии да се ПРОДАВА за нещо материално? И що за "учител" трябва да си? Отговори ми моля те.
« Последна редакция: Януари 03, 2006, 16:36:08 pm от Horus »

firma

 • Гост
Отг: Рейки: окултният капан за болни хора
« Отговор #6 -: Януари 03, 2006, 16:32:33 pm »
Молба към всички.Много ви моля да запазим добрият тон.Утре не искам да усъмна в бедствено положение. ;DВсички се трупа един момент избива.Земята е жива.

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 652
 • In Lies We Trust...
Отг: Рейки: окултният капан за болни хора
« Отговор #7 -: Януари 03, 2006, 16:35:04 pm »
Добрият тон мисля, че е запазен? Или бъркам?

firma

 • Гост
Отг: Рейки: окултният капан за болни хора
« Отговор #8 -: Януари 03, 2006, 16:39:22 pm »
Просто много ми дойде в последно време и на мен. :( всички са се наострили срещу мен заради статиите свързани с Библейкият код.
« Последна редакция: Януари 03, 2006, 16:41:08 pm от Ricardo »

AiKiDoKa

 • Гост
Отг: Рейки: окултният капан за болни хора
« Отговор #9 -: Януари 03, 2006, 17:13:32 pm »
Ricardo,доколкото съм запозната,човек може да се предпази като се "заключва" - кръстосване на ръце и крака
например,ако си в седнало положение (това на физическо ниво и при близък контакт в момента,в който усетиш негативното енергийно влияние на този,който се опитва "да ти бръкне в здравето" ,образно казано).На мен лично ми се случи няколко пъти,при което усетих силно главоболие и някакво "въртене" в главата си.В същият този момент просто "се заключих" и вибрациите престанаха.Много ясно виждах този,който ми причини главоболието.До тогава нямах никаква представа какво ще усетя,ако ми се случи подобно нещо.Направих си извода,че тялото не може да бъде лъгано,усеща и реагира на негативните енергийни вибрации.Ситуацията беше кофти...От разстояние ли ?....не ми се е случвало до този момент и се надявам да не ми се... ;)
Предполагам,че начинът е същия - "заключване".

Horus,прав си,може би съм наивна до някаква степен,но се уча  ;) или поне силно се надявам да се уча и да успея
да се развия в положителна насока....
За заплащането - не съм съгласна и никога не съм била съгласна с това.Да изкарваш пари , "продавайки духовност" както ти каза е престъпление.Не твърдя,че одобрявам.Просто исках да споделя как беше при мен
и какво бе усещането ми.За манипулаторите мога да кажа ,че са за съжаление,най-малкото....ограничени и безкрайно объркани индивиди...Съжалявам за което.  :-[


Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 652
 • In Lies We Trust...
Отг: Рейки: окултният капан за болни хора
« Отговор #10 -: Януари 03, 2006, 21:50:19 pm »
Да, за заплащането няма оправдание и по мое мнение това трябва да спре като дейност.

Друг въпрос.

Смяташ ли, че лекуването с рейки е правилно на кармично ниво? В смисъл такъв. Много от болестите са заложени кармично. Т.е. човека ТРЯБВА да мине през тях и то сам. Идва рейки "учителя" и оправя нещата, като вреди страшно много първо на себе си, второ на жертвата си.

:--- :--- :---

Неактивен Mirotvorec

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 3 789
 • Азъ, от Народа на Еднорога
  • http://silverunicorn.org/
Отг: Рейки: окултният капан за болни хора
« Отговор #11 -: Януари 03, 2006, 21:55:45 pm »
Споко, дечица, XNETBG е място с позитивна енергетика и такова ще си остане (ако бъркам-поправете ме).  :D
Тъй като  ме интересува как човек може да помогне на себе си, на своите близки и на самата планета в целия този енергиен преход, да попитам: практикуването на Рейки по какъв начин повдига вибрациите, примерно. И дали смятате, че хилядите вече рейки-майстори (мания е) въобще се замислят за такива бъдещи събития като квантовия скок?
Не мисли като човек!-Крион

AiKiDoKa

 • Гост
Отг: Рейки: окултният капан за болни хора
« Отговор #12 -: Януари 03, 2006, 23:00:42 pm »
Horus,съгласна съм с това,че много от болестите са заложени кармично,напълно.

Но не смятам,че чрез Рейки сеансите и практиките,при условие,че работиш единствено в името на добото на
съответния човек,би могъл да повлияеш негативно върху кармата му.Каквото трябва да се случи - то се случва,нали?Не можем да променим нещата.Но ако чрез Рейки успеем да подобрим здравословното състояние на човек (дори и за кратко),макар и да му е заложено кармично да загине от същата тази болест,която сме лекували,защо да не помогнем?Знаеш ли,благодаря ти за въпроса,има върху какво да помисля. ;)

Mirotvorec,чрез изравняване на енергийните вибрации в 12-те чакри (защо навсякъде пишат,че са 7 ?!).Това става по време на Рейки сеансите - когато работиш върху себе си или върху друг човек.С времето чувствителността ти към енергията,която усещаш да преминава през дланите ти,се изостря.Става с повече практика.

Неактивен ultrafutur

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 786
 • Amor vincit omnia
Отг: Рейки: окултният капан за болни хора
« Отговор #13 -: Януари 03, 2006, 23:33:00 pm »
"Едва ли ще познаеш кой съм или
  какво искам да ти кажа,
  Но все пак ще ти нося здраве..."
 :D                     :D                       :D
musica universalis

AiKiDoKa

 • Гост
Отг: Рейки: окултният капан за болни хора
« Отговор #14 -: Януари 03, 2006, 23:37:48 pm »
хи хи хи,е,нали е здраве - само добро!  ;D  ;D  ;D  ;D  ;D  ;D  ;D

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27