Автор Тема: Santa или Satan? Митове и Коледни егрегори  (Прочетена 45321 пъти)

0 Потребители и 3 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 652
 • In Lies We Trust...
Santa или Satan? Митове и Коледни егрегори
« -: Декември 23, 2005, 00:04:21 am »
До днес никой не се е погрижил да обезпечи дори парченце доказателство, че Санта и Сатан са едно и също същество. Светът никога не ще узнае истината за него заблуден от купищата медийни хипнози и техните публицистични бъртвежи. Затова днес ще споделя с вас този материал като коледен подарък . Някои ще ме упрекнат за дързостта ми,  други ще помислят, че съвсем съм си загубил ума в конспирациите, но аз съм длъжен да споделя моите съмнения и да разбуля един мит, който ни е хипнотизирал от много време насам и ни тласка към дупката, показвайки ни непрекъснато, че винаги има накъде...
Ще се радвам ако бъда разбран поне малко от вас.


Дядо Коледа накратко е едно зло полуприказно-полудействително същество, което с времето си е станало достатъчно силен полубог контролиращ декемврийската икономика, подмамващ и принуждаващ хората да предприемат умопомрачителни дела всички обзети от “празничният дух и настроение”.
И основно – борец срещу Иисус претендиращ за контрол на неговият собствен рожден ден. Култът и егргора към Санта расте главоломно с всяка година. Децата се програмират от малки до възрастни да бъдат раболепни слуги на празника. Ритуали като раздаване на безобидни коледни сладки, колене на животни, приготвяне на купища храна – всичко това отлконява от основната цел – рождеството (какво писах за ритуалите в темата за егрегорите – те най-силно го снабдяват с енергия и са негово основно оръжие – ритуалът е заробването на съзнанието!!!)

Какво наистина знаем за него?
Дали той е само веселият стар, безобиден приятел или нещо или някой друг се крие зад този образ?
Не е ли Санта “Големият червен дракон” описан в “Откровението” на св. Йоан?
Нека разгледаме характеристиките на Дядо Коледа и видим какво знаем за приликите между него и Сатаната:
 
* Двамата живеят на място недостъпно за смъртни и са безсмъртени както добре знаем.
* И двамата са облечени в кърваво червено – не наричаха ли Сатаната великия червен дракон?
* И двамата разполагат с армия от милиони желаещи да се облагодетелстват от техните подаръци, а те от своя страна като богове могат да правят чудеса, за да задоволят тези прищявки.
* Появяват се предимно нощем и двамата са в състояние да обиколят земното кълбо само за 1 нощ, Дядо Коледа летейки по въздуха с рогати зверове под негова команда. Знаете ли кой е наричан княз на въздушната власт? Нека погледнем в Ефесяни 3:2:
 
”в които живяхте някогаш според живота на тоя свят, съгласно с княза на въздушната власт, сиреч на духа, който сега действува в синовете на неверието”.
 
* Родителите използват и двамата като средство за контрол на поведението на техните деца ("Внимавай, Дядо Коледа вижда и чува всичко и няма да ти донесе подарък!!!)
* И двамата имат специално отношение към християнството.
* Също като Сатаната, Дядо Коледа използва вълшебство за да се промъкне в билиони домове само за една нощ чрез намаляване на размерите си и заемайки каквато си иска форма (знаем добре за неговата оядена средна част на тялото шаваща като желатин...).
* Защо Санта трябва непременно да пътува през нощта? И защо се промъква тайно? Ето какво казва Иисус за тайното промъкване:
 
” Истина, истина ви казвам: който не влиза през вратата в овчата кошара, а прескача отдругаде, той е крадец и разбойник… (Йоан 10:1)
* Кой е Принца на Тъмнина? Не ги е страх от огън и горещина или екстремни температури (Дядо Коледа се спукска все по комини например, а живее на северния полюс...).
* В САЩ и западна Европа камбаните са характерни за Коледа, добре знаем значението на английската дума БЕЛ. От къде идва това? Б-ЕЛ...кого наричат окултистите ЕЛ? Сатаната сам по себе си е инструмент, асоцииран с пеещите звънчета.
* Той има малки черни кръгли светещи очи, целите са зеница, като на насекомо.
* Понякога го наричат "Старият Ник", което уж се отнася до Свети Никола, но в деиствителност това е прякора на Сатаната. В някои селски наречия още го наричат Old Nick, Old Clootie, Old Teas ......всички тези имена се отнасят до Сатаната. Проверете Encyclopedia of Occultism and Parapsychology p.650 и ще разберете какво се крие зад това име - анаграма на Сатан Лукас, което звучи много злокобно (“Светлина на Сатаната”???).
* Разпространява своето послание за ненаситност и преяждане точно на най-светлият празник – Рождество Христово.
 
 
Наистина повечето деца вярват в него много преди да са научили за истинското значение на Коледа, или изобщо чули думичка за Христос. Даже по късно истинският смисъл на Коледа е често умишлено игнориран и злите правила на Санта са пренасят към следващите поколения.
Сега да разгледаме по обширно явлението Санта от няколко аспекта:

Психилогия

Изучаването на човешкият мозък е... извинете непреднамерен каламбур - една "сива област" на науката. Структурата на мозъка е добре известна, протичащите химически процеси в него добре познати, неговите електрически импулси измерени. Но анализа на човешката мисъл сама по себе си е все още мъглява част на науката. Най добрата аналитична техника е тази, на която ни учи Иисус - притчата. Обмислете за момент следният ефект върху психологията на малките деца, след това го умножете неколкократно когато те попаднат в лапите на общообразователната система.
Милиони деца по света остават твърде разочаровани когато узнаят че Дядо Коледа не съществува. Това разочарование рефлектира и върху тяхната вяра и в Бог - щом няма Дядо Коледа, нямя и Бог, щом родителите са лъгали за Дядо Коледа, те може би лъжат и за съществуването на Христос, щом Дядо Коледа е фалшива игра, може би Иисус също - равнозначно. В много държави училищната система съвсем преднамерено възпитава атеизъм. Каква тъжна притча на нашето общество... Растейки в заблуда и лъжи децата от крехка възраст отхвърлят вярата. Често са нужни години след това за да се върне загубената душа. Т.е. от психологична гледна точка вярата в Бог се разклаща до основи с откритието, че Дядо Коледа е само една красива празнична илюзия. Първи успех за илюминати - подсилване на отрицателни енергии, подхранване на егрегора на разочарованието (при децата мислите, емоциите и енергиите са много силни) и създаване на условия за материално мислене, както и доста добра почва за един атеистичен възглед в живота по принцип оттук нататък...


