И основно – борец срещу Иисус претендиращ за контрол на неговият собствен рожден ден….…..нищо общо със сегашните твърдения за 25-ти декември... Никога Иисусовият рожден ден не е имал каквото и да било отношение към датата 25-ти
Този човек или си противоречи или иска да каже че дядото претендира за контрол над фалшивия рожден ден на Исус
Дядо Коледа накратко е едно зло
Навсякъде той е представен като добър старец а не като зъл... разбирам да е трол или нещо подобно че автора да твърди такива работи
. Култът и егргора към Санта расте главоломно с всяка година. Децата се програмират от малки до възрастни да бъдат раболепни слуги на празника. Ритуали като раздаване на безобидни коледни сладки, колене на животни, приготвяне на купища храна – всичко това отлконява от основната цел – рождеството
Тука съм съгласен - култа към santa расте, за егрегора не знам. Това ме дразни малко, но не му обръщам внимание докато не ми пречи. Аз така и не празнувам този празник, но уважавам останалите, които го празнуват. А кой е казал какво да се прави на рождество като това не е основната цел на рождеството.... Какво точно трябва да се прави на този празник. Обясни плс за да видим разликата. И от къде е информацията, която ни показва какво всъщност трябва да правим... Дай инфо
Не е ли Санта “Големият червен дракон” описан в “Откровението” на св. Йоан?
За това мога да ти намеря хиляди други подобия - някой може да го тълкува като Китай, преди 30 години сигурно щеше да се тълкува като СССР, а след 200 години може да се тълкува като бъдещата земна колония на Марс... може да е вичко може да е и нищо
Двамата живеят на място недостъпно за смъртни и са безсмъртени както добре знаем.
* И двамата са облечени в кърваво червено – не наричаха ли Сатаната великия червен дракон?
* И двамата разполагат с армия от милиони желаещи да се облагодетелстват от техните подаръци, а те от своя страна като богове могат да правят чудеса, за да задоволят тези прищявки.
* Появяват се предимно нощем и двамата са в състояние да обиколят земното кълбо само за 1 нощ, Дядо Коледа летейки по въздуха с рогати зверове под негова команда. Знаете ли кой е наричан княз на въздушната власт? Нека погледнем в Ефесяни 3:2:
”в които живяхте някогаш според живота на тоя свят, съгласно с княза на въздушната власт, сиреч на духа, който сега действува в синовете на неверието”.
* Родителите използват и двамата като средство за контрол на поведението на техните деца ("Внимавай, Дядо Коледа вижда и чува всичко и няма да ти донесе подарък!!!)
* И двамата имат специално отношение към християнството.
* Също като Сатаната, Дядо Коледа използва вълшебство за да се промъкне в билиони домове само за една нощ чрез намаляване на размерите си и заемайки каквато си иска форма (знаем добре за неговата оядена средна част на тялото шаваща като желатин...).
* Защо Санта трябва непременно да пътува през нощта? И защо се промъква тайно? Ето какво казва Иисус за тайното промъкване:
” Истина, истина ви казвам: който не влиза през вратата в овчата кошара, а прескача отдругаде, той е крадец и разбойник… (Йоан 10:1)
* Кой е Принца на Тъмнина? Не ги е страх от огън и горещина или екстремни температури (Дядо Коледа се спукска все по комини например, а живее на северния полюс...).
Sorry ама това ми се струва изсмукано от пръстите
Сатаната сам по себе си е инструмент, асоцииран с пеещите звънчета.
Виж това е по-интересно…
Милиони деца по света остават твърде разочаровани когато узнаят че Дядо Коледа не съществува. Това разочарование рефлектира и върху тяхната вяра и в Бог - щом няма Дядо Коледа, нямя и Бог, щом родителите са лъгали за Дядо Коледа, те може би лъжат и за съществуването на Христос, щом Дядо Коледа е фалшива игра, може би Иисус също – равнозначно
На запад американците са така луднали по Исус че няма повече накъде... Друго e че става въпрос захилядите разклонения на учението му и хилядите секти…
Растейки в заблуда и лъжи децата от крехка възраст отхвърлят вярата. Често са нужни години след това за да се върне загубената душа. Т.е. от психологична гледна точка вярата в Бог се разклаща до основи с откритието, че Дядо Коледа е само една красива празнична илюзия. Първи успех за илюминати - подсилване на отрицателни енергии, подхранване на егрегора на разочарованието (при децата мислите, емоциите и енергиите са много силни) и създаване на условия за материално мислене, както и доста добра почва за един атеистичен възглед в живота по принцип оттук нататък...