Морфология

Има дял от езикознанието наречено морфология, което изучава как си взаимодейсват думите и как те се променят с времето.
Самото име Санта Клаус идва от датското "Sinterklass" т.е. свети Никола. И това е същият свети Никола, владика на Мира, реално лице живяло в Мала Азия, сега на територията на южна Турция. Както много често се случва, добротата на човека става извинение да се създаде легедна, която да узурпира и съперничи на Бог сама по себе си.
Има обаче едно несъгласие относно връзката между Св.Никола и Санта Клаус. Според мита най-често Св. Никола е разглеждан в някои западноевропейски страни като патрона-светец на децата. Тази роля  главно се базира на приказките, където вследствие на неговото наследено богатство Св. Никола откупува много деца от робство и ги връща на техните родители. Истинският светия даже е известен и с това, че понякога е подхвърлял чанта с пари през прозореца на гладуващи фамилии и изчезвал бързо зад ъгъла преди благодарният баща да излезе, да го види и да му благодари. Тези действия били изпълнени изцяло с християнска любов и състрадание, нещо, което е напълно изопачено и почернено от благополучното ни състояние в модерните ни времена и замислите на Санта. Даже много състрадателни и добронамерени хора решили да направят дарение, го правят в името на Санта, докато името на Иисус е тотално забравено особено в “Земята на свободата” – САЩ.
 
Не е само до морфологията на името само по себе си, обърнете внимание на няколко факта. Ако се преаранжират буквите в името му от Santa - Санта ще получим Satan - Сатан. Санта има същият буквен състав като Сатан. Това подробно ще разгледам в “Окултизъм”, сега само искам да спомена най очебийното - Блаватска, майката на “Ню-Ейдж” движението в нейната книга "Тайната доктрина, том 2 стр. 350 казва: "Името не е важно, важни са буквите в него" (!!!). До тук добре, първата дума е очевидна, остава втората – Clause - Клаус. И тук има тайно значение.  Пак да преаранжираме – Клаус = Lucas.
"Lucas" е съответсващото име с корен от латинската дума lucaris. Тази дума означава “принадлежащ на гората, на дърветата”. В този смисъл можем да разглеждаме термина Сатан Лукас  като “отнасящ се до дърветата”.  Виждате ли тук проблема? Много преди мен е писано по този въпрос. В древни времена са същесвували езически ритуали, свързани с вечнозелените дървета. Те се споменават многократно в Библията и са забранени. Защо използването на тези дървета е забранено от Бог? Нека видим! Когато перфектното сътворение на света е помрачено от греха – това долно дело на старата змия Сатаната, той посява семето на съмнението (Битие 3:1) нарушавайки божията заповед да не се докосва дървото на знанието. Тогава грехът се утвърждава на света защото Ева, а след нея и Адам опитват от забраненият плод. Бог, за да предпази двамата от следващата им греховна стъпка - дървото на живота, поставя там пазач един Огнен ангел. В противен случай те биха станали безсмъртни като ангелите и по такъв начин неспособни да откупят греха си. Много мислители определят мечът като наказание, но мъдреците винаги са смятали мечът като предпазно средство за човешкият род.
 
В ранната човешка история  една от най строгите форми на наказание е публичното обесване на  дърво – като унизително доказателство за извършени престъпления.
В Старият завет бог заповядва на евреите да не постъпват така с хората: “тялото му не бива да пренощува на дървото, а го погреби в същия ден, защото проклет е пред Бога (всеки) обесен (на дърво), и не осквернявай земята си, която Господ, Бог твой, ти дава за дял. “ (Второзаконие 21:23)
Проклятието на бог се отнасяше и до други нации, които се кланят на други богове: “Разорете всички места, дето народите, които ще завладеете, са служили на боговете си, по високи планини и хълмове и под всяко клончесто дърво” – (Второзаконие 12:2)
 
Думата “зелено клонесто дърво” е споменато над 12 пъти в Старият завет – ето няколко примера:
........ И ще узнаете, че Аз съм Господ, кога поразените ще лежат между своите идоли около жертвениците им, на всеки висок хълм, на всички планински върхове, под всяко зелено дърво и под всеки клонест дъб, там, дето принасяха благовонни кадива на всичките си идоли........ (Езекил 6:13)
......и той принасяше жертви и кадеше по оброчища и по хълмове и под всяко клонесто дърво... (Летописи 28:4)
.........видя ли ти, що върши отстъпницата, дъщерята Израилева? Тя ходи на всяка висока планина и под всяко клонесто дърво, и там блудствува... (Йеремия 3:6)
........ Признай само вината си: защото ти отстъпи от твоя Господ Бог и разпътствува с чужди под всяко клонесто дърво, а Моя глас не слушахте, казва Господ.... (Йеремия 3:13)
.....които сте разпалвани от похот към идоли под всяко клонесто дърво... (Исая 57:5)
....... ти казваше: "няма да служа на идоли", а между туй на всеки висок хълм и под всяко клонесто дърво ти блудствува. (Йеремия 2:20)
........ Като за свои синове те си спомнят за своите жертвеници и за своите дъбрави край зелени дървета, на високи хълмове..(Йеремия 17:2)
Най-показателно е че Иисус – дърводелец, в Неговите ранни години е разпънат на дървен кръст, за да изкупи греха на човечеството.
Много от вас ще кажат - това е съвпадение, случайност, но уви - Рождество Христово е узурпирано от Санта Клаус и неговите вечно зелени дървета. Да се украсява елха е пагански езически ритуал, който се е извършвал от време оно.
 
Думата Луцифер няма дефиниран корен, но нека разгледаме какъв смисъл се крие зад близките на него думи:

Lucidus: съдържащ светлина. Тази дума е плътно свързана с Луцифер “носителят на светлината”. Това беше името на арахангела, който изпратен на земята трябваше достойно да пренесе Божията любов и благодат, но поради гордата му природа възстана и се превърна в Сатана. Нека сравним - знакът, че Иисус се е родил е  ярката звезда появила се на небето в същият момент - “Светлината на света се роди”.
Като  контраст виждаме Санта Клаус (Сатан Лукас), който се старае да  затъмни честването на Иисусовото рождество “открадвайки светлината” - по същият начин както Луцифер “носителят на светлина” постъпи с Отецът (може да прочете празнодумствата на Сатаната в 14 глава на Исая). И сега “синът” - Сатана воюва срещу единственият син на Бог – Иисус.
 
Lucrius – “със или във връзка с увеличение”.
Сезонът на Коледа е сезон на увеличаване продажбите в магазините и печалбите на търговците продаващи дрънкулки на хората, от които те нямат нужда. Често тези дрънкулки са произведени чрез подчинен труд в страни, в които Християнството не се зачита като религия.
Това е и сезонът, в който се увеличават до неузнаваемост печалбите на кредит - card компаниите, които печелят милиони заемайки пари на хора, които нямaт възможност да купят нужните подаръци и вземат пари на заем. Те правят тези покупки защото те се самозалъгват с финансовото си състояние или се стремят към едно по-високо такова. Проклинат Коледа и Иисус за "неудобството" и кредитите, които им висват на плещите в следващите месеци.
 
Luctatus: борба.
Както при открадването на светлината, Санта се бори да привлече вниманието на вярващите и особено техните деца далеч от истината за Христос. И успява - милиони хора служат много по усърдно на Санта и неговата машина за пари отколкото на Христос.
А ако отидем на борсата? Там буквално крещят, блъскат, надвикват и надлъгват само и само да уредят коледните сделки носещи мииарди печалби за броени дни на фирмите спечелили "борбата". Всяка фирма днес е заета в преследването на "мръсни печалби" по време на Коледа. Примерите са безкрайни.
Целият потенциал на думата Санта Клаус и неговите корени разгледани морфологично доказват недвусмислено директният конфликит на Санта с Христос. Независимо как ще го разглеждате, как ще разбивате думата  или правите комбинации от нея - доказателсвата са на лице - Санта е прислужник на Сатаната.
« Последна редакция: Декември 23, 2005, 00:43:45 am от Horus »

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 652
 • In Lies We Trust...
Отг: Santa или Satan? Митове и Коледни егрегори
« Отговор #1 -: Декември 23, 2005, 00:17:30 am »
Окултизъм

Да се върнем на името Санта. Както споменахе по-горе - името е анаграма на Сатан. По този начин, от древни вавилонски времена се скриват важни имена или думи - това го знаят всички практикуващи окултизъм. Златното време на анаграмите започва с Кабалата. Платонистите имаха странни идеи и възгледи относно влиянието на анаграматичната сила и по специално на анаграмите произхождащи от имена на хора. Това не е изненадващо, затова кабалистите, също като неоплатонистите, разглеждат и доказват в множество от техните разработки окултните (тайните) качества и влиянието на  вибрацията на личните имена и техните анаграми (www.jewishencyclopedia.com).

Една от най-добре познатите анаграми в окултният свят е тази на Санат Кумара. Constance Cumbey в нейният бестсейлър – “Ню-Ейдж” - разобличаващата книга The Hidden Dangers of the Rainbow пише: Всички “Ню-Ейдж” последователи наричат просто Санат Кумара - Бог. От техните [NA (New Age)] доктринни справочници написани от Блаватска и Алис Бейли, разбираме, че те свързват Санат Кумара с Венера, а от окултните трудове знаем, че Луцифер и Венера са едно и също (!!!).

(Constance Cumbey, The Hidden Dangers of the Rainbow, p. 138)

Texe Marrs също пише в “Sanat” in Dark Secrets of the New Age следното: Движението “NA”, ни предлага едно същество наричано Санат Кумара. Санат е очевидно тънко завоалирано име отнасящо се до Сатаната. Въпреки това повечето учители на това движение убедително вярват, че новото спелуване ще потвърди това, което се отнася до последователите, които не са още готови да приемат и признаят Сатаната за свой бог и месия.
 
Пак да повторим - Блаватска, сатанист и главен “NA” учител пише и учи в "Тайната доктрина":
 
"The name isn't important. It is the letters."

(H.P. Blavatsky, The Secret Doctrine, Vol II, p. 350 cited by Gail Riplinger, New Age Versions, p. 52)

Няма грешка в горното твърдение.
 
Още пише:
 
..."много тайнственото свещено име предава на непосветеното ухо нищо повече от обикновен и често вулгарен (груб, обикновен) смисъл, защото това е таен, укриван (замаскиран) анаграматично в друго отношение смисъл..."

(H.P. Blavatsky, The Secret Doctrine, Vol II, p. 78)

На много места в нейното учение, тя открито подчертава и учи, че Сатаната е нашият истински (правилен) човешки създател и избавител.
........ "И сега това твърдение доказва, че Сатаната, или Червния Огнен Дракон, the “Lord of Phosphorus” and Lucifer, or “Light Bearer” е в нас; това е нашият Ум - наш изкусител и спасител, нашият разумен освободител и спасител..."
 
........ "Сатаната, Змията от "Битието" е реалният наш създател и благодетел, бащата на духовното
човечество. Той е този, който отваряше очите на Адама, създаден чрез Йехова... Той още остава в Езотеричните истини, винаги нежен пратеник и учител..."
 
(H.P. Blavatsky, The Secret Doctrine, Vol 3, p. 246)

Gail Riplinger писа в нейната чудесна книга “New Age Versions on the use of anagrams in the occult world”:
 
"Истинската индентификация на Луцифер като Сатана е разкрита като анаграма - разместени са буквите, за да се потули (да се скрие, затъмни) това от "слепците", както ги наричат пренебрежително езотериците; включително разбъркване или обръщане на буквите в името с цел скриване на истината и истинският смисъл на думата от непосветените."
 
(Gail Riplinger, New Age Versions, p. 52)

"Едни от боговете на “NA” движението са Sanatan и Sanatsiyata - последователите на това учение казват, че всяко име е една анаграма използвана с окултна цел...”
Санта, великият узурпатор на Христовата Коледа не е ли една анаграма? "Светият Ник (белег)" не е ли описан между падналите ангели (или дяволи!) в "Речника на падналите ангели"?
 
Учените са на мнение, че Христос е роден на 4 ден на "Празника на скиниите" - нищо общо със сегашните твърдения за 25-ти декември... Никога Иисусовият рожден ден не е имал каквото и да било отношение към датата 25-ти... Това беше измислица на Католическата църква, отново вкарваща вярващите в заблуда както е правила не веднъж през вековете. Последните изследвания по този въпрос даже дават нова дата - към краят на август. А какво е 25 декември? Това е в действителност "празник в чест на рождението на сина на Вавилонската царица на небето, по-късно наричан Saturnaha от езическите римлянини." И от там Католическата го взаимства по един безотговорен (или отговорен?) начин. Тя, като верен сътрудник на илюминатите с лека ръка постанови един езически празник да стане честване на рожденният ден на спасителят ни Иисус Христос!!!