Децата като пораснат разочарованието се измества от факта че осъзнават че този празник е време в което трябва да се правят добрини разочарованието се измества от това осъзнаване на истинската същност на празника и подаръка е форма на правене на добро, материално но все пак добро
--------------------------------------------------------
По долу в текста има много лингвистични обяснения на Santa Claus, които оставям без коментар.... това е същото като връзката м/у БГ и шумерите... може да се измислят хиляди такива съвпадения, от които само 10-20 може да са вярни... Sorry но това е моето мнение. Аз мога да отида в някое африканско племе и да намеря близки по звучене думи и еднакви по смисъл и с това да кажа че БГ произлизаме от африкански негри....
Същото е и с Дядо Коледа... ВЯРНО МОЖЕ ДА ИМА ИСТИНСКИ ПРЕПРАТКИ ЛИНГВИСТИЧНИ И Т.Н. НО ПОНЕ ПОЛОВИНАТА СА Т.Е. ИЗСМУКАНИ ОТ ПРЪСТИТЕ
Най-показателно е че Иисус – дърводелец, в Неговите ранни години е разпънат на дървен кръст, за да изкупи греха на човечеството.
Много от вас ще кажат - това е съвпадение, случайност, но уви - Рождество Христово е узурпирано от Санта Клаус и неговите вечно зелени дървета. Да се украсява елха е пагански езически ритуал, който се е извършвал от време оно.
Връзката м/у елхата и Луцифер ми се струва странна....Вярно че е дървото на евреите (нали така) но пак нещо не ми се връзва с тези цитати на откровенията….Има доста пропаганда в тези откровения, като политическа имам предвид
Lucidus: съдържащ светлина.
Lucrius – “със или във връзка с увеличение”.
Luctatus: борба.
За първата дума съм съгласен, но за останалите две не... сега ще отворя латински речник и ще намеря още няколко....
А според тази логика Прометей също трябва да го третираме като the DEVIL,
Както при открадването на светлината, Санта се бори да привлече вниманието на вярващите и особено техните деца далеч от истината за Христос. И успява - милиони хора служат много по усърдно на Санта и неговата машина за пари отколкото на Христос.
А ако отидем на борсата? Там буквално крещят, блъскат, надвикват и надлъгват само и само да уредят коледните сделки носещи мииарди печалби за броени дни на фирмите спечелили "борбата". Всяка фирма днес е заета в преследването на "мръсни печалби" по време на Коледа. Примерите са безкрайни.
ТЕЗИ РАБОТИ НЕ ГИ ПРАВИ SANTA. ТЕЗИ РАБОТИ ГИ ПРАВИМ НИЕ СЪЩИТЕ ТЕЗИ КОИТО СМЕ НА БОРСАТА ВЪВ ФИРМИТЕ В МАГАЗИНИТЕ... THE DEVIL E В НАС КАКТО И ИСУС... ДОБРОТО И ЗЛОТО Е В САМИТЕ НАС ГЛУПАВО Е ДА ОБВИНЯВАМЕ ЕДИН ИЗМИСЛЕН ГЕРОЙ ЗА ТОВА....
Няма да коментирам изказванията на psychos като оная блаватска и останалите изперкали ненормалници....
Това е в действителност "празник в чест на рождението на сина на Вавилонската царица на небето, по-късно наричан Saturnaha от езическите римлянини." И от там Католическата го взаимства по един безотговорен (или отговорен?) начин.
Значи Сатyрн е the Devil taka ли?... защо точно пък на Вавилонската царица, а не на Шурея на сестрата на баджанака на цар Соломон
Като цяло има някои странни "съвпадения", но повечето според мен не са вярни. Още повече че както казах всичко това (ядене, пазаруване, печалби, отклоняване от християнските ценности на Христос го правим ние само НИЕ и никoй друг, така че трябва да се обвиняваме сами себе си, а не някакъв измислен дядка....
Всичко казано горе може да е вярно може и да не е вярно... Нито отричам нито потвърждавам истинноста му
Поздрави Хор