А кой е Сатурн? Когато разберете какво учат тайните религиозни учения за това кой е Сатурн, ще ви стане ясно какво празнуваме на 25-ти! Тези учения твърдят, че човешките души и тела са стрити Сатурнови кости и принадлежат на Сатурн. Алис Бейли в "Esoteric Astrology" пише: “Сатурн е господарят на кармата... Венера и Сатурн ще властват над човека в епохата на Водолея”. Няма да припомняме кой е богът на “NA” последователите и кого те очакват в последните дни! В действитеност Сатурн е окултното име на Сатаната. Това окулно име е използвано векове наред, за да го прикрива. В древността ритуалните убийства на Молох (жертвоприношения на Молох се извършват и до днес от илюминати - виж филмa за ритуалите на Bohemian Groove от Alex Jones) са били свързани с култа, преклонението пред Сатурн. “Отварянето на окото на Сатурн” (Саурон???) наричат материализациата на орди демони, които вземали участие в тези ритуали.
 
Ако поразгледаме и “Легендата на Хирам” – фримасонският източник на тайните религии, ще открием, че Сатурн е “старият велик мъж, който живее на северният полюс,  който дава на човешките деца клонче вечно зелено дърво” (коледната елха). И тогава разбираме, че става въпрос за същият Дядо Коледа, който им носи подаръци за всяка нова година и когото те очакват с нетърпение. И за същото зелено дърво за което Библията ни предупреждава не веднъж.
С този тип материя ни запознава и Кабалата. А бизнесът с тайните учения, контролиран от край време от илюминатите процъфтява в последните дни, окултизма става част и необходимост на съвременното общество. Само погледнете книжарниците.
 
Няма кой знае какво значение, но да отбележим че на латински Санта означава "свещен". Санктус "sanctus" от "saintly, holy" - светец, свещен. Английската дума "saint, sanctify" също произлиза от "santa" - Санта. Звучи като Сатанаиловото: "Ще бъда като най-важният"... нека те възхваляват великото ужасно име, защото то е свещенно..." (Псалми 99:3)
 
Claus както разгледахме по–горе е пак анаграма на "Lucas".
Не е тайна, че "Lucas" and "Lucis" е “new-age” код за думата Луцифер. Основателката на “NA” движението - Алис Бейли, окултна публицистка и основател на окултното издателство "Lucifer Publishing Company" дадоха името Луцифер на горното издателство, но през 1924 много умно го преименуваха на "Lucis Trust". Между другото това издателство сега играе една от главните роли в Обединените нации. Първоначално е било разположено в постройката (сградата) на Обединените нации, а сега преместено на първокласната "1200 Wall Street".
 
Claus също звучи и като "claws" - копито-нокти, щипка, клещи.
Може би Санта Клаус означава "Сатанинските клещи"??? Попитайте оултистите.
Докато Санта и Клаус още могат да будят съмнение, нека разгледаме какво е значението на думата Old Nick.
Внимание: Old Nick: "A well-known British name of the Devil. It seems probable that this name is derived from the Dutch Nikken, the devil..."
 
(Encyclopedia of Occultism and Parapsychology, p.650)

Nick, the devil.

(Walter W. Sleay, Concise Dictionary of English Etymology, p. 304)

"Devil: Besides the name Satan, he is also called Beelzebub, Lucifer . . . and in popular or rustic speech by many familiar terms as Old Nick..."
 
(Oxford English Dictionary Vol III D-E)

Актьорът Адам Сандлър и New Line Studios са добре осведомени за псевдонима на Сатаната. Техният неотдавнашен филм "Little Nicky" е за "сина на сатаната". Един познавач (разнищвач) на филма казва: "Ако вашата майка беше ангел, а вашия баща беше дявола вие ще се объркате също."
Както отбелязахме Санта Клаус идва от холандското "Sinter Klaas", уж форма на името Свети Никола...
 
Да разгледаме сега произхода и значението на думата Father Christmas - Татко Коледа - твърде често използвана в западният свят.
 
Ето една коледна поема:

Hurry up please Christmas Day,
When Father Christmas on his sleigh,
Comes to pay a visit.
Into every house he creeps.
While each of us soundly sleeps.
While he pays a visit.


Знаменитият антрополог Claude Levi-Strauss пише в неговият популярен анализ за "Father Christmas":
"Той е облечен в алено, той е цар, неговата бяла брада, неговите кожени атрибути, ботуши, неговата шейна с която пътува около света, той е наричан "Татко" и той е старец, инкарнирана благосклонна (доброжелателна) форма на властта, авторитета на древните..."  - С други думи "Father Christmas" е божествено превъплащение.
Levi-Strauss пише, че децата вярват в него, изповядват почит и уважение с писма и молитви.
Дяволът постановява в Исая: (14:13 -14)... “А в сърце си думаше: ще възляза на небето, ще издигна престола си по-горе от Божиите звезди и ще седна на планината в събора на боговете, накрай север; ще възляза в облачните висини, ще бъда подобен на Всевишния.”...
Трябва да бъде бог или "бащата". Да заграби тази "корона на бащата"... да бъде "най-важният", името на славата "Father of Christ-mass".
« Последна редакция: Декември 23, 2005, 00:57:24 am от Horus »

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 652
 • In Lies We Trust...
Отг: Santa или Satan? Митове и Коледни егрегори
« Отговор #2 -: Декември 23, 2005, 00:23:26 am »
Малките помощници на Санта


Санта има няколко хитри малки помощници наричани "elves". Тези така известни Elves (феи, тролове и т.н.) са много популярни "помагачи" в магьосничеството, демонизма и в окулта като цяло. "The Encyclopedia of Witches and Witchcraft" дава едно интересно проникновение за малките помощници на Санта. Например elves са сатанинските паднали ангели:

 "A host of supernatural beings and spirits who exist between earth and heaven... Fairies [Elves] are fall angels. When God cast Lucifer from heaven, the angels who were loyal to Lucifer plunged down toward hell with him."
 
"Множество от свръхестествни същества и духове, които съществуват между земята и небето... Феите [Elves] са паднали ангели. Когато Бог изхвърли Lucifer от небето, ангелите, които бяха лоялни на Lucifer се спуснаха към ада с него."
 
(Rosemary Ellen Guiley, The Encyclopedia of Witches and Witchcraft, p. 115)

В тази енциклопедия пише, че някои елфи имат имат апетит за човешка кръв. "Some fairies [elves] were said to suck human blood like vampires." - "Някой феи казват, че смучат човешка кръв като вампири."
 
(Rosemary Ellen Guiley, The Encyclopedia of Witches and Witchcraft, p. 116)

Да видим и друг интересен "трик" отнасящ се до феите в тази енциклопедия - някои феи "даряват" хората по тяхно желание с дарби и способности - ако те единствено се отрекат от вярата в Христа (!!!).
Елфите често намират място и в писанията на “NA” теософката и гуру Блаватска. Тя претендира, че феите са "обезплътени духове", използвани в магията и вълшебсвата и са главните агенти в сеансите...
 
(H.P. Blavatsky, Isis Unveiled, Vol I, p. 262)

Елфите често са наричани и троли. Cathy Burns в книгата си "Masonic and Occult Symbols Illustrated" пише:
 
"Думата трол произлиза от старонорвежката дума за демон и е дефинирана от някои източници като дявол - отвратителен, грозен, изпълнен със злоба. Санта също има собствени елфи."
 
(Cathy Burns, Masonic and Occult Symbols Illustrated, p. 67)
 
"Елф, фея - малко, често палаво създание, притежаващо магически сили. Макар че някой от тези създания могат да се появяват хитро на повърхността в нашият свят, преди всичко те са демонични създания на преизподнята и любимци на окултният свят.


Нека разгледаме и "Dictionary of Symbolism" и какво той пише за елфите:
 
"Живеейки под повърхността на земята, те имат връзки със света на мъртвите, тези малки хора често са жителите на подземният свят, ада..."
 
(Hans Biedermann, Dictionary of Symbolism, p. 107)

Преди вие да отнесете тези създания към света на фантазията и въображението, вещиците и ексцентричните хора, нека се позовем на изследователи като Dr. Kurt Koch. Без съмнение той е един от първите изтъкнати специалисти по демонизъм и окултизъм. Набожен християнин, отдал целият си живот пътувайки по света и изучавайки истинският свят на демонизма и окултизма. Има три цялостни страници документиращи таласъми, елфи и феи. В неговата книга "Occult ABC", той пише за  елфите:
 
Елфите често се появяват на децата и дори играят с тях... В момента, в който някой възрастен се появи на сцената елфите изчезват... Ако човек моли за тяхната помощ, той трябва да се помоли на тяхният начлник. Това обаче, щe струва неговата душа и спасение... Доктор Кох твърди, че този началник е самият Сатана. "Santa's Little Helpers" не са нишо друго, освен малките сатанински помощници. Забелязвате ли как не само Д-р Кох,а и други автори свързват тези създания с децата? Не е ли поразителна силата която Санта притежава?
 
Откровение на Йоана 12:9:
 
..."И биде свален големият змей, древният змей, наричан дявол и Сатана, който мами цялата Вселена - свален на земята, а заедно с него бидоха свалени и ангелите му.”... – тук също се споменават тези паднали ангели, верните сатанаилови помагачи.

А какво да кажем за елените на Дядо Коледа??? В индийската митологоя елените са символ на Луната и на Лунните богове. На отрицателните енергии. Коя е най-често срещаната картинка на Дядо Коледа? Нима не е “добрият старец” на летящата си шейна водена от елените на фона на кръглата луна (пълнолуние!!!)??? Изводите си направете сами...
« Последна редакция: Декември 23, 2005, 00:41:36 am от Horus »

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 652
 • In Lies We Trust...
Отг: Santa или Satan? Митове и Коледни егрегори
« Отговор #3 -: Декември 23, 2005, 00:27:58 am »
Всеки път Санта се провиква “ Хо-хо-хо”. Всъщност той казва 6-6-6, защото в английската азбука от Х до О има точно 6 знака. Ето вижте!  H... i, j, k, l, m, n... O
Хо-хо-хо = 6-6-6
Виждате ли действително какво се случва? Санта има качествата на Бог. Тази вяра, която принадлежи на Бог. Санта заменя в празничната нощ Този, към Който би трябвало да се обръщаме с вяра. Санта е Навсякъде - Той е Вездесъщ. Децата обичат Санта с "цялото си сърце", с "цялата си душа", с "целият си ум" и ние родителите им помагаме за това! Той е в големият магазин. Той е в парка. Той е по телевизията. Той е във всеки дом!!!
Той е НАВСЯКЪДЕ!!! Санта е Всемогъщ. Може да вали дъжд, градушка, сняг, ураган, в най-мрачните и студени нощи - Санта идва!
Санта никога не се проваля!


Ако Християнският свят улови дори малка искрица от вярата, които имат тези хлапета в Санта, щяхме да имаме световно възраждане, светът щеше отдавна да е по добър!
На Бъдни вечер милиони и милиони малки деца си лягат в техните легла "очаквайки благословената надежда и славното появяване" на Дядо Коледа. Те са така развълнувани - Санта идва! Колко от тях се сещат в този момент за Христос? Къде е Христос тук?!? Отговорете си сами!
 
Преклонението пред Дядо коледа е грях, идолопоклонничество, witchcraft.
 
SANTA CLAUS = SATAN LUCAS!!!
 
Аз съм сигурен този Дявол е твърде доволен с негова измама, но Бог не е!
Сега харесвате ли S-A-N-T-A?
« Последна редакция: Декември 23, 2005, 19:20:00 pm от Horus »

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 652
 • In Lies We Trust...
Отг: Santa или Satan? Митове и Коледни егрегори
« Отговор #4 -: Декември 23, 2005, 00:37:22 am »
Икономика

Иисус не веднъж е споменавал - "не можете да служите едновременно на Бога и на мамона". (Матея 6:24) Мамона - това са парите. Даже повече от парите, защото парите са инструмент, който човек може да използва - това е инструментът и оръжието на Сатаната. Мамона е едно чудовище, което използва хората, изисква от тях да му служат вярно, да го боготворят - както при Сатаната. Санта Клаус е една персонификация, олицетворение на мамона. Много отдели на магазини са на червено цяла година и единсвената им надежда е декември - месецът на огромните печалби покриващ загубите им и даже носещ печалби за следващите месеци. Това е подигравка на всичко, на което ни учи Христос. Неговият личен пример е един изключително, сведен до минимум, обикновен прост живот. От Библията знаем как Той не е притежавал нищо, нямал е нито дом, нито лични вещи, хранел се е минимално и е проповядвал непрекъснато изключително прост и целомъдрен живот.
Не можем ли да се отървем от целият този боклук заливащ ни по Коледа?


Има и друг голям пример от Библията. Св. Петър пътува от Македoния в Мала Азия (днешна Турция), за да проповядва учението Христово. За известно време остава в Ефес, където влиза в конфликт с човек, печелещ много пари от продажбата на сребърни статуетки на богинята Диана (позната също и като Артемида). Майсторът на сребърни изделия ужасно се дразнел, че хората са станали християни и няма вече да купуват от него сребърните статуетки. Събрал тълпа поклонници на Диана и излезли на градкият площад с викове: “Велика, Велика е Диана Ефеска” и всичко това е било продиктувано от Мамона, от сраха да не си загуби сигурната печалба.


И сега в днешни дни виждам как всички търговци благославят Коледа за неимоверните им печалби. Няма да се очудя ако видя някой екзалтиран търговец да крещи по улиците "Велика, велика е Коледата на търговците и предприемачите"!

Теология


Нека разгледаме Санта и Иисус.
Той няма "космически" списък за покупки. Неговите молитви бяхя отправени предимно за другите. Когато се сблъска с ноща на предателсвото, измяната, подигравките, мъченията, и болезнената смърт на другият ден той все още се сдържаше да извика Бог за помощ. (Матея 26:53)
Божественият син се роди в яслите в обора на една пещера. Тридесет и четери години по късно Tой
пое по пътят към Голгота за да изкупи греховете ни, а ние го заменихме с мания за подаръци и същество с поклащаш се като желе търбух. Срамота!
Ние бяхме предупредени от Иисус който каза: ... “Kойто иска да върви след Мене, нека се отрече от себе си, да вземе кръста си и Ме последва”... (Марка 8:34)
Не на подаръците и излишният лукс, не се поддавайте на дяволските съблазни!
Как да спасим Рождество Христово от натрапника Санта?


Пазете се, не канете демона в своят дом! Изгорете всички снимки на Санта, украсявайте вашият дом по християнски. В Русия и до днес се поздравяват по следния начин: “Иисус се роди! Слава нему!”


Поздравявайте се и вие така, а не с “Весела Коледа”!
Не се впускайте в купуване на скъпи подаръци за своите деца, не купувайте и за себе си – така ще бъдете спасени от демона на парите. Не превръщайте стомасите си в боклуджийски кошчета пълни с ненужни лакомства.
Бъдете трезви, бъдете наблюдателни, бдителни, защото вашият противник дявола като ревящ лъв се разхожда наоколо търсейки кой да погълне в неутолимата си паст.

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 652
 • In Lies We Trust...
Отг: Santa или Satan? Митове и Коледни егрегори
« Отговор #5 -: Декември 23, 2005, 00:40:41 am »
Изводи: Не ви ли е минавало през ума, че Дядо Коледа е новото “събирателно” новогодишно божество, нещо въведено с цел да  привлече в егрегора на новогодишният празник и другите религии? Стар номер на илюминати. Основното в случаят и целият празник са две неща:
 
1 – Децата.
2 – Егрегорът и Мамонът, като цяло.

 
Като универсален детски бог, без значение коя религия изповядват, Дядо Коледа е навсякъде... целта е да се купува и празнува. Знаем, колко държат илюминатите на децата – за тях те са най-важното, тъй като те ще бъдат бъдещето, което с всяко изминало поколение, става с все по-промити мозъци. Човек трябва да е сляп, за да не види за какво става въпрос всъщност. Илюминатите се чудят как да brainwash-ват допълнително младите души и решават да измислят този образ на “добрият старец в червено”, който всъщност е техният бог – Сатаната. Това става някъде около 1920 година – оттогава света познава Дядо Коледа. Така те са удовлетворени, тъй като автоматично постигат няколко неща: създават огромен по мащаб егрегор, който се подхранва от манията и мамона. Децата са пленени и забравят за истинският празник – Рождество Христово, забравят за Христос и творят нов идол – и то какъв – без да подозират към сатанинско божество!!! Ламти се единствено за играчки, вещи, придобивки и детската душа се изкривява като ценностен модел на мислене и възприятие на нещата. Да не споменавам за великото преяждане, което се извършва. Изследване показва, че хората свързват Коледа най-вече с еуфорията по приготовленията на блюдата и подаръците... Ни следа от смирение и положителни вибрации. Излъчват се единствено ниско честотни вибрации, с които знаем много добре кои се хранят... Твърде добър сценарий за илюминатите. Да не говорим, че Христос въобще не е роден на 25 декември, а на 21 август 7 г. пр. н. е. (според Urantia, на която вярвам). 2 + 5 = 7 – любимо илюминатско число! Всъщност ние казвае “след Христа” по времето, когато Иисус е бил на 7 години и това е важно, тъй като е всеобща заблуда, че след раждането/възкресението започва новата ера. Христос възкръсва на 9-ти април 30-та година – неделя - 2 минути след 4 сутринта. Ще срещате различни версии, тъй като календарите са объркани.
Така илюминати създават една от най-големите си заблуди: карат хората да празнуват техен празник; вкарват ни в егрегора на коледният мамон и ни карат да пропадаме енергийно, като вибрираме на по-ниски честоти мислейки само за материалното. В България това не се чувства толкова много. Нещата обаче стават същите за още по-голямо съжаление... Поамериканчването е очевидно... Българите имат интересна черта – те винаги си търсят повод да се наблъскат с храна и алкохол като за световно първенство по изпростяване и намират в тези празници доста добър повод. Все пак са се запазили някои обичаи, повече при по-възрастните семейства. Питката, постните храни и т.н... Въпреки това и тук от около 5 години и повече се наблюдава масова лудост по генно-модифицираните пуйки – по 50 килограма едната. Преди се блъскаха пържоли, сега американски пуйки – странно, при положение, че самият Христос е казвал многократно да не се яде месо. Но ние го правим в “Негова чест” – трябва да се почете празника подобаващо с мръвка... Вече и тук се наблюдава масова мания по лъскави магазини, кичове и всичко свързано с майата и мамона, въпреки че сме “толкова бедни”... За пържоли има пари. За “Пещерска” също.
На запад обаче и особено в САЩ това е някава мания. До нея се докосваме частичнo (и не достатъчно, за да разберем наистина за какво става въпрос), чрез техните филми. Там наистина егрегорът е безжалостен. Най-жалкото е, че те харесват начина си на живот...

 
Това, което можем да направим е да не се обвързваме с ритуалите, защото те подхранват егрегора. Не ставайте жертва на поредната манипулация.
 
И нека Бог бъде с нас. Истинският Бог...


Horus
« Последна редакция: Декември 23, 2005, 00:42:22 am от Horus »

Heinie

 • Гост
Отг: Santa или Satan? Митове и Коледни егрегори
« Отговор #6 -: Декември 23, 2005, 08:36:50 am »
Аферим, Хорус. Изключителен материал.

Неактивен Gil-Galadh

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 983
 • V to the A to the D-E-R
  • chigot.blogspot.com
Отг: Santa или Satan? Митове и Коледни егрегори
« Отговор #7 -: Декември 23, 2005, 09:00:50 am »
Всеки път Санта се провиква “ Хо-хо-хо”. Всъщност той казва 6-6-6, защото в английската азбука от Х до О има точно 6 знака. Ето вижте!  H ...j k l m n .....O
Хо-хо-хо = 6-6-6

H...I J K L M N...O-общо седем.
 Тоя материал трябва да седи във Фън.
 С изключение на последния пост,които е определено добър.

"Няма кой знае какво значение, но да отбележим че на латински Санта означава "свещен". Санктус "sanctus" от "saintly, holy" - светец, свещен. Английската дума "saint, sanctify" също произлиза от "santa"

Saint,sanctus и т.н. НЕ произлизат от Santa,точно обратното е
 на латински Sanctus-свят.Санта е видоизменение на тези думи

"Поздравявайте се и вие така, а не с “Весела Коледа”!"-в тва има смисъл само ако е а български,щото както казах Коледа е слънчевия бог.На английски е Merry Christmas-което означава "Честита Христова Меса",на италиански е Buon Natale-"Честито рождество".
 Червеното облекло при Санта се появява през 195 и не знам си коя,когато от Кока кола плащат на н някакъв художник да го нарисува за етикета им. Оригиналният е слаб и със синьо палто.
  "Това беше измислица на Католическата църква, отново вкарваща вярващите в заблуда както е правила не веднъж през вековете."
     Преместването на рождеството през декември е дело на църквата.Тогава още не е имало католическа църква,целящо засилване на властта и изместване на другите религии.Тоя текст да не е писан от протестанти?

"От Библията знаем как Той не е притежавал нищо, нямал е нито дом, нито лични вещи, хранел се е минимално и е проповядвал непрекъснато изключително прост и целомъдрен живот.
Не можем ли да се отървем от целият този боклук заливащ ни по Коледа? "

  Можем ли да съдим от Библията вярно?

"Пазете се, не канете демона в своят дом! Изгорете всички снимки на Санта, украсявайте вашият дом по християнски."
 Let her buuurn,burn the witch!

"Преклонението пред Дядо коледа е грях, идолопоклонничество, witchcraft"

Това изречение ми говори точно колко автора знае за Вещерството.А нима иконите не са идолопоклоничество или цитирането на библията във всяко изречение?

"Например elves са сатанинските паднали ангели:

 "A host of supernatural beings and spirits who exist between earth and heaven... Fairies [Elves] are fall angels. When God cast Lucifer from heaven, the angels who were loyal to Lucifer plunged down toward hell with him."
 
"Множество от свръхестествни същества и духове, които съществуват между земята и небето... Феите [Elves] са паднали ангели. Когато Бог изхвърли Lucifer от небето, ангелите, които бяха лоялни на Lucifer се спуснаха към ада с него.""

Бухахаха...Феите и елфите са МНОГО по-стари от християнството и едва то ги е превърнало в зловредни духове.А те са всъщност просто духовете на природата и могат даже да бъдат полезни.И са по-скоро добри.Падналите ангели нямат нищо общо с тях

"Елфите често са наричани и троли."

Елфхайм е царството на Елфите в скандинавската митология.Те са добри благородни,смели и помагат понякога на хората.
Тролхайм от друга страна е царството на тролите,който са големи грозни,зли и ядат човешка плът.
Аман от неуки християни ееей!

"А какво да кажем за елените на Дядо Коледа??? В индийската митологоя елените са символ на Луната и на Лунните богове. На отрицателните енергии."
Луната и Лунните богове не носят отрицателна енергия.Енергията сама по себе си е неутрална.Отрицателна или положителна става от този,които я използва.Освен това елените са символ на сила,благородство,мъдрост.Еленовите рога,а оттам и животно символизират и богатсво,изобилие и плодородие
 
"И основно – борец срещу Иисус претендиращ за контрол на неговият собствен рожден ден."

 цитирам:"Да не говорим, че Христос въобще не е роден на 25 декември, а на 21 август 7 г. пр. н. е."

"Нека разгледаме характеристиките на Дядо Коледа и видим какво знаем за приликите между него и Сатаната:
 
* Двамата живеят на място недостъпно за смъртни и са безсмъртени както добре знаем.
* И двамата са облечени в кърваво червено – не наричаха ли Сатаната великия червен дракон?
* И двамата разполагат с армия от милиони желаещи да се облагодетелстват от техните подаръци, а те от своя страна като богове могат да правят чудеса, за да задоволят тези прищявки.
* Появяват се предимно нощем и двамата са в състояние да обиколят земното кълбо само за 1 нощ, Дядо Коледа летейки по въздуха с рогати зверове под негова команда. Знаете ли кой е наричан княз на въздушната власт? Нека погледнем в Ефесяни 3:2:
 
”в които живяхте някогаш според живота на тоя свят, съгласно с княза на въздушната власт, сиреч на духа, който сега действува в синовете на неверието”.
 
* Родителите използват и двамата като средство за контрол на поведението на техните деца ("Внимавай, Дядо Коледа вижда и чува всичко и няма да ти донесе подарък!!!)
* И двамата имат специално отношение към християнството.
* Също като Сатаната, Дядо Коледа използва вълшебство за да се промъкне в билиони домове само за една нощ чрез намаляване на размерите си и заемайки каквато си иска форма (знаем добре за неговата оядена средна част на тялото шаваща като желатин...).
* Защо Санта трябва непременно да пътува през нощта? И защо се промъква тайно? Ето какво казва Иисус за тайното промъкване:
 
” Истина, истина ви казвам: който не влиза през вратата в овчата кошара, а прескача отдругаде, той е крадец и разбойник… (Йоан 10:1)
* Кой е Принца на Тъмнина? Не ги е страх от огън и горещина или екстремни температури (Дядо Коледа се спукска все по комини например, а живее на северния полюс...).
* В САЩ и западна Европа камбаните са характерни за Коледа, добре знаем значението на английската дума БЕЛ. От къде идва това? Б-ЕЛ...кого наричат окултистите ЕЛ? Сатаната сам по себе си е инструмент, асоцииран с пеещите звънчета.
* Той има малки черни кръгли светещи очи, целите са зеница, като на насекомо.
* Понякога го наричат "Старият Ник", което уж се отнася до Свети Никола, но в деиствителност това е прякора на Сатаната. В някои селски наречия още го наричат Old Nick, Old Clootie, Old Teas ......всички тези имена се отнасят до Сатаната. Проверете Encyclopedia of Occultism and Parapsychology p.650 и ще разберете какво се крие зад това име - анаграма на Сатан Лукас, което звучи много злокобно (“Светлина на Сатаната”???).
* Разпространява своето послание за ненаситност и преяждане точно на най-светлият празник – Рождество Христово."

  Доказателство че Гандалф и Дядо Коледа са едно и също лице:
-Никога не можеш да ги видиш и двамата на едно място.
-и двамата имат дълги бели бради
-и двамата са старци
-не ги е страх от екстремни температури(Гандалф е повелителя на огъня,а там където си лежи в снега гол няма да го споменавам)
-И двамата дружат с елфи
 Просто тея сравнения са абсурдни!
А дядо Коледа може да бъде нещо доста християнско
 "Почитай майка си и баща си"
и използвайки дядо Коледа можем да постигнем това,нали?

Съгласен съм обаче,че в момента Санта има създаден доста гаден егрегор,дали от илюминати или не...Върши си работата обаче доста добре.Ако видя ое някъде тлъст старец облечен в червено,ще го изкормя.
« Последна редакция: Декември 23, 2005, 09:34:46 am от Gil-Galadh »
-Какво е дзен?  -Fire-water burn на Bloodhound gang chigot.blogspot.

Неактивен Mirotvorec

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 3 789
 • Азъ, от Народа на Еднорога
  • http://silverunicorn.org/
Отг: Santa или Satan? Митове и Коледни егрегори
« Отговор #8 -: Декември 23, 2005, 09:11:44 am »
Хорус, ти направо ми разби крехката детска психика с този материал  :(  Нямам основания да не ти вярвам, но ако всичко това е истина - ми ние, хората, сме много зле и ще бъде цяло чудо, ако по някакъв начин се измъкнем. А ако не можем - заслужаваме си пълното унищожение.
Благодаря ти, Хорус ! И да попитам - мога ли да използвам материалите от този форум за други форуми ?
Не мисли като човек!-Крион

Неактивен Alien

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 6 658
 • WATCHER
Отг: Santa или Satan? Митове и Коледни егрегори
« Отговор #9 -: Декември 23, 2005, 09:13:42 am »
То ако броиш О трябва да броиш и H  и тогава стават 8. Между H и O  са наистина 6 -  I, J, K,  L, M , N

Неактивен Alien

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 6 658
 • WATCHER
Отг: Santa или Satan? Митове и Коледни егрегори
« Отговор #10 -: Декември 23, 2005, 09:38:55 am »
Папата се появи като Дядо Коледа
Пращат подаръци в Космоса, Америка отвори небето си за добрия старец
Стандарт


Ватиканът. Папата се настройва на коледна вълна по своеобразен начин, съобщи Би Би си. Той избра да се облече като Дядо Коледа по време на традиционното си обръщение към вярващите от площада "Св. Петър" във Ватикана. Папата беше в яркочервено наметало и шапка от червено кадифе с бяла кожа по ръбовете. Приликата му с Дядо Коледа е поразителна, казва Мария Венто, която присъства на обръщението. Според източници от Ватикана червената шапка е известна като camauro и е част от гардероба на папите още от XII век. Но след смъртта на Йоан XXIII през 1963 г. никой от светите отци не я е слагал публично. Сега тя отново влиза в употреба. Йоан XXIII е наричан "добрият папа", а у нас е известен като "българския папа", защото бе представител на Ватикана у нас.
Усмихнатият и нагизден Бенедикт ХVI се повози в папамобила, като помахваше с ръка на събралите се на "Св. Петър" богомолци. Според негови приближени папата нахлузил шапката заради нетърпимия студ.
Междувременно Дядо Коледа ще зарадва и астронавтите от Международната космическа станция. Ролята на добрия старец ще изпълни руски товарен кораб "Прогрес М-55", на който бяха натоварени доставки и коледни подаръци за екипажа на станцията. US министърът на транспорта Норман Минета пък подписа символично споразумение за отворено небе с Дядо Коледа, за да се улеснят доставките на подаръците. Шейната на белобрадия старец ще може безпрепятствено да се приземява на покривите на къщите в САЩ.


Неактивен Gil-Galadh

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 983
 • V to the A to the D-E-R
  • chigot.blogspot.com
Отг: Santa или Satan? Митове и Коледни егрегори
« Отговор #11 -: Декември 23, 2005, 09:41:47 am »
Папата беше в яркочервено наметало и шапка от червено кадифе с бяла кожа по ръбовете.


  Това е символ на царска власт.Интересно къв ли му е скрития замисъл
-Какво е дзен?  -Fire-water burn на Bloodhound gang chigot.blogspot.

Неактивен Admin

 • White Force Fighter
 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 742
 • MAY THE FORCE BE WITH YOU
  • Light Motion Design Studio
Отг: Santa или Satan? Митове и Коледни егрегори
« Отговор #12 -: Декември 23, 2005, 09:58:51 am »
Хор... скъса ми шапката с тази статия. Santa не е SATAN. GIL е прав Santa идва от SAINT. Още повече идеята за Дядо коледа е именно да прави децата добри, а не лоши. А едно дете може да бъде поущрено само с подарък. Идеята на SAINTA CLAUS е да прави хората добри и да ги кара да вярват в чудеса и да вярват, че чудесата стават реалност. За това Santa НЯМА НИЩО ОБЩО със SATAN.
VOX UNIUS - VOX NULIUS
-------------------------------
The change is in your mind!

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 652
 • In Lies We Trust...
Отг: Santa или Satan? Митове и Коледни егрегори
« Отговор #13 -: Декември 23, 2005, 14:06:21 pm »
Вие пък много знаете откъде произлиза думата! Къде сте го чели това? Тази статия, която съм постнал е на един журналист, който се е занимавал прекалено дълго с въпроса и се предполага, че разбира повече от нас. Правил е изследване човека и написва статия. Направете и вие и тогава говорете с доказателства, каквито има горе.

Който има очи - да види, който има уши - да чуе.

:) :) :)

Честито Рождество и от мен на всички. Празника за мен е измислен, но това не пречи всички тук, които знаят истината, да генерират положителни емоции, не ниско-чакрени честоти. Забавлявайте се и бъдете щастливи в празничната вечер!

НЕКА БОГ БЪДЕ С ВАС!!!

Heinie

 • Гост
Отг: Santa или Satan? Митове и Коледни егрегори
« Отговор #14 -: Декември 23, 2005, 15:02:11 pm »
Като имам деца, може ли да си кръстя сина Атанас?

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27